Breaking News

Νίκος Χορταρέας: Έβγαλε τα ράσα και επέστρεψε στην τηλεόραση


Σαν βόμβα είχε σκάσει η είδηση πριν από περίπου τέσσερα χρόνια ότι ο Νίκος Χορταρέας άφησε τα εγκόσμια και χειροτονήθηκε ιερέας με το όνομα «πατέρας Κυπριανός», θέλοντας έτσι να τιμήσει και τη μνήμη του αγίου που έλυνε μάγια.

Ο διάσημος αστρολόγος και μέντιουμ ήταν εξαφανισμένος από όλους και από όλα, καθώς ιερουργούσε στον Λαγκαδά, με τα media και τους δημοσιογράφους να τον ψάχνουν για μήνες για μία του δήλωση ή μία φωτογραφία του. Ύστερα από τέσσερα χρόνια στην πρώτη του συνέντευξη μιλάει αποκλειστικά στην «Espresso» και τον Βαγγέλη Καράλη, για τον λόγο που αποφάσισε να γίνει ιερέας, τα χρόνια που έζησε ως κληρικός, ενώ αποκαλύπτει και τον λόγο που αποφάσισε να αφήσει τα ράσα και να ασχοληθεί ξανά με τις εκπομπές και την Αστρολογία.

Η «Espresso» τον συνάντησε στο στούντιο όπου έγραψε την πρώτη του εκπομπή στην τηλεοπτική του επιστροφή, με το διάσημο μέντιουμ να έχει ξυρίσει το μούσι, έχοντας τα μαλλιά του ξανά ξανθά, έτσι όπως τον έχουμε συνηθίσει εδώ και 30 χρόνια ως παρουσιαστή!

Πόσα χρόνια απέχετε από τα media;

Τέσσερα χρόνια, τέσσερις μήνες και 13 ημέρες, και είναι η πρώτη μου συνέντευξη που δίνω. Ο Νίκος Χορταρέας όταν ιερουργούσε ως πατέρας Κυπριανός στη Μητρόπολη Λαγκαδά

Τι κάνει σήμερα ο Νίκος Χορταρέας, σε τι φάση της ζωής σας βρίσκεστε;

Βρίσκομαι σε μια φάση αλλαγής, θεληματικά ή άθελα. Ξεκινάω ξανά να κάνω αυτό που ξέρω καλύτερα από όλους, εκπομπές στην τηλεόραση και να λύνω μάγια! Οι εκπομπές μου θα παίζουν σε διάφορα κανάλια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και ξεκινάω και στην Κύπρο, στο κανάλι Plus.

Τι έγινε πριν από τέσσερα χρόνια και αποφασίσατε να γίνετε ιερέας;

Είχε φύγει η μητέρα μου από τη ζωή και ένιωσα την ανάγκη να το κάνω. Όχι ότι ήταν κακό αυτό που έκανα προτού γίνω ιερέας, απλά έτσι αισθάνθηκα. Δεν είναι κακό να λύνεις μάγια. Και ως ιερέας κάθε Τετάρτη έκανα παράκληση του αγίου Κυπριανού, και ερχόταν ο κόσμος και διαβάζαμε ευχές για το λύσιμο της μαγείας και της γλωσσοφαγιάς, γιατί όλα αυτά τα παραδέχεται η θρησκεία μας. Μάγια έλυνα και πριν, μάγια έλυνα και ως ιερέας, τι διαφορά έχει; Απλά η ευχή αλλάζει. Είχε τόσο κόσμο, που ανοίγαμε τις πόρτες γιατί δεν χωρούσαν. Είχα βγάλει την Ιερατική Σχολή και ήταν πόθος μου να γίνω ιερέας. Έγινα διάκος, ιερέας, αρχιμανδρίτης και πήγαινα για δεσπότης, αλλά με έκοψαν στο τέταρτο θαύμα!

Υπήρχε ένα μυστήριο αναφορικά με τη χειροτονία σας και εάν έχετε όντως χειροτονηθεί.

Το μυστήριο ήταν ποιος με χειροτόνησε. Λειτούργησα σε 16 εκκλησίες, έχω φωτογραφίες με άπειρους κληρικούς να λειτουργούμε μαζί και με δεσπότη. Δεν θα μπορούσαν να γίνουν όλα αυτά εάν δεν είχα χειροτονηθεί. Ανήκα στη Μητρόπολη Λαγκαδά και λειτουργούσα σε ένα μεγάλο προσκύνημα στην Παναγία Περπατούσα στο Ηράκλειο Λαγκαδά.

Ο υπόλοιπος κλήρος και οι πιστοί σάς αποδέχτηκαν εύκολα;

Δεν έχετε παρά να ρωτήσετε σε εκείνα τα μέρη. Γεμίζαμε τις εκκλησίες από τον κόσμο. Ένιωσα πραγματική αγάπη από τους πιστούς και τον κλήρο. Είχα φτάσει να κάνω 40 εξομολογήσεις την ημέρα.

Υπήρχαν κάποια κακοπροαίρετα σχόλια που έλεγαν ότι γίνατε ιερέας για οικονομικούς λόγους.

Το είπατε μόνος σας, κακοπροαίρετα! Φαίνεται το έργο που έκανα. Εγώ δεν πήρα από πουθενά λεφτά. Ό,τι έκανα ήταν από δικούς μου πόρους και με τη βοήθεια των πιστών, που δεν μου έδιναν λεφτά, αλλά έφερναν πράγματα, υλικά, δηλαδή, και τα μοιράζαμε σε όσους το είχαν ανάγκη. Σαν μέντιουμ για να κάνω ένα λύσιμο μαγείας παίρνω περίπου ένα χιλιάρικο, ως ιερέας δεν έπαιρνα τίποτα. Από τη δουλειά μου παίρνω μια χαρά λεφτά, δεν πήγα να γίνω ιερέας για τα χρήματα.

Και τι έγινε ξαφνικά και αποφασίσατε να αφήσετε τα ράσα;

Η απόφαση ήταν εν μέρει δική μου. Αρχικά εγώ έμενα στη Μητρόπολη Λαγκαδά και ήμουν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Όλη την ημέρα ήμασταν μαζί με τον μητροπολίτη και, ενώ έγινε η χειροτονία μου, δεν υπέγραψε τα χαρτιά. Ήταν κάτι τόσο τυπικό που δεν δώσαμε σημασία. Συγχωρέθηκε κι έφυγε πολύ γρήγορα, και ξαφνικά τα χαρτιά μου έμειναν ανυπόγραφα. Οπότε ο επόμενος σου λέει «εγώ δεν σε χειροτόνησα, οπότε πώς να υπογράψω;» Ούτε κανείς θα έβαζε το χέρι του να υπογράψει για τον Χορταρέα. Δεν τους κατηγορώ, είναι οι καλύτεροι ιεράρχες, είναι πολύ αξιόλογοι! Μου είπαν να κάνω δικαστήριο με τις φωτογραφίες που έχω και με μάρτυρες τους πιστούς και κληρικούς για να πάρω τα χαρτιά μου. Ιερέας δεν είναι, όμως, το χαρτί που έχεις στο χέρι σου, ιερέας είναι η χειροτονία και εγώ χειροτονήθηκα τρεις φορές.


Πηγή: εφημερίδα Espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια