19 Μαΐου: Το OPEN τιμά τον Ποντιακό Ελληνισμό με ειδικά αφιερώματα και ένα βραβευμένο ντοκιμαντέρ...

Άρης Κατσιφής
1

 


Στις 19 Μαΐου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, το OPEN όπως κάθε χρόνο «αγκαλιάζει» τον Ποντιακό Ελληνισμό και προσκαλεί τους τηλεθεατές σε ένα ταξίδι στην Ιστορία και στις μνήμες που δε σβήνουν ποτέ, σε έναν φόρο τιμής στα αθώα θύματα των Ελλήνων του Πόντου.

Στον αέρα του OPEN από νωρίς το πρωί της 19ης Μαΐου, θα υπάρχει το λογότυπο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου που είναι το γράμμα G, αρχικό της αγγλικής λέξης Genocide (γενοκτονία), όπως το εμπνεύστηκε και το αποτύπωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ).

Τέλος, το OPEN έχει ετοιμάσει ξεχωριστές μικρές παραγωγές (IDs) που περιγράφουν με γλαφυρό τρόπο το διωγμό των Ελλήνων του Πόντου, αλλά κυρίως πώς η ελπίδα και η μνήμη μένουν αλώβητες και περνάνε από γενιά σε γενιά.

Τα ιστορικά γεγονότα και η διαδρομή του Ποντιακού Ελληνισμού θα ξεδιπλωθούν μέσα από ειδικά αφιερώματα στις ζωντανές εκπομπές του σταθμού, συνεντεύξεις, ζωντανές συνδέσεις, αλλά και μαρτυρίες ανθρώπων των οποίων οι οικογένειές τους βίωσαν το διωγμό.

Ακόμα, στις εκπομπές του OPEN θα δούμε πλούσια ρεπορτάζ για τον πολιτισμό, τη μουσική, τα έθιμα και τις παραδόσεις τους, που διατηρούνται ζωντανά χάρη στην ενεργή δράση των Ομοσπονδιών Ποντιακών Συλλόγων.

Στις 22:30 το βράδυ θα μεταδοθεί το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Αλχατζίδη, «Ονειρεύτηκα το Δέντρο – The Tree I Dreamt», το οποίο αποτελεί μία ζωντανή μαρτυρία για τους διωγμούς των Ποντίων από τις πατρογονικές τους εστίες.



Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Όσο υπάρχει Ιβάν Σαββίδης θα υπάρχουν και αυτά τα πολύωρα αφιερώματα στη γενοκτονία των Ποντίων, διότι τα άλλα κανάλια το πολύ πολύ να κάνουν μονάχα μια αναφορά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !