Δύο φορές την εβδομάδα η Μάγισσα του ΑΝΤ1...

6
 


Από Χρήστο Ιερείδη 

Για το νέο… χρονικό άλμα του προετοιμάζεται ο σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρίτος, πηγαίνοντας ακόμα πιο πίσω από εκεί που τον «ταξίδευσαν» οι «Άγριες Μέλισσες».

Από την Δευτέρα 22 Αυγούστου έχει να αντιμετωπίσει μια «Μάγισσα» του 19ου αιώνα, όπως τιτλοφορείται η νέα ιστορία των Μελίνας Τσαμπάνη και Πέτρου Καλκόβαλη που θα εικονοποιήσει για τον ΑΝΤ1.

Η «Μάγισσα» είναι ιστορική δραματική μυθοπλασία, χρονικά ενταγμένη στην εποχή της οθωμανικής αυτοκρατορίας στις παρυφές της Ελληνικής Επανάστασης.

Στον κεντρικό ρόλο σεναριογράφοι και σκηνοθέτης επέλεξαν την Έλλη Τρίγγου (η Ασημίνα από τις «Άγριες Μέλισσες»). Δεν είναι όμως μόνον εκείνη που συνεχίζει στην επόμενη… πίστα μυθοπλασίας των Τσαμπάνη- Καλκόβαλη.

Σε επίσης κομβικούς ρόλους θα δούμε τον Αναστάση Ροϊλό, τον Γιώργο Γάλλο, το Νίκο Ψαρρά, την Μαρκέλλα Γιαννάτου.

Τί είδους μυθοπλασία είναι η «Μάγισσα»;

Η πλοκή εκτυλίσσεται στα προεπαναστατικά χρόνια, με αφετηρία το 1818 και αρχίζει με έναν φόνο. Με τη διαφορά ότι, εν αντιθέσει με τις «Άγριες Μέλισσες», στις οποίες εξαρχής γνωρίζαμε ποιος διέπραξε το έγκλημα, στη «Μάγισσα» δεν γνωρίζουμε το παραμικρό.

Να σας πώς ότι το σενάριο τώρα πλάθεται και δεν έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι η δράση εκτυλίσσεται σε μια σκληρή, εντός κι εκτός εισαγωγικών γη, εκείνη της Μάνης με σκληρούς εξ’  ανάγκης ανθρώπους- και πως θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά αφού η ζωή ήταν αγώνας επιβίωσης όχι μόνον εξαιτίας του οθωμανικού ζυγού αλλά και των πειρατών.

Οι πειρατές στην ουσία είναι το κίνητρό μας. Πάμε να αφηγηθούμε μια ιστορία για έναν κόσμο για τον οποίον δεν έχουμε σαφή εικόνα. Αυτό βέβαια μας αφήνει περιθώρια ελευθερίας στην φαντασία και τις κινήσεις μας. Ταυτόχρονα είναι άλλου είδους, μεγάλη, πρόκληση διότι περιλαμβάνονται μεγάλες σκηνές με εντυπωσιακές μάχες. Κι εδώ δεν χωρούν εκπτώσεις. Θα πραγματοποιηθούν σε φυσικούς χώρους. Στη Μέσα Μάνη. Τη σκληρή Μάνη με τα χωριά-οχυρά.

Και βέβαια θα αξιοποιηθούν ηθοποιοί νέοι ηλικιακά, νεότεροι από εκείνους που συστήθηκαν μέσα από τις «Άγριες Μέλισσες», εξίσου ικανοί που θα κάνουν πάταγο. Όλοι τους, όσους πρόλαβα να δω πριν φύγω για διακοπές, είναι εξαιρετικοί ηθοποιοί. Είναι μια ακόμη πρόκληση που θέτουμε στους εαυτούς μας.

Αυτό που μού έκανε εντύπωση είναι ότι τα παιδιά, απόφοιτοι  δραματικών σχολών, είχαν ήδη περάσει από άλλες πέντε- έξι ακροάσεις για ισάριθμες δουλειές.  Και σκέφτομαι ότι ένα καλό που έκαναν οι «Άγριες Μέλισσες» είναι ότι αξιοποίησε αξιόλογους ηθοποιούς  και χάρη σε αυτή την κίνηση άνθρωποι του χώρου άρχισαν να στρέφουν το βλέμμα τους και σε επαγγελματίες που μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστοί, όμως είναι υψηλού επιπέδου.

Οι «Άγριες Μέλισσες» κατέρριψαν τη διαχωριστική γραμμή που διέκρινε τους ηθοποιούς σε αυτούς του θεάτρου και σε εκείνους της τηλεόρασης.

Βέβαια συνέβαλε και η κρίση του κορονοϊού αλλά και τα επενδυτικά κίνητρα του ΕΚΟΜΕ και βρήκαν δουλειά πολλοί άνθρωποι στο χώρο από διαφορετικές ειδικότητες και όχι μόνον ηθοποιοί.


Η «Μάγισσα» θα παρουσιαστεί στην ίδια λογική προβολής με τις «Άγριες μέλισσες»;

Η «Μάγισσα» καταρχάς δεν ήταν στο πρόγραμμα. Γνωρίζετε άλλωστε τί προηγήθηκε και συνέβη στην πορεία με τη σειρά «Ντέρτι». Έπειτα μην ξεχνάτε ότι οι «Άγριες μέλισσες» ολοκληρώθηκαν μέσα Ιουλίου και ως λίγο πριν από το φινάλε γράφονταν τα σενάρια τους.

Η «Μάγισσα» θα μπει σε διαδικασία παραγωγής το φθινόπωρο για να ενταχθεί στο πρόγραμμα του ΑΝΤ1 από τον Ιανουάριο και με συνολικά 60 επεισόδια που θα μεταδίδονται δύο φορές την εβδομάδα να έχει ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2023.

Πηγή: topontiki.gr

Δημοσίευση σχολίου

6Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Και οι Παγιδευμένοι δυο ακούγεται ότι θα ναι, μάλλον αφήνουν μια καθημερινή για το ριάλιτι του Τανιμανιδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόνο 60 επεισόδια δηλαδή θα τελειώσει τέλη Ιουλίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά αν πάει καλά σιγά μην το αφήσει ο ΑΝΤ1. Το ίδιο έγινε και με Άγριες Μέλισσες.

      Διαγραφή
    2. Και καλά θα κάνει.

      Διαγραφή
  3. Και αντιγραφή απο τη Γη της Ελιάς.Να τα λέμε και αυτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ολίγον από μάγισσες της Σμύρνης. Γενικά αντιγράφουν μέγκα.

      Διαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !