Ν’ αποσυρθεί άμεσα η διάταξη για τα ιδιωτικά ΜΜΕ

20


Η κυβέρνηση με τροπολογία που κατατέθηκε την 1η Σεπτέμβρη και είναι σε διαβούλευση έως τις 15 του μήνα, επιχειρεί ν' αυξήσει το ποσοστό των εργαζομένων που προσμετρώνται σε συνδεδεμένες ή και συνεργαζόμενες εταιρείες στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας από 15% που είχε νομοθετήσει η ίδια πριν από περίπου 1,5 χρόνο σε 40%. 


Παρέχει λοιπόν το δικαίωμα στους καναλάρχες, από τους 400 εργαζόμενους που υποχρεούνται να απασχολούν βάσει άδειας γενικού περιεχομένου, οι 240 να είναι άμεσα εργαζόμενοί τους και οι υπόλοιποι 160 να εργάζονται σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις και εταιρείες παραγωγής.


Σε σχέση με το ισχύον καθεστώς (του 15% που αντιστοιχεί σε 60 εργαζόμενους) τους δίνει τη δυνατότητα να απολύσουν επιπλέον 100 εργαζόμενους από κάθε αδειοδοτημένο τηλεοπτικό σταθμό. Στέλνοντας αυτούς τους εργαζόμενους είτε στην ανεργία, είτε ως αντικαταστάτες των εαυτών τους σε εταιρείες παραγωγής και συνδεδεμένες εταιρείες με υποβαθμισμένους τους όρους αμοιβής και εργασίας.


Η ΠΟΣΠΕΡΤ συντάσσεται και στηρίζει την απόφαση όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων που συμμετέχουν στην προειδοποιητική 24ωρη απεργία στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας την Τρίτη 6/9 και ζητά την άμεση απόσυρση της απαράδεκτης τροπολογίας


ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ





Δημοσίευση σχολίου

20Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Μητσοτάκη θέλατε. Άντε στην ανεργία τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ενώ με τους προηγούμενους προκόψαμε που βοθροκάναλα τα ανέβαζαν βοθροκάναλα τα κατέβαζαν και τώρα γυρίζουν και τα γλείφουν.

      Διαγραφή
    2. @9:12 οι προηγούμενοι τους έβαλαν και πλήρωσαν που για 30 χρόνια δεν είχαν πληρώσει ούτε δραχμή/ευρώ. Και ούτε τώρα τα γλείφουν σε αντίθεση με τη κυβέρνηση που τους κάνει συνέχεια δωράκια με αντάλλαγμα την στήριξη και την προπαγάνδα τους ενώ εσένα σου δίνει επιδόματα που κάποτε τα κατέκρινε και σε έχει να ζεις μέσα στην ακρίβεια και την πείνα. Τράβα τώρα και πλήρωσε την ΔΕΗ των χρυσοπληρωμένων γαλάζιων golden boys!

      Διαγραφή
  2. Εμ τόσο χρήμα έδωσαν στα κανάλια για να λένε τα ψέμματα τους και να τους στηρίζουν,πως να μην κάνουν και δωράκια στους καναλάρχες μιας που ήταν καλά παιδιά και έκαναν του Μητσοτάκη τα χατήρια...
    Ρίξτε μαύρο στα κανάλια ένα μήνα για να δούμε ύστερα τι θα γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν τους άρεσε ο νομος Παππα επί Σύριζα που επιτέλους έβαλε τους καναλάρχες να πληρώσουν για να έχουν νόμιμα άδειες και υποχρέωσε κάθε επιχείρηση να έχει 400 εργαζόμενους.

    Ήθελαν να είναι με το μέρος των ολιγαρχών και όχι με το δικό τους το συμφέρον. Με συγχωρείτε αλλά ... φάτε σκατούλες τώρα! Με αγάπη! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει είστε για γέλια. Σας βολεύει να ξεχνάτε ότι ο Σύριζα έγλειφε εκεί που και καλά έφτυνε...π.χ. Μπόμπολας, Κοντομηνάς, Σαββίδης...
      Εάν νομίζετε ότι μπορεί να σταθεί κυβέρνηση χωρίς τη στήριξη των "ολιγαρχών", τότε είστε είτε τίποτα δεκαπεντάχρονα που τα γράφετε αυτά είτε απλώς κομματόσκυλα.

      Διαγραφή
    2. Παιδιά, για κουλάρετε λίγο. Τί 240, τί 400, τί 340; Αφήστε βρε παιδιά τους ίδιους τους καναλάρχες, να αποφασίζουν μόνοι τους πόσους εργαζόμενους μόνιμο προσωπικό θέλουν, χωρίς προς θεού να θέλουμε να γίνονται ασύδοτοι. Εδώ πρέπει να είναι ελεύθερη αγορά, κι όχι σοβιετία, και το να καθορίζει ο εκάστοτε κυβερνώντας πόσους μόνιμους εργαζόμενους πρέπει να έχει το κάθε κανάλι, δεν είναι φιλελευθερισμός, είναι σταλινική πρακτική ή μάλλον πρακτική που μόνο σε αυταρχικά καθεστώστα μπορεί να την συναντήσει κάποιος, και επειδή ο σημερινός πρωθυπουργός μας θεωρείται φιλελεύθερος, ας αφήσει επιτέλους να το αποφασίσει η ελεύθερη αγορά και η διαφημιστική πίτα, γι' αυτό και λέγονται τα κανάλια ιδιωτικά, δεν είναι κρατική τηλεόραση, δεν είναι και δεν πρέπει να θεωρούνται δούλοι του εκάστοτε κυβερνώντα οι ιδιώτες καναλάρχες (εννοώ, από το πόσοι μόνιμοι εργαζόμενοι πρέπει να υπάρχουν), μιας και τα κανάλια που οι ίδιοι κατέχουν, πληρώνονται αποκλειστικά από τους διαφημιζόμενους και τις διαφημιστικές εταιρείες, άρα δεν έχει και δεν πρέπει να έχει κανένα δικαίωμα κανένας κυβερνώντας να καθορίζει το πόσοι θα δουλεύουν μόνιμα, και βεβαίως θα πρέπει να πρέπει να πρέπει να υπάρχουν και δικλείδες ασφαλείας, και πιο αυστηρότεροι έλεγχοι από το ίδιο το κράτος, και της ειδικής ανεξάρτητης αρχής του ΕΣΡ (και το οποίο δυστυχώς δικό μας ΕΣΡ, είναι ένα από τα χειρότερα στην Ευρώπη, για πολλούς και διάφορους λόγους, τους οποίους είναι καλύτερα να μην τους αναφέρουμε, για να μην φάμε τζάμπα τον χρόνο μας), αλλιώς χάνεται όλη η ουσία.

      Διαγραφή
  4. Να θυμίσουμε ότι και τον νόμο του ΕΚΟΜΕ για την χρηματοδότηση των σειρών η προηγούμενη κυβέρνηση τον έκανε γιατί είχε γεμίσει η ελληνική τηλεόραση είτε με χαμηλής ποιότητας ελληνικές παραγωγές(ελάχιστες) και κυρίως με τούρκικες σειρές. Αυτός ο νόμος απαιτούσε συγκεκριμένα στάνταρντς ποιότητας και χρημάτων έτσι ώστε να μη γίνονται προχειροδουλειές και κυρίως να είναι ελληνικές παραγωγές. Έτσι έγιναν και οι Άγριες μέλισσες. Έτσι γεμίσαμε με καλές ελληνικές παραγωγές. Ίσως αν δεν υπήρχε αυτός ο νόμος να μην υπήρχε αυτή η άνθηση στις ελληνικές παραγωγές. Και αυτόν τον νόμο όμως η κυβέρνηση τον πείραξε προς όφελος των καναλιών. Χαμήλωσε αρκετά τα στάνταρντς ενώ αύξησε τα ποσά της επιδότησης έτσι ώστε να μένουν πιο πολλά στα κανάλι α. Κάπως έτσι επιχορηγούνται και προγράμματα αμφιβόλου ποιότητας όπως οι οικογενειακές ιστορίες που υπήρχαν πολύ πριν τον νόμο αυτό. Επίσης οι δόσεις των καναλιών για τις άδειες όλο και καθυστερούν, πηγαίνει όλο και πιο πίσω η πληρωμή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και το βράδυ ενημερωνόμαστε ανεξάρτητα και ακομμάτιστα από το δελτίο του μέγκα (Μαρινάκης κουμπάρος Μητσοτάκηδων και γιος βουλευτή ΝΔ), του αντ1 (Χατζηνικολάκου παλιός οννεδίτης και γιος βουλευτή ΝΔ), του σκάι (Κοσιώνη σύζυγος ανιψιού πρωθυπουργού και νύφη βουλευτή και πρώην υπουργού ΝΔ) και του σταρ (Ζαχαρέα σύζυγος βουλευτή και πρώην υπουργού ΝΔ). 108η η Ελλάδα στην ανεξαρτησία του τύπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ πριν μια χαρά ε; Με Ακριβοπούλου και Καψώχα να έχουν καταλάβει ολόκληρη απογευματινή ζώνη κρατικού καναλιού για προπαγάνδα, χώρια τα δελτία, εκεί δεν είχες πρόβλημα. Μη λέτε λοιπόν για ανεξαρτησίες του Τύπου και λοιπές τυποποιημένες μπούρδες που έχετε κάνει καραμέλες από τη στιγμή που μιλάτε ακόμα για Παππάδες και Σύριζες. Με τη γαλάζια προπαγάνδα έχετε θέμα συγκεκριμένα γιατί δεν καταφέρατε να εξαπλώσετε τη δικιά σας όσο θα θέλατε. Μη μου γράφετε λοιπόν για ανεξαρτησία Τύπου και άλλα τέτοια δακρύβρεχτα γιατί η υποκρισία θέλει να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει 🤮

      Διαγραφή
    2. Βρε παιδιά, αφήστε τα κομματικά στην άκρη. Δεν έχετε τίποτα άλλο να ασχοληθείτε επιτέλους, εκτός από αυτά;;; Έλεος!!! Πάντως μιας και ο πρώτος μίλησε για Μαρινάκη, Χατζηνικολάου, και ΣΚΑΪ, εγώ που ακούω περισσότερο ραδιόφωνο και παρακολουθώ περισσότερη τηλεόραση, θα τα πω πιο σταράτα. Για μένα, ο Real FM που τον έχει ο κ. Χατζηνικολάου, είναι ένας από τους πιο αγαπημένους μου ραδιοφωνικούς σταθμούς (όχι επειδή είχε μόνο τον Τράγκα, θεός σχωρεστόν, αλλά και τον Γιώργη τον Γεωργίου speaking, που κάνει τώρα εκπομπές στο ραδιόφωνο του ALPHA (λένε ότι θα αλλάξει κι όνομα, αφού το πήρε ο Τζίγγερ που έχει και το STAR, αλλά να κρατήσουμε καλύτερα μικρό καλάθι), μην μου πει πως είναι ίδιος με τον ΣΚΑΪ που έχει τον Πορτοσάλτε, γιατί για μένα αντίστοιχο δεν υπάρχει, άσε που ο ΣΚΑΪ και ο κ. Αλαφούζος τρώει διαρκώς τα παιδιά του, για να πάνε σε άλλους σταθμούς βρε παιδί μου, κι αυτό είναι πολύ λυπηρό, άσε που πήρε 2 από τον άμεσο ανταγωνιστή του, δηλαδή τον Real (Άκη Παυλόπουλο και Γιάννη Παπαδόπουλο). Όσο για τον δεύτερο που είπε για την Ακριβοπούλου και τον Κάψωχα, δεν είναι τύχαιο φίλε μου πως η πρώτη πήγε στο ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ (λέγε με 105,5 Στο Κόκκινο), διαδεχόμενο τον κ. Κουκλουμπέρη που πήγε στο αντίστοιχο του Τζίγγερ (ναι, το ραδιόφωνο του ALPHA βέβαια).

      Διαγραφή
  6. Ρε παιδιά συγκρίνετε τις 1-2 ώρες των Ακριβοπούλου/Καψιώχα στην κρατική του 3% που πάντα προπαγάνδιζε την εκάστοτε κυβέρνηση με όλους τους παραπάνω Κοσιώνη, Ζαχαρέα, κλπ; Πάντως με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ήμασταν στην 108η θέση παγκοσμίως, ούτε παλιότερα. Τώρα είμαστε με αυτήν την κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι κάτσε φάε εσύ το σανό της Κουμουνδούρου για μια δήθεν 108η θέση που βγήκε από την κοιλιά μιας αγνώστου προελεύσεως ΜΚΟ και που παρουσιάζει την Ελλάδα ακόμα και πιο κάτω από αφρικανικές δικτατορίες.

      Διαγραφή
    2. 8:32 εσύ ενημερώσου από Ζαχαρέα, Χατζηνικολάου, Κοσιώνη, Μαρινάκη και φάε τον γαλάζιο σανό τους. Guardian, FAZ, NYT, politico, le monde, κλπ είναι γνωστά συριζαίικα ΜΜΕ.

      Διαγραφή
    3. Η διαφορά μας είναι ότι εγώ μιλάω για γαλάζια και ροζ προπαγάνδα ενώ εσύ απεχθάνεσαι μόνο τη γαλάζια επιλεκτικά. Δεν δικαιούσαι επομένως να μιλάς για ανεξαρτησίες του Τύπου και τέτοιες υποκρισίες. Μια χαρά την αποδέχεσαι τη ροζ προπαγάνδα.

      Διαγραφή
    4. @9:31 μα δεν μίλησες για γαλάζια προπαγάνδα, τουλάχιστον ως απάντηση στον 7:57. Δεν ξέρω αν σχολίασες πιο πριν.

      Διαγραφή
    5. Φυσικά και μιλάω και για γαλάζια προπαγάνδα. Εσύ δεν μιλάς για τη ροζ, μην τα ξαναλέμε.

      Διαγραφή
  7. Πολλα κομματα μια πολιτικη γραμμη , τι τρωγεστε ρε παιδια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φοβερό όταν ζούμε τα χρονικά της πιο διεφθαρμένης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος από τη Μεταπολίτευση κάποιοι ακόμα να χρησιμοποιούν επιχειρήματα του τύπου ''όλοι ίδιοι είναι μωρέ, ντάξει, μην ασχολείστε''... Φοβερό, θλιβερό και δείχνει γιατί είμαστε σε αυτά τα χάλια ως χώρα...

    Είναι πολύ απλά τα πράγματα. Ο Συριζα ήταν η μόνη κυβέρνηση απο το 1989 μέχρι σήμερα που θέλησε να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο και έβαλε τους ολιγάρχες να πληρώσουν για να έχουν άδειες όπως έπρεπε να είχε γίνει από την ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ που ξεκίνησε η ιδιωτική ραδιοφωνία και τηλεόραση στην Ελλάδα αλλά κανένας πρωθυπουργός δεν ΤΟΛΜΟΥΣΕ να κινήσει τη διαδικασία γιατί δεν ήθελε να ενοχλήσει τους ολιγάρχες και να στρέψει την προπαγάνδα τους εναντίον του. Ο Συριζα επίσης είναι η μόνη κυβέρνηση που ενώ είχε το 80% των μεγάλων συστημικών μέσων απέναντι της (ακριβώς γιατί δεν τους έκανε τα χατηράκια) και του ξεσκόνιζαν τα πάντα δεν συνδέθηκε με ΚΑΝΕΝΑ οικονομικό σκάνδαλο. Έφυγε από την εξουσία πεντακάθαρη αφήνοντας τα κρατικά ταμεία γεμάτα με 37 δις ευρώ. Η κυβέρνηση ΝΔ μόλις ανάλαβε άρχιζε να μοιράζει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ κρατικό χρήμα (ΔΙΚΑ ΜΑΣ χρήματα δηλαδή για αυτούς που η πολύ ενασχόληση με τη Μενεγάκη και τη Σκορδα τους έχει κάψει εγκέφαλο και δεν τα πιάνουν εύκολα) με τις διαβόητες λίστες Πέτσα. Στην Αυστρία μόλις αποκαλύφθηκε ότι ο πρωθυπουργός είχε δώσει 3 εκατομ. ευρω στα κανάλια για διαφήμιση υπερ του η κυβέρνηση έπεσε άμεσα. Εδώ έχουν φύγει μέσα σε 3 χρόνια ΔΕΚΑΔΕΣ εκακατομμύρια ευρώ κρατικό χρήμα σε ΜΜΕ και απευθείας αναθέσεις σε φιλαράκια της κυβέρνησης και δεν ανοίγει ρουθουνι. Μη μιλήσουμε για τα υπόλοιπα σκάνδαλα με Λιγναδη, Φουρθιωτη, παρακολουθησεις και διώξεις δημοσιογράφων και πολιτικών, κουκουλώματα σκανδάλων Novartis και Siemens, το έγκλημα με την καταρρευση του Εθνικου Συστηματος Υγειας λόγω της αρνησης της κυβέρνησης να το χρηματοδοτήσει κτλ κτλ κτλ που επίσης περνάνε στα ψιλά λόγω της ανελέητης προπαγάνδας υπερ ΝΔ που κανουν τα πληρωμένα μεγάλα μίντια. Αν ήμασταν κανονική χώρα με κανονικές συνθήκες δημοκρατίας και ανεξάρτητης ενημέρωσης αυτή η κυβέρνηση θα είχε πέσει 4 με 5 φορές ως τώρα...!

    Και κάποιοι μιλάνε για ...''Σοβιετία'' ρε φίλε. Δηλαδή ΠΟΣΟ άχυρο πρεπει να εχει καποιος στο κεφάλι του? Οταν θα ερθει η επομενη χρεοκοπία πάλι θα κλαίγονται στους ξένους μπας και τους δωσουν κανα δίφραγκο να βγάλουν το μήνα και θα αυτομαστιγώνονται οτι ''μαζί τα φάγανε''.

    Και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι θα ασχολούμαστε ΚΑΙ με πολιτικά. Δεν είμαστε σούργελα να καθόμαστε το 2022 να ασχολούμαστε μόνο με Μενεγακες, Σκορδες, Καινουργιες και λοιπές χρυσοπληρωμένες μετριότητες... Καλά είναι κι αυτά για να κάνουμε την πλάκα μας. Μέχρι εκεί. Γίνονται απίστευτα πράγματα εκεί έξω και διαβάζω σχόλιο ''αφήστε τα κομματικά στην άκρη, δεν έχετε με τίποτα αλλο να ασχοληθείτε''... Ναι θα ασχοληθώ με το νέο show του Κοκλώνη. Με συγχωρείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχαχαχαχα μα πόσο γέλιο έχουν κάποιοι που πιστεύουν ακόμα ότι ο Σύριζα φύτρωσε στην Κουμουνδούρου μια δροσερή αυγούλα ανήμερα του αγίου Παρθενίου 🤣🤣🤣🤣

      Διαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !