ΜΟΝΤΕΡ #20: Ύφεση (Star Academy), Δίεση (Voice 3), Αναίρεση (Rising Star)

0







Γεια σας και χαρά σας, αγαπητές αναγνώστριες και αγαπητοί αναγνώστες του tvnea.com.

Σήμερα, όπως παρατηρείτε μπορεί να έχουμε ΜΟΝΤΕΡ, όμως δεν έχουμε Τρίτη.

Κατ' εξαίρεση, λοιπόν, αυτή την εβδομάδα ο ΜΟΝΤΕΡ αλλάζει μέρα και έρχεται δυναμικά να σχολιάσει όλες τις τηλεοπτικές εξελίξεις...




Το θέμα της σημερινής στήλης είναι κάπως ιδιαίτερο και έχει να κάνει με ένα αγαπημένο θέμα! 

Τη μουσική....

 .... και συγκεκριμένα τη(ν) Ύφεση, Δίεση και Αναίρεση

♭ ♯ ♮


Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν: 

Στο σημερινό ΜΟΝΤΕΡ σχολιάζουμε: 
1. Το "Star Academy". 
2. Το "Voice 3"
3. Το "Rising Star"




Ύφεση --->  


Star Academy! Το νέο μουσικό ριάλιτι σόου του Έψιλον. Και μάλλον δικαιωματικά εδώ πηγαίνει η ύφεση. Η ύφεση αποτελεί μία αλλοίωση, η οποία τίθεται προκειμένου να αφαιρεθεί ο χρωματισμός και να δοθεί μια λυπημένη νότα....

Και το πρόβλημα ξεκινάει από τον ίδιο τον τίτλο. Εγώ αν έπρεπε να το ονομάσω κάπως θα ήταν «Παρατράγουδα». Ίσως οι χειρότερες φωνές, που εμφανίστηκαν φέτος σε κάποιο μουσικό τάλεντ σόου (θύμισαν τις αξέχαστες εποχές του X-Factor στον Αντ1 και των πρώτων πρώτων οντισιόν). 

Αλλά τα αρνητικά δεν σταματούν εκεί. Σειρά έχει η κριτική επιτροπή του σόου. Ενώ τα ονόματα των Άννα Βίσση και Νίκου Καρβέλα στην αρχή εντυπωσίασαν, καθώς πρόκειται για δύο καλλιτέχνες, που δεν έχουμε ξαναδεί σε ανάλογο σόου, εντούτοις οι προσδοκίες «έπεσαν» στο κενό. 

Ο Νίκος Καρβέλας, όντας άπειρος στην τηλεόραση, ένιωθα, ότι βρισκόταν στην κριτική του εκτός τόπου και χρόνου. Ήθελε να «παίξει» το ρόλο του κακού, με αποτέλεσμα πολλές φορές τα σχόλιά του να είναι ιδιαίτερα καυστικά και πολλές φορές αγενή, χωρίς να συνδέονται απαραίτητα με την ερμηνεία των συμμετεχόντων.

Η Άννα Βίσση από την άλλη ήταν λες και απορούσε, γιατί είπε το «ναι» σε ένα τέτοιο σόου. Αρκετά «μαγκωμένη» προσπαθούσε να ισορροπήσει ανάμεσα σε μία εμπεριστατωμένη κριτική (η οποία ωστόσο τις περισσότερες φορές είχε αρκετές υπερβολές) και στο ρόλο ενός ακομπλεξάριστου κριτή.


Ο Πέτρος Κωστόπουλος δεν με εντυπωσίασε αυτή τη φορά. Ενώ παλιότερα στο «Greek Idol» ήταν ο κριτής, ο οποίο είχε «κλέψει» τις εντυπώσεις, αυτή τη φορά τον έβλεπα να βαριέται να κρίνει, με αποτέλεσμα πολλές φορές να «πετάει» ατάκες και κριτικές, με αποκλειστικό σκοπό να προκαλέσουν.


Τέλος, η Ναταλία Γερμανού ήταν ίσως η πιο εύστοχη στις παρατηρήσεις της και η πιο αξιοπρεπής σαν σύνολο παρουσίας στην κριτική επιτροπή.


Από την άλλη η Κατερίνα Γκαγκάκη σε πολλές περιπτώσεις έπαιξε το ρόλο του «προστάτη» των συμμετεχόντων και προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Highlight της βραδιάς ήταν η οικειοθελής αποχώρηση της παίκτριας, η οποία εντυπωσίασε με τη φωνή και την σκηνική της παρουσία. Μία καλή φωνή είχαν και έφυγε…

Κλείνοντας, θα πρέπει για να είμαι ακριβοδίκαιος να πω ένα μπράβο στο Έψιλον, το οποίο, χωρίς να έχει ξαναδοκιμάσει κάτι ανάλογο στο παρελθόν ρίσκαρε με αυτό το σόου. Το αν αυτό το τηλεοπτικό πρόγραμμα θα έχει ή όχι επιτυχία θα κριθεί από τις αλλαγές, που θα πρέπει να κάνουν και τις γρήγορες αποφάσεις διάσωσης, που θα πρέπει να πάρουν.







Δίεση ---> 






Το τρίτο Voice του ΣΚΑΪ αποτέλεσε ίσως την μεγαλύτερη ανατροπή της σεζόν. Και εδώ κολλάει το δεύτερο είδος αλλοίωσης, η δίεση, η οποία τίθεται προκειμένου να προσδώσει μία ευχάριστη νότα, αυξάνοντας τον χρωματισμό.

Ενώ, αυτό το σόου ξεκίνησε με αρκετά προβλήματα, αυτά στη συνέχεια φάνηκε, ότι σε σημαντικό βαθμό αντιμετωπίστηκαν. To Voice είναι από τα λίγα τηλεοπτικά προγράμματα, που έπεσα έξω στις προβλέψεις μου. Το ίδιο, σημείωσε, δεδομένου και του ανταγωνισμού, αρκετά ικανοποιητική πορεία στους πίνακες της τηλεθέασης. 

Έκπληξη αποτέλεσε ο Πάνος Μουζουράκης, ο οποίος παρά την αρχική δυσκολία προσαρμογής και τις αρνητικές αρχικά εντυπώσεις προσαρμόστηκε και κατάφερε να αποδώσει μία αξιοπρεπή τηλεοπτική εικόνα. Οι Παπαρίζου, Μαραβέγιας σταθεροί εξαρχής, η πρώτη με αρκετές υπερβολές, αλλά σωστή κριτική και ο δεύτερος με χιούμορ στο ρόλο του "καλού κριτή". Ο Ρουβάς ήταν λίγο "έξω από τα νερά του".


Το παράξενο της υπόθεσης είναι, ότι οι κριτές εν τέλει κατάφεραν να αποκτήσουν χημεία, και αυτό φάνηκε περισσότερο στα lives με τη βοήθεια του Γιώργου Καπουτζίδη, ο οποίο φάνηκε να αναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες του. Ενώ στα αρχικά επεισόδια ήταν περιθωριοποιημένος και «έξω» από τα νερά του κατάφερε στη συνέχεια με το χιούμορ του και τους τρόπους του να δώσει μία ευχάριστη νότα στο σόου. 

Ωστόσο, πρέπει στο σημείο αυτό να γίνει μία επισήμανση. Η διαδικασία του σόου σε αρκετά σημεία διέφερε από τη διαδικασία των άλλων δύο κύκλων του Voice, με αποτέλεσμα από τη μία να περνάει σωρεία παικτών και από την άλλη να φεύγει επίσης σωρεία παικτών. Το γεγονός αυτό της συνεχούς επιλογής και απόρριψης παικτών πιστεύω, ότι κούρασε και «ξεχείλωσε» σε μεγάλο βαθμό τη δομή του σόου. Έτσι, οι συμμετέχοντες φάνηκαν ως τραγουδιστές σύντομης χρήσης… Πέρα από αυτό τα lives, όπως και στα παλιά Voice κάπως ταλαιπώρησαν τους τηλεθεατές, λόγω της μεγάλης διάρκειας, αλλά και καθώς το όλο ενδιαφέρον του concept είναι οι blind auditions. 




Αναίρεση ---> 















                               

Το μουσικό σόου, που ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, οι οποίες στην πορεία ανατράπηκαν. Λειτούργησε, δηλαδή, όπως η αναίρεση, αφού κατήργησε τη δίεση, ισορροπώντας σε μία μη χρωματισμένη νότα, δηλαδή σε κάτι πιο ουδέτερο....

Συγκεκριμένα, η αρχική ιδέα με τη συμμετοχή του κοινού, το οποίο μέσω μιας εφαρμογής καθορίζει στο μεγαλύτερο μέρος τη "συνέχεια" του παίκτη στο παιχνίδι και ως εκ τούτου, η θέση του κοινού ως πέμπτου κριτή, εντυπωσίασε αρχικά κούρασε στη συνέχεια. 

Πλέον το σόου δεν έχει καμία έκπληξη να σου παρουσιάσει. Η διαδικασία σε κάθε live είναι η ίδια και δεν έχει να προσφέρει κάποια μεγάλη ανατροπή. 

Από τους κριτές, σίγουρα στην πορεία του σόου φάνηκε, ότι οι πιο εμπεριστατωμένοι στην κριτική τους είναι η Δέσποινα Βανδή, η οποία εξαρχής έδωσε τις καλύτερες εντυπώσεις, και ο Κώστας Μακεδόνας, ο οποίος αν και αρχικά ήταν κάπως πιο «κλειστός», εν τέλει έκανε την ανατροπή, με την ευγένεια, το ήθος και το σεβασμό απέναντι σε παίκτες και κριτές. Ο Αντώνης Ρέμος και ο Χρήστος Μάστορας από την άλλη στην προσπάθειά τους να κάνουν πλάκα και να δώσουν μία πιο ευχάριστη νότα, μάλλον "έβαλαν" σε δεύτερη μοίρα την κριτική τους.

Από εκεί και πέρα, ο Γιώργος Λιάγκας, προσπάθησε, όσο μπόρεσε να "μαζέψει τα σπασμένα", αφενός με το να βάλει λίγη περισσότερη ίντριγκα και αφετέρου με το να κάνει βαρυσήμαντες δηλώσεις, όπως: «Καλή τηλεόραση όμως είναι το Rising Star, καλή τηλεόραση ήταν το Voice στον ΑΝΤ1 και όχι το Voice που κάνουν στον Σκάι. Καλή τηλεόραση είναι κάποια ωραία σήριαλ, καλή τηλεόραση είναι η εκπομπή του Παπαχελά στον Σκάι. Το παιχνίδι αυτό (Survivor) δεν είναι ιδιαίτερα καλή τηλεόραση». Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Την ώρα, που ο Γιώργος Λιάγκας κατακρίνει τους τηλεκριτικούς, κάνει ο ίδιος μία αντικειμενικότατη κριτική, η οποία τυχαίνει απλώς να ευνοεί τα σόου, που ο ίδιος συμμετείχε. Τυχαίο;;; Δεν νομίζω…

Τέλος, η Καλομοίρα μας έκανε για ακόμη μία φορά να ξεχάσουμε τα ελληνικά, που ξέραμε. Παρότι, η ίδια απέβαλε το αρχικό άγχος, που είχε και μπόρεσε να «περάσει» στους τηλεθεατές την ευγένεια και την γλυκύτητα της, εντούτοις δεν έκανε τη διαφορά! Δεν ξέρω αν εν έτει 2017 το όλο αυτό στυλ της Καλομοίρας, που με επιτυχία την καθιέρωσε από το Fame Story και μετέπειτα, πλέον μπορεί να εντυπωσιάσει. Μοιάζει σαν ένα κακέκτυπο αντίγραφο μιας παλαιότερης επιτυχημένης τηλεοπτικής φιγούρας.





Νομίζω από τα παραπάνω φάνηκε, ότι όταν όλα τα κανάλια αποφασίζουν να κάνουν την ίδια περίοδο τόσα απανωτά μουσικά σόου αυτό κάνει κακό τόσο σε αυτά καθεαυτά τα projects, όσο και ευρύτερα στην ίδια την τηλεόραση και τους συμμετέχοντες. Ο κορεσμός είναι μεγάλος και η ανακύκλωση των ερμηνευτών, που αποκλείστηκαν, εμφανής. 

Μέτρον άριστον έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και μάλλον κάτι παραπάνω ήξεραν.... 

Λελογισμένη, λοιπόν, χρήση και όχι κατάχρηση....





Η σημερινή μας τηλεοπτική "διαδρομή" έφτασε στο τέλος της! 


Κλείνοντας θα ήθελα να πω ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στη φίλη μου Μαρία Τάκη για την ιδέα του σημερινού θέματος της στήλης και τις συμβουλές για τη σύνδεση της ύφεσης, δίεσης, αναίρεσης με τις κριτικές, καθώς και τον φίλο και αρχισυντάκτη του tvnea.com, Γιώργο Πασχαλίδη για την παραχώρηση της Πέμπτης για τον 20ο ΜΟΝΤΕΡ!


Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω πάρα πολύ 
και εσάς για όλη την στήριξη!



Ο ΜΟΝΤΕΡ αισίως έφτασε στο 20ο μέρος του
& συνεχίζει δυναμικά!!!





Η σημερινή στήλη θα ήθελα να κλείσει με την υπέροχη φράση του Κινέζου φιλοσόφου Λάο Τσε:




"Ένα ταξίδι χιλίων χιλιομέτρων αρχίζει μ' ένα βήμα...."




Για οποιαδήποτε παρατήρηση, ένσταση, συμφωνία και διαφωνία, θα περιμένω με χαρά τα σχόλιά σας κάτω από την ανάρτηση, αλλά και τα μηνύματά σας στο προσωπικό μου mail: georgebastounas@hotmail.gr.


Να έχετε μία όμορφη και δημιουργική εβδομάδα, 

με παρέα σας το tvnea.com!

Γιατί δικαίως... το σερφάρισμα σταματάει εδώ!


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !