Λιγότερες σειρές την επόμενη τηλεοπτική χρονιά...

8



Ολοταχώς προς μείωση των σειρών σε ποσοστό ακόμα και κάτω από το 30% κινείται η τηλεοπτική αγορά, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις. Η διενέργεια εκλογών μέσα στο πρώτο εξάμηνο θα σημάνει ανατροπές στη μετάδοση των σειρών και των υπολοίπων προγραμμάτων, όμως ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν έχει ξεκινήσει.


Τα μαθήματα από τη μυθοπλασία δείχνουν πως το Mega επέστρεψε στον τομέα που είχε δημιουργήσει και πως μόνο ο Alpha, που είχε αξιοποιήσει το κενό της πτώσης του, την προηγούμενη δεκαετία, μπορεί να το καλύψει.

 Αναπόφευκτα, οι υπόλοιποι σταθμοί ήδη εξετάζουν το ενδεχόμενο να μετακινηθούν σε άλλες τυπολογίες προγράμματος. Επίσης, η μετάδοση 38 σειρών στην τρέχουσα σεζόν, σε ελεύθερη και συνδρομητική τηλεόραση, είχε ως αποτέλεσμα καλές ιστορίες να μην έχουν την αναμενόμενη απήχηση, γιατί το ενδιαφέρον μονοπωλούν ο Alpha και το Mega, με τις δραματικές σειρές «Σασμός» και «Γη της Ελιάς». 

Τα πρόβλημα με τα προγράμματα αυτά είναι πως δεν έχουν τη δυνατότητα να συγκεντρώσουν κοινό στην επανάληψή τους, όπως συμβαίνει με τις κωμικές σειρές και τις ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.


Πηγή: typologies.gr

Δημοσίευση σχολίου

8Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Ναι γιατί τα ριάλιτι είναι καλύτερα και ποιο οικονομικά να μην ξαναφτασουμε στην πενταετία 2012-2017 που έψαχνες να βρεις σειρά να δεις γιατί τότε θα ψάχνουν τα κανάλια τους τηλεθεατές με τα τα κυάλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι τρελοι?Μα το κοινο εχει δειξει ξεκαθαρα οτι προτιμαει την μυθοπλασια απ'τα ριαλιτυ και ετοιμαζονται να μας σερβιρουν παλι ριαλιτυ με το τσουβαλι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι, έχεις δίκιο τα ριάλιτι είναι τώρα πια ξενέρωτα, και τα κανάλια τύπου Σκαϊ και Star, κι τώρα ο Σκαϊ θέλει να βγάλει το my style Rocks, άλλο σκουπίδι, απαράδεκτη κίνηση απ'το ΣΚΑΪ.

      Διαγραφή
  3. Πολυ λογική εξέλιξη. Φέτος βγήκαν υπερβολικά πολλες σειρές και πολλες περασαν απαρατήρητες. Τα οικονομικά των καναλιών είναι πολυ σφιχτά και οι σειρές πολυδαπανες. Ο αλφα το 2021 με σασμο να σκίζει και είχε ζημιές 18 εκατομμύρια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ με τα ριάλιτι θα έχουν κέρδος νομίζουν ο Αντ1 με τις Άγριες Μέλισσες απέδειξε ότι με τις σειρές αν είναι καλογραμμένες και με καλούς ηθοποιούς θα έχεις και κέρδος το ίδιο και ο Α πέρυσι με τον Σασμο και το Μέγκα με την γη γιατί τώρα κάνουν ένα βήμα μπρος την μια χρονιά και την άλλη πάνε τρεις πίσω δεν μπορώ να το καταλάβω

      Διαγραφή
    2. Ενώ αν επιστρέψουν στα ριάλιτι το έχουν το κέδρος σίγουρο. Ο ΑΝΤ1 χρόνια τώρα προσπαθεί να πετύχει στον τομέα αυτό και όλο αποτυχίες βγάζει. Τουλάχιστον κάποιες σειρές του πέτυχαν. Φέτος ως τώρα τα ριάλιτι δεν πάνε καλά τα νικούν οι σειρές αλλά από του χρόνου ξανά θα μας πασάρουν την σαβούρα. Εντάξει να μην βγάλουν 40 σειρές αλλά αν επιστρέψουμε σε εκείνες τις χρονιές που ψάχναμε τις σειρές με τα κιάλια τότε την κάτσαμε ως τηλεθεατές.

      Διαγραφή
  4. Όσοι κι αν πολλοί είναι σε άρνηση να το δεχτούν από ότι φαίνεται στα σχόλια τους τα κανάλια κοιτάνε τα οικονομικά τους. Όταν δυο σειρές μονοπωλούν τη τηλεθέαση, ο σασμός και η ελιά και λογικά θα συνεχιστούν και του χρόνου τι περιμένατε να κάνουν τα υπόλοιπα κανάλια; Θα βάλουν μαχαίρι στις σειρές που τους κοστίζουν πολλά λεφτά και θα πάνε σε άλλα προγράμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από το να κάνουν μέτριες σειρές χωρίς αισθητική, καλύτερα να κάνουν ριάλιτι. Δεν υπάρχει και μεγάλη ποιοτική διαφορά. Πέρα από το Μαέστρο φέτος δεν υπάρχει κάτι άλλο που να αξίζει να σπαταλήσεις το χρόνο σου. Έχουμε γεμίσει κουραστικές σαπουνόπερες για τους 60φεύγα χρονών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !