Τα νούμερα της AGB, το Dancing και το πρόσωπο που «ανοίγει» κανάλι για να μη μείνει εκτός!

Χρήστος Αϊβαλιώτης
5

Και ακόμα μία μέρα εδώ… σχολιάζοντας την τηλεοπτική πραγματικότητα της εβδομάδας που μας πέρασε, ανάμεσα σε πολλά και διάφορα θέματα που μου κέντρισαν το ενδιαφέρον και θα ήθελα να σχολιάσω. 

Από τη μία ο Σεφερλής και από την άλλη ο Λιάγκας και η Σκορδά. Μετά από 2 εβδομάδες, τις τελευταίες δύο εκπομπές ο Λιάγκας… πέρασε τον Σεφερλή και έγινε θέμα παντού! Όταν ο κόσμος ασχολείται περισσότερο με τις τηλεθεάσεις παρά με την ίδια την εκπομπή, την θεματολογία της, τα αποκλειστικά της, τις συνεντεύξεις ή τους καλεσμένους… κάτι φταίει! Ας το κοιτάξουν και οι δύο εκπομπές!

Επιτέλους κάποιος είπε την μεγάλη αλήθεια που κρύβεται πίσω από τα νούμερα της τηλεθέασης. Ο Θέμης Μάλλης, αρχισυντάκτης της Ελεονώρας Μελέτη, μίλησε στο κανάλι ”E TV” και στην εκπομπή του Μένιου Φουρθιώτη για την πραγματική διάσταση των τηλεθεάσεων. Άλλο να κάνεις υψηλά ποσοστά στην πρωινή ζώνη… και άλλο στο prime time. Το θέμα είναι πόσοι τηλεθεατές βλέπουν αυτή την εκπομπή. Γιατί μπορεί το 30% της πρωινή ζώνης να ισούται με το 7% του prime time. Αλλά κανείς δεν βγαίνει να το πει! Το κοινό που βλέπει το πρωί τηλεόραση είναι ελάχιστο, σε σχέση με αυτό που βλέπει το βράδυ. Και όλο αυτό το αναφέρω γιατί όταν ξεκίνησε ο Μάρκος Σεφερλής ακούσαμε κάποιους να λένε ότι τα ποσοστά του στην πρεμιέρα θύμισαν... Eurοvision! Και το άκουσα από ανθρώπους του χώρου! Ας μάθουν να διαβάζουν κάποιοι τα νούμερα! Ασχολείστε που ασχολείστε... μάθετε απλά μαθηματικά!

Το «θρίλερ» που επικρατεί στην εκπομπή της Σπυροπούλου, με τους αρχισυντάκτες να φεύγουν ο ένας μετά τον άλλο… με ξεπερνά! Αν δεν την πιάσει κάποιος να της τα πει «έξω από τα δόντια» δεν πρόκειται να βελτιωθεί η κατάσταση. Το ότι τα νούμερα είναι χαμηλά, δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνονται βεβιασμένες κινήσεις! Ούε από την ίδια, ούτε από τα στελέχη του σταθμού!


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Στέλεχος καναλιού έχει αποφασίσει να «ανοίξει» δικό του κανάλι, αφού η κατάσταση στο σταθμό που δουλεύει… είναι δύσκολη και το κλίμα αρνητικό! Το πού θα βρει τα λεφτά για να κάνει αυτό το μεγάλο βήμα… είναι ένα άλλο θέμα! Αλλά ίσως να είναι και η μόνη του επιλογή, για να παραμείνει στο χώρο της τηλεόρασης!


Το STAR φέτος… είναι λίγο μπερδεμένο! Από τη μία θέλει να χαμογελάσει και από την άλλη να πέσει στην βαριά κατάθλιψη! Μπορεί το δελτίο του με τη Μάρα Ζαχαρέα να πηγαίνει πολύ καλά και να είναι ένα άκρως ανταγωνιστικό προϊόν, μπορεί ο Φώτης και η Μαρία να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και αυτό να καταγράφεται στους πίνακες της AGB… όμως το υπόλοιπο πρόγραμμα «μπάζει» από παντού! Η μία μικροαλλαγή μετά την άλλη σε σειρές, εκπομπές κτλ. Οι μικροαλλαγές, όμως, δεν φέρνουν αποτελέσματα… μόνο οι μεγάλες αλλαγές φέρνουν που μπορεί να είναι και ρίσκο! Πάρτε όμως το ρίσκο!

Άσχετο: Μετά το νέο ΤΖΑΚ ΠΟΤ στο Τζόκερ… το ποσό έχει φτάσει στα 17 εκατομμύρια ευρώ! Φανταστείτε ότι την Κυριακή παίχτηκαν σχεδόν 30 εκατομμύρια στήλες που σημαίνει έσοδα για τον ΟΠΑΠ μόνο από μία κλήρωση… 15 εκατομμύρια ευρώ! Τελικά ο τζόγος ποτέ δεν πεθαίνει! 

Διάβασα και την συνέντευξη του Μάκη Πουνέντη στο «Εγώ» που ανέφερε ότι και εκείνος την εκπομπή της Μενεγάκη θα έβλεπε, αν η εκπομπή του ήταν μαγνητοσκοπημένηΜπράβο Μάκη! Ωραία υποστήριξη στην εκπομπή και στο σταθμό που σε φιλοξενεί! Αν σου αρέσει περισσότερο η εκπομπή της Ελένης, αν και είσαι ανταγωνιστής της… πρέπει να το κοιτάξεις! 

Ξεκινάει την άλλη εβδομάδα με λίγες –προς το παρόν- εκπομπές η νέα Web TV του Star! Μετά το MEGA και τον ANT1, το κανάλι της Κηφισιάς αποφάσισε να κάνει το «άνοιγμά» του στο διαδίκτυο με εκπομπές που έχουν σχεδιαστεί μόνο για το internet! Καλή αρχή να πούμε και ελπίζουμε η προσπάθεια αυτή να υποστηριχτεί από τους ιθύνοντες του καναλιού!

Άσχετο: Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που ο ΑΝΤ1 ένταξε στο πρόγραμμά του τα «Ζόρικα επαγγέλματα»; Γιατί εγώ δεν βλέπω κάποιον λόγο, εκτός από το να «τσαλακωθεί» ο σουπερ-σταρ διακοσμητής… Σπύρος Σούλης!


Όσο για το Dancing… αυτό δεν είναι εκπομπή, αυτό δεν είναι show, είναι τηλεμαραθώνιος. Το να διαρκεί μια εκπομπή πάνω από 4 ώρες είναι πραγματικά ότι χειρότερο στην τηλεόραση! Καταλαβαίνω ότι είναι μια μεγάλη(!) παραγωγή και χρειάζεται χρόνος για να καλυφθεί διαφημιστικά, αλλά 4 ώρες είναι πολλές! Ίσως και γι’ αυτό οι τηλεθεατές –προς το παρόν- να μην δείχνουν την (αναμενόμενη) αγάπη τους στο πρόγραμμα! Οι τηλεθεάσεις συμπαθητικές… αλλά όταν η ελληνική ταινία, «Ο Εξυπνάκιας» στο Star σημειώνει 12,7% στο σύνολο και 14,9% στο δυναμικό κοινό… κάτι σημαίνει!

Για παρατηρήσεις, σχόλια, πληροφορίες... μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου:
Facebook: Χρήστος Αϊβαλιώτης
Twitter: Chris Aivaliotis
E-mail: aivaliotis_chris@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου

5Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Όταν σχολιάζεις άλλους λέγοντας ότι δεν ξέρουν από νούμερα και αναφερεις ότι απέναντι από το DWTS μια ταινια έκανε 12 μ.ο. και 15 νεανικά αυτοαναιρείσαι. Πότε είχε μαύρο απέναντι από το σοου; Ποτέ; Απλά όλα τα απέναντι προγράμματα κάναν τόσο περίπου. Φέτος η μόνη διαφορά είναι ότι το σοου έχει απέναντι του ένα ταλεντ σοου το οποίο κάνει 20αρια! Απλή πρόσθεση είναι. Εκεί που η ταινία του mega θα έκανε 15 στη καλύτερη κλέβει 5 μονάδες από το dancing που κάνει 27 και όχι 32.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εννοείται ότι υπάρχει ανταγωνισμός, σε όλα τα προγράμματα. Όταν μια ελληνική ταινία κάνει 12αρι απέναντί σε ένα πρόγραμμα, μάλλον το πρόγραμμα έχει πρόβλημα! Θα μπορούσε πολύ απλά το Dancing να "κλέψει" το 5αρι από το Star. Όσο αναφορά στο αν ξέρω να διαβάζω τα νούμερα, τουλάχιστον συγκρίνω προγράμματα που είναι στην ίδια ζώνη. Αυτό σχολίασα στην ανάρτησή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΝΤΑΝΣΙΝΓΚ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΑΛΕΝΤ ΣΟΟΥ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ .. ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΠΤΩΣΗ ΣΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΚΑΘΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΤΟ ΕΒΛΕΠΑΝ Η ΒΑΡΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ Η ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΙΟΥΣΙΚ ΣΚΟΥΛ .. ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΙΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΑ ΑΡΕΣΕΙ ΦΑΝΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ .. Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΩΡΕΣ Κ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ,. ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΡΕΙΣ ΤΡΕΙΣ Η ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΒΙΑΣΥΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ? ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΕ ΧΑΛΑΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΛΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ΝΑ ΒΑΡΙΕΤΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ... ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ό,τι και να πείτε οι φαν, καταλάβετέ το! Τα νούμερα για dancing είναι χαμηλά. Ειδικά στο 15-44 που στοχεύουν τέτοια προγράμματα. Δεν μιλάμε για την Αννίτα Πάνια που 22% στο νεανικό θα φάνταζε μεγάλη επιτυχία... Προσφαφαιρέσεις του τύπου 5 μονάδες κλέβει το music school είναι για το νήπιο. Δηλαδή αν την άλλη Κυριακή κάνει 30 το dancing και 15 το music, δεν θα του πήρε 5 μονάδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειναι χαμηλα Perastike , σιγουρ αο ΑΝΤ1 περιμενε παραπανω ωστοσο για πρωτη φορα εχει ανταγωνιστικο προγραμμα απεναντι και δυνατο ανταγωνιστικο προγραμμα για παραπανω απο μια ωρα.

    Παρακολουθουσα τα νουμερα τηλεθεασης στην αμερικη. Ποσο τυχαιο ειναι το γργονος οτι τα νουμερα εκει βγαινουν ανα πόσοι χιλιαδες τηλεθεατες βλέπουν ενα προγραμμα κι οχι με κατηγορίες στα κοινα με ποσοστα επι τις 100%.
    Μηπως τελικά τα νεανικα κοινα ειναι μια καραμελα για να ειναι όλοι ευχαριστημένοι . Τ διαφημιστικά δεν δείχνουν π.χ οτι ο ALPHA που ειναι πρωτος στο Prime time ειναι και πρωτος στα εμπορικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !