Αυτό είναι το EΡΤΝΕWS... - Δείτε το εντυπωσιακό video έναρξης

4


Με ένα εντυπωσιακό βίντεο –μονοπλάνο που έχει γυριστεί στο σύνολό του από drone–συστήνεται στο κοινό και επισήμως πλέον το EΡΤΝΕWS. Το νέο αποκλειστικά ενημερωτικό κανάλι της ΕΡΤ θα κάνει πρεμιέρα στις 5 Σεπτεμβρίου 2022, ενώ από  τις 19 Σεπτεμβρίου oι τηλεθεατές θα μπορούν να το παρακολουθούν στις πρώτες θέσεις του τηλεκοντρόλ τους σε υψηλή ευκρίνεια (HD). Παράλληλα, θα αρχίσει η μετάδοσή του και από τις συνδρομητικές πλατφόρμες, Cosmote και Nova.


Το ΕΡΤNEWS θα προσφέρει αδιάλειπτη ενημέρωση όλο το 24ωρο, επτά μέρες την εβδομάδα, ενώ στις καινοτομίες που εισάγει είναι το λεγόμενο L Banner. Πρόκειται για ένα ειδησεογραφικό εργαλείο που σχεδιάστηκε από την ΕΡΤ, σε συνεργασία με την ιρλανδική δημόσια τηλεόραση. Οι ειδήσεις εμφανίζονται και γραπτώς (στο κάτω και στο δεξί μέρος της οθόνης), προκειμένου να έχουν συνεχή ενημέρωση και οι τηλεθεατές με προβλήματα ακοής.

Συγκεκριμένα, στο δεξί μέρος της οθόνης θα μπορούν οι τηλεθεατές να βλέπουν ανά πάσα στιγμή τις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και κάθε νέα εξέλιξη, ενώ στο κάτω μέρος θα έχουν τη δυνατότητα να τις διαβάζουν και αναλυτικότερα, χωρισμένες σε πέντε κατηγορίες (Ελλάδα, Οικονομία, Κόσμος, Πολιτισμός και Αθλητικά).

Μια ακόμη καινοτομία του νέου ενημερωτικού καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης είναι η στρατηγική συνεργασία του ΕΡΤNEWS με το διεθνές δίκτυο Euronews, τις ειδήσεις του οποίου θα μεταδίδει τέσσερις φορές την ημέρα, και συγκεκριμένα στις 13:00, στις 16:00, στις 19:00 και στις 22:00.

Πρωτοποριακό είναι και το promo video του νέου ενημερωτικού καναλιού, καθώς είναι η πρώτη φορά που στην Ελλάδα ένα drone πέταξε κατά κυριολεξία μέσα στις εγκαταστάσεις ενός ραδιοτηλεοπτικού σταθμού, προβάλλοντας για πρώτη φορά στο κοινό τούς νέους εντυπωσιακούς ειδησεογραφικούς χώρους της ΕΡΤ. Το νέο control κaι graphics room, το στούντιο ειδήσεων που διαθέτει ρομποτικές κάμερες, το ολοκαίνουργιο ραδιοφωνικό στούντιο του Πρώτου Προγράμματος, και βέβαια τη νέα αίθουσα σύνταξης των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, που είναι η μεγαλύτερη που υπάρχει στη χώρα μας και ολοκληρώθηκε στη διάρκεια της πανδημίας.

Για το γύρισμα του βίντεο που είναι μονοπλάνο –δηλαδή γυρίστηκε χωρίς καμία διακοπή– συνεργάστηκαν οι τεχνικοί της ΕΡΤ, αλλά και οι εξπέρ του είδους, Σίμος Κόκκινος, Τάκης Γιαννέτος και Κώστας Μαρκάτης, οι οποίοι σχεδίασαν την πτήση και πέτυχαν την πρωτοποριακή αυτή βιντεοληψία.

Δημοσίευση σχολίου

4Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Πολύ θετικό το ότι θα προβάλλεται και σε HD. Το περιμένουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιτέλους! Άντε να γίνουμε Ευρώπη σιγά σιγά... Κάποια στιγμή να επιστρέψει και η ΕΡΤ Sports.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΕΡΤ πάει σιγά σιγά μπροστά παρόλο που άργησε κάποια χρόνια.
    Εκείνο το αθλητικό κανάλι μπορούσαν να το ανανεώσουν και να έβαζαν 5-6 εκπομπές ζωντανές καθημερινά,να είχε δελτία ειδήσεων αθλητικά και λίγο πολιτικό,να είχε όλα τα μεγάλα γεγονότα σε live μετάδοση,όλες τις εθνικές όλων των ηλικιών από όλα τα αθληματα και φυσικά αφιερώματα και όλα τα ομαδικά Α1 Α2 κατηγορίας όχι μόνο των ανδρών αλλά και γυναικών.Τότε η ΕΡΤΣΠΟΡ θα πετάει με χίλια.
    Αυτοί προτίμησαν αντί για ανανέωση να την πετάξουν στο ertflix και να βάζουν ότιδήπωσε στο 1 μέχρι 3 κανάλι τους.
    Τόσα λεφτά πέρνουν από όλη την χώρα μέσω ρεύματος κι εκεί που κάνουν ένα καλό κάνουν κακό σε άλλα.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ, αν είχε και ζωντανή αθλητική ενημέρωση θα έδινε άλλον αέρα. Δυστυχώς, κάθε φορά που αλλάζουν οι διοικήσεις στην ΕΡΤ, αλλάζουν και τη δομή των καναλιών και έτσι δεν προλαβαίνουν πολλά από αυτά τα project να ευδοκιμήσουν...

      Διαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !