Απρόσμενη εξέλιξη: Πουλήθηκε... ο ALPHA

Κωνσταντίνος Κότσαρης
6


H Motor Oil προχώρησε σε συμφωνία με την Primos Media, θυγατρική επενδυτικής εταιρείας με έδρα Λουξεμβούργο, για τη μεταβίβαση μετοχών της Alpha Δορυφορική Τηλεόραση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η άμεση και έμμεση συμμετοχή των θυγατρικών στην εταιρεία διαμορφώνεται στο 50%.

 Η ανακοίνωση

H ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. ανακοινώνει ότι η κατά 100% θυγατρική της κυπριακή εταιρεία ΜΕDIAMAX HOLDINGS LIMITED, σύναψε με την εταιρεία PRIMOS MEDIA S.a.r.l. (έδρα Λουξεμβούργο – θυγατρική επενδυτικής εταιρείας) ιδιωτικό συμφωνητικό με ημερομηνία 29 Ιουνίου 2022.

Με το εν λόγω ιδιωτικό συμφωνητικό συμφωνήθηκε η πώληση και μεταβίβαση από την ΜΕDIAMAX HOLDINGS LIMITED στην PRIMOS MEDIA S.a.r.l. :

• 3.955.780 μετοχών ή ποσοστού 50% του μετοχικού κεφαλαίου της κυπριακής εταιρείας ΝEVINE HOLDINGS LIMITED*, ιδιοκτήτριας ποσοστού 50,00001% της ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.

Μετά την εν λόγω μεταβίβαση η συμμετοχή εκάστης εκ των ΜΕDIAMAX HOLDINGS LIMITED και PRIMOS MEDIA S.a.r.l. στο μετοχικό κεφάλαιο της ΝEVINE HOLDINGS LIMITED διαμορφώνεται σε 50%.

• 8.571.382 μετοχών ή ποσοστού 100% της κυπριακής εταιρείας ΜARTIKORIO LIMITED* ιδιοκτήτριας ποσοστού 24,99999% της ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.

Το συνολικό τίμημα των ανωτέρω συναλλαγών συμφωνήθηκε σε Ευρώ 41.497.425.

Το τίμημα των Ευρώ 41.497.425 καταβλήθηκε ολοσχερώς στην ΜEDIAMAX HOLDINGS LIMITED και η ως άνω πώληση και μεταβίβαση των μετοχών της ΝEVINE HOLDINGS LIMITED και της ΜΑRTIKORIO LIMITED ολοκληρώθηκε. Κατόπιν των παραπάνω, η άμεση και έμμεση συμμετοχή εκάστης εκ των MEDIAMAX HOLDINGS LIMITED και PRIMOS MEDIA S.a.r.l. στο μετοχικό κεφάλαιο της ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. διαμορφώνεται σε 50%.



Δημοσίευση σχολίου

6Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Αυτό και αν είναι απρόσμενο μετά από 2 χρόνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά πλάκα κάνω, αλλά παίζει να φύγουν και τελείως από τον Alpha. Πουλάνε πριν απαξιωθεί τελείως το κανάλι με εκπομπές σαν της Καινούργιου και πέσει η τιμή. Πλάκα κάνω έτσι:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάλλον πουλάνε στον εαυτό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντως , παραμένει το πιο αξιοπρεπές κανάλι στο θέμα των ειδήσεων μετά από τοσα χρόνια . Το ότι μεταπωλείται μεταξύ θυγατρικών εταιριών θα έχει να κάνει με το θέμα της φορολογίας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι τυπολογίες γράφουν ότι οι πρώτες πληροφορίες για το fund είναι ότι δεν έχει σχέση με τον όμιλο Βαρδινογιάννη. Και ότι το fund αυτό έχει πολλά λεφτά.
    Επίσης γράφουν... υπάρχει η ανάγνωση πως είναι μια κίνηση που γίνεται “εντός έδρας” με προοπτική την πλήρη πώληση σε νέο επενδυτή. Ως ιδιοκτήτης της εταιρείας εμφανίζεται ο δικηγόρος Λουξεμβούργου Alain François Heinz.
    Μη μας κάνει εντύπωση αν έρθει και η πλήρης αποχώρησή τους από τον Alpha.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !