Δημόσια έκρηξη θυμού για τον πρίγκιπα


Ο χαριτωμένος γαλαζοαίματος είναι πέρα για πέρα φυσιολογικός. Αυτό απέδειξε στο πρώτο, δημόσιο ξέσπασμα του κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του σε εκδήλωση της Βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας όπου και συνόδεψε τους γονείς του.

Ο 2χρονος πρίγκιπας έκλεψε ξανά την παράσταση, όχι μόνο γιατί του πήγαιναν πολύ τα γαλάζια ακουστικά/ωτοασπίδες που του φορούσαν για να προστατέψουν την ακοή του από τον θόρυβο του αεροδρομίου.

Αφού χαιρέτησε, χαμογέλασε και έκανε τον συμπαθητικό ο πρίγκιπας εκνευρίστηκε και το έδειξε κάνοντας τα πρωτοσέλιδα της Βρετανίας να χαιρετήσουν την ειλικρίνεια στη συμπεριφορά του.

Η μητέρα του Κέιτ Μίντλετον και ο πατέρας του πρίγκιπας Ουίλιαμ προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν, εις μάτην.

Οι εκρήξεις θυμού, οι διαπεραστικές τσιρίδες οι κλoτσιές και όλα όσα τακτικά παθαίνουν τα πιτσιρίκια μεταξύ 18-36 μηνών δεν θα πρέπει να ανησυχήσουν ωστόσο τους γονείς.

«Ακόμα και τα πιο καλόβολα παιδιά αυτής της ηλικίας εκεί γύρω στα ‘‘τρομερά’’ δύο μπορεί να έχουν περιστασιακά ένα τέτοιο ξέσπασμα, το οποίο είναι μέρος της ανάπτυξης του παιδιού και δεν πρέπει να το αντιμετωπίζουμε ως κάτι καταστροφικό, αλλά ως ευκαιρία να εδραιώσουμε καλύτερη επικοινωνία με το παιδί» λέει ο καθηγητής ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου του Κολοράντο, δρα Ουίλιαμ Σομπέσκι, επιμελητής στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο του Ντένβερ.

Έρευνα του Παιδιατρικού Νοσοκομείου της Ουάσινγκτον από το 2013 αναφέρει ότι το ποσοστό των παιδιών που έχουν εκρήξεις θυμού σε ηλικία 18-24 μηνών είναι 87%, 91% σε ηλικία 30-36 μηνών ενώ στην ηλικία 42-48 μηνών το ποσοστό πέφτει στο 59%.


cnn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια