Νέα σενάρια για το µέλλον του Open

Κωνσταντίνος Κότσαρης
2

 


Σε νέα διάσταση εισέρχεται το ενδιαφέρον της BC Partners / United Media για την εμπλοκή της και στην ελεύθερη τηλεόραση μετά τη Nova και την ολοκλήρωση των συζητήσεων με τη Wind. Με δεδομένο το νομοθετικό κώλυμα που προκύπτει (με φόντο τον νόμο Πέτσα – Λιβάνιου) αναφορικά με τις προθέσεις του group να επεκταθεί και στο συγκεκριμένο πεδίο λόγω της συμμετοχής του στη συνδρομητική τηλεοπτική αγορά, συνομιλητές του προεδρεύοντος Eπενδυτικής Eπιτροπής και της Eκτελεστικής Eπιτροπής της BC Partners, Νίκου Σταθόπουλου, θεωρούν βέβαιο ότι θα αναζητηθούν εναλλακτικές λύσεις, διαδικασία στην οποία θα επενδύσει ακόμη περισσότερο το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, αν στο μεταξύ δεν υπάρξει κάποια ουσιαστική μεταβολή σε ό,τι αφορά τις αντίστοιχες διατάξεις. 

 Δεν είναι τυχαίο ότι, μεταξύ άλλων, ακούγεται έντονα το ενδεχόμενο εμπλοκής της BC Partners / United Media και στο κομμάτι της παραγωγής τηλεοπτικού περιεχομένου. Υπενθυμίζεται ότι είναι υπαρκτό το ενδιαφέρον για την έβδομη «ορφανή» άδεια από το ΕΣΡ μέσω παρένθετων προσώπων, ενώ εσχάτως διακινήθηκε το σενάριο περί μυστικών συζητήσεων με την πλευρά του Ιβάν Σαββίδη για την ιχνηλάτηση των πιθανοτήτων εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου του Open, στο πλαίσιο των επαφών γιατην απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ΠΑΟΚ από τη Nova. Οπως είναι γνωστό, η πλευρά του μεγαλομετόχου του «Δικεφάλου του Βορρά» έχει ξεκαθαρίσει πως το κανάλι της Παιανίας δεν είναι σε καμία περίπτωση προς πώληση, διαψεύδοντας επισήμως κάθε σχετική φημολογία.

 Ωστόσο, η δραματική μείωση του μπάτζετ της νέας σεζόν σε συνδυασμό με την αποχώρηση του συνόλου των τηλεοπτικών προσώπων τα οποία σήκωσαν το βάρος της τηλεθέασης πέρυσι (αλλά και της γενικότερης αποψίλωσης του ενημερωτικού τομέα και της διοίκησης), που καθιστούν αμφίβολη την αντοχή τουOpen στο πεδίο του ανταγωνισμού, θα μπορούσαν υπό συνθήκες να αλλάξουν τα δεδομένα. 

 Λάδι στη φωτιά των σχετικών σεναρίων εξακολουθεί να πέφτει εξαιτίας των διαθέσεων που επιδεικνύει ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος βρίσκεται σε εμφανή απόσταση από το επίκεντρο των αποφάσεων και των εξελίξεων στο κανάλι της ιδιοκτησίας του.

media.gr

Δημοσίευση σχολίου

2Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. ενω ο νομος επιτρεπει στον βαρδινογιαννη να εχει ΔΥΟ!! ελευθερα καναλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ δεν βλέπω πάντως να λέει κάτι το media gr. Από τη μια λέει ότι ο Σαββίδης λέει ότι δεν πουλάει κι από την άλλη μιλάει για σενάρια. Τις ίδιες φήμες αναμασάνε, βασικά επειδή διαβάζω το συγκεκριμένο site, το κάνουν τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα παπαγαλίζοντας τα ίδια και τα ίδια. Και δεν νομίζω να ήξερε τίποτα το συγκεκριμένο site πάνω στο θέμα αυτό, σιγά μη μάθει ένα site που ανήκει στον Μαρινάκη τις πραγματικές διαθέσεις του Σαββίδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !