Παρά το πράσινό φως, παγώνει τελικώς σειρά στον ALPHA

20


Στο κατώφλι της 12ης σεζόν η σειρά «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα», που αγαπήθηκε όσο καμία άλλη, ολοκληρώνει την επιτυχημένη πορεία της διατηρώντας τον τίτλο της μακροβιότερης κωμικής ελληνικής σειράς.

Η σειρά είχε πάρει το πράσινο φως στον αρχικό σχεδιασμό του Alpha για τη σεζόν 2024-2025 ωστόσο δεν κατέστη εφικτό να διατηρηθούν τα στοιχεία που την χαρακτήριζαν.

Τα προβλήματα που άφησε πίσω του η τρύπα στο ΕΜΟΜΕ σε συνδυασμό με τη νέα προσέγγιση των επιχορηγήσεων δεν άφησε πολλά περιθώρια στον σταθμό που έβλεπε τα δομικά χαρακτηριστικά της σειράς να φθίνουν όπως π.χ. την αποχώρηση συντελεστών, όποτε και αποφάσισε να κλείσει τον επιτυχημένο κύκλο.

Οι σχέσεις με όλους τους συντελεστές παραμένουν άριστες.

Γράφει η Τίνα Μεσσαροπουλου (tinasmess)

Δημοσίευση σχολίου

20Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. ΣΟΚ! Και βγαίνανε οι άνδρες πρωταγωνιστές και δήλωναν χαρούμενοι που πάνε 12 χρόνια. Όμως η αποχώρηση της Άννας Κουτσαφτίκη άλλαξε τελικά την απόφαση του σταθμού. Βλέπετε στα social (TikTok, Instagram, Fb και X) οι τηλεθεατές της σειράς έγραφαν πως θα χωρίσει σεναριακά το ζευγάρι των Θεσσαλονικιών και πως καταστρέφεται έτσι μια σειρά. Από την άλλη οι πρωταγωνιστές σκέφτηκαν καλά πριν αποχωρήσουν; Γτ οι εποχές είναι δύσκολες, του χρόνου η μυθοπλασία περιορισμένη και ονόματα όπως Χάνου, Κουτσαφτίκη, Κοκκίδου δεν είχαν κάποια προηγούμενη εμπειρία σε τηλεόραση και ταυτίστηκαν με τη Μουρμούρα. Μόνο ο Χατζηαγγέλης έκανε κάτι πρωταγωνιστικό μετά τη Μουρμούρα.

    Κοινώς η Μουρμούρα γι' αυτό το καστ ήταν σαν τηλεοπτικό δημόσιο. Και μάλιστα πριν 5-6 που γράφτηκαν κάπου οι αμοιβές των πρωταγωνιστών, δεν ήταν ποσά αμελητέα σε καμία περίπτωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την Κοκκίδου μην την βάζεις δίπλα στις άλλες. Φυσικά και είχε κάνει προηγουμένως κι άλλες δουλειές στην τηλεόραση, αλλά έχει και μεγάλη καριέρα στο θέατρο, δεν θα λείψουν οι προτάσεις. Ήδη υπάρχει το όνομα της σε μια καινούργια σειρά για τον Σεπτέμβρη.

      Διαγραφή
    2. @2:31 Κι όμως η Κοκκίδου, ναι μεν είχε τεράστια πορεία στο θέατρο, τηλεοπτικά όμως ήταν σχεδόν "πρωτάρα". Είχε κάνει μόνο την Κυρία Ντορεμί το 1980 στην ΕΡΤ, ένα επεισόδιο στον Κόκκινο Κύκλο το 2000 και το μυθιστόρημα Δέκα τη σεζόν 2007-08 στον Alpha. Από τη Μουρμούρα συστήθηκε στον μη-θεατρικό κοινό.

      Διαγραφή
    3. Η σειρά με την Κίτσου και την Κοκκίδου είναι μόνο 8 επεισόδια, δύο μήνες υπόθεση. Θα μπορούσε να κάνει και το δύο αν ο Alpha το προσέγγιζε πιο σωστά το θέμα. Απλά στον τομέα της μυθοπλασίας έδωσαν βάση στις δραματικές σειρές και τους πρωταγωνιστές τους βλέπε Σασμό, Παράδεισο, Ιουλία και άφησαν την Μουρμούρα στον αυτόματο. Ακόμα και οι εκπομπές του Alpha (Γερμανού, Τσιμτσιλή, Καινούργιου) έχουν να καλέσουν τους πρωταγωνιστές της για συνεντεύξεις από το 2020. Μόνο ένας Κυριακίδης πηγαίνει για να μιλήσει για τα θεατρικά του κυρίως.

      Διαγραφή
    4. Μάλλον εννοείς πως οι πρωταγωνιστές που δεν είχαν μεγάλη τηλ. παρουσία όπως ο Κυριακίδης και ο Αντωνίου, ταυτίστηκαν πάρα πολύ με τους χαρακτήρες τους. Δεν έχει άδικο όλοι είχαν πάνω από 5ετία στη σειρά, δε φεύγει εύκολα η ταύτιση με τη Βουλίτσα, τη Ξένια και τη Βέλλη.

      Διαγραφή
    5. 6:55 Και το Νυχτερινό Δελτίο.

      Διαγραφή
  2. Ήταν σαν αμερικάνικο οικογενειακό sitcom ακόμη και στον αριθμό των σεζόν του.
    - ΜΟΥΡΜΟΥΡΑ (11 Σεζόν)
    - MODERN FAMILY (11 Σεζόν)
    - TWO AND A HALF MEN (12 Σεζόν)
    - ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΙ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ (10 Σεζόν)
    - FRIENDS (10 Σεζόν)
    - WILL & GRACE (11 Σεζόν, έκανε 8 σεζόν κόπηκε και επέστρεψε μετά από 11 χρόνια ύστερα από επιμονή των θεατών του για 3 σεζόν)
    - MURPHY BROWN (11 Σεζόν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεωρείται επένδυση μια σειρά με πολλές σεζόν. Ήδη η ελληνική Μουρμούρα έχει πουληθεί από το 2016 στη Βουλγαρία όπου παίζεται ακόμη και σήμερα με επιτυχία μεταγλωττισμένη.

      Διαγραφή
    2. Απιστευτο! Εξαγαμε την μουρμουρα μας;

      Διαγραφή
  3. Είναι οριστική τώρα η απόφαση ή θα ανατραπεί ξανά σε δυο τρεις εβδομάδες;; Η σειρά για μένα έπρεπε να ολοκληρωθεί τη στιγμή που η Κοκκίδου αποφάσισε να αποχωρίσει. Το ηλικιωμένο ζευγάρι δεν έπρεπε να το χωρίσουν. Τώρα αν είναι να χωρίσει ένα ακόμα αγαπημένο ζευγάρι που έκανε τη σειρά τον τελευταίο χρόνο να βλέπεται τότε καλύτερα να τελειώσει εδώ. Ας μην καταστραφεί ένα ακόμα ζευγάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Κουτσαφτικη φέτος πήγε στην Ναταλια. Νομίζω και ο τηλεοπτικός Μπάμπης. Σιγουρα πήγε κάπου μαζί στον άλφα το νέο ζευγάρι, ισως κι αυτοι στην Ναταλια. Δεν ειναι οτι το κανάλι δεν προωθεί τη σειρά. Είναι ότι όταν μια σειρά είναι τόσα χρονια, οι παλιοι ηθοποιοι για να μείνουν και να χιλιοπαίζουν τον ίδιο ρολο ανεβαζουν καθε φορά το μισθό τους. Γι αυτο κάθε φορά έπαιρναν άγνωστους ως νέους για να τους δινουν λιγα λεφτά. Δεν ειναι τυχαίο που μένει ο Αντωνιου που στηρίζει το δικο του θέατρο και χρειάζεται πόρους. Ο Κυριακίδης το έχει δει οντως δημοσιουπαλληλικι, κάνει στο θέατρο ακριβως αυτο που θέλει αφου ειναι θιασαρχης και την τηλεοραση την έχει μονο για την ασφάλεια των χρηματικών απολαβων και για να μην τον ξεχνάει ο κόσμος. Για μένα ολο το θεμα με το φαντασμα της Κοκκιδου ειναι γελοιο. Το πετυχα δυο τρεις φορές και απορω με το σεναριο. Τετοιες ηλιθιοτητες γραφουν; Η Κουτσαφτικη και η κάθε Κουτσαφτικη παίζει 7 χρονια έναν ρολο. Δεν εχει τιποτα αλλο να δωσει. Σκυλοβαρεθηκε το ρόλο και την καταλαβαίνω. Οι ηθοποιοι θελουν να αλλαζουν ρολους κάθε τοσο για να δοκιμάζονται και να εξελίσσονται ως ηθοποιοι.
    Η σειρά κοβεται επειδη το ΕΚΟΜΕ δεν την χρηματοδοτει πια. Συνέφερε τον άλφα να φτιαχνει σειρες που πληρωνει μονο τα μισα για να τις βγαλει και να λεει οτι κανει και μυθοπλασια. Ο Θεος να το κάνει μυθοπλασια αυτο το πράγμα. Δεν εχει τιποτα. Ανακυκλωση της καθημερινοτητας σε γελοιο βαθμο μετα απο 11 χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ας πω και εγω τη γνωμη μου. Η Μουρμουρα επρεπε οντως να ολοκληρωθει περυσι με την αποχωρηση της Βουλας ή να αποχωρούσε μαζι και ο Μηνας. Αυτο που βλεπουμε φετος - εναν 75αρη που εχει ζησει μια ζωη με την Βουλιτσα του να ξεχαζωνεται με μια αλλη γυναικα και το φαντασμα της Βουλας να τον ωθει σε γαμο- ηταν γελοιο και δεν αξιζε στη σειρα! Τραγικο να κανει φιναλε με τη Ζουζου ο Μηνας μετα απο 650 επεισοδια με τη Βουλα!!!!!
    Οσο για το οριστικο φιναλε φετος, οι επιλογες του Αλφα ηταν δυο: ή τελειωνει τη σειρα ή όποιος θελει να φυγει παιρνει μαζι και τον παρτενερ του. Αυτο το οποιος θελει μενει και του ψαχνουμε νεα συντροφο ηταν οντως σαν Δημοσιο. Το νεο ζευγαρι φετος εκανε γκελ και εδειξε οτι η σειρα θα επρεπε να ανανεωθει ριζικα. Ή βρισκεις λοιπον νεα ζευγαρια ή το τελειωνεις. Εχουν χωρισει ολο το καστ, ημαρτον δηλαδη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς! Μπορούσε ο ALPHA να σώσει το προϊόν του και δεν το έκανε. Άντι να χωρίσει ζευγάρια μπορούσε να ολοκληρώσει την ιστορία τους και να φέρει ένα καινούργιο με νέες ιστορίες. Και ο ηθοποιός που ήθελε να συνεχίσει βλέπε Αντωνίου, Κυριακίδης, Τσεκούρας θα μπορούσε να του προταθεί η παρουσία του σε άλλη σειρά του σταθμού. Άλλωστε ο Alpha φέτος έβγαλε συνολικά 8-9 σήριαλ, του χρόνου το ίδιο.

      Φέτος μάλιστα το πιο αγαπημένο ζευγάρι των τηλεθεατών στα σόσιαλ είναι το νεαρό που έχει εντελώς καινούργια ιστορία και έφερε νέο αέρα. Δεν είναι δημόσιο μια σειρά σε ιδιωτικό κανάλι....

      Διαγραφή
  6. Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης και η Παρθένα Χοροζίδου έδεσαν αρκετά και σεναριακά ως ζευγάρι. Όπως και το νεαρό καινούργιο ζευγάρι μονοπωλεί στο Twitter και το TikTok. Εκεί που δεν κολλάει το πράγμα είναι στον 80χρονο Μηνά που ερωτεύεται ξανά αφού έμεινε χήρος. Μάλιστα επειδή υπάρχει και ο Φραγκολιάς στη μέση που έχει διπλό συμβόλαιο, και για Happy Day και για σειρά, εκεί χαλάει το πράγμα ακόμα περισσότερο και μιας και είναι ερωτευμένος και αυτός με τη γυναίκα που ερωτεύεται ο Μηνάς.
    Το μόνο σταθερό ζευγάρι είναι οι Θεσσαλονικείς όμως η απόφαση της Κουτσαφτίκη να αποχωρήσει είναι αυτή που έβαλε ταφόπλακα στη σειρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Μουρμούρα (και το Σόι Σου) όμως είναι αυτή που θα καλύψει ώρες επαναλήψεων και θα φέρει ποσοστά σε αυτές. Όχι ο Σασμός, η Ιουλία, η Ελιά και το Ναυάγιο. Θυμάμαι ο Alpha τα καλοκαίρι από το 2014 μέχρι το 2022 έβαζε σε (Ε) 3 επεισόδια της Μουρμούρας την ημέρα, 7 στα 7, κάνοντας 20%. Τροφή για σκέψη για τα κανάλια που επενδύουν κατά κόρον σε δραματικές σειρές 100δων επεισόδιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν υπαρχει κατι να συζητησουμε. Και μονο που διαβαζεις τα στοιχεια της πλοκης της σειρας στα σχολια πιο πανω αναρωτιεσαι ποιος αντεχει ακομα να βλεπει κατι τετοιο. Η σειρα εχει τραβηχτει τοσο πολυ που εχει ξεπερασει τα ορια της γελοιοτητας σεναριακα. 11 σεζον, εκατονταδες επεισοδια, κατακουρασμενο σεναριο και συζηταμε ακομα αν θα τελειωσει. Το καλυτερο παραδειγμα για την ελλειψη εμπνευσης στην συγχρονη ελληνικη κωμωδια και στην ελληνικη τηλεοραση γενικοτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αποτελεί όμως το ΜΟΝΑΔΙΚΟ δείγμα ελληνικής κωμωδίας ειδικά τα τελευταία 2 χρόνια.

      Διαγραφή
    2. Οπότε ας μείνουμε τώρα με το σήριαλ του Κοκλώνη με τη Γερονικολού και τον Πολυδερόπουλο και τους 5 Κύπριους κομπάρσους που θεωρείται κωμωδία και τα Σύρματα στην ΕΡΤ. Γιατί η Μουρμούρα δεν ήταν εντελώς αδιάφορη. Το σεναριακό team έκανε δουλειά και άνοιγε αρκετά συχνά νέες ιστορίες ύστερα μάλιστα από 760 επεισόδια που έχουν δημιουργηθεί.

      Διαγραφή
    3. 3.05 Ήταν και οι Φόνοι στο Καμπαναριό και η Τούρτα της Μαμάς και τα Καλύτερα μας Χρόνια και το Μαίρη, Μαίρη και το Ποιος Παπαδόπουλος και το Εκτός Υπηρεσίας και το IQ 160 και το Στα Σύνορα και Στα Σύρματα και τα Νούμερα. Άλλο αν κάποια από αυτά δεν άξιζαν.

      Διαγραφή
    4. Επίσης και ο 3ος Όροφος και η Δική μας Οικογένεια και το Άσε μας ρε Μαμά...

      Διαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !