ΕΚΟΜΕ: Κίνδυνος ολικής διακοπής...

2

 


Κίνδυνος ολικής διακοπής χρηματοδότησης της παραγωγής σειρών και ταινιών. Εκτός από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΕΚΟΜΕ, και η ΕΡΤ έχει, εξαιτίας των κυβερνητικών επιλογών, ζήτημα έγκρισης νέων τηλεοπτικών παραγωγών. Το αποτέλεσμα είναι ο πλέον αναπτυσσόμενος κλάδος των ΜΜΕ, αυτός της οπτικοακουστικής παραγωγής, με 75.000 θέσεις εργασίας τα τελευταία χρόνια, να κινδυνεύει να επιστρέψει στα χρόνια της καχεξίας της εποχής των Μνημονίων.


Το ανταποδοτικό τέλος, που δίνεται από τα νοικοκυριά για την παραγωγή προγραμμάτων, μετατρέπεται σε μέρισμα για τον μέτοχο, που δεν είναι άλλος από το Ελληνικό Δημόσιο, πέρα από τους φόρους και τις εισφορές που καταβάλλει η εταιρεία. Επιπλέον οι νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης δίνουν τη δυνατότητα στους παρόχους ενέργειας να παρακρατούν το τέλος που εισπράττουν από τα νοικοκυριά και να μην το αποδίδουν έγκαιρα στην ΕΡΤ. Η κατάσταση αυτή ασκεί πίεση στην ΕΡΤ, η οποία, όπως διαφαίνεται τουλάχιστον άμεσα, δεν θα είναι σε θέση να παράγει τον ίδιο αριθμό σειρών. Η κατάσταση αυτή θα έχει άμεση επίπτωση και στις θέσεις εργασίας που αναπτύχθηκαν στις εταιρείες παραγωγής με τη χρηματοδότηση που εξασφάλιζαν από το ΕΚΟΜΕ και την ΕΡΤ.


Πηγή: typologies.gr

Δημοσίευση σχολίου

2Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. για να βλεπει ο κοσμος χαζοριαλιτι αμα γινει αυτο να ξερετε οτι η ελληνικη τηλεοραση θα σβησει μια για παντα και θα παει ο κοσμος στις πλατφορμες διεθνης και εγχωριες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν τα λέγαμε ότι θα πέσει μαχαίρι στις ελληνικές σειρές του χρόνου πρώτα από όλα γιατί θα σταματήσει η χρηματοδότηση από το κράτος, γιατί χωρίς το κράτος να πληρώνει μεγάλο μέρος του κόστους τους δεν βγαίνουν τα κουκιά, κάποιοι σχολιαστές μας έβγαζαν τρελούς γιατί κάνουν μεγαλύτερα νούμερα από τα ριάλιτυ. Καμία σημασία δεν έχουν τα νούμερα αν δεν καλύπτεται το κόστος μιας ελληνικής σειράς με τις διαφημίσεις που έχει, κι αν το κράτος δεν πληρώνει, τετέλεσθαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !