Mediatown: Αστεία Δελτία Tύπου, η πτώση του ALPHA, επιστρέφει το Σόι σου, οι δύο νέες σειρές του ΑΝΤ1, χτίζει το STAR, έφυγε η κατάρα του Οpen, το lead in δεν κάνει θαύματα

Κωνσταντίνος Κότσαρης
12

Καλό μήνα σε όλους!  
Ο Νοέμβριος ξεκινά με ένα ολόφρεσκο "Mediatown" που έχει τα πάντα. Φορέστε ζώνες και πάμε να κάνουμε την καθιερωμένη μας βόλτα στις διάφορες τηλεοπτικές πιάτσες...
Δελτίο Τύπου για γέλια...

Και ο παραλογισμός με τα Δελτία Τύπου για επιτυχίες στα νούμερα τηλεθέασης των καναλιών συνεχίζεται. Σήμερα έφτασε στα χέρια μας ο "πανηγυρισμός" του ALPHA σχετικά με την πρωτιά του κεντρικού του δελτίου στο σύνολο του κοινού.

Αχ αυτός ο ALPHA, που ανά 6 μήνες αλλάζει θέση και γνώμη για το αν κοιτάει το σύνολο ή το νεανικό κοινό. Είναι κατανοητή η ανάγκη του γραφείου Τύπου να βρει επιτυχία εκεί που δεν υπάρχει, ωστόσο κινήσεις που κάνουν "μπαμ" δεν χρειάζονται. 

O ALPHA, όπως και κάθε άλλος σταθμός ,κοιτά το δυναμικό κοινό και σύμφωνα με αυτό αποφασίζει τις κινήσεις του. Το κεντρικό δελτίο με τον Αντώνη Σρόιτερ περνά μία πολύ δύσκολη φάση, καθώς το lead in που παραλαμβάνει είναι πολύ χαμηλό. 

Αυτές είναι δύο αλήθειες που δεν μπορούν να διαψευστούν...



Η πτώση του ALPHA...

Σίγουρα, ο ALPHA περνά τη χειρότερη φάση των τελευταίων χρόνων όσον αφορά την τηλεθέαση, αλλά και στις εσωτερικές ισορροπίες του.

Οι αλλαγές στη διοίκηση δεν έχουν ευνοήσει την κατάσταση στο κανάλι. Υπάρχουν αστοχίες στον τρόπο προώθησης των προγραμμάτων, στον προγραμματισμό, και στην επιλογή των concept. 

Εκτός των άλλων, τα προηγούμενα χρόνια ο ALPHA είχε κρατηθεί στην κορυφή διότι είχε δημιουργήσει μία πρωτοκαθεδρία στην ελληνική μυθοπλασία. Τα σήριαλ που έβγαιναν στον αέρα ήταν πολύ προσεγμένα και γινόταν στον τομέα αυτόν μία εκτεταμένη επένδυση, συγκριτικά με τον ανταγωνισμό. Πλέον, αυτή τη θέση έχει πάρει ο ANT1. 

Ο ALPHA μπόρεσε να καταστρέψει αυτή τη συνήθεια της μυθοπλασίας με πολύ συγκεκριμένες κινήσεις. Πρώτον, οι κωμικές σειρές, "Σπίτι είναι" και "Κρατάς Μυστικό", είναι κατώτερες των προσδοκιών. Δεύτερον, το "Έλα στη θέση μου" έχει κουράσει τόσο που πλέον το 20% το ξεπερνά ελάχιστες φορές (κάποτε δεν έπεφτε κάτω του 25%). Τρίτον, το "Έρωτας Μετά" είναι τόσο χαοτικό που δεν μπορεί να φανατίσει τους τηλεθεατές, αν και η αισθητική του είναι πολύ καλή... 



Επιστρέφει το Σόι;

Μένουμε λίγο ακόμη στον ALPHA! Ακούγεται πολύ έντονα πως επιστρέφει από τον Γενάρη η σειρά, "Το Σόι σου" ,στη θέση του "Σπίτι είναι". Μάλιστα, σε χθεσινή του συνέντευξη ο Γιώργος Γιαννόπουλος το υπονόησε ξεκάθαρα. 

Εγώ απορώ πώς γίνεται να ισχύει κάτι τέτοιο, όταν βασικοί πρωταγωνιστές της σειράς (Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Παύλος Ορκόπουλος, Ιωάννα Ασημακοπούλου) εργάζονται σε σήριαλ του ανταγωνισμού. Είναι ένα σήριαλ που έχει ταυτιστεί με τους συγκεκριμένους ήρωες και σίγουρα αυτές οι απουσίες δυσκολεύουν κάπως τα πράγματα. 



Δύο σήριαλ επεξεργάζεται ο ΑΝΤ1...

Πάμε και σε κάτι αποκλειστικό! 
Ο ΑΝΤ1 μπορεί να είναι απόλυτα ικανοποιημένος με τις επιδόσεις του στις τηλεθεάσεις, ωστόσο, έχει και το μυαλό του στο να ετοιμάζει να μπει ακόμη πιο δυναμικά στην prime time ζώνη στο δεύτερο μισό της σεζόν. 

Έτσι, υπάρχουν αυτή τη στιγμή δύο project μυθοπλασίας που επεξεργάζονται τα στελέχη του σταθμού. Ακόμα δεν έχει παρθεί κάποια απόφαση για το αν θα πάρουν το πράσινο φως και ποια υπάρχοντα προγράμματα θα αντικαταστήσουν, ωστόσο, οι "αδύναμοι κρίκοι" σε μία τέτοια περίπτωση είναι οι σειρές, "Άν ήμουν πλούσιος" και "Μην ψαρώνεις".

Για να δούμε...



Χτίζει σταθερό κοινό το STAR

Σταθερή άνοδο έχει το "Globetrotters" του STAR. Μπορεί να μην έχει την απήχηση που έχει το "GNTM", ωστόσο, την Τετάρτη κατάφερε να τερματίσει πρώτο στους πίνακες τηλεθέασης με ποσοστό 18,9%. 

Είναι μία καλή παραγωγή και ένα project αρκετά διαφορετικό από αυτά που βλέπουμε τη φετινή τηλεοπτική σεζόν. Σαφέστατα ξεχωρίζει το δίδυμο Χάρης-Αντελίνα, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά πως η εταιρεία παραγωγής,η "Green Pixel" ,ξέρει να κάνει πολύ έξυπνο cast. 

Πλέον, το STAR αρχίζει να δείχνει σεζόν με τη σεζόν όλο και μεγαλύτερη κυριαρχία στην prime time του με πιο σταθερά βήματα από το "πυροτέχνημα" που έκανε ο ΣΚΑΪ το 2017 και το 2018. 



Σταθεροποιήθηκε η Μπακοδήμου...

Και μπορεί καθημερινά ένας δημοσιογράφος στο site του να επιτίθεται στον Διευθυντή ψυχαγωγικού προγράμματος του OPEN ,Νίκο Κάλη (κάπως επικοινωνιακά πρέπει να αποθεώσει τη φίλη του που βρισκόταν πέρυσι στην ίδια θέση), ωστόσο, φαίνεται ότι το πρώτο στοίχημα κερδήθηκε. 

Το τηλεπαιχνίδι, "Ένας για όλους", με τη Μαρία Μπακοδήμου, βρίσκεται σταθερά κοντά στο 9%, ενώ πέρυσι την ίδια ώρα με την καθημερινή σειρά, "Ο πρίγκιπας της φωτιάς" ,τα ποσοστά είχαν βουλιάξει στο 3%. Μέσα στις τελευταίες εβδομάδες, το κανάλι μπόρεσε να ανεβάσει το πιο ιδιαίτερο slot του. 

Ταυτόχρονα, μετά από την παγίωσή του σε αυτά τα νούμερα έχει καταφέρει να περιορίσει τις περισσότερες μέρες το "Έλα στη θέση μου" σε ποσοστά κοντά στο 16%. 



Το lead in βοηθάει, αλλά δεν κάνει θαύματα!

Πολλοί προσπαθούν να ισχυριστούν πως το "2night show" σημειώνει πολύ υψηλά νούμερα τηλεθέασης ελέω lead in από τις "Άγριες Μέλισσες". Σίγουρα, αυτό παίζει τον ρόλο του, ωστόσο καλό είναι να σκεφτούμε πως και το "Football Stories" παίρνει παρόμοια πάσα και παρόλο αυτά η τηλεθέαση είναι μέτρια. 

Ο Γρηγόρης έχει τεράστια δυναμική και αυτό αποδεικνυόταν και πέρυσι όταν κατάφερνε το 5% να το ανεβάσει στο 14%. 


Αυτά για σήμερα! Να είστε όλοι αισιόδοξοι και να σκέφτεστε τα όσα έχετε και όχι τα όσα δεν έχετε...

Δημοσίευση σχολίου

12Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. παιδια ξεχασατε την Ρενια Λουιζιδου που θα ειναι στο νεο Καφε της Χαρας που αν παει καλα θα παει και την επομενη σεζον 20-21

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πως να επιστρεψει το σοι απο τη στιγμη που ολο το σοι βρισκεται πλεον σε αλλες σειρες?Παπακωνσταντινου,Ορκοπουλος,Λασκαρακη,Λουιζιδου,Μπουρδουμης, Ασημακοπουλου,Μελετης,Γιαννοπουλος?ποιοι θα παιζουν δλδ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ίδιος άνθρωπος που έφτιαξε τον Alpha σε δύναμη στη μυθοπλασία είναι αυτός που κάνει το ίδιο και στον Ant1.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ σε όλα. Στον Άλφα μόνο η Σταματίνα πάει καλά αλλά όχι πάντα και η Γερμανού την οποία όμως ξεσκίζουν οι επαναλήψεις του Αντ1. Εγώ περιμένω πως και πως το καφέ της χαρας μήπως ξέρετε αν θα ναι εβδομαδιαία η παραπάνω ? Ο Αντ1 χρειάζεται ένα καλό σόου και κάποια δραματική ακόμα η κάποια κωμικη υψηλών προδιαγραφών στυλ φριτεζα και ανώτερη. Αλλά ένα καλό σόου πρεπει να βγει γιατι το final four είναι στα αζητητα. Το your face πιστευω θα σκίσει μόνο στην all star εκδοχή γιατί πόσοι σελεμπριτι να βρεθουνε. Όλα τα παιχνίδια φέτος είναι χάλια εκτός της Μπεκατώρου και της Μακρυπούλια. Δεν έπρεπε να τελειώσει το Ντιλ γιατί τελικά η συνήθεια είναι που μετράει. Όσον αφορά το δημοσιογράφο είναι τραγικός. Έχει τρία χρόνια που λέει ότι η Σκορδά είναι μια αποτυχημένη που κάθε χρόνο είναι η τελευταία της χρόνια στον Αντ1 βάζοντας και φωτό της από το αλτερ λες και είναι προσβολή. Εγώ γελάω με αυτά που γράφει. Για τον Γρηγόρη θα συμφωνήσω θεωρώ δε ότι φέτος είναι καλύτερος από πέρσυ δεν ξέρω ίσως έχει πιο καλή διάθεση πιο ωραίους καλεσμένους. Δεν είναι τυχαίο ότι παίρνει 30 και το κρατάει. Πχ ο Χατζηνικολάου πήρε τριάντα την προηγούμενη βδομάδα και το ρίξε στο 12. Το ίδιο και του λεντζα η εκπομπή παροτι είναι ωραία η εκπομπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άγγελε ποσό δίκιο έχεις….
    Αυτό με τα δελτία τύπου έχει καταντήσει κουραστικό, καλό είναι να βγαίνουν στο τέλος της σεζόν και όχι κάθε μηνά και να εστιάζουμε σε κοινά που μας συμφέρει ,γιατί η τηλεόραση είναι μαραθώνιος
    Όσον αφορά την μυθοπλασία με εξαίρεση τις γνώστες σειρές αντιμετωπίζει προβλήματα- καλοί ηθοποιοί αλλά αδιάφορα σενάρια- , καλό θα είναι να εμπιστευτούμε επιτέλους και νέους σεναριογράφους
    Ο Νίκος Καλής με τα μέσα που του δόθηκαν δεν τα έχει πάει και άσχημα (αν και πρώτα βήματα σε τόσο ηγετική θέση )
    Στα late night κακά τα ψέματα παίζει πολύ σημαντικό ρολό το lead in.Βλέπεται ότι ο Γρήγορης εκτοξεύτηκε με την επιτυχία που κάνουν οι Άγριες Μέλισσες και η Ελεονόρα ζορίζεται αφού έφυγε το σαρωτικό Τατουάζ- πρόκειται για ίδιες εκπομπές που πέρσι η Ελεονόρα σάρωνε- και ο Γρηγόρης έχει όλο το Τμήμα δημοσίων σχέσεων του σταθμού με το μέρος του να δούμε ποτέ θα τελειώσουν τα πρόσωπα από τις Άγριες μέλισσες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μας έλειψε το media town :) πολύ καλό το άρθρο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μέχρι τώρα αυτή είναι μια από τις καλύτερες χρονιές του Γρηγόρη. Είχε πολλά χρόνια να δει τόσο ψηλά νούμερα. Ο ANT1 στο Prime time έχει τις Μέλισσες που σκίζουν και τη Φριτέζα που αντιστέκεται στο ριάλιτι απέναντι. Μένει να δούμε τι θα κάνει το Καφέ απέναντι στο Master Chef. Αν του βγει η σειρά του Ρώμα θα ανέβει ακόμα περισσότερο το βράδυ. Για τον Alpha τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Έχει πλέον πάρει η μπάλα και μεγάλα ονόματα όπως η Μενεγάκη. Σχεδόν τίποτα δε τους βγαίνει. Μόνο η Σταματίνα, ο Μάνεσης και η Γερμανού φαίνεται πως έχουν γλιτώσει. Το Σόι όπως λέτε και εσείς είναι σχεδόν αδύνατο να επιστρέψει με το καστ που είχε αφού οι περισσότεροι είναι σε άλλες δουλειές και σε άλλα κανάλια. Θα αφήσει τις Μέλισσες ο Ορκόπουλος να γυρίσει στο Σοι;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άγγελε, φοβερός όπως πάντα. Πολύ μεστος λόγος, στο έχω ξαναπεί. Συμφωνώ σε όλα, πλην της αναφοράς σου στον 'συναδελφο' σου, που νομίζω ότι περισσότερο σα διαφήμιση λειτουργεί, οπότε θα μπορούσε να λείπει, γιατί καλό του κάνεις, ενώ αυτός καλό λόγο δε χρωστάει σε κανέναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για να υπάρχει όντως πρόβλημα με το Σόι θα πρέπει οι σειρές που συμμετέχουν οι ηθοποιοί να πάνε δεύτερη σαιζόν οι περισσότερες και η Φριτεζα τρίτη και να συνεχίζεται ο ρόλος της Ασημακοπούλου. Ξεκινάμε από τα εύκολα: Έρωτας μετά, Αστέρια της άμμου και Κρατάς Μυστικό δύσκολα συνεχίζουν. Οι μέλισσες σύνολο θα χουν 150 επεισόδια. Το θέμα είναι αν θα προλάβουν να προβληθούν όλα. Ακόμα και αν δεν προλάβει να τελειώσει φέτος η προβολή μπορεί να ολοκληρωθουν μέχρι το φθινόπωρο του 20 τα γυρίσματα. Στο καφέ της Χαράς ο αρχικός υπολογισμός ήταν για μικρή συμμετοχή της Λουιζίδου. Αν ξαναγίνει το Σόι λογικά θα ισχύσει η αρχική σκέψη. Και έμεινε το Αν ήμουν Πλούσιος που δεν γνωρίζω πόσα επεισόδια είναι το ορίτζιναλ και αν σκοπεύει ο Αntenna να συνεχιστεί. Με βάση τα παραπάνω οι πιθανότητες να ναι ελεύθεροι οι ηθοποιοί είναι μεγάλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ξέχασα να προσθέσω πως με βάση τα όσα έγραψα Γενάρης όντως δεν παίζει με την καμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μακαρι να επιστρεψει το σοι σου ηταν απ τις καλυτερες οικογενειακες σειρες κατα την γνωμη μου, γνωριμοι χαρακτηρες και καταπληκτικοι ηθοποιοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !