Νέες υβριδικές πλατφόρμες τηλεόρασης από τον Alpha και τον ANT1

1

 


Ένα μήνα μετά την κυκλοφορία του Star Hybrid, ενεργοποιήθηκε το κόκκινο πλήκτρο στα κανάλια του Alpha και του ANT1 που εισέρχονται κι αυτά στη νέα ψηφιακή εποχή. Το Alpha Hybrid και το ANT1 Hybrid συμπληρώνουν και ολοκληρώνουν τη διαμόρφωση του τοπίου της υβριδικής τηλεόρασης στη χώρα μας, διευρύνοντας τις επιλογές του τηλεοπτικού κοινού για on demand πρόσβαση στα αγαπημένα τους τηλεοπτικά προγράμματα.


Πλέον, με την ενεργοποίηση του κόκκινου πλήκτρου στον Alpha και τον ANT1, όλα τα επίγεια ψηφιακά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας διαθέτουν τη δική τους υβριδική πλατφόρμα. Έστω και καθυστερημένα λοιπόν, μπορούμε να πούμε ότι η ελεύθερη τηλεόραση στην Ελλάδα προσαρμόζεται πλήρως τεχνολογικά στις σύγχρονες ανάγκες της σημερινής εποχής. Ο τρόπος τηλεθέασης έχει πια αλλάξει και οι άνθρωποι επιθυμούν να παρακολουθούν τα αγαπημένα τους προγράμματα την ώρα που εκείνοι θα διαλέξουν και όχι την ώρα της ζωντανής μετάδοσής τους, που συνήθως δεν τους εξυπηρετεί. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από τις υβριδικές πλατφόρμες των τηλεοπτικών σταθμών, στις οποίες προστίθενται πλέον τα Alpha Hybrid και ANT1 Hybrid.


Πώς λαμβάνονται τα Alpha Hybrid και ANT1 Hybrid


Οι πλατφόρμες Alpha Hybrid και ANT1 Hybrid προσφέρουν δωρεάν τηλεοπτικές υπηρεσίες που μεταδίδονται παράλληλα με τα γραμμικά προγράμματα των ψηφιακών καναλιών Alpha και ANT1 αντίστοιχα. Για να γίνει εφικτή η πρόσβαση του τηλεθεατή σε αυτές απαιτείται πρόσφατο μοντέλο τηλεόρασης Smart TV που έχει ενεργοποιημένη τη λειτουργία της υβριδικής τηλεόρασης, ή εναλλακτικά ένας συμβατός επίγειος ψηφιακός δέκτης που να υποστηρίζει το πρότυπο HbbTV (Hybrid Broadcast Broadband TV). Η πρόσβαση στα Alpha Hybrid και ANT1 Hybrid μπορεί να πραγματοποιηθεί επίσης και μέσα από δορυφορικό δέκτη Enigma2 που λαμβάνει τα κανάλια Alpha και ANT1 από τον Hellas Sat στις 39 μοίρες ανατολικά, αρκεί το image που χρησιμοποιεί να υποστηρίζει το πρόσθετο HbbTV. Η κάθε πλατφόρμα ενεργοποιείται με το πάτημα του κόκκινου πλήκτρου στο τηλεχειριστήριο όταν ο τηλεοπτικός δέκτης είναι συντονισμένος στο αντίστοιχο κανάλι, με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι η συσκευή (Smart TV ή ψηφιακός δέκτης) που χρησιμοποιείται είναι συνδεδεμένη στο Internet.


Μενού Alpha Hybrid


Το μενού του Alpha Hybrid διαθέτει τον σχεδιασμό που συναντήσαμε στην πλατφόρμα του Star Hybrid, με τις οριζόντιες σειρές από posters περιεχομένου που επιτρέπουν στον χρήστη να βρίσκει γρήγορα αυτό που θέλει.


Στην αρχική σελίδα Home βρίσκονται τοποθετημένες με πλοήγηση προς τα κάτω όλες οι θεματικές κατηγορίες, ενώ πηγαίνοντας δεξιά εμφανίζεται κάθετη στήλη με επιλογές περιεχομένου.


Οι Σειρές περιλαμβάνουν όλες τις σειρές που έχει προβάλλει ο σταθμός, οι οποίες είναι ταξινομημένες σε δραματικές και κωμικές ανάλογα με το περιεχόμενό τους. Διαθέσιμοι είναι όλοι οι κύκλοι επεισοδίων, ενώ δεσπόζουν «Σασμός», «Αυτή η νύχτα μένει» και «Έλα στη θέση μου», που περιλαμβάνονται στο φετινό πρόγραμμα του Alpha.


Στην Ψυχαγωγία βρίσκονται οι ψυχαγωγικές εκπομπές που μεταδίδονται από τον Alpha με όλα τα επεισόδιά τους, καθώς και δημοφιλή video από αυτές.


Η Ενημέρωση περιλαμβάνει όλες τις ενημερωτικές εκπομπές του σταθμού, καθώς και όλα τα μεσημεριανά και κεντρικά δελτία ειδήσεων.


Μέσω της Αναζήτησης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το εικονικό πληκτρολόγιο που εμφανίζεται στην οθόνη και πληκτρολογώντας 3 τουλάχιστον γράμματα να βρούμε το πρόγραμμα που ψάχνουμε.


Τελευταία επιλογή είναι το Πρόγραμμα, μέσω του οποίου προβάλλεταιο επταήμερος ηλεκτρονικός οδηγός των προγραμμάτων του καναλιού.


Μενού ANT1 Hybrid


Το περιεχόμενο του ANT1 Hybrid είναι διαφορετικό από το αντίστοιχο που διαθέτουν οι υπόλοιπες υβριδικές πλατφόρμες, καθώς δεν περιλαμβάνει on demand λίστες με τα προγράμματα του καναλιού. Το μενού του είναι λιτό, με 4 επιλογές που εμφανίζονται σε κάθετη στήλη στα αριστερά της αρχικής σελίδας.


Από το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ εμφανίζεται στην οθόνηο επταήμερος ηλεκτρονικός οδηγός των προγραμμάτων του ANT1, ενώ από το LIVE μεταφερόμαστε στο ζωντανό πρόγραμμα του σταθμού.


Από το REPLAY εμφανίζεται λίστα προγραμμάτων που προβλήθηκαν έως και 7 ημέρες πριν, με ταξινόμηση αυτών ανά ημερομηνία και ώρα, προσφέροντας στον τηλεθεατή δυνατότητα για ετεροχρονισμένη θέασή τους.


Στην τελευταία επιλογή του μενού βρίσκεται το LIVE RADIO, μέσω του οποίου πραγματοποιείται ζωντανή ακρόαση των ραδιοφωνικών σταθμών RYTHMOS 94.9 και easy 97,2 με πεντακάθαρο ήχο.


Η ποιότητα της εικόνας βρίσκεται σε εξαιρετικό επίπεδο και κάνει τη θέαση προγραμμάτων ευχάριστη και στις 2 υβριδικές πλατφόρμες, ενώ η προώθηση μπρος – πίσω κατά την αναπαραγωγή περιεχομένου πραγματοποιείται χωρίς πρόβλημα.  

Γράφει ο Χάρης Ματθαίου digitaltvinfo

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. πολύ τσίπικο το περιεχόμενο της πλατφόρμας του ΑΝΤ1, συγκριτικά με όλα τα υπόλοιπα κανάλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !