«Κρίσιμες στιγμές»: Όλες οι λεπτομέρειες για την νέα σειρά της ΕΡΤ

Χρήστος Παναγούλης
1


Το ομότιτλο διήγημα της Γαλάτειας Καζαντζάκη, «Κρίσιμες στιγμές», με πρωταγωνιστές τον Άκη Σακελλαρίου και την Τάνια Τρύπη και εξαιρετικούς συντελεστές και ηθοποιούς, είναι το τρίτο σπουδαίο έργο της ελληνικής λογοτεχνίας που μεταφέρεται στη μικρή οθόνη, με τη μορφή μίνι σειράς, σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη, και κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ1 το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021, στις 22:00.


Η υπόθεση

Στην καρδιά της γερμανικής κατοχής, στα δύσκολα και ταραγμένα χρόνια που σφράγισαν ανεξίτηλα τη ζωή μιας ολόκληρης γενιάς, εκτυλίσσεται η δράση του διηγήματος, με κεντρικούς ήρωες ένα ζευγάρι αστών, τον Δημήτρη και την Ντόρα Καλλιγέρη.

H ζωή του ζευγαριού αλλάζει ριζικά. Για την κυρία Ντόρα, η μία αποκάλυψη διαδέχεται την άλλη: Πρόσωπα, που την εντυπωσιάζουν έρχονται στο σπίτι. Καταστάσεις εναλλάσσονται, που από τη μία την τρομάζουν και από την άλλη τη γεμίζουν ενθουσιασμό και ελπίδα. Κάποια στιγμή έρχεται και το δράμα, που θα σφραγίσει την ύπαρξή της.

Δείτε το trailer:


Τι θα δούμε στο πρώτο επεισόδιο

Απρίλιος του 1941. Ο πόλεμος στην Αλβανία οδεύει προς το τέλος. Τα σύννεφα, όμως, παρά τις νίκες των Ελλήνων, δεν διαλύονται. Ο καθηγητής Δημήτρης Καλλιγέρης και η γυναίκα του η Ντόρα, εύποροι αστοί, που ζουν μια μοναχική ζωή, θα αντιμετωπίσουν έρθουν αντιμέτωποι με μια κατάσταση, που θα τους οδηγήσει σε μια κρίση και αναθεώρηση της μέχρι τώρα ζωή τους…

Η Μαρία Ζορμπά χήρεψε νωρίς. Δούλεψε σκληρά για να μεγαλώσει τα τρία αγόρια της. Ο δεύτερος γιος της, ο Ηλίας, φοιτητής στο Πανεπιστήμιο, πολεμάει στην Αλβανία. Κι ενώ τον περιμένει να έρθει με άδεια, όπως έγραψε από το Μέτωπο, μαθαίνει από τον Μανώλη, έναν συμπολεμιστή του, ότι σκοτώθηκε. Το γεγονός θα συνταράξει και τον Δημήτρη, γιατί ο Ηλίας ήταν από τους αγαπημένους μαθητές του.


Όπως όλοι περίμεναν, οι Γερμανοί εισβάλλουν στην Αθήνα. Η ζωή όλων θα αλλάξει. Ο Μήτσος, ο μεγαλύτερος γιος της Μαρίας, επηρεασμένος από την Έλλη, που μαζί με τον Μανώλη και τον Ηλία ήταν σε μια οργάνωση εναντίον του Μεταξά, θα πάρει τη θέση του αδελφού του στην οργάνωση, που τώρα αρχίζει την αντίσταση εναντίον των Γερμανών κατακτητών. Όμως και η οπτική του Δημήτρη αρχίζει να αλλάζει. Προβληματίζεται για όλα, αλλά κυρίως για τον τρόπο που αντιμετώπισε τον γάμο του με την Ντόρα.



Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Η ερτ πόρρω απέχει σε ποιότητα από τα σκουπίδια των ιδιωτικών καναλιων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !