ΜΟΝΤΕΡ #22: Τσούγκρισμα (Star Academy), Νηστεία (Quizdom The Show), Αρνί (Survivor)

0







Γεια σας και χαρά σας, αγαπητές αναγνώστριες και αγαπητοί αναγνώστες του tvnea.com.

Σήμερα, και ενώ διανύουμε τη Μεγάλη Βδομάδα, έρχεται ο πασχαλινός ΜΟΝΤΕΡ να σχολιάσει όλα τα τηλεοπτικά δρώμενα!




Σε κλίμα ,λοιπόν, εορταστικό τη σκυτάλη παίρνουν:
το τσούγκρισμα των αβγών,
η νηστεία, και
το σούβλισμα του αρνιού...



Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν: 

Στο σημερινό ΜΟΝΤΕΡ σχολιάζουμε: 
1. Το  "Star Academy". 
2. Το "Quizdom the show"
3. Το "Survivor"


















Τσούγκρισμα αβγών ---> Star Academy



Τα τσούγκρισαν εκεί… στο Star Academy.

Και πώς να μην τα τσουγκρίσουν; Όλοι τα χουν βάλει με όλους. Ο Καρβέλας με τον Φουρθιώτη, ο Κωστόπουλος με τον Καρβέλα, η Γκαγκάκη με όλους. Και η εύλογη απορία μου είναι η εξής: πριν βγάλουν αυτό το πρόγραμμα στον αέρα δεν έκαναν κάποιο δοκιμαστικό; Δεν είδαν την ομάδα στην ολότητά της; Δεν άκουσαν τις φωνές, που αυτοί οι ίδιοι επέλεξαν και τώρα «κράζουν»; 

Δεν είναι τυχαίο ότι, το μόνο που σχολιάζεται μέχρι τώρα για το σόου είναι η τσίχλα του Καρβέλα (τι βλέπουν τα ματάκια μας!)...


Το Star Academy, από ένα ριάλιτι τάλεντ σόου έχει εξελιχθεί σε ένα καθαρόαιμο ριάλιτι, στο οποίο δεν μας ενδιαφέρουν οι φωνές και οι ερμηνείες, αλλά οι παρεξηγήσεις και οι κοκορομαχίες


Τα καθημερινά επεισόδια μοιάζουν πάρα πολύ «παλιακά», καθώς η εικόνα είναι παρωχημένη και κακοφωτισμένη, η σκηνοθεσία ανύπαρκτη, τα στιγμιότυπα ανιαρά...


Όταν οι ίδιοι οι συντελεστές του (βλ. Κατερίνα Γκαγκάκη) δεν στηρίζουν το πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν και όταν οι αποχωρήσεις παικτών, αλλά και κεντρικών συντελεστών του (βλ. Ελευθερία Κεφαλά), είναι καθημερινή πλέον συνήθεια, τότε διόλου τυχαία δεν είναι η αποτυχία αυτού. Πρέπει η παραγωγή να εκτιμήσει και να στηρίξει τα μέλη της, γιατί οι αποχωρήσεις ,πέρα από την αποδυνάμωση και την αμηχανία που προκαλούν, βγάζουν και κακή εικόνα προς τα «έξω».


















Νηστεία ---> Quizdom The Show







Quizdom The Show: το παιχνίδι της νηστείας.


Όπως την περίοδο της νηστείας τρώμε συγκεκριμένες τροφές, έτσι και το Quizdom The Show προφανώς και απευθύνεται σε συγκεκριμένο τηλεοπτικό κοινό.


Συγκεκριμένα, το συγκεκριμένο τηλεπαιχνίδι αποτελεί μία αξιόλογη προσπάθεια του ALPHA, καθόσον πρόκειται για μία αρκετά αξιοπρεπή παραγωγή.


Η εκπομπή αυτή μπορεί να προσφέρει αρκετές γνώσεις μέσα από μια πλειάδα ερωτήσεων, πολλών θεματικών. Μέχρι εκεί αρκετά ενδιαφέρον. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω κατά πόσο το συγκεκριμένο τηλεπαιχνίδι μπορεί να προσφέρει ανατροπές, αγωνία και «αδρεναλίνη».


Αναφορικά, τώρα, με τον παρουσιαστή, Λάμπρο Φισφή, δεν μπορώ να πω ότι με εντυπωσίασε. Ο ίδιος αποτελεί μία ευχάριστη νότα στο τηλεπαιχνίδι, αλλά μέχρι εκεί. Θα ήθελα από τον ίδιο να αλληλεπιδρά περισσότερο με τους παίχτες, ώστε να αποκτήσει το τηλεπαιχνίδι λίγο περισσότερο ενδιαφέρον και έτσι να του δώσει μία δυναμική πνοή. Τον ένιωθα σαν να «εγκλωβίζεται» μέσα στον «αυστηρό» ρόλο του παρουσιαστή – συντονιστή και να χάνει μέσα από αυτό το χιούμορ και τον αυθορμητισμό του…











Αρνί ---> Survivor













                            

Κυριακή του Πάσχα… σουβλίζουμε το αρνί.

Μάλλον στο Survivor θα σουβλίσουν πιο νωρίς τον Χανταμπάκη…


Είναι απίστευτη η επιτυχία που σημειώνει το Survivor. Ο ΣΚΑΪ καταφέρνει τις μέρες προβολής αυτής της εκπομπής να «σαρώνει» καθετί που υπάρχει απέναντι και να σημειώνει τηλεθεάσεις που αγγίζουν ακόμη και το 70%. 


Όμως, το Survivor δεν μένει στο πλαίσιο της τηλεόρασης, αλλά κυριαρχεί και στον χώρο των social media. Έίναι ίσως το πιο σχολιασμένο τηλεοπτικό πρόγραμμα της χρονιάς. 

Και εδώ επέρχεται ο μεγάλο διχασμός. 


Μία χώρα έχει χωριστεί σε Μαχητές και Διάσημους και όλοι (και εμού συμπεριλαμβανομένου) επιδίδονται σε ένα αλλεπάλληλο «ξεκατίνιασμα». 

Και σίγουρα το γεγονός ότι ο κόσμος μέσα στην όλη κρίση, που βιώνουμε, βρίσκει έναν τρόπο να ψυχαγωγείται και να εκτονώνεται, είναι θετικό.


Σίγουρα αυτό πρέπει να γίνεται σε λογικά πλαίσια. Τα όρια ανάμεσα στο παρακολουθώ ένα σόου από τον καναπέ του σπιτιού μου και φανατίζομαι, δικάζοντας ανθρώπους και συνειδήσεις ,είναι πολλές φορές αδιάκριτα.

Εξάλλου το Survivor δεν είναι κάτι άλλο πέρα από ένα παιχνίδι και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται. Οι ακραίες αντιδράσεις σίγουρα δεν βοηθούν κανένα, και όλα τα σχόλια πρέπει να μένουν στα όρια του λογικού.


Πάντως, αξίζει να αναφερθεί ότι είναι απίστευτο το πώς ο άνθρωπος σε στιγμές πείνας βγάζει τα αρχέγονα ένστικτά του και προσπαθεί να επιβιώσει με το να «εξοντώσει» τους ανθρώπους που συναναστρέφεται. Αν μη τι άλλο, αυτό δίνει ένα μήνυμα για τον 
«ζωώδη» χαρακτήρα του ανθρώπου σε δύσκολες στιγμές...

Αναφορικά τώρα με το ίδιο το πρόγραμμα σαν τηλεοπτικό προϊόν έχω αναφερθεί αναλυτικά στον 18ο Μοντέρ.




Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω πάρα πολύ τη φίλη μου Φαίη Μπονόβα για το σημερινό concept του ΜΟΝΤΕΡ, αλλά και ευρύτερα για τις συμβουλές, τις κατευθύνσεις και τη στήριξή της!




Η σημερινή μας τηλεοπτική "διαδρομή" έφτασε στο τέλος της! 


Θα ήθελα να σας ευχηθώ:

"Καλή Ανάσταση"!



Η σημερινή στήλη θα ήθελα να κλείσει με το απόσπασμα από την "Αναφορά στον Γκρέκο" του Νίκου Καζαντζάκη:




"Κάθε άνθρωπος άξιος να λέγεται γιος του ανθρώπου σηκώνει τον σταυρό του κι ανεβαίνει τον Γολγοθά του. Πολλοί, οι πιο πολλοί, φτάνουν στο πρώτο, στο δεύτερο σκαλοπάτι, λαχανιάζουν, σωριάζονται στη μέση της πορείας και δεν φτάνουν στην κορφή του Γολγοθά -θέλω να πω στην κορφή του χρέους τους- να σταυρωθούν, ν' αναστηθούν, και να σώσουν την ψυχή τους. Λιποψυχούν, φοβούνται να σταυρωθούν, και δεν ξέρουν πως η σταύρωση είναι ο μόνος δρόμος της ανάστασης. 'Αλλον δεν έχει."




Για οποιαδήποτε παρατήρηση, ένσταση, συμφωνία και διαφωνία, θα περιμένω με χαρά τα σχόλιά σας κάτω από την ανάρτηση, αλλά και τα μηνύματά σας στο προσωπικό μου mail: georgebastounas@hotmail.gr.


Να έχετε μία όμορφη και δημιουργική εβδομάδα, 

με παρέα σας το tvnea.com!

Γιατί δικαίως... το σερφάρισμα σταματάει εδώ!


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !