Αναλυτικό ρεπορτάζ για τα νέα δεδομένα στον ΑΝΤ1: Η αλλαγή πλεύσης, οι συζητήσεις και το «κλειδί» του νέου προγράμματος!

Κωνσταντίνος Κότσαρης
28

 Είναι μία πολύ ιδιαίτερη περίοδος για τον ΑΝΤ1, καθώς το κανάλι για ακόμη μία φορά στην ιστορία ετοιμάζεται να κάνει αλλαγή στη στρατηγική του. Πάμε να δούμε, όμως, πως ξεκίνησαν όλα και γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. 

Από το 2018 που ανελαβε ο Τζώρτζης Ποφάντης τη διεύθυνση προγράμματος του ΑΝΤ1, υπήρξε μία ξεκάθαρη τάση προς τη μυθοπλασία με διάφορες σειρές όπως «Άγριες Μέλισσες», «Επιστροφή», «Γυναίκα χωρίς όνομα», «Ήλιος», «Πέτα τη φριτέζα», «Μην ψαρώνεις», «Το Καφέ της Χαράς», «Φαμίλια», «Παρουσιάστε», «Κάνε γονείς να δεις καλό». 

Άλλα πέτυχαν και άλλα όχι, ωστόσο σε γενικές γραμμές το κανάλι σημειωνε υψηλές τηλεθεάσεις. Για ποιο λόγο, όμως, ξαφνικά το 2021 αποφασίστηκε μία στροφή στα ριάλιτι με πρώτο δείγμα τη «Φάρμα 1», που κορυφώθηκε τη φετινή σεζόν με το να επενδύσουν στη ζώνη 21.00-22.00 με το «Game of chefs» και τη «Φάρμα 2»;

Δύο είναι οι λόγοι: Πρώτον, παρατηρήθηκε πως οι κωμωδίες δεν «πουλάνε» και πως ο κόσμος έχει ανάγκη από δραματικά σήριαλ, είτε απο ριάλιτι. Βέβαια, η τεράστια επιτυχία που σημειώνουν φέτος οι «Συμπέθεροι» στο Mega απέδειξε πως ένα δυνατό κείμενο και καλές ερμηνείες, μπορούν να κάνουν την ανατροπή. 

Δεύτερον, η απόφαση του Ομίλου να λανσάρει τη νέα συνδρομητική πλατφόρμα μυθοπλασίας, δεν άφηνε πολλά περιθώρια στην ελεύθερη τηλεόραση να επενδύσει σε αυτό το είδος. Θα ήταν πρόβλημα, σαφώς, όταν μία καλή σειρά θα έπρεπε να τεθεί στο δίλημμα «Τηλεόραση ή πλατφόρμα;»...Έτσι, αποφασίστηκε, με επιθυμία κυρίως του Θοδωρή Κυριακου, να περιοριστεί η μυθοπλασία στον ΑΝΤ1 TV, με αποτέλεσμα φέτος απλά να πάρουν το «πράσινο φως» οι δύο περσινές σειρές («Άγριες Μέλισσες», «Ήλιος»). 

Τα ριάλιτι, αφενός, δεν πέτυχαν και έφεραν στον ΑΝΤ1 τρομακτικές επιδόσεις, όπως ποσοστά κοντά στο 4%-5%. Η πλατφόρμα, αφετέρου, «κολλάει». Κανένας δεν ξέρει τι θα γίνει με την τελευταία και δεν είναι τυχαίο που υπάρχει μία συνεχής αναβολή, με κάποιους να κάνουν λόγο για δεύτερες σκέψεις της διοίκησης στο κατά πόσο το ελληνικό κοινό είναι έτοιμο να μπει σε αυτή τη διαδικασία. 

Όπως και να χει, αυτή τη στιγμή, τα στελέχη του ΑΝΤ1 έχουν αποφασίσει το «πάγωμα» των δύο ριάλιτι «I am celebrity get me out of here» και «Ninja Warriors». Ο σχεδιασμός θέλει το «Ντέρτι» να παίρνει τη θέση των «Άγριων Μελισσών» και ένα νέο δραματικό σήριαλ τη θέση του «Ήλιου». Και επιθυμούν ακόμα και την προσθήκη ακόμα 2-4 σειρών με εβδομαδιαία συχνότητα ή με δύο φορές την εβδομάδα. Και φυσικα, μην απορήσετε, αν τελικά όλο το υλικό της πλατφόρμας το δούμε κατευθείαν στην prime time του σταθμού. 

«Κλειδί» είναι το πως θα τα πάει το «Μαμα-Τσίτα» του Σεφερλή τον Απρίλιο για το αν θα έχει θέση και τον Σεπτέμβριο στο πρόγραμμα, ενώ το μόνο ριάλιτι που σίγουρα θα δούμε είναι το «Shark Tank» με τον Σάκη Τανιμανίδη. Όσο για το «Married at first sight», στο οποίο δύο άτομα παντρεύονται στην αρχή της γνωριμίας τους, δεν έχει βγει από το «κάδρο», ωστόσο επεξεργάζονται μήπως περιοριστεί σε προβολή στην απογευματινή ζώνη του Σαββατοκύριακου. 

Δημοσίευση σχολίου

28Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Είναι δυνατόν άνθρωποι της τηλεόρασης να μην καταλαβαίνουν ότι δεν είναι οι κωμωδίες που δεν πουλάνε αλλά οι γλυκανάλατες κωμωδίες - ριμέικ ξένων σεναρίων;
    Επίσης φτάνει πια με τα καθημερινά δραματικά, και τα τρίωρα ριάλιτι όσο καλή διάθεση και αν έχεις να παρακολουθήσεις μια σειρά ή ένα ριάλιτι, αν δεν είσαι συνταξιούχος ή άνεργος δεν μπορείς να αφιερώσεις τόσο χρόνο από το καθημερινό σου πρόγραμμα.
    Δεν απορεί κανένας γιατί οι μεγαλύτερες επιτυχίες της ελληνικής τηλεόρασης έχουν μέχρι και σήμερα σημειωθεί τη δεκαετία του '90 τότε που η καθαρή διάρκεια των επεισοδίων ήταν 25 λεπτά και όχι δυομιση ώρες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απορώ γιατί ο αντ1 επιμένει στα ριάλιτι; Αφού δεν το ‘χει. Ας επιστρέψει στη μυθοπλασία. Μπορεί εκτός των μελισσών οι υπόλοιπες προσπάθειες να ήταν στην καλύτερη περίπτωση μέτριες αλλά σίγουρα είναι καλύτερες από τα ριάλιτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ δεν μπορώ να πώ ότι ο Ποφάντης είναι πετυχημένο στέλεχος γιατί τα φάουλ του είναι πολλά ,να λέμε αλήθειες και ας μην αρέσουν στον ΑΝΤ1.Τα reallity τα έστησε με το χειρότερο τρόπο ,μην μηλίσουμε για κάποιες επιλογές σε πρόσωπα .Ο Αντ1 θέλει άερα ανανέωσης σε στελέχοι δεν ξέρω γιατί επιμένετε ότι ο Ποφάντης είναι πετυχημένος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν θα πάρει ο Ατζουν το ninja warrior και το πάει στο ΣΚΑΪ, θα κλαίτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάντως ακούγεται πολύ έντονα ότι ο Αντ1 θα γεμίσει το πρόγραμμα του με 2 νέες καθημερινές σειρές!Η μία θα είναι το Ντέρτι και θα ενισχυθεί με ακόμη 4 εως και 5 νέες σειρές στην prime time!!!Απο Δευτέρα μέχρι Παρασκευή θα είναι γεμάτη η prime time του Aντ1 με ελληνική μυθοπλασία!O κόσμος αυτά θέλει και όχι τα ξεπερασμένα reality!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το Νησί 2 ακούγεται για Αντ1!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το Νησί 2 ακούγεται μεταξύ mega και ετ1.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι το Νησί πάει Αντ1!Το Μega λόγω υψηλού κόστους αποσύρθηκε και θα στραφεί πλέον στα reality ενώ οι συζητήσεις με την ΕΡΤ ναυάγησαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αντ1 και ΕΡΤ διεκδικούν το Νησί 2 με επικρατέστερο τον Αντ1!Απ ότι δείχνουν τα πράγματα ο Αντ1 κάνει ολοκληρωτική στροφή στις ελληνικές σειρές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και η νέα σειρά του Πάνου Κοκκινόπουλου κατηφορίζει προς Αντ1 μεριά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για δώσε link για το Νησί να το δω κι εγώ γιατί ο καθένας γράφει εδώ μέσα ό,τι γεννάει η φαντασία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ούτε ο ίδιος ο Κοκκινόπουλος δεν ξέρει ακόμα σε ποιο κανάλι θα πάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Απ ότι δείχνουν τα πράγματα ο Αντ1 θα έχει 2 καθημερινές κοινωνικές σειρές και ακόμα 5 εβδομαδιές εκ των οποίων οι 2 θα είναι κοινωνικές σειρές,2 κωμικές και 1 αστυνομική.Τα σαββατοκύριακα θα κυριαρχίσουν τα τηλεπαιχνίδια και τα talent show!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο άλλος από πάνω γράφει ότι το μεγκα θα στραφεί του χρόνου στα ριάλιτι...
    Το tvnea γράφει επί λέξει "Θα συνεχίσει να ποντάρει στη μυθοπλασία το MEGA... στην αρχή της σεζόν θα ξεκινήσει με ριάλιτι ενώ σκοπεύει να εντάξει και ένα δεύτερο στο άλλο μισό"
    Ποιον να πιστέψουμε τώρα; Τη σελίδα ή το τρολ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 8.12 περιμένω το link για το Νησί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μόνο ο Αλφα, ο Αντ1 και η Ερτ θα επενδύσουν αρκετά με μεγάλες παραγωγές στην μυθοπλασία την νέα σεζόν και πιο λίγο το Μεγκα...Ο Σκαι με το Μεγκα θα επενδύσουν κυρίως στα reality!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Όταν λέμε ότι το μεγκα θα συμπεριλάβει ένα ριάλιτι στο πρώτο μισό και ένα ακόμα στο δεύτερο μισό, σημαίνει ότι επενδύει κυρίως στα ριάλιτι;; Τα κατανοείτε αυτά που διαβάζετε μερικοί ή τα μεταφράζετε όπως σας βολεύει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλά το κατάλαβα για εσένα που γράφεις για το Νησί 2. Μούφες. Η τακτική του "ρίχνω fake news και όποιος τσιμπήσει"... Αμ δεν τσιμπάμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το πρόβλημα δεν είναι οτι οι κωμωδίες δεν ''πουλάνε'' αλλά το ότι η εμπνευσμένη κωμωδία είναι εδώ και πάνω απο μια δεκαετία πεθαμένη στην ελληνική tv. Και οι ''Συμπεθεροι'' ακόμα, αν προβάλονταν Δευτερα, Τριτη ή Τεταρτη καμία τύχη δεν θα είχαν.

    Είναι που δεν υπάρχει πια έμπνευση? Είναι το οτι δεν δίνουν ευκαιρίες πια τα κανάλια σε νέους δημιουργούς με πρωτότυπες ιδέες? Παντως δεν ειναι δυνατον 30 χρονια μετα να εχουμε μεινει ακόμα στα ονόματα της Παπαδοπουλου, του Παπαπετρου, των Ρηγα-Αποστολου, των Ρεππα-Παπαθανασιου και του Ρωμα και απο 2000 και κατω του Καπουτζιδη ο οποιος στην πορεία περισσοτερο ασχοληθηκε με την τηλεπαρουσιαση παρα με τη μυθοπλασία. Κατι πάει εντελως λάθος.

    Η τηλεόραση πλέον είναι σαν να εχει αποδεχθει ότι το κοινο που θελει πιο έξυπνα προγραμματα εχει στραφει οριστικα στο ιντερνετ και η παραδοσιακή τηλεόραση πρεπει να στοχευει μονο στο να απευθύνεται σε ενα γερασμενο, συντηρητικό κοινό που παρακολουθει διωρες σαπουνοπερρες, τριωρα ριαλιτι και ταλεντ σοου, και εκπομπές κουτσομπολιού. Αντε και καμια κωμωδιουλα κονσερβα διασκευη απο εξωτερικό ίδια με 15 αλλες και με το χιουμορ να αγνοείται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Φίλε 9:30 ο χρόνος θα δείξει αν είναι μούφες...Μην κρίνουμε χωρίς να ξέρουμε!Πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί και το κανάλι,μην βγάζετε βιαστικά συμπεράσματα!Εγκριτοι δημοσιογράφοι που ασχολούνται με το τηλεοπτικό ρεπορτάζ ανάφεραν ότι είναι και ο Αντ1 ανάμεσα στα επικρατέρα κανάλια για το Νησί 2!Γιατί μερικοί βγαζουν τον Αντ1 εκτός στη διεκδίκηση του νησιού?Ο Αντ1 όπως λένε τα αποκλειστικά ρεπορτάζ του blog αυτού,θα δώσει τη μεγαλύτερη βαρύτητα στα ελληνικά σίριαλ!Γιατί δηλαδή να μην υπάρχει και το Νησί στο προγραμμα του Αντ1? Αντί να χαίρεστε που θα επιστρέψουν για τα καλά τα ελληνικά σίριαλ,παίρνεται το μέρος συγκεκριμένων καναλιών και δεν είστε αντικειμενικοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 11.00 πουθενά δεν αναφέρεται ότι ο αντ1 διεκδικεί το Νησί, πόσο μάλλον όλα τα υπόλοιπα παραμύθια ότι δήθεν το μεγκα αποσύρθηκε λόγω κόστους και ότι οι συζητήσεις με ερτ ναυάγησαν. Από το μυαλό σου τα βγάζεις και εννοείται δεν πείθεις κανέναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 11:11 Εσύ δεν πείθεις με αυτά λές!Γιατί τόση αρνητικότητα και εμπάθεια με Αντ1?Δεν είσαι καθόλου αντικειμενικός!Στο είπα ο χρόνος θα δείξει αν είναι φήμες...Ειναι κακό δηλαδή να προβληθεί απο Αντ1 η στην Ερτ που το διεκδικεί?Εσύ στηρίζεσαι μόνο απο συγκεκριμένα blοg...Εγώ δεν κατάλαβα γιατί τόσος πανικός αν προβληθεί τελικά απο Αντ1...Οπου θέλει ας προβληθεί δεν μας νοιάζει εμάς,τα καναλια αφορούν!Φτάνει να είναι άρτια παραγωγή με αξιους συντελεστές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. 11:00 Εσύ δεν πείθεις με αυτά λές!Γιατί τόση αρνητικότητα και εμπάθεια με Αντ1?Δεν είσαι καθόλου αντικειμενικός!Στο είπα ο χρόνος θα δείξει αν είναι φήμες...Ειναι κακό δηλαδή να προβληθεί απο Αντ1 η στην Ερτ που το διεκδικεί?Εσύ στηρίζεσαι μόνο απο συγκεκριμένα blοg...Εγώ δεν κατάλαβα γιατί τόσος πανικός αν προβληθεί τελικά απο Αντ1...Οπου θέλει ας προβληθεί δεν μας νοιάζει εμάς,τα καναλια αφορούν!Φτάνει να είναι άρτια παραγωγή με αξιους συντελεστές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 11:00 Να απαντησω για ΤΟ ΝΗΣΙ 2 οπου κατατεθηκε σε ολα σχεδον τα καναλια όπως ειπαν και αλλοι μεσα απο το blοg αυτο αλλα καποια κανάλια έκαναν πίσω λόγω πολύ ψηλου κοστους.Εγω ακουσα για ΕΡΤ,ΑΝΤ1 ΚΑΙ ΣΚΑΙ οτι το διεκδικουν...Εγω προσωπικά δεν ακουσα απο κανενα να αναφερει το ονομα του Μεγκα οτι το διεκδικει.Ειναι νωρις για το που θα καταληξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δεν έχω κανένα πρόβλημα αν προβληθεί στον αντ1. Πρόβλημα έχω με τα ψέματα που διασπείρεις και τα σενάρια ότι δήθεν παραιτήθηκαν τα άλλα κανάλια που το διεκδικούσαν, ώστε να καταλήξει στον αντ1. ΌΛΑ τα sites γράφουν για μεγκα και ερτ. Φέρε μου το blog που ισχυρίζεσαι ότι είδες την είδηση αυτή, όπως έγραψες και στο τελευταίο σχόλιο που συμπλήρωσες αργότερα στις 11.54. Περιμένω link αλλά δεν έχεις...Γι' αυτό σου είπα ότι δεν πείθεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μην τα ρίχνετε όλα στον Ποφάντη,δεν φταίει για το κακό στήσιμο των reality του καναλιού!Φταίνε ξεκάθαρα οι εταιρίες παραγωγής!Ο ίδιος ο Ποφάντης εξαρχής ηταν εναντίον των reality!Κάποια υψηλά στελέχη του τα επέβαλαν!Ο ιδιος είναι λάτρης των σίριαλ σε αντίθεση με τον Λάτσιο που ήταν λάτρης των reality και δεν προτιμούσε τα σίριαλ..το έδειξε με τον προγραμματισμό του όταν ήταν στον Αντ1!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. 22:10 Κατάντησες γραφικός με τα λεγόμενά σου!!!Τόση εμμονή υπερ του Μεγκα και εναντίων των αλλων?Δεν μπορώ να σε καταλάβω..Λιγη αντικειμενικότητα δεν βλαπτει...Εγω δεν κατάλαβα γιατί θίκτηκες που είπα ότι το διεκδικούν ο Αντ1 και η Ερτ..Τοση εμμονή?Αν το πάρει τελικά ο Αντ1 θεωρείς ότι θα υπάρξει πρόβλημα και είσαι τόσο επιθετικός?Κάποιος ειπε σ αυτο το blog ότι δεν άκουσε πουθενά το όνομα του Μεγκα ότι διεκδικεί το Νησί..Ο καθένας λέει τις πληροφορίες που έχει,δικαίωμα του!Και εγώ άκουσα πρώτα για ΕΡΤ και μετά για Aντ1..Ας μην μπούμε σε λεπτομέρειες...Αλλος θα πεί για Σκάι άλλος για Αλφα..Οπου θέλει ας προβληθεί,τι μας νοιάζει εμάς?Αυτά αφορούν τα κανσλια...Φτάνει να γίνει μια άρτια παραγωγή να τη χαρεί ο κόσμος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Κουραστικός και γραφικός έχεις καταντήσει εσύ που γράφεις διπλά σχόλια και απαντάς στον εαυτό σου προσπαθώντας να μαζέψεις την παπάτζα που αμόλησες. Εκτίθεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !