''Άγριες μέλισσες'': Η σειρά που ξεφεύγει από τον μέσο όρο!

4

Οι «Άγριες Μέλισσες» ανακοινώθηκαν το καλοκαίρι του 2018 ,και έκαναν πρεμιέρα ένα χρόνο αργότερα. Τελικά, το αποτέλεσμα δικαίωσε τους συντελεστές;

Όταν άκουγα τους ανθρώπους του ΑΝΤ1 να μιλάνε για τη νέα τους «υπερπαραγωγή» ήμουν σκεπτικός. Μπορεί ο ΑΝΤ1 μετά από όσα πέρασε τα τελευταία χρόνια να παράξει ένα τόσο άρτιο αποτέλεσμα;

Η αλήθεια είναι πως, αν έχεις δει πολλή τηλεόραση τα τελευταία 30 χρόνια στην Ελλάδα, οι «Άγριες Μέλισσες» σε παραπέμπουν στις καλύτερες εκδοχές της.  Κανείς δεν το είπε ευθαρσώς αλλά αν έβλεπες ένα τόσο πολυπρόσωπο καστ, με τον Φέρτη (αρχικά) και τη Δανδουλάκη στην κορυφή της πυραμίδας, και μάλιστα σε σκηνικό εποχής, οι προσδοκίες θα ήταν μεγάλες.

Το καλοκαίρι του 2019 έμαθα σχεδόν το μεγαλύτερο μέρος και του καστ. Τότε μιλούσαμε για ένα ποιοτικό προϊόν, ακόμη και χωρίς τον Γιάννη Φέρτη. Όλα έδειχναν πως θα ήταν μια αξιοπρεπής παραγωγή, αλλά και πάλι το κανάλι με έκανε να είμαι σκεπτικός και επιφυλακτικός. Ο ΑΝΤ1 και το «Παρά 5» να είχε ήταν ικανός να το θάψει.

Και τελικά οι «Άγριες Μέλισσες» συστήθηκαν ως μια καθημερινή σειρά – και πιστέψτε με, δεν έχω χειρότερο από τον καθημερινό βομβαρδισμό ακόμα και από την καλύτερη μυθοπλασία. Αντιλαμβάνομαι πως η ανάγκη των καναλιών για νέο και επιτυχημένο πρόγραμμα είναι τεράστια, αλλά 4 μέρες τη βδομάδα από κάτι τόσο «βαρύ» δεν είναι το καλύτερο πράγμα που μπορεί να μου τύχει. Οι Κυριακάτικες πρεμιέρες, κουσούρι της νεόκοπης τηλεόρασης, είναι ένα ωραίο δείγμα αλλά ποτέ η συνολική εικόνα. Ένα δίωρο επεισόδιο μιας καλοστημένης σειράς μπορεί να φαντάζει όαση, αλλά το καθημερινό πώς θα είναι;

Και φτάσαμε στην πρώτη κανονική Δευτέρα που οι «Άγριες Μέλισσες» συνέτριψαν κάθε ανταγωνιστικό πρόγραμμα, ενώ στάθηκαν... αυτοδύναμες ακόμη και απέναντι στο GNTM. Μα αξίζει να μένεις στα νούμερα για να κρίνεις την αξία μιας σειράς; Ναι, αξίζει. Και να μη μου άρεσε θα έπρεπε να σεβαστώ την επιλογή του κοινού και να αναζητήσω τι είναι αυτό που τους γοητεύει τόσο. Αλλά εδώ δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα.

Αναμφίβολα είναι μια πολύ καλή σειρά. Η αλήθεια είναι πως σε ορισμένα σημεία κοντοστέκομαι. Για παράδειγμα, δεν βάζεις τον Ανδρέα Κωνσταντίνου να παίξει σε ένα και μόνο επεισόδιο. Δεν ξέρω τι θα τον κάνεις, ας εμφανίζεται ως φάντασμα στον ύπνο της πρωταγωνίστριας. Ας έκανε εμφανίσεις με flashback stories. Ας έκανε κάτι, μόνο να μην εξαφανιζόταν. Αλλά ακόμη και χωρίς τον Ανδρέα Κωνσταντίνου η σειρά συνεχίζεται πολύ ωραία. Κακά τα ψέματα, αν έχεις μερικούς από τους καλύτερους ηθοποιούς μιας συγκεκριμένης γενιάς στο καστ, το αποτέλεσμα δεν μπορεί να μην είναι καλό. Είναι όμως αρκετά τηλεοπτικό;

Αν θέλετε τη γνώμη μου, όχι. Η Μαρία Κίτσου είναι εξαιρετική στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ μπορεί οι περισσότεροι που την πλαισιώνουν να μην είναι ακριβώς πασίγνωστοι, μπορεί να μην έχουν καν τη στόφα του τηλεοπτικού σταρ, όμως εδώ δεν παίζουμε ακριβώς έτσι. Παίζουμε με ταλέντο, με ουσία. Για φαντάσου, λέξεις που δεν χρησιμοποιούμε για την τηλεόραση και κάθε μέρα. Οι «Άγριες Μέλισσες» είναι μια υπέροχη σειρά που ξεφεύγει από τον μέσο όρο. Και σε ένα κοινό εκπαιδευμένο πια να βλέπει «Τατουάζ» είμαι σίγουρος πως μετά από μία ή δύο εβδομάδες οι «Άγριες Μέλισσες» θα φαντάζουν... έντεχνες.

Ας μείνουμε εδώ λίγο. Ο ΑΝΤ1 απέναντι σε όλη την pop κουλτούρα, την ίδια την ταυτότητά του, παίζει έντεχνο στο prime time του. Και πρέπει να του πούμε ένα «μπράβο» γι' αυτό. Τώρα αν μπορείς να κρατήσεις κοινό που βλέπει «Φριτέζα» και «Μη Ψαρώνεις» στις «Άγριες Μέλισσες», το βρίσκω κομμάτι δύσκολο. Ένας άνθρωπος που γνωρίζει καλά και εμπιστεύομαι περισσότερο τη γνώμη του, σχολίασε: «Ας περιμένουμε, ο ΑΝΤ1 είναι αυτοκαταστροφικός».

Αναμφίβολα ,τα νούμερα τηλεθέασης και τα σχόλια στα social media δικαιώνουν στο έπακρο την επιλογή του ΑΝΤ1 να βάλει το συγκεκριμένο «προϊόν» ως ναυαρχίδα του προγράμματός του αυτή τη σεζόν. Οι «Άγριες Μέλισσες» αξίζουν την προσοχή όλων μας. Ωστόσο, δεν νομίζω πως όλοι θα δούμε τώρα τη σειρά. Μπορεί να τη δούμε σε επανάληψη, μπορεί να τη δούμε στο webtv. Αλλά 4 επεισόδια τη βδομάδα, επί 6-7 μήνες, νομίζω μπορεί να κουράσουν το κοινό. Αν η σειρά προβαλλόταν σε δίωρα επεισόδια, ακόμα και δύο φορές την εβδομάδα, ίσως τα πράγματα να ήταν περισσότερο του γούστου μου. Ακόμη και έτσι βέβαια μην χάνετε επεισόδιο.

Υ.Γ. Αν μπορούσαμε να συγκρίνουμε τις «Άγριες Μέλισσες» με ένα πρόγραμμα της φετινής σεζόν θα μπορούσαμε να κοιτάξουμε μόνο προς το «Έρωτας μετά». Κατά τα άλλα, υπάρχουν συγκεκριμένες σειρές, όπως το «Τρίτο Στεφάνι», η «Πρόβα Νυφικού», το «Δέκα» ή οι «Μάγισσες της Σμύρνης», που μπορούν να υποδεχθούν τις «Άγριες Μέλισσες» στην κατηγορία τους και όταν ολοκληρωθούν -μετά από πολλά πολλά επεισόδια- να μπουν στο... πάνθεον της τηλεοπτικής ιστορίας μας.

Yupiii-Kωνσταντίνος Αντωνάτος

Δημοσίευση σχολίου

4Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Δεν καταλαβαίνω γιατί να κουρασουν? Μια σειρά κουράζει όταν δεν έχει στορυ. Η συγκεκριμένη φαίνεται να έχει. Εδώ θα είμαστε βέβαια να το δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καθώς διάβαζα το κείμενο διαφωνούσα σε αρκετά σημεία και έβρισκα τη γραφή επιτηδευμένη.

    Μετά είδα ποιος το έγραψε και κατάλαβα. :p

    Ποια ''έντεχνη'' σειρα? Μια - υπεροχη και ποιοτική - κανονική σειρά είναι. Όπως ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να είναι οι περισσότερες σειρές στην ελληνική τηλεόραση. Και οι ''Άγριες μέλισσες'' σε αυτό που λέει ο αρθρογράφος pop κουλτούρα ανήκουν. Αν ο αρθρογράφος έχει συνηθίσει να θεωρεί pop κουλτούρα τα trash ριαλιτι show, τα a-talent show και τις σειρές του Ανδρέα Γεωργίου με ''ηθοποιούς'' απο το instagram, αυτό είναι δικό του θέμα. Pop κουλτούρα είναι ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ γίνεται δημοφιλές. Και οι ''Άγριες μέλισσες'' είναι ο ορισμός του δημοφιλούς προιόντος φέτος!

    Δημοφιλές προιόν ΚΑΙ με ποιότητα! Ω ναι...κι όμως γίνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με αποσταση η χειροτερη αναλυση που εχω ποτε διαβασει.ειναι επαγγελματιας ο κυριος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπέροχη σειρά από τις καλύτερες που έχω δει ήδη όλα τέλεια είναι και για καθημερινή ακόμα πιο υπεροχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !