«Μουσικό Κουτί»: Αυτοί είναι οι αποψινοί καλεσμένοι

Χρήστος Παναγούλης
1


Η Ελένη Τσαλιγοπούλου βάζει “φωτιά” στο Μουσικό Κουτί την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου στις 23:00 και ενώνει με τα τραγούδια της τρεις γενιές ερμηνευτών.

Σε μια συναρπαστική μουσική βραδιά ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχονται την ερμηνεύτρια με την σπάνια φωνή, Ελένη Τσαλιγοπούλου, τον χαρισματικό τραγουδοποιό Ορέστη Ντάντο και τον ταλαντούχο δημιουργό Γιάννη Παπαγεωργίου.

Τραγούδια λαϊκά, ρεμπέτικα και παραδοσιακά αλλά και τραγούδια σπουδαίων συνθετών θα μας ταξιδέψουν στο χθες και στο σήμερα! Τραγούδια που αντέχουν στον χρόνο, όπως οι “Χίλιες Σιωπές”, τραγούδια ξεχωριστά όπως το “Να μ’ αγαπάς” αλλά και ολοκαίνουργια όπως “Ο Γιάννης μου” συνυπάρχουν στην μουσική συνάντηση της εβδομάδας.  “Τα Παιδιά των Δρόμων”  έρχονται και μετατρέπουν την εκπομπή σε μια συναυλία χωρίς εισιτήριο.

« Η Ελένη Τσαλιγοπούλου δεν έχει πάψει να πειραματίζεται, να ψάχνει τα όρια της και να συνεργάζεται με μια πολύ μεγάλη γκάμα δημιουργών εδώ και 35 χρόνια, που άρχισε την διαδρομή της» λέει χαρακτηριστικά ο Νίκος Πορτοκάλογλου καλωσορίζοντας μία από τις πιο αγαπημένες του φωνές. Η σπουδαία ερμηνεύτρια μιλάει για τις παιδικές μνήμες που τις «ξύπνησαν», ζώντας στην Νάουσα τον περασμένο χειμώνα, για το Βέρμιο που ανακάλυψε λίγο αργά, για τους ζουρνάδες που άκουγε και έκλεινε τα αυτιά της όταν ήταν μικρή και απαντά στο δίλημμα με ποιον θα πήγαινε μια εκδρομή στο Λουτράκι τη δεκαετία του ’60, με τον Δημήτρη Χορν ή τον Θανάση Βέγγο;

Πού οφείλεται όμως η σταδιακή μεταμόρφωσή της και η εκρηκτική της παρουσία πάνω στην σκηνή; «Τα πρώτα χρόνια με ενδιέφερε να αποδείξω ότι είμαι μια καλή τραγουδίστρια. Όταν το κατάφερα αυτό, κατάλαβα ότι δεν μου είναι αρκετό. Το live ήταν η ζωή μου και ήθελα να έχω μια πραγματική σχέση με τον κόσμο! Έπαψα, λοιπόν, να σκέφτομαι πως θα είμαι ωραία πάνω στην σκηνή και πως θα είναι τα μαλλιά μου… Πέταξα τα ψιλοτάκουνα και τώρα αισθάνομαι ελεύθερη».

Ο Ορέστης Ντάντος, που έχει κάνει αισθητή την παρουσία του πάνω από μια δεκαετία στα μουσικά πράγματα, μιλάει για την Λένα Πλάτωνος της… ζωής του, για την εμπειρία του ως δάσκαλος μουσικής σε Μουσικά Σχολεία και απαντά στο δίλημμα σε ποιον μαθητή του θα έβαζε κάτω από την βάση. Σε αυτόν που δεν ξέρει τους Pink Floyd ή σ’ αυτόν που δεν ξέρει τον Διονύση Σαββόπουλο;

Η φωνή και το πάθος της Ελένης Τσαλιγοπούλου δίνουν άλλη διάσταση στο Juke Box, που παίρνει διαστάσεις συναυλίας. Η Μπάντα του Μουσικού Κουτιού διασκευάζει διαχρονικές επιτυχίες! Τα ανεπανάληπτα “Ξημερώματα” συναντούν την χιλιοτραγουδισμένη “Γυφτοπούλα στο χαμάμ” και το παραδοσιακό Καρπαθιώτικο “Στα μάρμαρα του Γαλατά” αναμετράται με το “Στης Νάουσας το κάστρο”.



Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !