Γεράσιμος Γεννατάς: "Φώναζα εδώ και χρόνια για όλα αυτά όταν όλοι έκαναν ότι δεν καταλαβαίνουν τίποτα"

Άρης Κατσιφής
0


Ο Γεράσιμος Γεννατάς έχει ανησυχία για το μέλλον του θεάτρου ύστερα από τη μεγάλη κρίση του κορονοϊοΰ, αλλά αισιοδοξεί πως η σχέση Τέχνης - κοινού θα αποκατασταθεί σύντομα.

«Οσα βρήκαμε τον χρόνο να κάνουμε στις καραντίνες, που ηρεμήσαμε, τακτοποιήσαμε τις ντουλάπες μας ή διαβάσαμε βιβλία, θα έπρεπε να τα κάνουμε και στην κανονική μας ζωή. Δυστυχώς, την περίοδο του κορονοϊού το κράτος το μόνο για το οποίο ενδιαφέρθηκε ήταν το πώς θα εξοικονομούσε χρήματα. Είναι απορίας άξιο γιατί μας μισεί τόσο πολύ. Και όλοι ξέρουμε ότι για όλα αυτά τα χρήματα που έδωσε το υπουργείο Πολιτισμού, οι δρόμοι που ακολουθούνται είναι ίδιοι για πάρα πολλά χρόνια. Αυτά είναι πολύ γνωστά. Εγώ έκανα πέντε προτάσεις και δεν εγκρίθηκε καμία. Νομίζω πως το θέατρο συρρικνώνεται πολύ λόγω της ίδιας της ζωής. Είναι σαν να μη θέλει ο κόσμος να πηγαίνει σε ένα θέατρο που ασχολείται με τη σκέψη, αλλά μόνο σε παραστάσεις που τον διασκεδάζουν. Αυτό προκύπτει από χα νούμερα, γιατί υπάρχουν δυο-τρεις παραστάσεις που δουλεύουν και οι υπόλοιπες όχι».

Οσο για το κίνημα #ΜeΤοο και τις σκιές της βίας στο θέατρο, ο ίδιος εξηγεί: «Είναι ζήτημα της κοινωνίας μας.. Ο καθένας βγάζει την εξουσία του όπου μπορεί, γιατί είναι ένα φοβισμένο ζώο. Εγώ ήμουν από αυτούς που φώναζαν εδώ και χρόνια για όλα αυτά, όταν όλοι έκαναν ότι δεν καταλαβαίνουν τίποτα», είπε στο Secret.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !