Βόμβα! - Εκτός Eurovision η Ελλάδα κατά 99%!

Καρακασίδης Γιάννης
10
"Greece 12 points!". Ομολογουμένως, τα τελευταία χρόνια ήταν μία φράση που συχνά ακούγαμε μέσα από τον πανευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό της Eurovision, καθώς οι ελληνικές συμμετοχές κατάφερναν να κλέβουν πάντα τις εντυπώσεις και να σκαρφαλώνουν στις υψηλότερες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. 

Η Ελλάδα, εκπροσωπούμενη από ιδιαίτερους ήχους και αγαπημένους καλλιτέχνες, έστρεφε κάθε χρόνο τα βλέμματα της Ευρώπης επάνω της, αφού οι Euro-fans ήξεραν πως αναμφίβολα έχουν κάτι καλό να περιμένουν από αυτήν. Ωστόσο, το eurovision-ικό... όνειρο της χώρας μας μάλλον θα σβήσει μόλις έρθει το 2014, αφού οι τελευταίες ανακοινώσεις της υπό... ανέγερσιν ΝΕΡΙΤ αλλά και της ίδιας της κυβέρνησης για τον διαγωνισμό είναι εντελώς αποθαρρυντικές.

"Η συμμετοχή της Ελλάδας στον επόμενο διαγωνισμό είναι αδύνατη και ζοφερή" αναφέρει πρόσφατη ανακοίνωση εκπροσώπου της κυβέρνησης και της νέας δημόσιας τηλεόρασης. Οι λόγοι είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο: αφενός η σύντομη προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις χώρες που σκοπέυουν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, που φέτος έχει ορισθεί η 22α Νοεμβρίου. Μέχρι αυτή την ημερομηνία, η ΝΕΡΙΤ δεν θα έχει δυστυχώς προφτάσει να ιδρυθεί και συνεπώς χωρίς ραδιοτηλεοπτικό σταθμό-μέλος της EBU η συμμετοχή της χώρας κρίνεται αδύνατη. Αφετέρου, τα οικονομικά προβλήματα και η δυσπραγία που μαστίζει φέτος ακόμη περισσότερο την ελληνική κυβέρνηση δυσχεραίνουν επιπρόσθετα την ήδη τεταμμένη κατάσταση. 

Και μπορεί η επίσημη ανακοίνωση να μην έχει ακόμα εξαγγελθεί, όμως το διακύβευμα προβλέπεται σχεδόν σίγουρο. Η Ελλάδα θα ακολουθήσει, όπως όλα δείχνουν, τα παραδείγματα της Κύπρου και της Κροατίας, που φέτος δήλωσαν από νωρίς την αποχή τους από το διαγωνισμό, λόγω βαρύτατων οικονομικών επιπλοκών. Αξίζει να σημειωθεί πως η τελευταία φορά που τα ελληνικά χρώματα δεν έδωσαν το παρόν στην εν λόγω διοργάνωση ήταν το 2000. Κατά διαβολική σύμπτωση, η επίσημη δικαιολογία της τότε κυβέρνησης Σημίτη ήταν πως η χώρα μας δεν είχε τον απαιτούμενο οικονομικό προϋπολογισμό για τη συμμετοχή της!

Δεν γνωρίζω εάν, έτσι όπως έχουν έρθει οι συγκυρίες στη χώρα μας, η είδηση αυτή αποτελεί πράγματι "είδηση-βόμβα". Παρ' όλα αυτά, εμείς αναμένουμε τις τελικές κυβερνητικές αποφάσεις, οι οποίες ούτως ή άλλως θα ληφθούν το αργότερο σε διάστημα ενός μήνα, οπότε και λήγει η προθεσμία για τις χώρες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη διοργάνωση το 2014. 

Δημοσίευση σχολίου

10Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Εδώ γκρέμισαν όλα τα κανάλια τους, δεν θα γκρεμίσουν και τα επιτυχημένα προγράμματα που έδειχναν σε αυτά; Αν πηγαίνουν έτσι, καλύτερα να κλείσουν τελείως το καναλάκι της πλάκας που έχουν τώρα, πριν αρχίσουμε να το πληρώνουμε χωρίς να βλέπουμε τίποτα σε αυτό. Παρακμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. min grafete xwris na diastavrwnete prwta tin eidisi ... eite eimaste ΔΤ eite nerit tha pame 100% einai tsekarismeno:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε ανώνυμε πας καλά; Τι τσεκαρισμένο και μπαρμπουτσαλα μας λες;
    Άλλο το θέλω να πάει κι άλλο ξέρω ότι θα πάει...
    Αν ηταν τσεκαρισμένο αυτή την στιγμη η EBU θα το ειχε ανακοίνωση. Εδω η ΔΤ δεν ασχολείται καν με αυτόν τον διαγωνισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και εγω πιστευω οτι οπως και περσι ημασταν σιγουροι οτι δεν θα πηγαιναμε και φετος ισως το κανουν για να βρουν χορηγο και τελικα να παμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγω λοιπόν ανώνυμε σε προκαλώ αν έχεις όντως τσεκάρει αυτό που λες να μας στείλεις ένα mail με τις πληροφορίες σου και αν είναι όντως ΤΣΕΚΑΡΙΣΜΕΝΟ το αντίθετο του δημοσιεύματος θα το διορθώσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ληξη προθεσμιας για τις χωρες που θελουν να δηλωσουν συμμετοχη στον διαγωνισμο δεν ειναι η 22 Νοεμβριου αλλα το τελος Δεκεμβριου.Η Ελλαδα θα συμμετασχει το 2014 με υποστηριξη ιδιωτικου καναλιου οπως εγινε και περσυ.Το ιδιο θα κανει και η Κυπρος παρολο που ανακοινωσε οτι δεν θα συμμετασχει.Μεχρι να ανακοινωθουν οι επισημες συμμετοχες για το 2014 απο την EBU ολα ειναι ανοιχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. makari na pame, den yparxei logos na leipoume. to mono thetiko einai pou eutuxws akomi den exoun pei oti i ellada apoxorei!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. krima an einai alitheia tin vlepw apo paidi !!!! eleos pia polu mizeria !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. OUTOS H ALLOS H EUROVISION HTAN DIAGONISMOS POU DEN STELNAME ASTERIA APO THN ELLADA...ALLA KAPOIOUS "DIKOUS MAS" OPWS SE OLA TA ALLA POU GINONTAI STHN ELLADA KAI STHN TEXNH THS,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !