«Τα Νούμερα» την ΕΡΤ1 κάνουν σήμερα πρεμιέρα! - Τι θα δουμε;

17



Ένας τραγουδοποιός και ο αλλοπρόσαλλος θίασός του, βάζουν στόχο να αναβιώσουν στη σύγχρονη Αθήνα, τη «Μάντρα» του Αττίκ. Θα τα καταφέρουν; Η νέα μουσική κωμωδία της ΕΡΤ1 «Τα Νούμερα», που έχει βασιστεί σε πρωτότυπη ιδέα του Φοίβου Δεληβοριά και του Σπύρου Κρίμπαλη και σκηνοθετεί ο Γρηγόρης Καραντινάκης, κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022, στις 22:00.

«Τα Νούμερα» δεν είναι μια ακόμα μουσική εκπομπή ή ένα τηλεοπτικό σόου με παρουσιαστή τον τραγουδοποιό. Είναι μια σειρά μυθοπλασίας, στην οποία η πραγματικότητα θα νικιέται από τον σουρεαλισμό.

Η σειρά θα μεταδίδεται από την ΕΡΤ1 κάθε Παρασκευή στις 22:00.
Όλα τα επεισόδια της σειράς είναι διαθέσιμα στην ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX μετά τη μετάδοσή τους.
Η υπόθεση…

Ο Φοίβος (Φοίβος Δεληβοριάς), 45άρης τραγουδιστής-τραγουδοποιός, που οι μέρες της επιτυχίας του έχουν περάσει, έχει ένα επίμονο όνειρο: να αναστήσει το βαριετέ, να ξαναφέρει στη μόδα αυτό που πέτυχε κάποτε ο Αττίκ με τη «Μάντρα», σε πείσμα των καιρών και όσων επιτάσσουν οι νέες μουσικές μόδες. Ο παλαιάς κοπής παραγωγός Σάκκαρης (Γιάννης Μπέζος) του δίνει τη δυνατότητα να το κάνει -και μάλιστα εκεί ακριβώς που βρισκόταν κάποτε η «Μάντρα». Καταφέρνει και μαζεύει γύρω του μια ανορθόδοξη καλλιτεχνική ομάδα από διάφορα «νούμερα» του θεάματος: τον εμμονικό ηθοποιό-μίμο και άσο των μεταμφιέσεων Θανάση (Θανάσης Αλευράς), τον μισάνθρωπο stand up κωμικό Χάρη Γαμμάτο (Χάρης Χιώτης), τη νεαρή σερβιτόρα-τραγουδίστρια Δανάη (Άλκηστις Ζιρώ), τη φεμινίστρια χορεύτρια μπουρλέσκ Κίρμπυ (Άννη Θεοχάρη)  και τον βουβό μάγο Άλεξ (Aλέξανδρος Χωματιανός). Λίγο πριν από την πραγμάτωση του σχεδίου, όμως, ο Σάκκαρης πεθαίνει απροσδόκητα και την επιχείρηση αναλαμβάνει ο γιος του Τζόναθαν (Μιχάλης Σαράντης), σπουδαγμένος στο Λονδίνο, ταγμένος στο να βγαίνουν τα οικονομικά «νούμερα» και απολύτως εχθρικός σε οποιοδήποτε καλλιτεχνικό όραμα.

Ο Φοίβος, παρά τα εμπόδια, εξασφαλίζει τη συμμετοχή διάσημων γκεστ από τον μουσικό χώρο, που όμως ο καθένας έχει τις δικές του ιδιοτροπίες . Ποια «νούμερα», τελικά, θα υπερισχύσουν; Ο Φοίβος, το όραμά του, η ομάδα  και οι καλεσμένοι του ή ο Τζόναθαν και οι new age επιχειρηματικές εμμονές του; Σε όλα αυτά καταλυτικό ρόλο παίζουν η δυναμική stage manager της «Μάντρας» Έλσα (Βάσω Καβαλιεράτου), ο λαϊκός, θυμόσοφος τεχνικός Παντελής (Θανάσης Δόβρης), η πρώην γυναίκα του Φοίβου Ξένια (Αλεξάνδρα Ταβουλάρη), η 10χρονη κόρη του (Έβελυν Λύτρα), καθώς και δυο ημίτρελοι μπαρμπέρηδες που έχουν κουρείο ακριβώς δίπλα στη «Μάντρα» (Σπύρος Γραμμένος, Ζερόμ Καλουτά). Νέμεσις, αλλά και απροσδόκητος σύμμαχος του Φοίβου ο Μενέλαος (Γιάννης Σαρακατσάνης), νυν σύντροφος της γυναίκας του και δικηγόρος-συγγραφέας – μπλόγκερ – δημιουργός απλικέισιον-ινφλουένσερ- εφευρέτης – σεφ και γενικώς εκνευριστικός και «τέλειος».


Επεισόδιο 1ο: Ο Φοίβος (Φοίβος Δεληβοριάς) είναι ένας 45άρης τραγουδοποιός που τα πράγματα δεν του πηγαίνουν και τόσο καλά τελευταία. Έχει να κάνει επιτυχία αρκετά χρόνια, και το ξαφνικό σουξέ που έχει με το παιδικό τραγούδι «Το κροκοδειλάκι» μάλλον του προκαλεί αμηχανία, παρά χαρά. Είναι μπαμπάς ενός 10χρονου κοριτσιού και η πρώην γυναίκα του συζεί με έναν πολύ πετυχημένο δικηγόρο, που είναι το αντίθετό του σε όλα. Όνειρο του Φοίβου όλα αυτά τα χρόνια είναι η αναβίωση της «Μάντρας», του θρυλικού βαριετέ του Αττίκ. Και ενώ είναι σίγουρος πως ποτέ δεν θα το καταφέρει, η τύχη του χαμογελάει με το πρόσωπο ενός θρυλικού λαϊκού θεατρικού επιχειρηματία, του Σάκκαρη (Γιάννης Μπέζος), που συμμερίζεται το όραμά του για ένα πρόγραμμα με εναλλασσόμενα νούμερα. Ζητούν νέα ταλέντα και το αποτέλεσμα είναι να βρεθούν με μια ομάδα που αποτελείται από πραγματικά «νούμερα»: τον πολυτάλαντο αλλά θεότρελο Θανάση Αλευρά, τον μισάνθρωπο σταντ απ κωμικό Χάρη Γαμμάτο (Χάρης Χιώτης), την μαχητική μπουρλέσκ χορεύτρια Κίρμπυ (Άννυ Θεοχάρη), την σερβιτόρα-τραγουδίστρια Δανάη (Άλκηστις Ζιρώ) και το βουβό μάγο Άλεξ (Αλέξανδρος Χωματιανός). Όλοι αυτοί, μαζί με το προσωπικό της «Νέας Μάντρας», αλλά και δυο τρελούς μπαρμπέρηδες που έχουν κουρείο εκεί δίπλα (Σπύρος Γραμμένος – Ζερόμ Καλούτα) ξεκινούν την περιπέτεια των ζωντανών παραστάσεων με διάσημους καλεσμένους κάθε βδομάδα.

Θα τα καταφέρουν; Ή μήπως θα τους εμποδίσει ο μάνατζερ Τζόναθαν (Μιχάλης Σαράντης) γιος του Σάκκαρη και εμμονικός με τα άλλα «νούμερα», αυτά των εισπράξεων-που υπονομεύει συνεχώς το καλλιτεχνικό όραμα της ομάδας; Και τι ρόλο θα παίξουν σε όλα αυτά διάφορες προσωπικότητες του ευρύτερου κόσμου της ελληνικής σόουμπιζ, όπως ο πάντα «ανεβασμένος» Αντύπας, ο σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος, οι Γιαννούτσος-Βαμβακάρης, οι «Λατέρνατιβ» και ο εξαιρετικός Φώτης Σιώτας; Επίσης, ποια αγαπημένη τραγουδίστρια θα τους κάνει το ποδαρικό; Οι απαντήσεις δίνονται στο πρώτο επεισόδιο-και μια θεότρελη εβδομαδιαία μουσική κωμωδία ξεκινάει το ταξίδι της.

Δημοσίευση σχολίου

17Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Πολύ κακό. Το είδα στο ερτφλιξ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι κακό. Είναι απλώς κάτι διαφορετικό με τις πολύ καλές, τις καλές και τις λιγότερο καλές στιγμές του. Γι' αυτό και δεν μπορείς να σχηματίσεις, κατά τη γνώμη μου, ασφαλή άποψη από το πρώτο επεισόδιο. Σίγουρα χρειάζεται τον χρόνο του και θα δείξει. Επίσης ο τηλεθεατής χρειάζεται να έχει μια ευρεία γκάμα μουσικών γνώσεων για να μπορέσει να το καταλάβει και να το απολαύσει καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν χρειάζεται χρόνο για να δείξει καθώς και ευρεία γκάμα μουσικών γνώσεων για να το καταλάβει ο τηλεθεατής, δεν ακούγεται και ιδιαίτερα ελκυστικό σαν προϊόν. Ο Παπαδόπουλος στα "καλά του χρόνια" πέρασε όλα τα είδη μουσικής σε ένα ευρύ κοινό χωρίς να χρειάζονται ιδιαίτερα μαθήματα πριν.

      Διαγραφή
    2. Ο Παπαδόπουλος τι σχέση έχει; Καθαρόαιμη μουσική εκπομπή έκανε, όχι μυθοπλασία με μουσικές αναφορές. Για τη συγκεκριμένη σειρά ας πούμε κάποιοι νεότεροι ίσως δεν γνωρίζουν τη Μάντρα του Αττίκ που παίζει βασικό ρόλο στην υπόθεση.

      Διαγραφή
    3. Αν η μυθοπλασία δεν μπορεί να "περάσει" στον κόσμο κάτι που δεν του είναι ιδιαίτερα γνωστό, αυτό είναι ακόμη πιο σοβαρό πρόβλημα, αποκλειστικά δικό της. Πάντως εκπομπές για τη Μάντρα του Αττίκ έκαναν νούμερα στον Παπαδόπουλο, επειδή προφανώς ήξεραν να το "περάσουν".Δικαιολογίες για μια κακή εκπομπή που δεν είναι ούτε τόσο αστεία ούτε τόσο καλλιτεχνική όσο νομίζει. Στις ταράτσες με τη μπυρίτσα που ο άλλος πληρώνει να σε δει, είναι αλλιώς. Δεν είναι όλοι για τηλεόραση.

      Διαγραφή
    4. Πάλι συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Δεν ευσταθεί η σύγκριση με την εκπομπή του Παπαδόπουλου που μπορεί απλά και να την αφήνεις να παίζει background για να ακούγεται μουσική στο σπίτι. Το ότι την είδαν άνθρωποι δεν σημαίνει ότι έμαθαν και ποιος ήταν ο Αττίκ και η Μάντρα του.
      Έπειτα πώς το ξέρεις ότι είναι κακό χωρίς να το έχεις παρακολουθήσει; Εγώ έγραψα παραπάνω ότι χρειάζεται χρόνο και θα φανεί παρακάτω αν αξίζει. Προτιμώ να μην είμαι τόσο απόλυτος και αφοριστικός.

      Διαγραφή
    5. Συγκρίνω ψυχαγωγικές εκπομπές ως προς το μουσικό κομμάτι που εσύ εστίασες. Το παρακολούθησα στο ERTFLIX. Γνώμες λέμε εδώ, δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει με το ζόρι να βρω δέκα δικαιολογίες σε κάτι που βρήκα κακό. Δεν είμαι πάνελ ούτε κάνω δημόσιες σχέσεις.

      Διαγραφή
    6. Σαφώς και δικαιούσαι μάλιστα να μην σου αρέσει. Απλώς φαίνεται ότι δεν το είδες επειδή παραπάνω έγραψες "αν χρειάζεται χρόνο κλπ...δεν ακούγεται ιδιαίτερα ελκυστικό σαν προϊόν", αλλά και άλλες φράσεις που δεν δείχνουν ότι κάποιος το έχει παρακολουθήσει. Όπως επίσης δεν έγραψες κάποια δική σου παρατήρηση ως κριτική, αλλά βασίστηκες στις δικές μου για να σχολιάσεις. Τέλος πάντων.
      Η μόνη μου ένσταση που επιμένεις ανεξήγητα είναι αυτή η αδόκιμη σύγκριση και μάλιστα τώρα γράφεις "ψυχαγωγικές εκπομπές" τη στιγμή που τόση ώρα σου εξηγώ ότι το ένα είναι πράγματι μουσική εκπομπή ενώ το άλλο μυθοπλασία. Δεν συγκρίνονται ανόμοια προϊόντα. Και μάλιστα από τη στιγμή που όπως σου ξαναέγραψα δεν μπορείς να ξέρεις τι αποτύπωμα άφησε η εκπομπή του Παπαδόπουλου στους τηλεθεατές, μιας και ένα πολύ μεγάλο ποσοστό την παρακολουθούσε απλώς για διασκέδαση και ξέσκασμα και όχι για να αφομοιώσει τέτοιου είδους πληροφορίες πολιτισμικού ενδιαφέροντος.

      Διαγραφή
    7. Θες να περάσω από ανιχνευτή ψεύδους; Συνηθίζεται να λέμε ψέματα για το αν έχουμε δει κάτι σε ένα τηλεοπτικό σάιτ; Δεν συνεχίζω τη συζήτηση, στο τέλος θα μου κάνει ασφαλιστικά μέτρα η οικογένεια Δεληβοριά.

      Διαγραφή
    8. Πίστεψε με συνηθίζονται τα ψέματα και στα τηλεοπτικά σάιτ. Εγώ απλώς ζήτησα μια συζήτηση με δικές σου εντυπώσεις από τη σειρά, κάτι που δεν διάβασα.

      Διαγραφή
    9. Τα παραπάνω σχόλια μου εμπεριέχουν την κριτική μου σε περίπτωση που δεν το πρόσεξες. Ίσως χρειάζεται χρόνο και ευρεία γκάμα μουσικών γνώσεων για να την καταλάβει κάποιος. Καλή συνέχεια!

      Διαγραφή
    10. Ίσως έχεις θέμα κατανόησης. Δικές σου εντυπώσεις δεν διάβασε κανείς γιατί δεν γράφτηκαν. Η κριτική σου πιάστηκε ξεκάθαρα και αποκλειστικά από ένα κομμάτι του δικού μου σχολιασμού. Για να ξέρουμε και τι μας γίνεται.

      Διαγραφή
    11. Δεν θα μπω σε διαδικασία εμμονών και προσβολών, καλή συνέχεια.

      Διαγραφή
    12. Όπως νομίζεις. Θα μπορούσες όμως απλώς να γράψεις τη γνώμη σου για επιμέρους σκηνές του επεισοδίου, αλλά τότε θα αποδεικνυόταν σε όλους ποιος είναι ο εμμονικός.

      Διαγραφή
  3. Ας κανει κατι διαφορετικο η ελληνικη τηλεοραση και ας ειναι και μαπα. Φτανει απλως με τους νεους Φωσκολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι τηλεθέαση πιστεύετε ότι θα κάνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αδιάφορο. Αρκεί να είναι κάτι ωραίο. Τα νούμερα ας απασχολούν τους καναλάρχες.

      Διαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !