Mediatown: Σταθερή επιστροφή, άπειρη Μπάγια, Τσολάκη χωρίς παρέα, πλασματικά νούμερα Ελένης, Σώστε τον Γρηγόρη, κυρίαρχος ο Παπαδάκης

Κωνσταντίνος Κότσαρης
14
Το "Mediatown" επέστρεψε και αυτή την Παρασκευή και είναι έτοιμο να κάνει την καθιερωμένη του βόλτα στις γνωστές τηλεοπτικές πιάτσες...





Σταθερή η "Επιστροφή"

Η "Επιστροφή" δεν συγκαταλέγεται στις σειρές που σαρώνουν τη φετινή σεζόν. Αυτό που όμως έχει σημασία να εντοπίσουμε είναι πώς έχει αποκτήσει ένα φανατικό σταθερό κοινό, που παρά τον σκληρό ανταγωνισμό στέκεται σε αξιοπρεπή ποσοστά.

Στην αρχή, η σειρά είχε πολλά σημεία που με ενοχλούσαν, αλλά σιγά σιγά έχω γίνει φαν και και δεν χάνω επεισόδιο. Η πλοκή εξελίσσεται πολύ γρήγορα, κάτι που δεν συνηθίζεται σε αυτές τις σειρές. Αυτό καθιστά αναγκαία την συνεχή παρακολούθηση, σε αντίθεση με το "Τατουάζ" που και να χάσει ο τηλεθεατής 10 επεισόδιο μπορεί να ενταχθεί ξανά στην πλοκή.

Επίσης, στην "Επιστροφή" και οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι πλέον σε καλό επίπεδο, ενώ και η ατμόσφαιρα της σειράς είναι κατάλληλη. Στον ΑΝΤ1 ελπίζουν πως με το ελληνικό σενάριο και το τέλος του "Next top model", η "Επιστροφή" θα ανέβει και άλλο, κατακτώντας και μεγαλύτερο μερίδιο στην τηλεθέαση.

Εξάλλου, η "Φριτέζα", η "Επιστροφή" και " Η γυναίκα χωρίς όνομα" είναι από εκείνα τα προγράμματα που βοηθούν το κανάλι στο να αποφύγει το "ναυάγιο".

Η Μπάγια Αντωνοπούλου θα παρουσιάσει το "Survivor Πανόραμα", το οποίο θα έχει τη δική του δίωρη θέση στη μεσημεριανή ή απογευματινή ζώνη του Σκαι.

Είναι γεγονός πως η επιτυχία αυτού του προγράμματος θα εξαρτηθεί άμεσα από την απόδοση του "Survivor" στη βραδινή ζώνη. Για το τελευταίο, ο κορεσμός από τα ριάλιτι επιβίωσης είναι αυταπόδεικτο γεγονός, ωστόσο η εκδοχή "Ελλάδα VS Τουρκία" μπορεί να αναβιώσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών. 

"Πανόραμα" με Μπάγια

Ας μείνουμε όμως στο "Πανόραμα". Αρχικά, να ξεκαθαρίσουμε πως εννοείται πως αποτελεί ευχής έργον το ότι δεν θα το παρουσιάσει η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, η οποία δεν θα μπορούσε με τίποτα να διαχειριστεί ένα πρόγραμμα που απαιτεί συνεντεύξεις και ίντριγκές. Από την άλλη, δεν ξέρω αν και η Μπάγια Αντωνοπούλου μπορεί να το υποστηρίξει και κυρίως να πείσει. Βλέπετε, οι προκάτοχες Ελεονώρα Μελέτη και Ντορέττα Παπαδημητρίου ήταν κάτι παραπάνω από καλές σε αυτόν τον ρόλο. Η Μπάγια δεν έχει την κατάλληλη εμπειρία να σηκώσει στις πλάτες της ένα πρόγραμμα χωρίς δημιουργική ουσία, αλλά με απαιτήσεις. 

Σίγουρα, είναι θετικό που δίνει σημαντικό βήμα σε ένα νέο πρόσωπο, αλλά ίσως να χρειάζεται μεγαλύτερη εκπαίδευση. Δεν είναι και απλό να βρίσκεσαι από την κατάσταση σιωπής του "Καλημέρα Ελλάδα" στο να παρουσιάσεις δίωρη καθημερινή εκπομπή. 


Άμεσες διορθώσεις...

Τα νούμερα τηλεθέασης του "Τι λέει ;""  έχουν παγιωθεί πλέον στο 7% -8% σε μια ζώνη που έχει τον πιο σκληρό ανταγωνισμό και προκαλεί απογοήτευση σε ένα κανάλι όπως ο ALPHA  που κάνει πρωταθλητισμό. Η Ελένη Τσολάκη έχει δυνατότητες αλλά την φετινή σεζόν  "παλεύει" πραγματικά  μόνης σε αυτό το νέο εγχείρημα  αφού το τηλεοπτικό της παρεάκι δεν ταιριάζει καθόλου  με αυτό το είδος εκπομπής. Η θεματολογία παρουσιάζει πολλά προβλήματα  και το βασικότερο  από αυτά είναι ότι δεν υπάρχει κάποια ταυτότητα που να την χαρακτηρίζει. Συχνά δίνεται η αίσθηση στον τηλεθεατή ότι παρακολουθεί καλοκαιρινή εκπομπή. Η θεματολογία πρέπει να προσαρμοστεί στις δυνατότητες της Ελένης Tσολάκη και σε αυτό που ξέρει καλά να κάνει, όπως είναι  το gossip και ο σχολιασμός της showbiz. Σιγά σιγά γίνονται βελτιώσεις ,αλλά το βασικότερο πρόβλημα-παραμένει- είναι στα πρόσωπα τα οποία βρίσκονται μπροστά από τις κάμερες που πρέπει να έχουν δυναμική άποψη και καλό ρεπορτάζ. Έτσι, ένας Τσουρός στην αρχισυνταξία  δεν φέρνει την Άνοιξη...

Πλασματικά νούμερα...

Μένουμε λίγο στον ALPHA. Από τότε που έκλεισε το Mega λένε όλοι πως η Ελένη Μενεγάκη. Δεν ξέρω αν είναι ακριβώς τα πράγματα έτσι. To σίγουρο είναι πως η εκπομπή είναι καλύτερη από πέρυσι,ωστόσο όταν κοιτάμε τα νούμερα της Ελένης, θα πρέπει πάντα να υπολογίζουμε ότι παίζει μπάλα σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Απέναντι υπάρχουν προγράμματα ενημερωτικής φύσεως, με πολύ διαφορετική στόχευση κοινού από αυτή που έχει η Ελένη. 

Το ενδιαφέρον θα ήταν να δούμε πως θα πήγαινε η Ελένη με ψυχαγωγικά προγράμαμτα απέναντι, όπως το "Ρουκ Ζουκ", το "Για την παρέα" και το "Shopping Star. 

"Σώστε" τον Γρηγόρη...

Σώστε τον Γρηγόρη Αρναούτογλου! Αυτή η φράση ίσως ταιριάζει να ακουστεί σε κάποια στελέχη του ΑΝΤ1, που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο επιθυμούν μία αποδόμηση των έμπειρων παρουσιαστών της ψυχαγωγίας. Από την μία, ο Γιώργος Λιάγκας μένει στον πάγκο και από την άλλη, ο Γρηγόρης έχει τοποθετηθεί σε μία ζώνη με δεδομένη την αποτυχία. 

Δεν χρειάζονται τα πειράματα σε μία τόσο δύσκολη σεζόν. "Late night" στις 10.30 το βράδυ δεν ευσταθεί. Η μετακίνηση του στις 12 πρέπει να γίνει άμεσα, διότι μόνο με αυτόν τον τρόπο υπάρχουν ελπίδες ανόδου. Δεν γίνεται μία φθηνή εκπομπή συνεντεύξεων να έχει να αντιμετωπίσει σειρές, σόου και ριάλιτι πολλών χιλιάδων ευρώ. 

Είναι εκ των πραγμάτων ένας ανταγωνισμός με διαφορετικό σημείο εκκίνησης. Χρειάζονται έξυπνες κινήσεις, ώστε ο ΑΝΤ1 σιγά σιγά να αποκτήσει μία δυναμική στο slot 11-12, ώστε να μπορεί σιγά σιγά να χτίσει ξανά και τη late night ζώνη που κάποτε ήταν κυρίαρχος. 

Δεν θα ήταν κακό να δουλέψουν στο Μαρούσι σε επίπεδο δομής προγράμματος, κάτι που φέτος απουσιάζει τελείως. 



Ξεκάθαρος νικητής...

Ο νικητής της ζώνης 7-10 το πρωί είναι ο Γιώργος Παπαδάκης με το "Καλημέρα Ελλάδα’" που για μια ακόμα χρόνια απέδειξε ότι έχει δυναμική και σταθερό κοινό. Είναι μια ζώνη  με  σκληρό ανταγωνισμό και ο Γιώργος Παπαδάκης καταφέρνει πλέον να τερματίζει καθημερινά  πρώτος σε νούμερα τηλεθέασης με απόσταση ασφαλείας από τον ανταγωνισμό. Έξυπνη κίνηση θεωρείται η επιλογή του ΑΝΤ1 να ξεκινά  μια ώρα νωρίτερα την εκπομπή,  αφού κατάφερε να χτυπήσει στα ίσα το "Σήμερα" του ΣΚΑΙ και σε συνδυασμό με την νέα  ενημερωτική πρόταση του Open tv, το οποίο άρχισε να ροκανίζει τα νούμερα του "Σήμερα". Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ορίσει τον νικητή αυτού του ντέρμπυ  . Από την άλλη η Σταματίνα Τσιμτσιλή με το Ηappy Day δέχεται μία καθίζηση στα ποσοστά της, αναπολώντας τα 30αρια του παρελθόντος.

Αυτά για σήμερα! Εμείς ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη Παρασκευή, που θα είναι και το τελευταίο "Mediatown" για το 2018. Να είστε όλοι καλά και να προσέχετε τους εαυτούς σας. 

Δημοσίευση σχολίου

14Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Όλοι(συμπεριλαμβανομένου και κάποιων που σχολιάζουν εδώ)λέτε οτι η επιστροφή έχει πιο γρήγορη πλοκή απο το τατουάζ,να επισημάνουμε ωστόσο οτι αυτό ναι μεν ισχύει αλλά είναι και φυσιολογικό αν υπολογίσουμε οτι η επιστροφή είναι σχεδιασμένη για 60 μόλις επεισόδια ενώ το τατουάζ για 500(!!)ενώ αν πάει και τρίτη χρονιά θα έχει συνολικά γύρω στα 750 επεισόδια...Κατά τα αλλά συμφωνώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια για την στήλη σου Άγγελε,θα ήθελα την επόμενη φορά να σχολιασεις το θρίαμβο του αντ1 το σ/Κ με τις ελληνικές ταινίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ μεγάλο λάθος το ελληνικο σεναριο για την επιστροφη. Θα το καταστρεψουν το εργο. Θα την κανουν σαπουνόπερα και είναι κριμα γιατί είναι μια σειρά με μια αρχη μεση και τελος με αστυνομικη πλοκη και είναι κρίμα.. Οταν ολοκληρωθεί το ξενο σεναριο θα σταματησω να το βλέπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 2:31 μην προτρέχουμε. Οι συμμαθητές μια χαρά τα πήγαν με το ελληνικό σενάριο. Δεν είναι πάντα καλύτεροι οι ξένοι συγγραφείς από τους Έλληνες. Ας δώσουμε μια ευκαιρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλύτερα να το τελειωνανε και να εβαζαν τις Αγριες Μελισσες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ με τη Μαρία ας περιμένουμε να δούμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. απο την στιγμη που εκλεισε το μεγκα αγαπητε η ελενη ανεβηκε πολυ στα νουμερα ειναι ολοφανερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. και πριν κλεισει το μεγκα η ελενη επαιζε απεναντι απο ενημερωτικα αλλα πατωνε στα νουμερα ειναι ολοφανερο οτι κερδισε τηλεθεατες απ το μεγκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για την επιστροφή καθίστε έχει ακόμη δρόμο να διανύσει αν και από επεισόδιο και επεισόδιο ανεβαίνει.
    Η Ελενάρα σαφώς είναι πολύ καλύτερη από πέρσι επειδή έχει σταθερότητα η εκπομπή και δεν έχει αυτά τα πειράματα με την σκαλέτα και το φύγε εσύ έλα εσύ που δεν μπορούσε να μείνει σταθερή και έδιωχνε τον τηλεθεατή.

    Άγγελε όπως τα λες είναι σε όλα και ειδικά με τον Γρηγόρη που αντί να τον σώσουν τον σκοτώνουν.
    Αν δεν πάει μετά τις 12 ακόμη ποιο χειρότερα θα πηγαίνει μιας που έχει πέσει στο στόμα του Λύκου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για την επιστροφή γνωρίζει κάποιος πότε περίπου θα ολοκληρωθεί το πρωτότυπο σενάριο και σε πόσα επεισόδια και πότε θα αρχίσει το ελληνικό; Επίσης στο πανόραμα, πέρα από τη δημοσιογραφική εμπειρία, νομίζω το βασικότερο είναι οι συντελεστές να παρακολουθούν το παιχνίδι με ενδιαφέρον. Γι' αυτό πέρυσι κατά περίεργο τρόπο ο βασάλος ήταν πολύ καλός σε σχολιαστικό ρόλο και έκανε και εύστοχα σχόλια και ανάλυση, έχοντας και την εμπειρία της συμμετοχής. Η Μπάγια θα είναι μόνη ή θα υπάρχει και ομάδα/πάνελ μαζί της;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 4:55 στα 75 επεισόδια ολοκληρώνεται το πρωτότυπο σενάριο της επιστροφής δηλαδή τον Φεβρουάριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ Η ΜΕΝΕΓΩ ΕΔΩ ΚΑΙ 25 ΧΡΟΝΙΑ ..ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΟΠΟΤΕ ...ΜΑΓΚΙΑ ΤΗΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θέλω να πω ότι ναι μεν και οι συμμαθητές πήγαν καλά όταν ξέφυγαν από το ξένο σενάριο,αλλά ήταν έτσι κι αλλιώς μια σειρά που μπορούσε να παραταθεί.Στην επιστροφή μετά το επεισόδιο 30 περίπου που αποκαλύφθηκε ποιος κρύβεται πίσω από όλα οι φανς της σειράς περιμένουμε να δούμε που θα καταλήξει η εκδίκησή του!Αν αποκαλυφθεί και στους ήρωες η ιστορίαναγκαστικά θα δημιουργηθει νέα.
    Από την άλλη αν συνεχίσει σε αυτά τα βήματα αναγκαστικά θα ρίξει ρυθμούς η πρόοδος της πλοκής.
    Παρόλα αυτά θεωρώ σωστή την κίνηση του ΑΝΤ1 να τη συνεχίσει αντί να βγάλει νέα σειρά στον αέρα, δεδομένου ότι το πρόγραμμα του Σταρ και του ΣΚΑΪ μετά τα Χριστούγεννα αρχίζει από την αρχή κει ΑΝΤ1 κ Άλφα (και όπεν) θα ευνοηθούν που θα έχουν μια συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο Αντ1 κατάλαβε οτι φετος τον έσωσε η μυθοπλασία του, γι αυτο πρεπει να βρει ωραιες ιδεες και να χτίσει σε αυτο. Σε ο, τι αφορα τη Μπαγια, είναι λαθος επιλογή να επιλογή να κανει το Πανόραμα, ενω πριν ηταν στο Καλημερα Ελλαδα κ εφοσον πηγε στο Σκαι ,καλυτερα να στοχευε στην ενημερωση.Οσο για την Μενεγακη,σιγουρα ειναι απο τις ωφελημενες της μετα Mega εποχής, αλλα κρίνουμε τα δεδομένα με βαση τις συνθηκες που υπαρχουν κ οχι με βαση του "αν ηταν πως θα ηταν".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !