Μεγάλος κίνδυνος για τα νέα “Τέμπη” στην Πιερία...

0




Αδιαφορία κυβέρνησης και Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας - Επικίνδυνες συνθήκες ασφαλείας στον αυτοκινητόδρομο, όπου τα έργα εκτελούνται, αλλά περιέργως δεν ολοκληρώνονται. 

Αντιμέτωποι με την ανεξήγητη σιωπή και αδιαφορία των αρμοδίων αρχών και φορέων, που φέρουν ευθύνη για την ολοκλήρωση των έργων στο τμήμα της ΠΑΘΕ, στην περιοχή της Κατερίνης, βρίσκονται πολίτες και φορείς της Πιερίας. Το έργο εδώ και χρόνια, βρίσκεται στο στάδιο της αποπεράτωσης, αλλά δεν λέει να τελειώσει, με αποτέλεσμα για πολλά χιλιόμετρα, η οδός να λειτουργεί μόνο με μία λωρίδα κυκλοφορίας. Πρόκειται για το τμήμα της ΠΑΘΕ, που διέρχεται την Πιερία σε μήκος περίπου 40 χιλιομέτρων (Β Πιερία, Μακρύγιαλος, είσοδος και έξοδος Κατερίνης, Ν.Πιερία, Βαρικό), όπου ο δρόμος, παρότι φαίνεται ολοκληρωμένος κατασκευαστικά και έτοιμος και δοθεί στην κυκλοφορία, από τρεις λωρίδες κυκλοφορίας, στενεύει σε μία λωρίδα, με την ειδική σήμανση να δημιουργεί ένα λαβύρινθο, σε πολλά σημεία του, δυσνόητο και δύσχρηστο. 


Οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής μιλούν για καταστάσεις δύσκολες και επικίνδυνες για όλους τους οδηγούς, ιδίως τις νυχτερινές ώρες με τα ατέλειωτα ζιγκ – ζαγκ και τον ελλιπή φωτισμό. Κατά την διάρκεια της ημέρας με τη διέλευση των φορτηγών και των λεωφορείων, η κίνηση των οχημάτων σε μία λωρίδα εγκυμονεί πολλούς κινδύνους, ιδίως όταν συμβαίνουν ατυχήματα ή απρόβλεπτες καταστάσεις, όπως ένα σκασμένο ελαστικό.. 

Οι συνθήκες είναι ακόμα πιο δύσκολες, όταν λόγω αδειών και διακοπών, η κυκλοφορία αυξάνεται και η στενότητα του δρόμου προκαλεί μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων, ιδίως προς τις παραλιακές ζώνες της Πιερίας  με τους οδηγούς να είναι ώρες στα αυτοκίνητά , κάνοντας  τους να μην έρθουν ξανά στο νομό. 

Με δεδομένο ότι από το δρόμο διέρχονται και πολλά τουριστικά λεωφορεία και εκδρομικά, οι κίνδυνοι για ένα νέο μεγάλο ατύχημα είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός. Πολίτες και εκπρόσωποι φορέων επανειλημμένα έχουν θέσει το ζήτημα προς τον δήμο, την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, την εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.», που διαχειρίζεται το έργο, αλλά και το υπουργείο Μεταφορών, αλλά σαφείς απαντήσεις και χρονοδιαγράμματα δεν υπάρχουν.

Όπως οι ίδιοι οι πολίτες περιγράφουν την κατάσταση, «οι διαγραμμίσεις σε πολλά σημεία είναι προβληματικές, ειδικά τις βραδινές ώρες, ενώ στα σημεία όπου ο αυτοκινητόδρομος είναι πλέον μία λωρίδα (!!!),ουδείς γνωρίζει τι θα συμβεί στο ενδεχόμενο αιφνίδιας ακινητοποίησης ενός οχήματος, ή ένα αιφνίδιο πρόβλημα υγείας κάποιου οδηγού. Επιπροσθέτως, σε κάποια σημεία δεν υπάρχει διαχωριστικό της κυκλοφορίας σταθερό, που διασφαλίζει την ασφάλεια και το μη πέρασμα στο αντίθετο ρεύμα, αλλά πλαστικοί κώνοι. Η δε προσπέλαση – διάβαση της Κατερίνης, είναι πραγματικά κατόρθωμα».















Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !