ΤΗΛΕΒΑΡΟΜΕΤΡΟ: Το φάουλ του ΣΚΑΙ, η επιτυχία του Γεωργίου, προβλήματα στον «Πλάτανο», «Ενήλικες» χωρίς κοινό και το δυνατό χαρτί του Open

Χρήστος Παναγούλης
5

Δευτέρα πάλι σήμερα και το ΤΗΛΕΒΑΡΟΜΕΤΡΟ είναι εδώ, για να σχολιάσει όλα τα ups ( ⬆️ ) και τα downs ( ⬇️  ) της τηλεοπτικής επικαιρότητας, αλλά και ό,τι άλλο μας έκανε εντύπωση την εβδομάδα που πέρασε ( ↕️ ).



⬇️  Και πάμε να ξεκινήσουμε από το θέμα των ημερών…Μπορεί η απόφαση της ΕΡΤ να απομακρύνει τον πασίγνωστο ηθοποιό από την κωμική σειρά «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» να θεωρείτο από πολλούς αυτονόητη, ωστόσο οφείλουμε να πούμε ένα μπράβο, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι στην χώρα μας δεν επικρατεί πάντα η απαραίτητη κοινή λογική και ευαισθησία. Φαίνεται όμως ότι και ο κόσμος δείχνει για πρώτη φορά να αντιλαμβάνεται την δύναμη που έχει στα χέρια του και γυρνάει την πλάτη σε όσους τόσο καιρό τον κορόιδευαν. Δεν εξηγείται αλλιώς ότι τις τελευταίες εβδομάδες το σίριαλ της ΕΡΤ έχει χάσει αρκετή από την δυναμική του, και ενώ από την αρχή της σεζόν σημείωνε γύρω στο 8%, πλέον φτάνει με το ζόρι το 5%. Το σίγουρο είναι ότι τα στελέχη των καναλιών είναι ιδιαίτερα προσεκτικά με τις σειρές που ετοιμάζουν για την επόμενη σεζόν και περνάνε από «κόσκινο» τα βιογραφικά όλων των συντελεστών, αφού δεν θέλουν να βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων.



↕️
Και ενώ η σεζόν βρίσκεται ακόμα στα μισά, οι «8 Λέξεις» ετοιμάζονται να ταξιδέψουν σε στο εξωτερικό, αφού ο Ανδρέας Γεωργίου έδωσε τα χέρια με την Echo Rights για την διανομή του πολιτικού-ερωτικού δράματος σε νέες τηλεοπτικές αγορές. Αυτό βέβαια που προκαλεί απορία είναι το πως μία μέτρια σειρά ακόμα και για τα ελληνικά δεδομένα τυγχάνει τόσης προβολής, την ώρα που υπάρχουν αξιόλογες προσπάθειες που θα μπορούσαν με ευκολία να σταθούν στο εξωτερικό. Να πούμε βέβαια ότι ο Ανδρέας Γεωργίου έχει ένα όνομα στην διεθνή αγορά, αφού τόσο το «Μπρούσκο» όσο και το «Τατουάζ» έχουν προβληθεί με επιτυχία σε περισσότερες από 54 χώρες. Σε κάθε περίπτωση εμείς να ευχηθούμε «καλό ταξίδι» και στην νέα του αυτή προσπάθεια, αφού το να βγαίνουν ελληνικές δουλειές στο εξωτερικό μόνο επιτυχία μπορεί να θεωρηθεί. 



⬇️  Δυστυχώς δεν έχουν όλες οι νέες σειρές την ίδια τύχη…και αναφέρομαι στην νέα κωμωδία του Mega με τίτλο «Σχεδόν ενήλικες». Παρά την αλλαγή μέρας και ώρας, η σειρά δεν έχει καταφέρει να βρει το κοινό της και η τηλεθέαση κινείται σε απογοητευτικά επίπεδα. Υπάρχει όμως ένα παράδοξο με την συγκεκριμένη σειρά. Σε αντίθεση με τις περισσότερες κωμωδίες, η νέα προσπάθεια της Μυρτώς Κοντοβά έχει ενδιαφέροντες χαρακτήρες, φρέσκια σκηνοθετική ματιά, μια υπόθεση που σε κρατάει και ένα αξιόλογο καστ. Αυτό που λείπει είναι το χιούμορ, αφού οι ατάκες είναι μάλλον αμήχανες και το γέλιο βγαίνει βεβιασμένα. Και αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα, ιδίως όταν διαφημίζεις ένα πρόγραμμα ως κωμωδία. Ίσως πάλι να φταίει ότι η σειρά πραγματεύεται ορισμένα πολύ επίκαιρα προβλήματα, τα οποία ο μέσος τηλεθεατής θέλει να αφήσει πίσω του όταν ανοίγει την τηλεόραση και ψάχνει κάτι για να ξεχαστεί. Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για ακόμα μία σειρά που…πέρασε και δεν ακούμπησε.



⬆️  Συνεχίζουμε με το Open και την Νίκη Λυμπεράκη, η οποία δίνει την δική της μάχη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Και μπορεί η τηλεθέαση να κινείται ακόμη σε μονοψήφια, ωστόσο η άνοδος είναι αισθητή και σίγουρα όχι αμελητέα, σε ένα κανάλι που (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) κινείται στο 5%. Μερίδιο αυτής της επιτυχίας, βέβαια, ανήκει και στον Χρήστο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος έχει καταφέρει από το «τίποτα» να χτίσει έναν ανταγωνιστικό ενημερωτικό τομέα, με αρκετές δημοσιογραφικές επιτυχίες τους τελευταίους μήνες. Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, οι καλά γνωρίζοντες κάνουν λόγο για αποχώρηση της Νίκης Λυμπεράκη στο τέλος της σεζόν, αφού οι σχέσεις της με τον Χρήστο Παναγιωτόπουλο είναι στην καλύτερη περίπτωση τυπικές. Εντελώς λάθος κίνηση, αν θέλετε την γνώμη μου, καθώς η δημοσιογράφος έχει καταφέρει με την αμεσότητα και την αντικειμενικότητα της να κερδίσει την εμπιστοσύνη του τηλεοπτικού κοινού. Και ως γνωστών οι τηλεθεατές δύσκολα εμπιστεύονται νέα πρόσωπα, πολλώ δε μάλλον για την ενημέρωση τους.



⬆️  Πρεμιέρα όμως έκανε και το «House of fame» στον ΣΚΑΙ και ομολογώ ότι με εξέπληξε θετικά. Εντάξει, μπορεί να μην είναι ό,τι πιο φρέσκο έχουμε δει, ωστόσο ισορροπεί με επιτυχία ανάμεσα στο κομμάτι της μουσικής και στο ριάλιτι, ενώ φαίνεται ότι και οι coaches που επιλέχθηκαν εκτός από μεγάλη επαγγελματική εμπειρία, έχουν και τηλεοπτικό τσαγανό. Στα συν και η επιλογή των παικτών, αφού ήδη από την πρώτη εβδομάδα έχουν ξεχωρίσει αρκετοί χαρακτήρες. Πολλά βέβαια θα κριθούν και από τα live, και η αλήθεια είναι ότι στο συγκεκριμένο θέμα έγινε ένα μεγάλο φάουλ από την πλευρά του καναλιού. Δεν μπορείς να ξεκινάς ένα πρόγραμμα χωρίς να έχεις εξασφαλίσει ότι όλα είναι έτοιμα να βγουν στον αέρα, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ένα τόσο ακριβό και πολυδιαφημισμένο project. Δηλαδή υπήρχε ποτέ περίπτωση να ξεκινήσει το «Survivor» και ο στίβος μάχης να είναι ακόμα «υπό κατασκευή»; Όσο για την τηλεθέαση τα πράγματα προβλέπονται δύσκολα, αν και είναι ακόμη νωρίς για να βγουν συμπεράσματα…Σε περίπτωση βέβαια που τα νούμερα δεν πάρουν την ανιούσα, μην απορήσετε αν δείτε το «My style rocks» να επιστρέφει και την επόμενη σεζόν. 

Αυτά λοιπόν για σήμερα, ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη Δευτέρα με περισσότερα θέματα για σχολιασμό. Μέχρι τότε να προσέχετε και να είστε όλοι καλά!

Δημοσίευση σχολίου

5Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Πολύ ωραίο και διαφορετικο ριάλιτι το House of fame που τα συνδιάζει όλα, σωστή και η επιλογή να παίζει στην απογευματινή ζώνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσωπικά το House of Fame μου αρέσει για όλους τους λόγους που επισήμανες και επιπλέον ότι συνδιάζει πολλα στοιχεία από διάφορα ριαλιτυ και talent shows. Επίσης το καστινγκ και η επιλογή των καθηγητών (ειδικά της Μπαλταζή) ειναι στα συν του. Θετικο στοιχείο και η διάρκεια του που είναι στη μιάμιση ώρα και έτσι δεν κουραζει όπως το My Style Rocks και το Power of Love. Παρόλα αυτά είναι τέτοιος ο ανταγωνισμός που δυσκολα θα πάει καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προσωπικά το House of Fame μου αρέσει για όλους τους λόγους που επισήμανες και επιπλέον ότι συνδιάζει πολλα στοιχεία από διάφορα ριαλιτυ και talent shows. Επίσης το καστινγκ και η επιλογή των καθηγητών (ειδικά της Μπαλταζή) ειναι στα συν του. Θετικο στοιχείο και η διάρκεια του που είναι στη μιάμιση ώρα και έτσι δεν κουραζει όπως το My Style Rocks και το Power of Love. Παρόλα αυτά είναι τέτοιος ο ανταγωνισμός που δυσκολα θα πάει καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δε νομίζω πως οι ηθοποιοί στα βιογραφικά τους γράφουν αν είναι παιδεραστές ή έχουν οποιαδήποτε άλλη ανωμαλία!! Άρα όσο και να κ να τα κοιτάξουν τα βιογραφικά τους, κάτι τέτοιο δε θα το βρούνε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ορθώς εκανε η ΕΡΤ κι εβγαλε τον Φιλιππιδη απο τον Πλατανο αλλα η πτωση της τηλεθεασης δεν οφειλεται σε αυτο. η πτωση προηλθε με τη ελευση του ραδιο αρβυλα που ανακατεψε την τραπουλα κι εκει που το ΟΠΕΝ ειχε 5% τωρα εχει 20% καθε μερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !