Έτερος Εγώ- Νέμεσις: Είδαμε τα 2 πρώτα επεισόδια της τρίτης σεζόν

0



«Φαντάσου έναν άνθρωπο, που κανείς δεν ξέρει την ταυτότητα του, κι ενώ όλοι αναρωτιούνται ποιος είναι, αυτός βρίσκεται ανάμεσα τους και παριστάνει τον τελευταίο τροχό της αμάξης […] Στην υπόθεση του Θησέα, όταν είδε ότι δεν τον συλλάβαμε, ήρθε μόνος του…»

Το πρώτο επεισόδιο του τελευταίου κύκλου της πολυσυζητημένης αστυνομικής σειράς «Έτερος Εγώ» με τίτλο «Νέμεσις», εκκινεί με μία σύντομη ανασκόπηση των γεγονότων, φρεσκάροντας τη μνήμη και πιάνοντας την άκρη του νήματος από το σημείο που το είχε αφήσει η προηγούμενη σεζόν («Κάθαρσις»). Μέσα σε περίπου 2:50 λεπτά συνοψίζονται οι σημαντικές στιγμές και τα πρόσωπα-κλειδιά, με τελευταία εικόνα αυτή του κεντρικού ήρωα, του καθηγητή Εγκληματολογίας Δημήτρη Λαΐνη (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης) ο οποίος θρηνεί την τραγική απώλεια της αγαπημένης του Τόνιας. Στη συνέχεια, και μετά τους τίτλους αρχής σε άσπρο-μαύρο σαν αρνητικό φιλμ, η αφήγηση μπαίνει στις ράγες. Είναι η «Αρχή του τέλους».


Η HuffPost παρακολούθησε τα δύο πρώτα από τα συνολικά οκτώ επεισόδια του τρίτου κύκλου, λίγο πριν από την πρεμιέρα, τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, στις 23:00, στο COSMOTE CINEMA 1HD & COSMOTE TV Plus, έχοντας κατά νου την προ μηνών δήλωση του δημιουργού της, Σωτήρη Τσαφούλια: «Η Νέμεση συνδέεται με όλους τους χαρακτήρες που έχουμε γνωρίσει από την ταινία μέχρι και τον τελευταίο κύκλο και έχει περισσότερο τη μορφή της θείας δίκης. Στη ζωή, όπως ξέρουμε όλοι, δεν είναι δύσκολο να παίρνεις αποφάσεις αλλά να ζεις με τις συνέπειες των αποφάσεων που πήρες. Κάπως έτσι έρχεται η Νέμεση για όλους τους χαρακτήρες. Όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, θα εισπράξουν τη θεία δίκη, τη συνέπεια, αν θέλετε, των επιλογών και των πράξεων τους».

Το πρώτο πλάνο ανοίγει σε ένα σιωπηλό πρόσωπο, στον ρόλο ο Σωτήρης Χατζάκης, τον οποίο συναντάμε σε ένα γραφείο τελετών. Χωρίς λόγια, μόνο με την υποβλητική υπόκρουση του «Nessun dorma», της διάσημης άριας από την όπερα του Πουτσίνι «Τουραντότ», βλέπουμε τον άγνωστο άνδρα να ανοίγει φιάλες γκαζιού, έχοντας προηγουμένως φροντίσει να κλείσει τα στόρια του γραφείου, ενώ κάπου στο βάθος, την ησυχία της νύχτας διακόπτουν μόνο οι σειρήνες. Το μικρό «τελετουργικό» με το κερί που ανάβει, ένα σημειωματάριο και οι φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζεται ο ίδιος με μία γυναίκα και ένα κορίτσι, είναι οι μοναδικές πληροφορίες που δίνονται και που προς το παρόν είναι αδύνατο να αξιολογηθούν. Ακολουθεί η έκρηξη, με θύμα ένα νεκρό, σύμφωνα με την αστυνομία που φτάνει στο σημείο -προφανώς τον άγνωστο άνδρα (ή μήπως όχι;). Πρόκειται για το γεγονός το οποίο πυροδοτεί την επαναφορά του Δημήτρη Λαΐνη (που παραμένει κλεισμένος στο σπίτι του, δεν διδάσκει και ζει μέσα από τα όνειρα του), στην ενεργό δράση.

Εντωμεταξύ, ο Νίκος Βανόρτας έχει αποταχθεί από την Αστυνομία εξαιτίας των χειρισμών του στην υπόθεση του Ερπετού, τη θέση του έχει αναλάβει η καινούργια προϊσταμένη Αθηνά Λυγερού (στον ρόλο η Μαριάννα Τουμασάτου, μία από τις νέες αφίξεις), ενώ η Μάρθα βρίσκεται σε δίλημμα για την υπόθεση του Έτερος Εγώ μιας και δεν βρίσκει τρόπο να συλλάβει τη Δανάη χωρίς να εμπλέξει το Λαΐνη. Η παραίτηση που υπέβαλε ο διοικητής δεν γίνεται δεκτή, τα στοιχεία της έρευνας για την έκρηξη στο γραφείο τελετών ανατρέπουν τις πρώτες εκτιμήσεις, και παράλληλα, η εμφάνιση προσώπων από το παρελθόν κάνει ακόμη πιο περίπλοκα τα πράγματα.


Από τα πρώτα κιόλας λεπτά -και πέρα από σπόιλερ- ο νέος κύκλος του «Έτερος Εγώ», υπενθυμίζει τους λόγους για τους οποίους κατ′ αρχάς ξεχωρίσαμε την αστυνομική σειρά του Σωτήρη Τσαφούλια. Το σενάριο, που συνυπογράφει ο σκηνοθέτης με την Κατερίνα Φιλιώτου, κρίνοντας τουλάχιστον από τα δύο πρώτα επεισόδια, όχι τόσο όσον αφορά τις ανατροπές και τη δράση -μάλλον είναι νωρίς- αλλά κυρίως από τη γραφή, συνεχίζει να πατάει στη γνώριμη, ρεαλιστική αφήγηση.

Πάντως, από τα πιο ενδιαφέροντα στιγμιότυπα είναι η σκηνή Σπύρου Παπαδόπουλου - Γιάννη Μπέζου, που συναντώνται στην οθόνη δεκαετίες μετά τους Απαράδεκτους.

Γράφει η Ειρήνη Ορφανίδου huffingtonpost

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !