Δες πως είναι σήμερα ο τηλεοπτικός «Ιησούς»!

Κωνσταντίνος Κότσαρης
0
Ρόμπερτ Πάουελ… Αναμφισβήτητα, πρόκειται για τον απόλυτο «Ιησού»! Αναμφισβήτητα πρόκειται για τον ηθοποιό που με τον συγκεκριμένο ρόλο κατάφερε να γράψει ιστορία… Αναμφισβήτητα πρόκειται για τον ηθοποιό που το όνομά του συνδέθηκε άρρικτα με την συγκεκριμένη ερμηνεία.

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα και ,ήδη, από χθες δεσπόζει στους δέκτες μας ο «Ιησούς από την Ναζαρέτ», μιας και δεν νοείται Μεγάλη Εβδομάδα χωρίς την σειρά του Φράνκο Τζεφιρέλι. Κλασικά ,λοιπόν, και φέτος ο ΑΝΤ1 προγραμμάτισε την μετάδοση αυτής της θρησκευτικής υπερπαραγωγής, την οποία δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει εδώ και περίπου σαράντα χρόνια, καμία άλλη θρησκευτική παραγωγή που έχει παρουσιαστεί στους δέκτες μας.

Η σειρά του Φράνκο Τζεφιρέλι ξεκίνησε το τηλεοπτικό της ταξίδι το 1974 και όπως καταλαβαίνεις λατρεμένη, πολλά έχουν αλλάξει από τότε μέχρι και σήμερα και πρώτα απ’ όλα ο ίδιος ο πρωταγωνιστής της.

Ο Βρετανός ηθοποιός Ρόμπερτ Πάουελ ήταν μόλις 31 ετών όταν κλήθηκε σε κάστινγκ για τον ρόλο του Ιησού στην συγκεκριμένη παραγωγή. Τώρα πια; ‘Εχει αφήσει κατά μέρος την υποκριτική, είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο και μία κόρη. Μεγάλη του αγάπη είναι τα ταξίδια με σκάφος, ανά τον κόσμο.

Μιλώντας ωστόσο για την ερμηνεία του στον «Ιησού από τη Ναζαρέτ» ο ίδιος ο Πάουελ είχε δηλώσει:

«Όταν κλήθηκα να υποδυθώ τον Ιησού, ήμουν 31 ετών και ομολογώ ότι μέχρι τότε δεν είχα κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη θρησκεία και καμία απολύτως γνώμη για τον Χριστό. Τώρα, ύστερα από 9 μήνες γυρισμάτων σε επιβλητικά τοπία του Μαρόκου και της Τυνησίας, μπορώ να πω ότι πραγματικά πιστεύω στον Ιησού, ακόμη και αν δεν πηγαίνω τακτικά στην εκκλησία.»

Παράλληλα για την σκηνή της Σταύρωσης ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι ήταν λίγο νευρικός:

«’Ισως και από την εξάντληση που ένιωθα, ύστερα από τη δίαιτα 12 ημερών που είχα επιβάλλει στον εαυτό μου, πριν από το γύρισμα, για να φαίνομαι όσο πιο «ρεαλιστικός» μπορούσα. Κάποια στιγμή κοιτάζοντας στον καθρέφτη, αναγνώρισα στο είδωλό μου τον Ιησού. Μου φάνηκε ότι είδα την εικόνα που έχει ο καθένας από εμάς γι΄ Αυτόν, όταν προσπαθούμε να τον φανταστούμε. Την εικόνα που έχω συγκρατήσει από παιδί. Πραγματικά ελπίζω στο μνημόσυνό μου, να με θυμούνται και να με αποκαλούν όλοι ως «τον άνθρωπο που υποδύθηκε τον Ιησού».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !