ΜΟΝΤΕΡ #18: Ρόδα (Τροχός της Τύχης), Τσάντα (Κάνε Παζάρι), Κοπάνα (Survivor)

2






Γεια σας και χαρά σας, αγαπητές αναγνώστριες και αγαπητοί αναγνώστες του tvnea.com. 
Είμαστε και εδώ αυτή την Τρίτη για να σχολιάσουμε τα δρώμενα της ελληνικής TV!


Μετά από ένα διάλειμμα δύο εβδομάδων ,ο ΜΟΝΤΕΡ έρχεται δυναμικά να σχολιάσει όλες τις τηλεοπτικές εξελίξεις...



Το θέμα της σημερινής στήλης είναι κάπως ιδιαίτερο! Ρόδα, τσάντα και κοπάνα. Οι λέξεις αυτές σίγουρα φέρνουν στο μυαλό μία σειρά αρκετά επιτυχημένων ταινιών, αλλά  και ευρύτερα μια άλλη εποχή

Ο τίλος αυτός επελέχθη ακριβώς επειδή στην τηλεόραση τώρα τελευταία παρατηρείται μία οπισθοχώρηση στο παρελθόν αλλά και στην επαναφορά προγραμμάτων, τα οποία έκαναν μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία όταν πρωτοπροβλήθηκαν στην ελληνική τηλεόραση!


Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν: 

Στο σημερινό ΜΟΝΤΕΡ σχολιάζουμε: 
1. Τον "Τροχό της Τύχης". 
2. Το "Κάνε Παζάρι"
3. Το "Survivor"




Ρόδα






  

Ρόδα είναι και γυρίζει...


Ίσως είναι μία από τις πιο πετυχημένες μεταφορές. Ο Τροχός της Τύχης με παρουσιαστή τον Πέτρο Πολυχρονίδη και συμπαρουσιάστρια τη Τζούλια Νόβα συνεχίζει για τρίτη χρονιά στην απογευματινή ζώνη του Star. 

Αποτελεί ένα έξυπνο τηλεπαιχνίδι, το οποίο έχει αρκετά γρήγορες εναλλαγές. Ο Πέτρος Πολυχρονίδης αποτελεί μία αρκετά συμπαθητική τηλεοπτική φιγούρα, ο οποίος, όντας άνετος με αυτό το οποίο κάνει, δεν διστάζει να επιστρατεύσει το χιούμορ και τον αυθορμητισμό του, προκειμένου να ενισχύσει το παιχνίδι και να αφήσει το στίγμα του. Η Τζούλια Νόβα ,από την άλλη, αν και διαθέτει αρκετά περιορισμένο ρόλο ,φαίνεται να προσπαθεί αρκετά να τον αξιοποιήσει σωστά και μεθοδευμένα (και μάλλον τα καταφέρνει). 

Από εκεί και πέρα το καθημερινό του παιχνιδιού και το σταθερό του concept φαίνεται να έχει αρχίσει να κουράζει. Θα ήταν ωφέλιμο να προσπαθήσουν να το ενισχύσουν κάπως περισσότερο και να βάλουν ορισμένες πινελιές ανανέωσης για να διατηρήσουν σταθερό το ενδιαφέρον του κοινού.






Τσάντα








 
Μια "τσάντα" γεμάτη χρήματα και δώρα...


Το "Παζάρι" αποτελεί ένα από τα πιο πετυχημένα τηλεπαιχνίδια της ελληνικής τηλεόρασης, το οποίο εμφανίστηκε μάλιστα στις απαρχές λειτουργίας των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών. 

Αναφορικά με το concept είναι ένα τηλεπαιχνίδι το οποίο μοιράζει χρήματα και βασίζεται κατά κόρον στην τύχη. Σίγουρα παρουσιάζει κάποιο τηλεοπτικό ενδιαφέρον, ωστόσο, δεν ξέρω αν μπορεί στην παρούσα φάση να κεντρίσει το τηλεοπτικό ενδιαφέρον, μια και ο τηλεθεατής έχει "συνηθίσει" σε τηλεπαιχνίδια τα οποία παρουσιάζουν ανατροπές, που τον κρατούν σε εγρήγορση και αγωνία.


Από εκεί και πέρα τα εύσημα, κατ εμέ, πρέπει να δοθούν στη Ντορέττα Παπαδημητρίου. Η ίδια έχει εξελιχθεί σε μία ικανή παρουσιάστρια, η οποία έχει καταπιαστεί με αρκετά και κυρίως διαφορετικά μεταξύ τους project. Δεν διστάζει να δοκιμάσει πράγματα και αυτό της βγαίνει σε καλό. Ανεξάρτητα από το αν αρέσει ή όχι σε κάποιον, νομίζω κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, ότι "βάζει" ήθος και αξιοπρέπεια σε αυτό που κάνει.

Τέλος, η Παραγωγή είναι αρκετά αξιόλογη, αφού πλήθος των συμμετεχόντων φεύγει είτε με χρήματα, είτε με δώρα!



Κοπάνα












 
                               
Κοπάνα έκαναν διάσημοι και μη για τον Άγιο Δομίνικο και το Survivor...


Και εκεί που λέγαμε τι λείπει από το τηλεοπτικό τοπίο... τσουπ και εμφανίστηκε το Survivor! Ένα παιχνίδι το οποίο πριν από μία δεκαπενταετία μονοπώλησε το τηλεοπτικό ενδιαφέρον, κι επέστρεψε ανανεωμένο στους τηλεοπτικούς δέκτες μας από την συχνότητα του ΣΚΑΪ.

Αν μιλήσουμε για το concept της συγκεκριμένης εκπομπής - ριάλιτι, σίγουρα το να βλέπουμε στην Ελλάδα της πείνας και της φτώχειας του 2017 ανθρώπους να πεινάνε, να λιποθυμούν, να αλληλοτσακώνονται, προκειμένου να κερδίσουν ένα αρκετά μεγάλο χρηματικό έπαθλο, σίγουρα δεν είναι ένα ωραίο τηλεοπτικό θέαμα.

Όμως, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός, ότι όχι απλώς ο κόσμος έχει "αγκαλιάσει" το συγκεκριμένο τηλεοπτικό πρόγραμμα, αλλά και ότι το πρόγραμμα καθ' αυτό έχει κερδίσει στο κομμάτι της τηλεθέασης σειρές, εκπομπές και σόου, τα οποία είχαν καθιερωθεί και τώρα υφίστανται μία αρκετά μεγάλη καθίζηση

Η Παραγωγή είναι αρκετά προσεγμένη, με την έννοια ότι έχει δοθεί ιδιαίτερη σημασία στο γενικότερο οπτικό αποτέλεσμα. Μία "καθαρή" εικόνα, μία καλοδουλεμένη σκηνοθεσία και ένα δυνατό μοντάζ συνθέτουν το οπτικό αυτό αποτέλεσμα. 

Ο παρουσιαστής ,Σάκης Τανιμανίδης, δεν έκανε τη διαφορά. Περισσότερο προσπάθησε να "κοπιάρει" γνωστές τηλεοπτικές μανιέρες, παρά να δημιουργήσει τη δική του. Σίγουρα, όσο προχωράει η εκπομπή ο ίδιος βελτιώνεται, και αυτό αξίζει να του το αναγνωρίσουμε. Με αργά και σταθερά βήματα θα καταφέρει ,και με το concept να ταιριάξει και να απαγκιστρωθεί από το πολύ πετυχημένο "World Party".




Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ!


Η σημερινή μας τηλεοπτική "διαδρομή" έφτασε στο τέλος της!




Μέχρι τότε να θυμάστε αυτό, 
που είπε η εξαιρετική Αλκυόνη Παπαδάκη 







"Μην αφήνεις ποτέ σου το σήμερα να μαραίνεται. Μην αφήνεις τη ζωή να χάνεται σαν την άμμο μέσα από τα δάκτυλά σου. Ζήσε. Κατάλαβες; Ζήσε! Μη βάζεις το Σήμερα ενέχυρο σ’ αυτό που εννοούνε μερικοί μουχλιασμένο Αύριο. Το Σήμερα είναι δικό σου, φίλε. Αγάπησέ το!"




Για οποιαδήποτε παρατήρηση, ένσταση, συμφωνία και διαφωνία, θα περιμένω με χαρά τα σχόλιά σας κάτω από την ανάρτηση, αλλά και τα μηνύματά σας στο προσωπικό μου mail: georgebastounas@hotmail.gr.


Να έχετε μία όμορφη και δημιουργική εβδομάδα, 

με παρέα σας το tvnea.com!

Γιατί δικαίως... το σερφάρισμα σταματάει εδώ!


Δημοσίευση σχολίου

2Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !