Ποιες σειρές και κανάλια πηγαίνουν… για επιδοτήσεις;

3



Μετά τις διαμαρτυρίες των παραγωγών για την κλειστή στρόφιγγα των επιδοτήσεων από το ΕΚΟΜΕ, οι ρυθμοί ελέγχων και πιστοποίησης στην ολοκλήρωση παραγωγών έβγαλαν τα πρώτα μαζικά αποτελέσματα. Από το τέλος Ιουλίου και μέσα στον Αύγουστο προχώρησε η έγκριση πληρωμής σε δεκάδες παραγωγές, κινηματογραφικές και τηλεοπτικές, της προηγούμενης περιόδου. Νικητής στις πληρωμές είναι οι παραγωγές του Χόλιγουντ και έπονται οι παραγωγές της εταιρείας Green Pixel για τον Alpha και το Star.

Τα μεγαλύτερα ποσά διοχετεύθηκαν στις παραγωγές του Χόλιγουντ. Σύμφωνα με τα έγγραφα του ΕΚΟΜΕ, στα ταμεία, προς πληρωμή των επιχορηγήσεων στις εταιρείες των οποίων η επιδότηση έχει εγκριθεί, υπάρχει το ποσό των 41.428.623 ευρώ. Από τις αποφάσεις πληρωμών του Αυγούστου προκύπτει πως για μόλις τέσσερις παραγωγές του Χόλιγουντ που έκαναν γυρίσματα στην Ελλάδα (Αθήνα και Θεσσαλονίκη), για τρεις ταινίες και δύο επεισόδια τηλεοπτικής σειράς, το ΕΚΟΜΕ πληρώνει το ποσό των 16.374.320,5 ευρώ. Για την επιδότηση ελληνικών σειρών μυθοπλασίας πηγαίνουν ταμείο με εντάλματα πληρωμής συνολικά οκτώ σίριαλ της προηγούμενης σεζόν με ποσό ύψους 4.683.857,03 ευρώ. Συνολικά για τις δύο αυτές κατηγορίες εγκρίθηκε το ποσό των 21.058.177,5 ευρώ. Εγκρίθηκε επίσης η πληρωμή περίπου τεσσάρων ελληνικών κινηματογραφικών ταινιών, με ποσό πολύ μικρότερο από αυτά των παραγωγών του Χόλιγουντ και των ελληνικών σίριαλ.

Συγκεκριμένα, το ΕΚΟΜΕ πληρώνει επιδότηση ύψους 7.515.946 ευρώ για την ολοκλήρωση της ταινίας «Go», για την ταινία «Barracuda», που έκανε γυρίσματα στη Θεσσαλονίκη, το ποσό επιδότησης είναι 4.936.139 ευρώ, για την ταινία του Ντέιβιντ Κρόντεμπεργκ, με γυρίσματα στην Αθήνα, το ποσό είναι 3.536.139 ευρώ και, τέλος, για δύο επεισόδια της σειράς του Amazon «My Greek Odyssey» πληρώνει 357.833,22 ευρώ. Θυμίζουμε ότι τα ποσά αυτά αντιστοιχούν στο 40%  των επιλέξιμων δαπανών των παραγωγών.

Στις ελληνικές σειρές που πηγαίνουν… ταμείο κυριαρχούν οι παραγωγές της Green Pixel, οι οποίες έχουν και τις υψηλότερες επιδοτήσεις. Η σειρά «Έρωτας Μετά» επιδοτείται με 1.260.477,16 ευρώ, η σειρά «Αγγελική» με 882.177,52 ευρώ, ο 8ος κύκλος της σειράς «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» με 799.639,58 ευρώ, η πέμπτη σεζόν του ριάλιτι μυθοπλασίας «Οικογενειακές Ιστορίες» με 797.212,90 ευρώ και η σειρά «Κρατάς Μυστικό» με 63.802 ευρώ. Όσον αφορά τα άλλα κανάλια, στο ταμείο πηγαίνουν η σειρά του Mega «Άγιος Παΐσιος: Από τα Φάρασα στον Ουρανό», της Green Olive, για πληρωμή 426.159,68 ευρώ και ο τρίτος κύκλος της σειράς της Cosmote TV «Έτερος Εγώ» με επιδότηση ύψους 372.225 ευρώ. Τέλος, πιστοποιήθηκε και η ολοκλήρωση της σειράς «Με Οικογένεια», της Central Athens, που θα λάβει 82.163,19 ευρώ.

πηγή: typologies

Δημοσίευση σχολίου

3Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Yparxei kati gia to opoio dn epidotountai? Kai meta den ithelan na plirwnoun gia adeies

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρατηρώ πως όλες οι τηλεοπτικές σειρές του Alpha και του Star, την τελευταία τριετία, έχουν χρηματοδοτηθεί (σχεδόν) πλήρως από τον ΕΚΟΜΕ. Ακόμα και πολύ φτηνές τηλεοπτικές σειρές πλατό με ελάχιστο budget τύπου Μουρμούρα και Τρία Μίλια καθώς και το πάμφθηνο τηλεσκουπίδι Οικογενειακές Ιστορίες που μαζεύει "ηθοποιούς" από τις γειτονιές και τους δρόμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μετά λέμε γιατί έχουν ξεσκίσει σε σειρές όλα τα κανάλια. Πλέον είναι τους βγαίνει πιο φθηνά από προγράμματα τύπου Survivor και J2US. Το ότι το κράτος επιδοτεί τις Οικογενειακές ιστορίες ασχολία στο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !