Τα πρώτα αποτελέσματα της τηλεθέασης από τη νέα τηλεοπτική σεζόν που μόλις ξεκίνησε...

Κωνσταντίνος Κότσαρης
11


Πάμε σε κάποια πρώτα συμπεράσματα για τη νέα τηλεοπτική σεζόν που μόλις ξεκίνησε! 



 MEGA

Το πείραμα μέχρι στιγμής πέτυχε και το κανάλι κατάφερε να εδραιωθεί, με ανατροπές που ούτε το ίδιο δεν περίμενε. Απρόσμενες είναι οι πρωτιές που "χτυπά" το «Πάμε Δανάη» και σίγουρα το lead in που παίρνει από την Ελεονώρα δεν παίζει τόσο καθοριστικό ρόλο. Και η Ελεονώρα σαρώνει, καταφέρνοντας προς το παρόν να κερδίζει το «Happy Day». 

Για Μενεγάκη και Χρηστίδου δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα, διότι οι τηλεθεάσεις τους είναι ασανσέρ. Υπήρξαν μέρες σαρωτικές και μέρες που έδειξαν ότι τα πράγματα δυσκολεύουν. Τη Σίσσυ δεν τη φοβόμαστε, η εκπομπή της έχει περιεχόμενο και πρωτογενές υλικό. Από την άλλη, η Ελένη επέστρεψε χωρίς καμία ουσιαστική διαφορά από το παρελθόν. 

Το μόνο που προβληματίζει αρκετά το Μεγάλο κανάλι είναι η καθημερινή σειρά «Το αύριο μας ανήκει» που δίνει και lead in στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού. Δεν έχει κερδίσει μέχρι στιγμής τις εντυπώσεις, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα και οι ειδήσεις να βρίσκονται κάτω από αυτές του ΣΚΑΙ και του STAR εκείνη την ώρα. 

Η «Γη της Ελιάς» τα πηγαίνει εξαιρετικά, παρά τις προβλέψεις πολλών. Μπορεί ο «Σασμός» να έχει πάρει κεφάλι, αλλά σε κάθε περίπτωση το πείραμα έχει πετύχει. 

Σε γενικές γραμμές, το Mega εξελίσσεται στο φαβορί της σεζόν για το Α μισό της σεζόν, αν και ακόμα περιμένουμε και τις νέες σειρές στο prime time που θα ανταγωνιστούν τις «Άγριες Μέλισσες», το πως θα κινηθεί ο σταθμός στη late night ζώνη, αλλά και η εκπομπή του Σαββατοκύριακου με την Κατερίνα Καραβάτου. 

Τέλος, να περιμένουμε να δούε και την έλευση της νέας πρωινής εκπομπής του Star που μπορεί με τη σειρά της να έχει απρόσμενη δυναμική και να «κλέψει» τηλεθεατές τόσο από την Ελεονώρα, όσο και από τη Δανάη. 



ALPHA

Σαφέστατα το κανάλι έχει μία πολύ καλύτερη εικόνα από την περσινή. Φάνηκε ότι επιτέλους ο ALPHA παίζει ξανά καθοριστικό ρόλο στα πράγματα. Το μεγάλο στοίχημα, ο «Σασμός» πέτυχε και με το παραπάνω και αναδεικνύεται στον βασικό ρυθμιστή της ζώνης 21.00-22.00, ενώ μέχρι και στιγμής και το slot των κωμωδιών 20.00-21.00 σαρώνει. 

Η Καινούργιου μπορεί να μην έχει προς το παρόν την περσινή δυναμική της, ωστόσο ο ALPHA βλέπει στη ζώνη αυτή νούμερα που έχει να δει πάνω από 10 χρόνια. Το πρόβλημα είναι οι χαμηλές πτήσεις της Τατιάνας, ενώ και το «Bachelor» δεν έχει φέρει μέχρι στιγμής τα αναμενόμενα (χωρίς καν να έχουν ξεκινήσει οι «Μέλισσες». 

Το «Happy Day» μπορεί να χάνει από την Ελεονώρα αλλά κρατά μία δυναμική, ενώ ευχαριστημένοι είναι με τις «Οικογενειακές Ιστορίες» και το «Deal». 

Μέχρι στιγμής ο ALPHA είναι στους κερδισμένους των πρώτων ημερών. 



STAR

Για το STAR ακόμα δεν υπάρχει καθαρή εικόνα, καθώς το νέο στοίχημα της πρωινής ζώνης δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Η Ζήνα Κουτσελίνη παρά τη χλιαρή πρεμιέρα ανέβηκε, ενώ πολύ ενθαρρυντικές είναι οι τηλεθεάσεις για το «Shopping Star» και τον «Τροχό της Τύχης». 

Το «GNTM» στέκεται με πολύ καλά ποσοστά απέναντι σε τόσο σκληρό ανταγωνισμό, αν και δεν ξέρουμε ποια θα είναι τα δεδομένα μόλις μπουν στη μάχη οι «Άγριες Μέλισσες». 



ΣΚΑΙ

Εδώ επικρατεί ο απόλυτος πανικός! Και τα δύο προιόντα της prime time (Top Chef, Big Brother) φέρνουν απογοητευτικές τηλεθεάσεις. Το ότι ο δεύτερο στέκεται κάπως σε διψήφια οφείλεται αποκλειστικά στο γεγονός ότι δεν έχει τοποθετηθεί απέναντι ο βαρύς ανταγωνισμός του ΑΝΤ1. Τα στελέχη του ΣΚΑΙ γνωρίζουν ότι η φυσική εξέλιξη είναι το ριάλιτι εγκλεισμού να έχει και αυτό μονοψήφια. 

Το «Love It» παρά το γεγονός ότι είναι καλύτερο φέτος, σημειώνει πολικά νούμερα τηλεθέασης, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στην εκπομπή «Όλα γκουντ» το Σαββατοκύριακο. Το «Κάτι ξαναψήνεται» πήγε συμπαθητικά, αλλά ξεκίνησε με τους παίκτες του Survivor και αυτό έδωσε μία λογική ώθηση. Θα είναι από εβδομάδα τα ίδια νούμερα; 

Το «Καλό Μεσημεράκι» ήρθε για να δώσει κάπως μία «ανάσα» στον ΣΚΑΙ, αλλά η συνολική εικόνα είναι τόσο κακή που ένας κούκους δεν φέρνει την Άνοιξη...



  ANT1


Αντίστοιχη είναι και η κατάσταση και στον ΑΝΤ1, απλώς εκεί περιμένουν την ανατροπή της κατάστασης με τις «Άγριες Μέλισσες» και το «2night show». 

Η εκπομπή «Το Πρωινό» μπορεί να μην είναι πρώτη, αλλά φαίνεται ότι τα πηγαίνει καλύτερα από περύσι, ενώ αστάθεια υπάρχει στο «Καλημέρα Ελλάδα». Το «Ρουκ Ζουκ» βρήκε τα πατήματά του και από εκεί και πέρα το χάος. «5χ5», «Ήλιος» και «Game of chefs» είναι οι πονοκέφαλοι στο Μαρούσι. 

Αν δεν λυθούν τα παραπάνω 3 προβλήματα, τότε το κανάλι θα βρεθεί εκτος της πρώτης τριάδας. Μα καλά στην πιο ανταγωνιστική σεζόν της τηλεόρασης άφησαν το τηλεπαιχνίδι του Σεφερλή χωρίς μία ικανοποιητική πασα; Τα λάθη αυτά πληρώνονται, το πρόγραμμα των καναλιών δεν γίνεται να έχει κενά. 

Ακόμα και το Mega που έχει πολύ πιο δυνατό αρχείο από το Mega, αντιλήφθηκε πως μπορεί να πρωταγωνιστήσει μόνο με καινούργιο πρόγραμμα. Η λογική του ΑΝΤ1 να καλύπτει ολόκληρα slot με επαναλήψεις ανήκει στο παρελθόν. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβει και η ιδιοκτησία και να δίνει περισσότερα χρήματα. Ακόμα και απλοί τηλεθεατές φέτος είχαν την αίσθηση οτι ο ΑΝΤ1 έχει ένα παρατημένο πρόγραμμα. Και καλά να το αντιλαμβάνεται η πιάτσα, όταν αυτό «περνά» και προς στον απλό κόσμο, τότε τα πράγματα είναι δύσκολα...


OPEN

Στο OPEN τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Τελικά, το τέλος της συνεργασίας της «Barking well media» με το κανάλι στοίχισε. Η πρωινή ζώνη (τόσο η καθημερινή, όσο και αυτή του Σαββατοκύριακου) βρίσκεται περίπου στο 1/3 της περσινής τηλεθέασης, πτώση που δύσκολα θα συναντήσει κανείς από σεζόν σε σεζόν. 

Το κλίμα που επικρατεί στο OPEN έχει παρασύρει ακόμα και τις σταθερές αξίες, όπως τη Φαίη Μαυραγάνη που δεν την έχουμε συνηθίσει να χάνει στα δυναμικά από τον Γιώργο Αυτιά. Μήπως αυτά βλέπει ο Αντώνης Κανάκης και δεν θέλει να συνεχίσει στην Παιανία; Μιας που αναφέραμε το όνομα αυτό, νομίζω είναι αντιληπτό πως αν τελικά και το «Ράδιο Αρβύλα» και το «Βινύλιο» βρεθούν εκτός OPEN, θα μιλάμε για την «ταφόπλακα» ενός καναλιού που δύσκολα θα μπορέσει να ενταχθεί ξανά στις επιλογές μας στο τηλεκοντρόλ. 

Σοφή κίνηση, ωστόσο, η μετακίνηση της Τζωρτζέλας στη μεσημεριανή ζώνη που κατάφερε από το 0,8%, να "χτυπάει" το 4,1%. Οι υπόλοιπες ώρες για το κανάλι είναι ανύπαρκτες. Αυτά που έρχονται σύντομα και περιμένουμε να δούμε μήπως κάνουν την έκπληξη είναι οι σειρές «Η τελευταία ώρα» που θα δίνει lead in στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, το «Σαγαπάω μεν αλλά...» που θα το βλέπουμε δύο φορές την εβδομάδα στη ζώνη των 20.00 και το καθημερινό παιχνίδι μόδας «Glam Wars» που ακόμα αγνοείται αν θα το βλέπουμε στη μεσημεριανή ζώνη ή στη βραδινή. 

Θέμης Γεωργαντάς, Νικολέττα Ράλλη και Έλενα Χριστοπούλου στα προσεχή σχέδια χωρίς να ξέρουμε παραπάνω λεπτομέρειες. 


Δημοσίευση σχολίου

11Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ νωρίς για συμπεράσματα , δεν έχει αρχίσει ακόμα η σεζόν .Κάποια , δεν αντιλέγω είναι προφανής όσο αφορά τα reality και σειρές δύσκολα θα γίνει η ανατροπή αλλά στις εκπομπές δεν ξέρω τι θα γίνει .Εγώ πιστεύω ότι η Ελένη θα διατηρήσει τα νούμερα της .Δεν έχει πλέον τις απαλείψεις του Mega , που την πετσόκοβαν , το μεγαλύτερο μέρος της εκπομπής πέζει μόνη της και το mega έχει φόρα .Ο Ant1 έχει πρόβλημα μετά τις 15:00 , ένα πρόγραμμα που αλλάζει κάθε σεζόν ,δεν σέβεται συνήθειες και συνεχίζει να κάνει τα λάθοι του παρελθόντος , σερβίροντας σειρές και προγράμματα που είναι καταδικασμένα στα μονοψήφια(ξένη σειρά ,Φριτέζα ) . Έφερε μια κακέκτυπη αντιγραφή του master chef ,καλύτερα να είχε μια σειρά στην ζώνη αυτή , θα φρέναρε και την μυθοπλασία των απέναντι . Ο Ποφάντης έχει αποτύχει πανηγυρικά.......Η Τατιάνα δεν της πάει αυτή η ζώνη ,το έχει ξανά κάνει .Κλίνοντάς να αναφέρω ότι είναι άδικο να κρίνουμε ότι κάποιες εκπομπές βυθίζονται στα μονοψήφια νούμερα τηλεθέασης γιατί αυτό είναι μονόδρομος τελικά ,όταν προωθείς την prime time ζώνη του καναλιού σου που κάνει 7% ,είσαι καταδικασμένος και εσύ στα 5άρια. .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρώτον για τον Ήλιο διαφωνώ κάθετα ναι μεν δεν κάνει τα 20 που έκανε πέρυσι αλλά το 12 και το 13% σε καμία περίπτωση δεν το λες αποτυχία και πονοκέφαλο για τον σταθμό και πέρυσι έτσι ξεκίνησε και ανέβηκε μετά τα Χριστούγεννα το ίδιο θα γίνει και τώρα και ποιο σύντομα μάλιστα απλά είχε απέναντι του μια νέα σειρά που ο κόσμος από περιέργεια και μόνο θα δει τι παίζει από αυτή την εβδομάδα και έπειτα θα δούμε αν το Άσε μας ρε μαμά τι θα κάνει γιατί θα είναι κάτω από τον Ήλιο σίγουρα προβλέπω να φτάνει το 17-20% ο Ήλιος και μεταξύ 13 με 17% το άσε μας ρε Μαμά οσο για την μουρμούρα έχει σταθερούς τηλεθεατές μην ξεχνάμε ότι έχει το δικό της κοινό τώρα όσον αφορά τον Σεφερλή χαίρομαι που αντιμετωπίζει πρόβλημα γιατί εκτόπισε την Μπεκατώρου και το Still Standing που άνετα μπορούσε να συνεχιστεί και φέτος με κάποιες αλλαγές αλλά ο Αντ1 την πούλησε για να πάρει τον Σεφερλή μια ερώτηση το Σταρ ποτέ προβλέπει να βγάλει αυτή την νέα απογευματινή ελληνική καθημερινή σειρά μπας και σταματήσει να δείχνει το χαζοτουρκικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για την ΕΡΤ γιατί δεν λέτε; Λες και δεν είναι κανάλι κάνετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πατε καλα εσεις μας βαζουν τα καναλια βλακειες που απο τοτε εφεραν ποσοστα λογω και το οτι ηταν καλα τα πραγματα πουλατε την κλικα σας πατε καλα οπως για πραδειγμα το my style rocks το 17 εκανε χρυσα νουμερα το 18 καπως αλλα ηταν πλατινα νουμερα το 20 3,4 χαλια γιατι τα νουμερα ηταν τραγικα λογω και του ανταγωνισμου εννοειται φυσικα μας βαζουν να βλεπουμε κατι που το εχει βαρεθει ο κοσμος εδω δεν μπορει να δει την μαγγιρα και να κατσει να δει μπαρκα η καινουργιου η μελετη η το νεο πρωινο διδυμο του star γιατι ενταξει αλλα ο κοσμος βλεπει οτι γουσταρει και δεν βλεπει καν την μαγγιρα γιατι ο κοσμος βαριεται να ακουει να βλεπει fashion police κλπ αλλα και παλι δεν μπορουμε να πουμε στο γεογονος γιατι big brother bachelor game of chefs top chef πεφτουν ολα στον πατο της τηλεθεασης δεν μπορει οκοσμος να βλεπει το αγαπημενο του προγραμμα χωρις να το εχει λατρεψει απο περυσι γιατι ηταν αδικο προγραμματα που ξεκινησσαν τον απριλη αποδραση 5χ5 να βυθιστουν και αυτα στον πατο της τηλεθεασης με ποσοστα που δεν χτυπουν ουτε καν το κοντερ για 20% τηλεθεασης δηλ ελεος ολα τα καναλια κανουν παζαρια αγοραζουν δικαιοματα απο χωρες και μερικα που παιχτικαν στο παρελθον τα αντιγραφουν για να προοθουν νουμερα και ειδικα για το j2us που ηταν μεγαλο λαθος να βαλουν την ιδια επιτροπη οπως συνεβε 2 φορες ας διξουν τον φασουλη που αυτος κατειγορειται για καταγγελειες αυτος και ειναι ψευτης επισης μην μιλησω για το my style rocks που αν επιστρεψει την πρωτοχρονια το 2022 θα μου πεις αν το βαλουν 11 το βραδυ σημαινει οτι τα νουμερα τα πανε παλι 15% η 10% μιας και θα ειναι μετα το μαστερσεφ και γενικοτερα απο φαρμα survior πουα θα δινει πασα κλπ αλλα και παλι σας παρακαλω παρα πολυ α ς ειναι η εστω μια τυχη μηπως και αννανεωθουν αλλιως δεν ξερω ργω τι θα γινει εδω πευρσι περιμεναμε ενα ψυχαγωγικο πρωνιο με μαιρη και ντορεττα και δεν εγινε η συμφωνια επειδη η ερτ δεν ειχε λεφτα τα ειχε για τα καινουργια προτζεκτς και θα εκανες χαμηλες πτησεις και τωρα απο ψυχαγωγια το γυρνουν στην ενημερωση μα καλα τι βλακες ειναι εκει στην ερτ θα μας τρελανουνε. τελος ειναι αναγκη τωρα να μας λενε οι δημοσιογραφοι ψεμματα ποιος ειναι σε συζητησεις τι εκμομπη θα κανει ποιον θα εχει τι θα κανει του χρονου κλπ γιατι ολοι το κανουν για νουμερα και χρημα εδω το yfsf του αντ1 δεν εκανε τα ποσοστα που περιμενε οπως τις αλλες χρονιες λογω το οτι το survivor ετρωγε την τηλεθεαση δηλαδη σκατα τηλεοπτικη σεζον εχουμε τιποτα δεν παει σωστα και το ενοωω γιατι του κανεις δεν ξερει τι μας περιμενει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ισχύει, αλλά πρακτικά δεν έχει ξεκινήσει το πρόγραμμά της. Όσο για το daytime, ότι έκανε πέρυσι κάνει και φέτος, καμία αλλαγή απολύτως. Πάντως δύσκολα βλέπω να καταφέρνει κάποια από τις σειρές της να ξεπεράσει έστω το 7-8%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι ALPHA, MEGA και STAR θα βρίσκονται στους κερδισμένους της σεζόν. Ο ANT1 αντιμετωπίζει πρόβλημα σε κάποιες ζώνες και θα φανεί αν έχει την ψυχραιμία και την υπομονή να τις χτίσει. ΣΚΑΪ και OPEN δύσκολα θα ανατρέψουν το εις βάρος τους κλίμα, ενώ η ΕΡΤ1 διαθέτει ελπιδοφόρο πρόγραμμα και μπορεί να σημειώσει άνοδο, συνεχίζοντας ισως την περσινή της φόρα. Έως τώρα, έκπληξη μου προκαλούν τα υψηλά ποσοστά του Πάμε Δανάη στην πρωινή ζώνη και η εξαιρετική πορεία της Μουρμουρας στους πίνακες τηλεθέασης στην 9η σεζόν προβολής. Είναι νωρίς για συμπεράσματα, μέχρι τις 15/10, για να διαμορφώσουμε τις πρώτες προβλέψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 9:11-what?!?!! Το συντακτικό της Έ δημοτικού! Επειγόντως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η barking well δεν εστησε καμμια απ τις επιτυχιες του οπεν.ετοιμες τις πηρε και τις εκλεψε.Αυτο δεν εχει ξαναγινει.Τετοια ξεφτυλα ανεχτηκε ο σαββιδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι επιτυχίες του Κοκλώνη σταματούν και τελειώνουν στη Χρηστίδου και στην Καινούργιου, που από τότε που ανέλαβε συμπαραγωγός διπλασίασε την τηλεθέασή τους. Τα υπόλοιπα project της BW πήγαν από μέτρια έως άπατα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Βρε παιδιά, ειλικρινά τώρα, κάποιοι που μπαίνετε στην διαδικασία να γράψετε σχόλια μεγέθους οδοντωτού σιδηρόδρομου, τσεκάρετε λίγο γραμματικές, συντακτικό και σημεία στίξης (φαντάζομαι η τελεία μας άφησε χρόνους), γιατί πονάνε τα μάτια μας.
    Τι τρικυμμία εν κρανίω είναι αυτή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !