Τηλεόραση δύο ταχυτήτων: Γιατί απαξιώνουμε τους παρουσιαστές σε περιόδους κρίσεων;

Κωνσταντίνος Κότσαρης
13

 


Περιμένατε ποτέ η Ελένη Μενεγάκη και η Δανάη Μπάρκα να αναλύουν εξελίξεις μιας πολεμικής εισβολής σε μία ξένη χώρα; Εγώ όχι, πολύ περισσότερο εκείνες. Πιστέψτε με. Ωστόσο συνέβη.

Να είμαι ξεκάθαρος σε κάποια πράγματα: Όσο με εκνευρίζει η Σίσσυ Χρηστίδου όταν κάνει τον Αστυνόμο Σαΐνη σε υποθέσεις που απασχολούν το Πανελλήνιο, τόσο με ενοχλεί να απαξιώνουμε τους "ψυχαγωγικούς" παρουσιαστές σε περιόδους κρίσεων εντός ή εκτός συνόρων.

Η περίπτωση του Γιώργου Λιάγκα την ημέρα της σφοδρής χιονόπτωσης στην Αθήνα ήταν ένα καλό παράδειγμα που μας έδειχνε ότι αν θέλουν οι της ψυχαγωγίας μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Κάτι ανάλογο συνέβη και την Παρασκευή, όταν η Ελένη Μενεγάκη κλήθηκε να ξεκινήσει την εκπομπή της φυσικά με βασικό θέμα όσα δραματικά εξελίσσονται στην Ουκρανία. Με λόγια κανονικά, τοποθετώντας τον εαυτό της στο επίπεδο που του πρέπει, χωρίς λαϊκισμό τουλάχιστον για τα δικά μου μάτια, εξήγησε πώς θα χειριστεί η ίδια και οι βασικοί της συνεργάτες την υπόθεση αυτή. Και έβγαλε στον αέρα μια ολόσωστη εκπομπή, με αρχή μέση και τέλος.

Στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους στάθηκαν τόσο ο Γιώργος Λιάγκας και η Φαίη Σκορδά, δεδομένου πως σήμερα υπήρχε και μια κινητικότητα ξανά με την επικείμενη δίκη Λιγνάδη. Στο ίδιο μήκος ήταν και η Ζήνα Κουτσελίνη, που η επικαιρότητα αυτή είναι κοντά στη γενικότερη διάθεση της εκπομπής της. Κάπου ανάμεσα η Σταματίνα Τσιμτσιλή, μάλλον μπερδεμένη απέναντι στη σκαλέτα της, που αφορούσε μια ψυχαγωγική εκπομπή ενώ ο κόσμος -ακόμα και εγώ, ένας φανατικός lifestyle θεατής- ήθελα να μάθω τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Να είμαι σαφής, η Σταματίνα ήταν επαρκέστατη, η εκπομπή της ήταν κάπως παράταιρη. Κατά τη γνώμη μου όφειλε να έχει εξαρχής στο πλατό τον Δήμο Βερύκιο να συμπορευτούν. Στην περίπτωση της "Super Κατερίνα” και της Κατερίνας Καινούργιου θα με έπειθε πολύ αν έμενε στο πρώτο σκέλος της θεματολογίας της και δεν καλούσε τον Γιωρίκα Πιλίδη μια τέτοια μέρα. Κάπου ανάμεσα και εκείνη.


Αδικημένοι θα έλεγα πως τόσο η Δανάη Μπάρκα όσο και το δίδυμο των Γιώργου Καρτελιά και Ελίνας Παπίλα αφού η στόχευσή τους στην Ψυχαγωγία τους έκανε να φαίνονται κάπως εκτός τόπου και χρόνου, παρόλο που και οι τρεις έκαναν προσπάθειες να εξηγήσουν το προφανές. Ότι πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους μιας και "η ζωή συνεχίζεται".

Από την άλλη πλευρά, θεωρώ κατάφωρα αδικημένη την Ελεονώρα Μελέτη που αποσύρθηκε για να συνεχιστεί η "Κοινωνία Ώρα MEGA" ενώ μαζί με τον Κώστα Τσουρό θα μπορούσε να ρεμιξάρει καταλλήλως το περιεχόμενο της εκπομπής και να βγάλουν στον αέρα από κοινού μια εξαιρετική εκπομπή με κάλυψη των εξελίξεων και μικρές δόσεις ψυχαγωγίας...

yupiii.gr-Κωνσταντίνος Αντωνάτος

Καλά τώρα για τις περιπτώσεις Μάλεσκου και Μουτσινά σε ένα ενημερωτικό μεγαθήριο όπως ο ΣΚΑΪ θεωρώ πως ήταν η σωστότερη επιλογή, για διαφορετικούς λόγους για καθεμιά από τις δυο αυτές εκπομπές. Κυρίως όμως πως για εμένα όταν έχεις τους ανθρώπους του ΣΚΑΪ δεν μπλέκεις καν με τους ψυχαγωγικούς του.

Το παράδειγμα της Ελένης Μενεγάκη όμως με οδηγεί σε ένα μόνο συμπέρασμα: Αν αφήναμε τους παρουσιαστές, τουλάχιστον τους εμπειρότερους, να διαμορφώσουν τις εκπομπές τους με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύψουν τις εξελίξεις με σεβασμό στους τηλεθεατές και την ταυτότητα των εκπομπών τους, το αποτέλεσμα θα ήταν καλύτερο. Το να αποκλείεις κάποια τηλεοπτικά πρόσωπα ή να παραδέχεσαι από μόνος σου πως δεν μπορείς να βγεις στον αέρα μια τέτοια μέρα, είναι τουλάχιστον ηττοπάθεια. Και αυτή είναι μια παθογένεια που πρέπει η τηλεόραση να τη λύσει μόνη της.

Δημοσίευση σχολίου

13Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Αν πάντως είδε όλες αυτές τις εκπομπές όντως, θα καταλάβαινε ότι δεν το χειρίστηκαν τόσο καλά όλοι. Η καινούριου πχ είχε πολύ καλές κριτικές στο Τουίτερ, δεν μπορείς να μου παίζεις τον πόλεμο και ξαφνικά να πηγαίνεις στο survivor. Επίσης, όφειλε νσ έχει ένα δημοσιογράφο δίπλα της για να την καθοδηγεί. Η Σκορδά δεν νομίζω να είναι χαζή που το άφησε όλο στο Λιάγκα, και ελεγε μια πρόταση κάθε τέταρτο. Δεν έχει να κάνει με απαξίωση, αλλά με το να ξέρεις μέχρι που φτάνουν οι δυνατότητες σου, ειδικά σε τόσο ευαίσθητα θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. *πολύ κακές κριτικές ήθελα να γράψω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καινούρια μόδα είναι αυτή η μάλλον Ελληνική "βλακεία" να βάζεις τις ψυχαγωγικές εκπομπές και τις παρουσιάστριες να βγάλουν εις πέραν τα φλέγον θέματα.
    Καλά ο Λιάγκας είναι Τσάκαλος και είναι ο μόνος που μπορεί να πάρει το θέμα και να το κάνει δικό του και στο τέλος θα τον δικαιώσουν στα νούμερα.
    Μόνο το πρωινό δικαιούται να έχει επικαιρότητα επειδή άλλαξαν το ύφος άντε και μια δυο εκπομπές ακόμη της Ελεονώρας και Σταματίνας και κανείς άλλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν έχουν καμία δουλειά η Καινούργιου (η χειρότερη περίπτωση όλων), η Καραβάτου, η Σκορδά ή η Μενεγάκη να καλύψουν το θέμα. Γιατί δεν μπορούν, δεν έχουν τις γνώσεις. Είναι σαν να λέμε την εγχείρηση να τη κάνει ένας βοηθός μικροβιολόγου στη θέση του χειρούργου.
    Εξαίρεση ο Λιάγκας, η Μελέτη που είναι δημοσιογράφοι. Ίσως και η Τσιμτσιλή που έχει κάνει αν δεν κάνω λάθος κάποια μαθήματα δημοσιογραφίας. Τελεία και παύλα τα έχουμε κάνει όλα αχταρμά πια με τη συνεχόμενη αποθέωση και ασχολία μας με αυτού του είδους τις ανάλαφρες εκπομπές.
    Δημοσιογράφοι πρέπει να καλύψουν το θέμα και μάλιστα με εμπειρία γιατί είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα. Να μιλάει η Καινούργιου πχ με πολεμικό ανταποκριτή σαν τον Δανέζη από το μέτωπο.
    Σε όλες τις χώρες του κόσμου το πρόγραμμα των καναλιών έχει αλλάξει και όλες οι ψυχαγωγικές εκπομπές δεν βγαίνουν ή βγαίνουν με μειωμένη διάρκεια και δεν ασχολούνται με το θέμα. Μόνο εδώ που έχουμε θεοποιήσει την ανάλαφρη τηλεόραση συζητάμε τέτοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ούτε και οι γλυκαναλατες συνεντεύξεις του Χατζηνικολάου μας αρέσουν...αλλά τι να κάνουμε..
    Μια σταθερή ενημερωτική-δημοσιογραφικη εκπομπή που να πιάνει θεματα της επικαιρότητας δεν υπάρχει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο του 8.12. Δεν γίνεται όλοι να τα κάνουν όλα. Πολύ καλά κάνουν τα κανάλια και όταν υπάρχει έντονη επικαιρότητα αντικαθιστούν τις εκπομπές και τα πρόσωπα της ψυχαγωγίας με ενημερωτικές ζώνες με δημοσιογράφους.

    Ήδη είναι παρατραβηγμένο που οι μισές ψυχαγωγικές εκπομπές ασχολούνται με αστυνομικό δελτίο αλλά αυτό ως ένα βαθμό το καταλαβαίνεις γιατί ζούμε σε εποχές που το star system είναι εντελώς απαξιωμένο οπότε και οι ψυχαγωγικές εκπομπές ψάχνουν σε άλλες δεξαμενές θεμάτων. Αλλά το να χειρίζεται ενημερωτικά η Κατερίνα Καινούργιου πολεμική σύρραξη μεταξύ κρατών είναι πια too much.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πάντως να βλέπεις εικόνες πολέμου και καταστροφής και απο κάτω να γραφει "Χαμογέλα και πάλι" ειναι κάπως....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Ο καθενας εφ ω εταχθη".Τελος!
    Οταν υπαρχουν τοσο κοσμοιστορικα γεγονοτα,αναλαμβανουν οι καθαροαιμοι δημουσιογραφοι της ενημερωσης.
    Δεν γινεται τα ψυχαγωγικα προγραμματα με την φυσιογνωμια,που εχουν με τα κουτσομπολικια και τις κιτρινιλες να μετατρεπονται στην καρδια της ενημερωσης τεοιες στιγμες.Αλλωστε και αυτοι που υπηρετουν τα πρωινομεσημεριαναδικα,εχουν στιγματιστει με την ταυτιση τους με την ελαφρια ψυχαγωγια.
    Δηληδη,οι ενημερωτικοι δημοσιογραφοι,τι πρεπει να κανουν;Να παρακολουθουν τον Λιαγκα και την παρεα του να κανει παιχνιδι και αυτοι να ειναι στα μετωπισθεν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγώ θα πω ότι έχει να κάνει με τον άνθρωπο και όχι με την ιδιότητα ψυχαγωγικός ή ενημερωτικός. Γιατί δημοσιογράφος είναι και ο Πορτοσάλτε, αλλά.... Έτσι λοιπόν η προσέγγιση της Μενεγάκη ήταν μία χαρά, όπως και της Σκορδά, που στην ουσία είχε δεύτερο τρίτο ρόλο (πίσω από Λιαγκα και Τάσο). Ακόμα και η εμφάνιση των δύο γυναικών ήταν η αρμόζουσα. Αλλά η Καινούργιου ήταν εκτός τόπου και χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μαρία συμφωνώ με το σχόλιο σου. Δεν έχει να κάνει με το αν είναι ψυχαγωγική εκπομπή, αλλά έχει να κάνει κατά τη γνώμη μου με τους ανθρώπους που την στελεχώνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το να βλεπεις την μενεγακη που το μονο που την νοιαζει ειναι ποιος τα φτιαξε με ποια,ποιος χωρισε με ποια και τι φορεσε η καθε "διασημη" στην ταδε εκδηλωση,να προσπαθει να αναλυσει την κριση στην ουκρανια ειναι τουλαχιστον γελοιο.Δεν κανουν ολοι για ολα οσο και αν προσπαθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ιπτάμενο πλυντήριο νομίζω ότι μπερδεύεις την Μενεγάκη με την Καινούργιου και την Σκορδά. Ποτέ η Ελένη δεν ασχολήθηκε με την προσωπική ζωή των καλεσμένων της και αυτό το αναγνωρίζουν και οι ίδιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !