Χάος με τις τηλεοπτικές κεραίες ανά την Ελλάδα

Χρήστος Παναγούλης
1

Οι μηνύσεις του Δήμου Ικαρίας εναντίον της Digea και της ΕΡΤ για τη χρήση των κέντρων εκπομπής στο νησί του Αιγαίου αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο το χάος που επικρατεί ανά την Ελλάδα με τις τηλεοπτικές κεραίες και το καθεστώς που τις διέπει. Μέχρι και σήμερα δεν έχει προχωρήσει καμιά απολύτως θεσμική διαδικασία για τη δημιουργία οργανωμένων, κοινών πάρκων κεραιών, παρά το γεγονός ότι προβλέφθηκε στον τελευταίο νόμο για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες. Απαιτείται, ωστόσο, έκδοση υπουργικής απόφασης για την υλοποίηση των πάρκων κεραιών, κάτι που δεν έχει προχωρήσει. Το πρόβλημα στο Δήμο Ικαρίας, με τους δύο παρόχους δικτύου, την ΕΡΤ και τη Digea, να κατηγορούνται ως «καταπατητές» δημόσιου χώρου, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου για όσα συμβαίνουν σε όλη τη χώρα.

Τέλος Μαρτίου λήγει η προθεσμία για τη νομιμοποίηση όλων των κεραιοσυστημάτων, αλλά τόσο η ιδιωτική Digea όσο και η κρατική ΕΡΤ έχουν να αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα, καθώς σε πολλές περιοχές εμφανίζονται ιδιώτες και τους ζητούν εξωφρενικά ενοίκια για τους αναμεταδότες, που υπήρχαν εδώ και πολλά χρόνια εκεί, κατά παραχώρηση των δήμων.


typologies

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Μιας και περι DIGEA, να σας ενημερωσω για κατι πολυ σοβαρο για το οποιο κανεις δε μιλαει, ουτε ασχολειται.
    Ειναι δυνατον στο 2020 να εχει ολη η Ελλαδα HD μεταδοση και να μην εχει η Κρητη HD καναλια περαν του ERT Sports HD? Με πολεις τοσων χιλιαδων κατοικων οπως ειναι το Ηρακλειο και τα Χανια που το καλοκαιρι γεμιζουν απο ελληνικο τουρισμο; Αυτη ειναι η ψηφιακη μεταβαση της DIGEA? Ειναι υποχρεωμενοι να καλυψουν ενα τοσο μεγαλο νησι. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !