ΤΗΛΕΒΑΡΟΜΕΤΡΟ: Λάθη στον ΑΝΤ1, αβεβαιότητα στο Open, το κερδισμένο στοίχημα της Βανδή και το Mega δείχνει τον...«Δρόμο»

Χρήστος Παναγούλης
2


Δευτέρα πάλι σήμερα και το ΤΗΛΕΒΑΡΟΜΕΤΡΟ είναι εδώ, για να σχολιάσει όλα τα ups ( ⬆️ ) και τα downs ( ⬇️ ) της τηλεοπτικής επικαιρότητας, αλλά και ό,τι άλλο μας έκανε εντύπωση την εβδομάδα που πέρασε ( ↕️ ).


⬇️Δεν ξέρω τι προσδοκίες έχουν εκεί στον ΑΝΤ1 για το «Ελλάδα έχεις ταλέντο», όμως θεωρώ ότι δύσκολα θα πετύχει το πείραμα. Αρχικά μιλάμε για ένα παλιακό concept, που ακόμα και τις τελευταίες σεζόν στον ΣΚΑΙ σπάνια ξεπερνούσε το 20%. Ο βασικότερος όμως λόγος είναι ότι στην εποχή του TikTok και των social media, ο καθένας μπορεί να μοιραστεί τα πιο «ασυνήθιστα» ταλέντα του και γίνει viral πιο εύκολα από ποτέ. Έτσι, ένα show σαν το «Ελλάδα έχεις ταλέντο» δεν έχει κάτι καινούργιο να προσφέρει στο νεανικό κοινό, ενώ και η δεξαμενή των υποψηφίων είναι πια σαφώς περιορισμένη. Ίσως έχει έρθει η ώρα για τον ΑΝΤ1 να σταματήσει να αναμασά ιδέες του παρελθόντος («Φάρμα», «Ταλέντο», «Ταξί» κλπ) και να φέρει στο προσκήνιο νέα project.


⬆️Μπορεί το νέο Mega να μην θυμίζει σε πολλά το μεγάλο κανάλι που ήταν κάποτε, ωστόσο η μυθοπλασία συνεχίζει να αποτελεί βασικό πυλώνα του προγράμματος. Έτσι, μετά την «Έξαψη» και τους «Σχεδόν ενήλικες», ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα και ο «Σιωπηλός δρόμος». Μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα οι τηλεοπτικοί συντάκτες είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το πρώτο επεισόδιο πριν βγει στον αέρα, και η αλήθεια είναι ότι εντυπωσιαστήκαμε από το αποτέλεσμα. Συνήθως δεν γράφω για μία νέα σειρά από το πρώτο επεισόδιο, αφού περιμένω να εξελιχθεί πλήρως πριν βγάλω τα συμπεράσματα μου. Σε αυτήν την περίπτωση όμως, η υπόθεση σε υποβάλλει ήδη από τα πρώτα λεπτά, ενώ η παραγωγή ανταγωνίζεται επάξια αντίστοιχες σειρές του εξωτερικού. Στα συν είναι σίγουρα και οι ερμηνείες, ενώ στο καστ υπάρχουν και αρκετές ευχάριστες εκπλήξεις. Απ’ ότι φαίνεται, το συγγραφικό δίδυμο Τσαμπάνη-Καλκόβαλη («Άγριες μέλισσες») έχει βάλει τα θεμέλια για μια ακόμα επιτυχία και δείχνει πια ξεκάθαρα τον δρόμο- σιωπηλό ή μή- για την νέα ελληνική μυθοπλασία. Ας ελπίσουμε ότι και οι υπόλοιποι θα ακολουθήσουν…


⬆️Με μονοψήφια συνεχίζει η ταξιδιωτική εκπομπή «My Greece», που μετακόμισε από το Open στο Mega. Αναμενόμενο βέβαια, αφού πρόκειται για ένα concept που βλέπουμε για πολλοστή φορά, χωρίς κάποια ενδιαφέρουσα πρόταση. Δεν θέλω όμως να σταθώ στην τηλεθέαση αλλά στην Δέσποινα Βανδή, η οποία αποδεικνύει για ακόμη μία φορά ότι ο ρόλος της παρουσιάστριας της ταιριάζει «γάντι». Από την πρώτη της «καλησπέρα» ως παρουσιάστρια του «X-factor», φάνηκε ότι η αγαπημένη τραγουδίστρια διαθέτει έναν μοναδικό συνδυασμό λάμψης, χιούμορ και φυσικότητας και σε αντίθεση με αρκετούς συναδέλφους της (βλέπε Φουρέιρα), μπορεί να σταθεί επάξια στον συγκεκριμένο ρόλο. Ακόμα όμως και σε μία μαγνητοσκοπημένη εκπομπή όπως το «My Greece», καταφέρνει να ξεχωρίσει για τον αυθορμητισμό και τις ατάκες της. Δεν ξέρω πότε θα ανοίξουν και πάλι τα νυχτερινά μαγαζιά, όμως μήπως θα έπρεπε να το σκεφτεί για μία δεύτερη καριέρα ως παρουσιάστρια;


⬇️Μέτριες είναι οι επιδόσεις του «Style me up» στο Open. Μπορεί το ριάλιτι μόδας να περιορίζεται σε μονοψήφια, ωστόσο σε σχέση με τις υπόλοιπες εκπομπές του σταθμού βρίσκεται σε σαφώς καλύτερη μοίρα. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που τερματίζει πάνω από το «Pop up» με την Ηλιάνα Παπαγεωργίου. Έτσι, ενώ σε οποιοδήποτε άλλο κανάλι η εκπομπή θα πήγαινε για «κόψιμο», αυτήν την στιγμή εξετάζεται το ενδεχόμενο ενός δεύτερου κύκλου. Απ’ όσο βέβαια είμαι σε θέση να γνωρίζω, οι οριστικές αποφάσεις θα αργήσουν να ληφθούν αφού το budget για την επόμενη σεζόν βρίσκεται ακόμα στον αέρα. Την ίδια στιγμή βέβαια οι υπόλοιποι σταθμοί έχουν ήδη ξεκινήσει να σχεδιάζουν το πρόγραμμα τους για του χρόνου, αφήνοντας το Open τελευταίο και καταϊδρωμένο…


↕️Με το που έγινε γνωστό ότι η εκπομπή «Χιούστον το λύσαμε» ρίχνει οριστικά αυλαία, η τηλεθέαση άρχισε να ανακάμπτει. Αυτό βέβαια οφείλεται στην έλευση της «Φάρμας», η οποία άλλαξε τα δεδομένα στην prime time της Παρασκευής και έδωσε στο τηλεοπτικό δίδυμο ένα αξιοπρεπές lead in. Αξίζει μάλιστα να αναφέρουμε ότι τις δύο τελευταίες εβδομάδες η εκπομπή βρέθηκε στην κορυφή της τηλεθέασης, περνώντας μπροστά από την Αγγελική Νικολούλη και το «Φως στο τούνελ». Μάλλον στον ΑΝΤ1 θα έπρεπε να ξανασκεφτούν την συγκεκριμένη απόφαση και να μην προχωρούν σε σπασμωδικές κινήσεις…Άλλωστε ο Νικόλας Ράπτης και ο Φάνης Λαμπρόπουλος ανήκουν ήδη στο δυναμικό του ομίλου, αφού τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν την δική τους εκπομπή στο Netwix (την διαδικτυακή πλατφόρμα του ΑΝΤ1) σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.  

Αυτά λοιπόν για σήμερα, εμείς ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη Δευτέρα. Μέχρι τότε να είστε όλοι καλά και να προσέχετε τους εαυτούς σας.

Δημοσίευση σχολίου

2Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Η πρόωρη διακοπή του Χιούστον είναι όντως λάθος για μένα, η εκπομπή έχει προοπτική, είναι πρωτότυπη και βγάζει και γέλιο/κάτι διαφορετικό.
    Το Style me up όμως δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείται πως έχει μέτρια πορεία. Από 2 και 3 έχει φτάσει να κάνει 8-10% κάθε μέρα! Και μάλιστα πάνω από το μέσο όρο του καναλιού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. για το style me up οντως που ξεκινησε απο τρια και εχει φτασει μεχρι το δωδεκα οχι απλα δεν ειναι αποτυχια αλλα ισως και το μοναδικο προιον του open στην μεσημεριανη ζωνη στην μετα μουτσινα εποχη που δειχνει στον ανταγωνισμο οτι ειναι μια υπολογισιμη δυναμη και σταθερα πανω απο τον μεσο ορο του καναλιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !