ΜΟΝΤΕΡ #12: Μαύρη γάτα (Χατζηβασιλείου), Σπασμένος καθρέφτης (Rising Star), Λάλημα πετεινού (Ταμάμ)

4

Γεια σας και χαρά σας, αγαπητές αναγνώστριες και αγαπητοί αναγνώστες, του tvnea.com. Σήμερα, Τρίτη και... 13, και εμείς πιστοί στο καθιερωμένο μας ραντεβού, εδώ στον «Μοντέρ», για να «μοντάρουμε» παρέα όλα τα τηλεοπτικά νέα της εβδομάδας που μας πέρασε. Λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σχολιάζουμε με δυναμική διάθεση όλα τα τηλεοπτικά γεγονότα.


Σήμερα η στήλη για ακόμη μία φορά αλλάζει εμφάνιση. Μετά από τον διπλό ΜΟΝΤΕΡ με τα σήματα οδικής κυκλοφορίας, που αγαπήσατε ιδιαίτερα, σήμερα εισάγουμε μία νέα θεματική. 

Συγκεκριμένα, αυτή τη φορά η στήλη, θέλοντας να είναι επίκαιρη, ορμώμενη από τη σημερινή μέρα, επιχειρεί να σχολιάσει με μια "προληπτική" διάθεση όλα τα τηλεοπτικά δρώμενα!


Ας...φτύσουμε τον κόρφο μας και ας ξεκινήσουμε τον ΜΟΝΤΕΡ!








Αλλά, ας μην καθυστερούμε...

Στο σημερινό ΜΟΝΤΕΡ σχολιάζουμε: 
1. Τη "Βίκυ Χαζηβασιλείου" και το "Πακέτο" του Alpha. 
2. Την  "πρεμιέρα του Rising Star" στον ANT1. 
3. Το "Ταμάμ" του ΑΝΤ1. 






Μαύρη Γάτα



"Αν βρείτε στον δρόμο σας μαύρη γάτα, τότε θα έχετε κακή τύχη..." 

Η συγκεκριμένη αποτελεί μία από τις πιο γνωστές προλήψεις. Αν το δούμε από τη σκοπιά της τηλεόρασης, θα έλεγα ότι μάλλον ισχύει. Και τι εννοώ;

Ως μαύρη γάτα εμφανίστηκε για κακή τύχη της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου, αλλά και άλλων τηλεοπτικών προσώπων, η Βίκυ Χατζηβασιλείου, η οποία πέταξε την ατάκα - φωτιά "Δεν πίνω καφέδες με τα διευθυντικά στελέχη". 


Και με αυτή την ατάκα - έξω από τα δόντια απέδειξε αφενός ότι δεν μασάει τα λόγια της και λέει χωρίς φόβο την άποψή της, και αφετέρου ότι δεν υπηρετεί η ίδια ένα σύστημα, που ακολουθούν άλλοι τηλεοπτικοί αστέρες, αλλά ότι με την αξία και τη δουλειά της έχει κατακτήσει με κόπο και σκληρή δουλειά την αγάπη του κόσμου.

Είναι αξιέπαινο να υπάρχουν στην τηλεόραση τέτοιοι ατόφιοι άνθρωποι.





Και μια που "πιάσαμε" τη Βίκυ Χατζηβασιλείου, νομίζω αξίζει να αναφερθούμε και στο "Πακέτο", το οποίο συνεχίζει για 12η σεζόν την επιτυχημένη τηλεοπτική του πορεία. Η εκπομπή έχει χτίσει ένα σταθερό κοινό, το οποίο την ακολουθεί πιστά. Δεν είναι τυχαίο, που η εκπομπή, όποιος και αν έχει βρεθεί απέναντί της ,παραμένει ακλόνητη με αρκετά υψηλά ποσοστά τηλεθέασης. 

Αναφορικά τώρα με το περιεχόμενο της εκπομπής, είναι μια εκπομπή η οποία επιτελεί ένα σημαντικό κοινωνικό έργο. Ωστόσο, το αρνητικό (αν θα μπορούσε έτσι να χαρακτηριστεί) είναι ότι ακριβώς απευθύνεται σε ένα συγκεκριμένο κοινό μεγαλύτερης ηλικίας (χωρίς αυτό φυσικά να είναι κατακριτέο), εξ ου και τα χαμηλότερα στο νεανικό κοινό ποσοστά.

Εγώ θα προτιμούσα να δω και τη Βίκυ Χατζηβασιλείου σε κάτι άλλο κάποια στιγμή, γιατί θεωρώ, πως έχει επι πλέον δυνατότητες που ακόμα δεν έχουμε ανακαλύψει...






Σπασμένος Καθρέφτης



"Αν σπάσεις έναν καθρέφτη, θα έχεις 7 χρόνια γρουσουζιά..."

Μάλλον, όμως, αυτό δεν ισχύει για το Rising Star. Το show του Ant1 κυριολεκτικά τα έκανε όλα γυαλιά - καρφιά στο πέρασμά του.


Η πρεμιέρα του show αρκετά λαμπερή με ένα εξαιρετικό στούντιο, που εξαρχής έκλεψε την παράσταση, αφενός λόγω των γραφικών του και αφετέρου λόγω του ψηφιακού τοίχου, με τις φωτογραφίες του κοινού που ψήφιζε "υπέρ". Το κοινό φαίνεται να εθίστηκε στη νέα καινοτόμα εφαρμογή, όπου ο καθένας μπορούσε να παίξει τον ρόλο του πέμπτου κριτή και να υπερψηφίσει ή καταψηφίσει τον εκάστοτε συμμετέχοντα. 




Είδαμε, λοιπόν, 


...έναν πάρα πολύ άνετο και χαλαρό Λιάγκα, ο οποίος εγκατέλειψε την πιο "στημένη" εμφάνιση, που είχε στο The Voice, με χιούμορ, δυναμισμό και φυσικά "φιτιλιές" σε διαγωνιζομένους και κριτές.


...μία εξαιρετική Δέσποινα Βανδή, η οποία εμφανώς υπερείχε από τους άλλους 3 κριτές. Είχε την πιο τεκμηριωμένη και ολοκληρωμένη άποψη, βασισμένη σε ουσιαστικά επιχειρήματα και κυρίως σωστά ελληνικά. Απαντούσε με "έξυπνες" ατάκες στα πειράγματα των άλλων μελών της κριτικής επιτροπής. Απέδειξε ότι της αρέσει πάρα πολύ αυτό που κάνει και μοιάζει πιο ώριμη τηλεοπτικά σε σχέση με το Voice.


...έναν αρκετά καλό Αντώνη Ρέμο, ο οποίος έκανε περισσότερο πλάκα, παρά ουσιαστική κριτική στους διαγωνιζομένους. Είχε ορθή κρίση, αν και πολλές φορές φάνηκε ότι φοβήθηκε να εκφράσει τη γνώμη του με πιο "ωμή" ειλικρίνεια, και "καλόπιανε" τους διαγωνιζομένους, ακόμη κι αν τους είχε πρωτύτερα απορρίψει. Μεταξύ αυτού και της Δέσποινας Βανδή, η χημεία ήταν εξαιρετική και τηλεοπτικά απολαυστική.


...έναν υπερβολικά αγχωμένο και "μαγκωμένο" Κώστα Μακεδόνα. Η αλήθεια είναι, ότι περίμενα καλύτερο, ωστόσο, μπορώ να το δικαιολογήσω, λόγω της τηλεοπτικής απειρίας του. Πιστεύω ότι στα επόμενα θα βελτιωθεί!


...έναν υπερβολικά και επιτηδευμένα κουλ Χρήστο Μάστορα. Δυστυχώς μπήκε στη "λούμπα" και ο ίδιος, όπως και οι υπόλοιποι προκάτοχοί του, να μοιάσει στον ένα και μοναδικό Stavento, με αποτέλεσμα να καταντήσει και ο ίδιος ένα αντίγραφό του. Αν προσπαθήσει να δημιουργήσει μία δική του προσωπικότητα, πιστεύω έχει όλα τα εφόδια να κάνει τη διαφορά. 

Και να μην ξεχάσω:ας κάτσει λίγο στη θέση του,πάνω κάτω μας ζάλισε... τους τηλεθεατές.

...μία πολύ γλυκειά Καλομοίρα, που, όμως, πιστεύω ότι χρήζει βελτίωσης, με την έννοια, ότι πρέπει να αποτινάξει το άγχος της και να γίνει λιγάκι πιο αυθόρμητη.


...αρκετά αξιόλογους καλλιτέχνες με ωραίες φωνές, πάθος και αποφασιστικότητα για αυτό που έχουν επιλέξει να κάνουν.


...ένα ριάλιτι, το ποίοι περιείχε αρκετές προσωπικές στιγμές των διαγωνιζομένων. Θεωρώ, ότι σε αυτό το κομμάτι το σόου ήταν αρκετά "τσιμπημένο". Οι τόσες πολυάριθμες αναφορές στις ζωές όσων συμμετείχαν, δυστυχώς "κούρασε" και θύμισε παλιάς κοπής σόου, που περιείχαν σε αρκετές δόσεις αυτό το στοιχείο. 

Το ίδιο τόνισα και στον προηγούμενο ΜΟΝΤΕΡ... Πρέπει να δοθεί ΠΡΟΣΟΧΗ! να μην μετατραπούν οι συμμετέχοντες σε ένα τηλεοπτικό πιόνι για το παιχνίδι της τηλεθέασης...

...μία υπερβολική αντίδραση, όταν κάποιος "κοβόταν" και δεν περνούσε στην επόμενη φάση. Ξαφνικά το πλατό "κοκκίνιζε" από τη...στεναχώρια του, οι κριτές έσκυβαν τα κεφάλια, η λυπητερή μουσική συνόδευε τα βουρκωμένα μάτια διαγωνιζομένων, συγγενών και κριτών. 

Μήπως να σοβαρευτούμε λιγάκι και να καταλάβουμε ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι και ότι δεν ήρθε το τέλος του κόσμου; Είπαμε τώρα... Έχουμε και σοβαρότερα πράγματα για να στεναχωρηθούμε!


....μία κουραστική συνεχής αναφορά στα επαγγελματικά των συντελεστών! Ο Ρέμος προώθησε το νέο του δίσκο ("εντελώς" αυθόρμητα), η Βανδή τη νέα παράσταση, ο Μακεδόνας και ο Μάστορας τις εμφανίσεις τους.... Ε, ζήλεψε και ο Λιάγκας και προώθησε το Lucky Room. That's enough....


Συνολικά, πιστεύω ότι ο Ant1 είναι κορυφή σε τέτοιου είδους σόου και για ακόμη μία φορά το απέδειξε. Με ορισμένες διορθωτικές παρεμβάσεις, το σόου θα απογειωθεί...




Λάλημα Πετεινού



"Όταν λαλεί ο πετεινός τη νύχτα, προμηνύει κάτι κακό  για το σπίτι του νοικοκύρη, ενώ όταν λαλεί το πρωί, προμηνύει κάτι καλό...".



Και λάλησε μία φορά ο πετεινός νύχτα, όταν μάθαμε για το τέλος του Ταμάμ του ΑΝΤ1.

Και λάλησε ακόμη μία φορά μέρα, όταν μάθαμε για την τηλεοπτική του επιστροφή!

Η σειρά, που αγαπήθηκε τόσο πολύ από το κοινό (και ιδιαίτερα το πιο νεανικό), επέστρεψε μετά από απαίτηση του κοινού για έναν νέο κύκλο επεισοδίων, γεγονός που χαροποίησε πάρα πολύ τους fans της.


Το Ταμάμ μετά από 2 αρκετά επιτυχημένες σεζόν, ήρθε αρκετά αλλαγμένο για να μας παρουσιάσει ακόμη μία σεζόν. Και οι αλλαγές ήταν αρκετές. Συγκεκριμένα, από το cast αποχώρησε, λόγω θεατρικών υποχρεώσεων, η υπερταλαντούχα,Μαρία Λεκάκη, και αντικαταστάθηκε από τη Μυρτώ Αλικάκη. Και ενώ η αλλαγή αυτή αρχικά προβλημάτισε ιδιαίτερα, τελικά φάνηκε ότι η Μυρτώ Αλικάκη προσπαθεί αρκετά αριστοτεχνικά να πάρει επάξια τη θέση τής Μαρίας Λεκάκη, η οποία εντυπωσίασε στους 2 προηγούμενους κύκλους.






Αλλαγές επίσης παρουσιάζονται και στο σενάριο της σειράς. Συγκεκριμένα,το συγγραφικό δίδυμο, Ρίσβας - Σακαλή, παρουσιάζει ένα δυνατό, ώριμο και μεστό σενάριο, με αποτέλεσμα το κάθε επεισόδιο να έχει μία δυνατή συνοχή με αρχή - μέση - τέλος. Τα ιδιαίτερα ,μάλιστα, μηνύματα που μεταδίδει οδηγούν τον τηλεθεατή στη λύτρωση στο τέλος κάθε επεισοδίου.

Εξαιρετική η οπτική και σκηνοθετική προσέγγιση από τον Πιέρρο Ανδρακάκο, ο οποίος καινοτομεί με μία σύγχρονη και άρτια αισθητικά εικόνα.

Υποκριτικά εντυπωσιάζουν ο Μανώλης Μαυροματάκης (Μετίν), του οποίου η προσέγγιση δίνει κύρος στη σειρά, ο  Γιάννης Χατζηγεωργίου (Τζεμ), ο οποίος υποκριτικά διανύει την καλύτερή του σεζόν στη σειρά, και φυσικά η εξαιρετική Μαρία Διακοπαναγιώτου (Ντίνα ή αλλιώς Τασούλα της διαφήμισης).

Ελπίζω η σειρά να διατηρήσει τη δυναμική της και να μην "ανοίξει" πολύ το σενάριο, γεγονός που θα οδηγήσει στο να κάνει "κοιλιά" .

Στα αρνητικά η επιλογή της ώρας από τον ΑΝΤ1, ο οποίος τοποθέτησε τη σειρά απέναντι από το ναυαρχίδα, που ακούει στο όνομα Αγγελική Νικολούλη, η οποία διανύει φέτος μία από τις καλύτερες σεζόν της. Άμεση αλλαγή,λοιπόν...






Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ!



Η σημερινή μας τηλεοπτική "διαδρομή" έφτασε ΑΙΣΙΩΣ στο τέλος της!



Χτυπήστε ξύλο, φτύστε τον κόρφο σας, κουνηθείτε από τη θέση σας, αλλά...

...ραντεβού εδώ την επόμενη Τρίτη, με τον 13ο "Μοντέρ", για να "μοντάρουμε" παρέα όλα τα τηλεοπτικά δρώμενα, όπως μόνο εμείς ξέρουμε...



Μέχρι τότε να θυμάστε αυτό που είπε η Cherie Gilderbloom:




"Τα καλύτερα όνειρα συμβαίνουν, όταν είσαι ξύπνιος"!


Για οποιαδήποτε παρατήρηση, ένσταση, συμφωνία και διαφωνία, θα περιμένω με χαρά τα σχόλιά σας κάτω από την ανάρτηση, αλλά και τα μηνύματά σας στο προσωπικό μου mail: georgebastounas@hotmail.gr.


Να έχετε μία όμορφη και δημιουργική εβδομάδα, 

με παρέα σας το tvnea.com!

Γιατί δικαίως... το σερφάρισμα σταματάει εδώ!

Δημοσίευση σχολίου

4Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Εγω παλι θεωρω οτι κακως συνεχιστηκε το ταμαμ και σε οποια ωρα και να το βαλουν παλι χαμηλες πτησεις θα κανει!!!
    4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνω στα περισσοτερα για το Rising Star (εμενα ο Μαστορας μου αρεσε,ο Ρεμος καποιες φορες το παρακανει με κρυα αστεια-ατακες).Οσο για το Ταμαμ,πιστευω ηταν υπερβολικος ο τριτος κυκλος.Οτι μερα και να το βαλουν, κατι θα παιζει απεναντι,δεν ειναι δικαιολογια οτι απεναντι εχει Νικολουλη (ειδαμε και αυτες τις εβδομαδες που ξεκιναει 12 παρα η Νικολουλη και το Ταμαμ παιζει για λιγη ωρα απεναντι σε παιδικη ταινια ποσο "μετρια" κινειται σε νουμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το Ταμάμ ουσιαστικά πήγαινε καλά μόνο την πρώτη χρονιά, από την δεύτερη και έπειτα τα νούμερα μόνιμα ήταν μέτρια, τώρα πια το κακό έχει παραγίνει με τα 14αρια που πιάνει χωρίς ουσιαστικό ανταγωνισμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !