Eurovision 2022: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι για την Ελλάδα

Χρήστος Παναγούλης
5


Πριν δύο εβδομάδες έληξε η προθεσμία της ΕΡΤ για την υποβολή προτάσεων για την Eurovision 2022. Το ενδιαφέρον ήταν έντονο, καθώς η 10η θέση της Stefania στο Ρότερνταμ δημιούργησε νέα δεδομένα για την Ελλάδα στο διαγωνισμό, επιστρέφοντας μετά από 8 χρόνια ξανά στο δρόμο των επιτυχημένων συμμετοχών. 

Το OGAE Greece, το επίσημο σωματείο φίλων του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision στην Ελλάδα, έδωσε στην δημοσιότητα μία λίστα με όλους τους καλλιτέχνες που κατέθεσαν πρόταση για να συμμετάσχουν στον 66ο διαγωνισμό της Eurovision, ενώ αποκάλυψε και λεπτομέρειες για τα υποψήφια τραγούδια. 

Δείτε παρακάτω τους καλλιτέχνες που διεκδικούν το χρυσό εισιτήριο για την σκηνή του Τορίνο:

Evangelia

H πρόταση της Panik Records είναι η Evangelia. Η όμορφη καλλιτέχνης, που παγκοσμίως εκπροσωπείται από την Sony Music Germany, έχει παραγωγό τον Jay Stolar, έναν άνθρωπο με σπουδαίες μουσικές γνώσεις και συνεργασίες με διεθνώς καταξιωμένους καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων οι Camila Cabello, Aloe Blacc και G-Easy.

Το ενδιαφέρον είναι ότι η πρόταση της Panik περιλαμβάνει τρία τραγούδια, όλα με ερμηνεύτρια την Evangelia. Η παραγωγή τους έχει ολοκληρωθεί – και μάλιστα όπως ενημερωθήκαμε έχουν ήδη γυριστεί και τα τρία βιντεοκλίπ και ετοιμαστεί οι αντίστοιχες χορογραφίες. Η δημιουργική και υποστηρικτική ομάδα που θα πλαισιώσει την Evangelia, εφόσον επιλεγεί, είναι επίσης έτοιμη. Το ύφος των τραγουδιών είναι στο γνώριμο ύφος των ήδη επιτυχημένων τραγουδιών της Evangelia, αλλά ταυτόχρονα και διαφορετικά! Ο συνδυασμός της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και του μοντέρνου pop, μαζί με το πάντρεμα του ελληνικού και αγγλικού στίχου, είναι αυτό που θα τα χαρακτηρίζει.


good job nicky

Ένα από τα ονόματα που είχαν ακουστεί από την πρώτη στιγμή ήταν αυτό του good job nicky. Ο ταλαντούχος, με ιδιαίτερο στυλ καλλιτέχνης αποτελεί την πρόταση της Cobalt Music και θα διεκδικήσει να βρεθεί στη σκηνή του Τορίνο με τα ελληνικά χρώματα με ένα τραγούδι σε σύνθεση του ίδιου και του αγαπημένου συνεργάτη και φίλου του, νεαρού συνθέτη Ερμή Γεραγίδη. Οι στίχοι φέρουν την υπογραφή του good job nicky. Το ύφος του τραγουδιού, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι στο γνώριμο στυλ του Νικόλα, μια μπαλάντα με στοιχεία soundtrack. 


Ηλίας Κοζας

Ο Ηλίας Κόζας, που με τους Koza Mostra και τον Αγάθωνα Ιακωβίδη εκπροσώπησε το 2013 την Ελλάδα με το “Alcohol is free” φτάνοντας στην 6η θέση (4η θέση στο televoting), διεκδικεί για άλλη μια φορά τη συμμετοχή του στη σκηνή της Eurovision. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές μας, κατέθεσε την πρότασή του στην ΕΡΤ η οποία περιλαμβάνει τρία τραγούδια. Τα δύο από αυτά φέρουν στη σύνθεση την υπογραφή του Ηλία Κόζα, ενώ το τρίτο έχει γίνει σε συνεργασία με Σουηδούς συνθέτες και παραγωγούς, που έχουν δουλέψει με Κ-pop συγκροτήματα και καλλιτέχνες. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη πρόταση με ένα δυνατό team από καταξιωμένα άτομα του χώρου. Το ύφος των τραγουδιών; Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μας, και τα τρία τραγούδια έχουν ύφος ξεσηκωτικό, καθηλωτικό και πάνω απ’όλα…χορευτικό! 


Amanda Tenfjord

Η πρόταση για την Amanda Tenfjord (Αμάντα Γεωργιάδη), της ομογενούς από τη Νορβηγία, κατατέθηκε στην ΕΡΤ και έτσι η νεαρή, ταλαντούχα καλλιτέχνιδα θα είναι υποψήφια για την προσεχή Eurovision, όπως κι αναμενόταν. Η πρόταση είναι ολοκληρωμένη, σύμφωνα με τα προαπαιτούμενα της ΕΡΤ, και αποτελείται από ένα τραγούδι. Η 24χρονη Amanda ερμηνεύει ένα δυναμικό μελωδικό κομμάτι που έγραψε η ίδια και είναι γεμάτο συναίσθημα, καθώς προέρχεται από ένα δυνατό γεγονός που συνέβη στη ζωή της, το χωρισμό της μετά από μια μακροχρόνια σχέση.

Στην παραγωγή του τραγουδιού βρίσκουμε το Νορβηγό παραγωγό Bjørn Helge Gammelsæter, που “έκτισε” το τραγούδι πάνω στη μοναδική χροιά της φωνής της Amanda. Τη σκηνοθετική επιμέλεια θα αναλάβει ο αγαπητός Φωκάς Ευαγγελινός, εφόσον επιλεγεί η Amanda, και τη σκηνοθεσία του video clip ο γνωστός από τη συμμετοχή και της Stefania Κώστα Καρύδας.


Νίκος Γκάνος

Μια ακόμα υποψηφιότητα για την Ελληνική εκπροσώπηση στη Eurovision 2022 είναι αυτή του Νίκου Γκάνου. Ο γνωστός και δυναμικός pop τραγουδιστής, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του OGAE Greece, συμμετέχει με ένα – τελικά – χορευτικό τραγούδι, όπως του ταιριάζει και το απαιτεί η Eurovision όπως λέει και ο ίδιος, κι ευελπιστεί να εκπροσωπήσει τη χώρας μας στον προσεχή διαγωνισμό. Το τραγούδι που επέλεξε να υποβάλλει πιστεύει ότι τον αντιπροσωπεύει περισσότερο και είναι ένα pop πολύ χορευτικό τραγούδι όπως άλλωστε τον έχουμε συνηθίσει! Το όνομά του είχε ακουσθεί και άλλες χρονιές ως πιθανός υποψήφιος, ενώ ο ίδιος δεν είχε κρύψει το ενδιαφέρον του να συμμετάσχει στη Eurovision.


Κωνσταντίνος Χριστοφόρου

Ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου έχει ήδη συμμετάσχει στον διαγωνισμό της Eurovision τρεις φορές, όλες εκπροσωπώντας την ιδιαίτερη πατρίδα του τη Κύπρο. Η πρώτη ήταν το 1996, η δεύτερη το 2002 (ως μέλος των ΟΝΕ) και η τρίτη το 2005. Ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, ο οποίος ανήκει στο ρόστερ της MINOS EMI αποφάσισε να καταθέσει στην ΕΡΤ μια δυναμική μπαλάντα με την οποία ο ίδιος ευελπιστεί να επιστρέψει στη σκηνή της Eurovision.


Joanne

H Joanne (Ιωάννα Γεωργακοπούλου) αποτελεί και αυτή πρόταση της Minos EMΙ. Με ένα δυνατό pop, μοντέρνο με ethnic στοιχεία τραγούδι, λοιπόν, σε αγγλικό στίχο, η ταλαντούχα Joanne και νικήτρια του The Voice από την ομάδα της Έλενας Παπαρίζου, διεκδικεί την εκπροσώπηση της Ελλάδας στη Eurovision 2022. Οι στίχοι του τραγουδιού, όπως μας πληροφορεί το OGAE Greece, περιλαμβάνουν ένα σπουδαίο και συγκινητικό μήνυμα ζωής. Η πρόταση ήδη έχει κατατεθεί, ενώ η ομάδα της Joanne ασχολείται με extra λεπτομέρειες ώστε να παρουσιασθεί ακόμα πιο άρτια στη σκηνή του Τορίνο! Επίσης, στο προσωπικό της λογαριασμό στο instagram είχε αναρτήσει πριν λίγες ημέρες ότι συνεργάζεται στο studio με τους γνώριμούς μας Μιχάλη Τσαουσόπουλο και ARCADE καθώς και τη συνθέτρια και τραγουδίστρια Sarah De Warren. 


Άρτεμις Ματαφιά

Η ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός Άρτεμις Ματαφιά μέσω της ΑΜΚΕ “Ελλήνων Μελωδίες” κατέθεσε και αυτή την πρόταση της στην ΕΡΤ. Συγκεκριμένα, πρόκειται για πρόταση δύο τραγουδιών σε συνθέσεις της ίδιας και του Κώστα Γιαξόγλου και σε στίχους του γνωστού ηθοποιού και στιχουργού Βαγγέλη Δουκουτσέλη. Πρόκειται για ένα dance τραγούδι και ένα πιο ατμοσφαιρικό, ερωτικό τραγούδι.  Την ενορχήστρωσή τους έχει κάνει ο Γιώργος Καραγιάννης, ενώ τη σκηνοθεσία και τη χορογραφία ανέλαβε ο Θοδωρής Πανάς, γνωστός χορογράφος και χορευτής, που είχε πλαισιώσει και την Έλενα Παπαρίζου στο “My Number One”. Φυσικά η σκηνική ερμηνεία θα γίνει από την Άρτεμις Ματαφιά την οποία επιμελείται ενδυματολογικά η Νικόλ Παναγιώτου.


Jimmy Sion

Ακόμη ένας φιλόδοξος καλλιτέχνης που έχει προσεγγίσει την ΕΡΤ για τον διαγωνισμό της Eurovision είναι ο Jimmy Sion, πρόταση της Spicy Music, τον οποίον μπορεί να γνωρίσαμε οι περισσότεροι μέσα από το πρόσφατο talent show “House of Fame”, στο οποίο τερμάτισε δεύτερος, αλλά ο ίδιος μετρά ήδη χιλιόμετρα στον χώρο της μουσικής. Άνετος στη σκηνή, έμπειρος με τις live εμφανίσεις και με πολύ πάθος, o Jimmy Sion – με καταγωγή από τη Νάξο και τα Κουφονήσια – θέλει να πραγματοποιήσει το τεράστιο όνειρό του, να βρεθεί στη σκηνή της Eurovision! Σύμφωνα με έγκυρες και αποκλειστικές πηγές του OGAE Greece ο Sion έχει καταθέσει δύο υποψήφια τραγούδια στην ΕΡΤ, αμφότερα σε αγγλικό στίχο. Το ένα είναι σε electronic pop ρυθμούς ενώ το δεύτερο είναι μια πολύ δυναμική μπαλάντα.


Kianna

Η Κωνσταντίνα Ζέρβα, που ακούει στο καλλιτεχνικό όνομα Kianna, πρόταση της Digital Ray Records, είναι μια ανερχόμενη τραγουδίστρια της pop σκηνής. Η Kianna γεννήθηκε στην Καλαμάτα και έδειξε από μικρή ηλικία την αγάπη της για τη μουσική. Η Kianna μας αποκάλυψε ότι η πρόταση της προς την ΕΡΤ για τη Eurovision 2022 είναι ένα κομμάτι με αγγλικό στίχο το οποίο είναι Electro Dance με Disco και Techno επιρροές και το υπογράφει η Beyond Music. Με πολύ Μαντόνα style γενικά, όπως λέει η ίδια, το κομμάτι αυτό ήταν μέσα στα τραγούδια του δίσκου της που ετοιμάζει και θα βγει κοντά στα Χριστούγεννα.


Marseaux

Η πρόταση της νεαρής, ταλαντούχας καλλιτέχνιδας περιλαμβάνει ένα τραγούδι, στο ύφος της Marseaux. Πρόκειται για ένα δυναμικό, σύγχρονο alternative pop τραγούδι με αγγλικό στίχο. Η μουσική και οι στίχοι του τραγουδιού είναι ενός καλλιτέχνη της νέας γενιάς, στιχουργού, συνθέτη και παραγωγού Solmeister (Μανώλη Σολιδάκη) με μήνυμα για γυναικεία ενδυνάμωση και το κίνημα #metoo.


Γιάννης Μωραΐτης

Ένας ακόμα καλλιτέχνης που μόλις πρόσφατα έγινε γνωστό ότι έχει καταθέσει – και μάλιστα από νωρίς – την πρότασή του είναι ο Γιάννης Μωραΐτης. Ο νεαρός καλλιτέχνης είχε και στο παρελθόν προσπαθήσει να εκπροσωπήσει τη χώρα μας, το 2018 και το 2020, κάτι που αποδεικνύει τη μεγάλη θέληση του να συμμετάσχει στο διαγωνισμό εκπροσωπώντας τη χώρα μας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του OGAE Greece, ο Γιάννης Μωραΐτης, που ανήκει στο δυναμικό της Spark Records,  κατέθεσε αυτή τη φορά ένα τραγούδι που δεν είναι χορευτικό, θα είναι όμως με αγγλικό στίχο και πολύ ιδιαίτερο. Ο δημιουργός του τραγουδιού είναι ιδιαιτέρως γνωστός στο διαγωνισμό, αφού έχει συνθέσει τραγούδια που εκπροσώπησαν άλλες χώρες στο παρελθόν.


Η μεγάλη, ωστόσο, έκπληξη είναι η μη κατάθεση – τελικά – πρότασης από την Καλομοίρα που ήταν από τα πρώτα ονόματα που ακούγονταν για υποβολή συμμετοχής για τη Eurovision 2022! Έτσι, παρά το έντονο ενδιαφέρον από την ίδια εδώ και αρκετά χρόνια για ένα comeback στο διαγωνισμό, αλλά και τις προετοιμασίες όλο το προηγούμενο διάστημα για την πρότασή της, φαίνεται ότι αυτό το comeback προς το παρόν δεν θα πραγματοποιηθεί.

Αναμένουμε, επίσης, και τις επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΡΤ για τη συνέχεια της διαδικασίας επιλογής της συμμετοχής μας, που από ό,τι φαίνεται θα γίνει εσωτερικά από ειδική επιτροπή που θα συγκροτηθεί για αυτό το σκοπό και θα αξιολογήσει τις υποβληθείσες προτάσεις. Τονίζουμε ότι η ΕΡΤ είχε θέσει ως προϋπόθεση την υποβολή ολοκληρωμένων προτάσεων μαζί με την δημιουργική ομάδα που θα τις πλαισιώνει, ώστε να προχωρήσουν στην επόμενη φάση της επιλογής.


Πηγή: OGAE Greece

Δημοσίευση σχολίου

5Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Ακουγόταν και ο George Gaudy, ξέρετε αν κατέθεσε πρόταση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με τόσες διαφορετικές συμμετοχές έπρεπε να γίνει διαγωνισμός επιλογής όπως κάνουν οι περισσότερες χώρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιος θα αποφασίσει. Ο κόσμος, η επιτροπή ή και οι δύο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν είναι μόνο αυτοί στο σύνολο έχουν κατατεθεί 24 καλλιτέχνες με 40 τραγούδια απλά αυτοί έγιναν γνωστοί επειδή το δημοσιοποίησαν απλά είναι στο χέρι του καλλιτέχνη αν θα αποκαλύψει αν συμμετέχει η όχι στην διαδικασία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !