Τσαμπάνη, Καλκόβαλης, Χαρίτος: Όλη η αλήθεια για την αναβολή του «Ντέρτι». Η σπόντα για την ομοειδή σειρά...

Κωνσταντίνος Κότσαρης
24


 Με κοινή ανάρτησή τους στο Facebook, οι δημιουργοί της δημοφιλούς σειράς «Άγριες Μέλισσες», Μελίνα Τσαμπάνη, Πέτρος Καλκόβαλης και Λευτέρης Χαρίτος, ανακοινώνουν και επίσημα πως η σειρά «Ντέρτι», η οποία είχε προγραμματιστεί να βγει στον αέρα στις αρχές του 2023 από τον ΑΝΤ1, αναβάλλεται. Στη θέση της έρχεται μια νέα σειρά.

Το ενδιαφέρον στην ανακοίνωση, όμως, είναι οι σαφείς αιχμές που αφήνουν οι δημιουργοί της σειράς, για τον Alpha και την κίνησή του να βγάλει στον αέρα το ερχόμενο φθινόπωρο της σειρά «Αυτή η νύχτα μένει», η οποία έχει παρόμοιο περιεχόμενο με το «Ντέρτι».

Η ακόλουθη ανακοίνωση υπογράφεται από τους: Πέτρος Καλκόβαλης, Λευτέρης Χαρίτος και Μελίνα Τσαμπάνη: 

«Θα θέλαμε να ενημερώσουμε όσους συντελεστές και ηθοποιούς ήρθαν σ’ επαφή μαζί μας για να συμμετέχουν στην σειρά «Ντέρτι» η οποία ήταν προγραμματισμένη να προβληθεί τον Γενάρη του 2023, καθώς και τους τηλεθεατές που μας έχουν τιμήσει με το ενδιαφέρον τους για την επόμενη δουλειά μας, ότι η εν λόγω παραγωγή αναβάλλεται. Στη θέση της έρχεται μια νέα πρόταση, που κανονικά θα ακολουθούσε το «Ντέρτι» αλλά λόγω των συνθηκών αποφασίσαμε να προχωρήσουμε μ’ αυτήν στην παρούσα φάση και οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν όταν πρέπει απ’ τους αρμόδιους.

Κι επειδή γράφτηκαν ήδη κάποια πράγματα για την απόφασή μας, να επιβεβαιώσουμε ότι η αλλαγή γίνεται γιατί ενημερωθήκαμε για την προετοιμασία μιας παρόμοιας σειράς που τοποθετεί την ιστορία της στα νυχτερινά κέντρα, με επίκεντρο το λαϊκό τραγούδι και η οποία θα βγει νωρίτερα στους τηλεοπτικούς δέκτες.

Γνωρίζουμε για ποιο λόγο έγινε αυτή η επιλογή από το συγκεκριμένο σταθμό, πότε αποφασίστηκε και πού αποσκοπούσε. Ο χώρος μας είναι μικρός άλλωστε. Τα στελέχη που επέλεξαν να φέρουν αυτά τα «νέα ήθη» στο χώρο της μυθοπλασίας προφανώς στοχεύουν κυρίως στην αποδυνάμωση του ανταγωνισμού, κι όχι στην ανάγκη του κοινού για διαφορετικό και πλούσιο περιεχόμενο.

Σε ό,τι μας αφορά, να ξεκαθαρίσουμε πως δεν μας εκφράζει η προοπτική να προβάλλονται ταυτόχρονα δυο ομοειδή προγράμματα και δεν αρμόζει στην προσπάθεια που γίνεται αυτήν τη στιγμή για την αναβίωση της καλής μυθοπλασίας που πρέπει να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη πρωτότυπων σεναρίων και ποιοτικών σειρών. Αυτή τουλάχιστον είναι η δική μας άποψη και μετά από πολλή σκέψη, καταλήξαμε να μην συμμετέχουμε σε μια διαδικασία που μετατρέπει την μυθοπλασία σε αρένα.

Και τέλος ένας προβληματισμός προς τους συναδέλφους μας. Πόσο εύκολα μετά από αυτό το γεγονός θα ανταλλάσσετε ιδέες, θα μιλάτε για τις σειρές που ετοιμάζετε και θα παρουσιάζετε τα σενάριά σας στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Τουλάχιστον για μας θα είναι δύσκολο. Τροφή για σκέψη… »

Δημοσίευση σχολίου

24Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Ένα δίκιο το έχουν. Είναι ξεκάθαρη η κλοπή του θέματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απόλυτο δίκιο. Το ντέρτι σαν ιδέα το είχαν ανακοινώσει πριν πάνω απο χρόνο, και ξαφνικά σε άλλο σταθμο επιλέγουν να βγάλουν μια παρόμοια σειρά, και μάλιστα νωρίτερα για να τους προλάβουν. όλοι θα έλεγαν μετά ότι είναι αντιγραφή. Σωστή η επιλογή της αναβολής. Και να ξαναπούμε ότι πολλές απο τις σημερινές παραγωγές το χρωστάνε στις μέλισσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες τα γιατί όταν βγαίνουν τα νούμερα κάποιοι λένε ότι η μέλισσες δεν αξίζουν και αξίζει ο Σασμος

      Διαγραφή
    2. Κι άλλοι λένε ότι αξίζουν μόνο οι Μέλισσες και όχι ο Σασμός Κυριάκο μου. Ενώ και τα δύο έχουν τις αρετές τους.

      Διαγραφή
  3. Πολυ καλα τα ειπαν. O ALPHA έγινε ρεζιλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα και ο Σασμός "κλοπή" και αντιγραφή του "της αγάπης μαχαιριά" είναι σε πιό εξελιγμένη μορφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 7:00 μ.μ.
    Τι σχέση έχει αυτο μετα το θεμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 7.00 Αν είναι έτσι, τότε και το "της αγάπης μαχαιριά" είναι κλοπή και αντιγραφή από τη Βεντέτα του Μέγκα. Ότι να 'ναι πραγματικά. Αν ήταν κλοπή και αντιγραφή το να καταπιαστείς με ένα θέμα που το έχουμε δει και αλλού, τότε ΌΛΟΙ κλέβουν και αντιγράφουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάντως αυτο που κάνει ο ALPHA και το καταγγελουν οι σεναριογράφοι είναι πράγματι σοβαρό . Το οτι ένας άλλο σεναριογράφος ακουσε την ιδέα απο Τσαμπάνη, Καλκόβαλης, Χαρίτο και πήγε στον ALPHA να το προτείνει να βγει στο α' μισο ξέροντας οτι ο ΑΝΤ1 έχει δώσει πρασινο φως στο ΝΤΕΡΤΙ κι οτι θα βγει στο B μισο γιατί θα έχει ΜΟΥΝΤΙΑΛ ειναι απλά απαράδεκτο και αθέμιτου ανταγωνισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μετά από αυτό νομίζω πως ο αλφα θα πρέπει να το σκεφτεί ξανά. Οι σεναριογράφοι τους ξεμπρόστιασε κανονικά. Ρίχνει αιχμές και στα στελέχη του καναλιού αν αντιλαμβάνομαι σωστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μια χαρα αντέδρασε ο άλφα με γρήγορα αντανακλαστικά.Το φυσάνε και δεν κρυώνει στον αντ1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μα το «Αυτή η νύχτα μένει» έγινε ταινία πολύ πριν το «Ντέρτι». Με την ίδια λογική το Ντέρτι αντέγραψε το Αυτή η νύχτα μένει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πως κάνετε έτσι μωρέ στα σχόλια; Τα κανάλια λογικό είναι να κάνουν το οτιδήποτε για να χτυπήσουν τον ανταγωνισμό. Εσείς τι κάθεστε και κάνετε σαν αδικημένοι λες και είναι κάτι που σας ζημιώνει προσωπικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @8:02 Έλα ντε! Ούτε για τον αντ1 να δούλευαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το συγκεκριμένο "συγγραφικό" δίδυμο ας μη μιλάει καλύτερα για την ανάδειξη και εξέλιξη της ελληνικής μυθοπλασίας όταν το 2010 δημιούργησε το μεγαλύτερο σκουπίδι-σειρά της ελληνικής τηλεόρασης, τις Οικογενειακές Ιστορίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οι οικογενειακές ιστορίες είναι έτοιμο φορμάτ. Τι μακακιες λέτε μερικοί μόνο και μόνο για να γράψετε κάτι κακό για σειρά του ΑΝΤ1. Το μια νύχτα μένει δεν έχει καμία σχέση με την ταινία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οντως με την λανθασμένη κίνηση του ο Αλφα να αντιγράψει και να κάνει παρόμοια σειρά που δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει,άφησε πολύ κακή εντύπωση! Κάθε εμπόδιο για καλό για τον Αντ1 που δεν τα βάζει κάτω και ετοιμάζει πολύ πιο ψηλού επιπέδου παραγωγή με ηθοποιούς πρώτης γραμμής!Σε ρεπορτάζ του Γρηγόρη Μελά,ανέφερε ότι θα είναι υπερπαραγωγή με πολύ δυνατή πλοκή που θα καθηλώσει!Ο Αλφα πιστεώ θα τα βρεί σκούρα την νέα σεζόν και προβλέπω ότι ο Σασμός πέσει αρκετά του χρόνου.Θα έχει πιο δυνατά προγράμματα του χρόνου ο Αντ1 και το Μέγκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μα τα επεισόδια των Οικογενειακών Ιστοριών τις σεζόν 2010-2014 έγραψαν η Μελίνα Τσαμπάνη και ο αδερφός της, επίσης σεναριογράφος, ενώ τη σκηνοθεσία έκανε ο Πέτρος Καλκόβαλης. Επιπλέον δημιούργησαν τη σειρά spin-off Όσα μου κρύβεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ναι ναι άφησε ο Άλφα πολύ κακή εντύπωση, γι' αυτό και ο τηλεθεατής του χρόνου θα του γυρίσει την πλάτη. Γιατί ο τηλεθεατής άλλη καούρα δεν είχε από το αν ο Άλφα φέρθηκε πονηρά και αδίκησε τον καημένο τον Αντ1! Ρε τι διαβάζουμε εδώ μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Υπάρχει και η ταινία φαντασία, του 2019, και αυτή για τα μπουζούκια και πριν το ντέρτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Είναι γεγονός ότι παντού κράζουνε τον Αλφα με την κίνηση του αυτή! Γιατί πάντα να αντιγράφει τις κινίσεις των άλλων καναλιών?Είναι λανθασμένες αυτές οι τακτικές!Δεν έχουν δικές τους ιδέες? Μα καθόλου πρωτοτυπία?Δεν θα τους βγεί σε καλό και θα τρέχουν στο τέλος για το τι πήγε λάθος!Πάντως ο Αντ1 ετοιμάζει σειρά έκπληξη με πολύ ψηλό κόστος παραγωγής που θα κάνει αίσθηση!Αυτό γράφουνε αρκετά εγκυρα site και ότι έκλεισαν να παίξουν πολύ μεγάλα ονόματα ηθοποιών!O Alpha πιστέυω θα στριμωχτεί αρκετά την νέα σεζόν με μουντιάλ απέναντι και με πιο δυνατές σειρές που ετοιμάζονται απο το Σασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Παιδιά ο Alpha μόνο έναν Σασμο έχει που το ξεκίνησε νωρίτερα απ' όλους για να στρώσει κοινό. Τίποτα άλλο. Γι'αυτό άλλωστε δεν είναι ούτε καν δεύτερο κανάλι. Επίσης μην ξεχνάμε το Mega.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μήπως ενόχλησε τους δημιουργούς και το κανάλι το γεγονός ότι ο παραγωγός του Ντέρμπι Γιάννης Καραγιάννης και εταιρεία J.K. Productions ανέλαβαν ταυτόχρονα και το Αυτή η Νύχτα Μένει κατόπιν εντολής του Alpha να δημιουργήσουν, Νύχτα + Σασμός, του χρόνου μία δυνατή ζώνη 21:00-00:30; Και μάλιστα η εταιρεία παραγωγής τρέχει με γοργούς ρυθμούς το Αυτή η Νύχτα Μένει, που ξεκίνησε να υλοποιείται πριν 1-1,5 μήνα, ενώ το Ντέρμπι που εγκρίθηκε εδώ και κανένα 8μηνο προχωρά με πολύ αργούς ρυθμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σιγά την έκπληξη. Υπερπαραγωγές με υψηλό κόστος, μεγάλα ονόματα ηθοποιών και πλοκές που θα καθηλώσουν θα έχουν οι μισές σειρές που διαφημίζονται για του χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !