«Βαρδιάνος στα Σπόρκα»: Αυλαία για την σειρά της ΕΡΤ

Χρήστος Παναγούλης
1


Ολοκληρώνεται απόψε στις 22.00 η μίνι σειρά της ΕΡΤ «Βαρδιάνος στα Σπόρκα», η οποία βασίστηκε στο ομώνυμο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Διαβάστε παρακάτω όλα όσα θα παρακολουθήσουμε στο αποψινό επεισόδιο.

Επεισόδιο 4ο (τελευταίο)

Όταν η Σκεύω φτάνει στον Τζουγκριά για να περάσει από ιατρικό έλεγχο, ο Γερμανός γιατρός καταλαβαίνει ποια είναι. Αποφασίζει, όμως, να τη βοηθήσει. Η Σκεύω, από το πρώτο βράδυ στο μικρό νησί, συναντάει έναν ερημίτη καλόγερο, τον Νικόδημο. Εκείνος, που θυμάται και τη Σκεύω και τον γιο της, της προτείνει να τον φέρει στο κονάκι του να τον γιατροπορέψει. Ο ίδιος σκοπεύει να ανέβει στο βουνό να βρει την ησυχία του.

Η Ρηνιώ έχει το δικό της βάσανο, γιατί ο καπετάν Κωνσταντής έφερε τον γιο του για να τη γνωρίσει και η μητέρα της επιμένει να προχωρήσει το προξενιό. Παράλληλα, στο χωριό οι φασαρίες εξαιτίας του φόβου για την αρρώστια διαδέχονται η μία την άλλη. Κάποιοι θα φτάσουν να βάλουν φωτιά στο παλιό λοιμοκαθαρτήριο, που φιλοξενεί όσες οικογένειες ήρθαν από τα καράβια για να σωθούν. Τότε θα αναδειχτεί ο ηρωισμός του Νίκα, που σώζει ένα παιδί από τη φωτιά και η καλοσύνη των γυναικών του χωριού, που με επικεφαλής τη φουρνάρισσα θα τρέξουν σε βοήθεια των δυστυχισμένων.

Στον Τζουγκριά, η Σκεύω έχει τη δική της περιπέτεια. Βρίσκει τον γιο της πολύ βαριά άρρωστο και με τη βοήθεια του Χερχέρη τον μεταφέρει στο κονάκι του Νικόδημου. Δεν θα φύγει στιγμή από το πλευρό του, στην προσπάθεια να τον γιατρέψει και να τον σώσει. Κάτι καθόλου εύκολο…

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Εξαιρετική σειρά! Κρίμα να κάνει μονοψήφια αυτή η σειρά και το κοινό να προτιμά το κιτς just και το βαρετό voice.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !