Ο ΑΝΤ1 έτοιμος να αλλάξει τα πάντα στον προγραμματισμό του; Οι καραμπόλες, τα σκληροπυρηνικά σενάρια και το «κλειδί» Κανάκης...

Κωνσταντίνος Κότσαρης
13


 Να ξεκινήσουμε διευκρινίζοντας πως δεν μεταφέρουμε κάποιο ρεπορτάζ, αλλά συζητήσεις και σκέψεις που εκφράζονται είτε σε συσκέψεις, είτε σε διαδρόμους μεταξύ των στελεχών του ΑΝΤ1. 

Είναι πράγματα που θα αξιολογηθούν και σύμφωνα με τα δεδομένα θα δούμε τι θα υλοποιηθεί και τι όχι. 

Τα πράγματα στον ΑΝΤ1 είναι δύσκολα. Τόσο δύσκολα που φοβούνται το κανάλι να μη βρεθεί στην 4η θέση, κάτω από ALPHA,MEGA, STAR που εμφανίζονται μέχρι στιγμής με ένα πιο συγκροτημένο πρόγραμμα. Σαφέστατα, όλοι στο Μαρούσι ποντάρουν στην επιστροφή των «Άγριων Μελισσών» και κατ' επέκταση του «2night show», ώστε να σημειωθεί μία σημαντική άνοδος στον ημερήσιο μέσο όρο τηλεθέασης. 

Αυτό θα συμβεί, αλλά η αύξηση δεν θα είναι τέτοια για να μπορέσει το κανάλι να ποντάρει σε πρωταθλητισμό στο Α μισό της σεζόν. Έτσι, αυτή τη στιγμή έχουν πέσει πάρα πολλά σενάρια στο τραπέζι και μερικά από αυτά είναι αρκετά σκληροπυρηνικά...

«Κλειδί» σε όλα αυτά είναι το τι μέλλει γενέσθαι με τον Αντώνη Κανάκη. Ο παρουσιαστής είναι κοντά για να συμφωνήσει με τον ΑΝΤ1, αλλά ακόμα οι τελικές υπογραφές δεν έχουν πέσει. Αισιοδοξία υπάρχει, αλλά είναι συγκρατημένη καθώς αρκετές φορές το προηγούμενο διάστημα όλα έδειχναν πως θα υπάρξει συμφωνία και τελικά κάτι στράβωνε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό μέσα στην επόμενη εβδομάδα να υπάρξουν ανακοινώσεις. Τώρα το αν θα είναι από τον ΑΝΤ1, το OPEN ή από αλλού θα δείξει...

Ιδανικά ο ΑΝΤ1 θα ήθελε τους «Ράδιο Αρβύλα» για το slot 21.00-22.00, αλλά ο Αντώνης Κανάκης μάλλον δεν θέλει να φύγει από το 20.00-21.00 που ομολογουμένως του πήγε πολύ καλά. Και ίσως και συμφέρει και τον ΑΝΤ1, καθώς μόνο αυτή η εκπομπή θα μπορούσε αυτή τη στιγμή να ανατρέψει την σαρωτική πρωτιά του ALPHA σε αυτή τη ζώνη με τις δύο κωμωδίες. 

Αν, λοιπόν, οι «Ράδιο Αρβύλα» πάνε στις 20.00, τι θα γίνει με τον «Ήλιο». Θα μετακινηθεί στις 9; Πριν το δελτίο; Πριν τον Σεφερλή; Όλα έχουν πέσει στο τραπέζι, ωστόσο τα ψύχραιμα στελέχη του ΑΝΤ1 αντιλαμβάνονται ότι απέναντι από «Σασμό» και «Γη της Ελιάς», δύσκολα ο «Ήλιος» θα κάνει διψήφιο όταν σε μία πολύ πιο εύκολη ζώνη κάνει 12%. Και το λέω αυτό γιατί υπάρχουν και εκείνοι οι Αντεννικοί που θεωρεί τον «Ηλιο» ικανό να τα βάλει με τα θηρία...Μήπως πάει τότε ο Σεφερλής στην prime time, ο «Ήλιος» για lead in του δελτίου και το «Game of chefs» δίνει πάσα στην καθημερινή σειρά; 

Αυτό είναι πιο πιθανό σενάριο, θεωρώντας πως ένα διασκεδαστικό τηλεπαιχνίδι ανάμεσα σε ριάλιτι και δραματικές σειρές (συν το δυνατό lead in του Κανάκη) μπορεί να καταφέρει να κάνει ένα 12%. Και μπορεί κάποιοι να θεωρήσουν και αυτό το ποσοστό χαμηλό, όμως θα μιλάμε για 40% περίπου άνοδο των ποσοστών του ΑΝΤ1 στη ζώνη σχετικά αυτό που συμβαίνει τώρα. 

Ο ΑΝΤ1 αντιλαμβάνεται ότι την πρωτιά στη ζώνη αυτή δεν θα την πάρει. Ο στόχος είναι να μη βλέπει τουλάχιστον σε πρώτη φάση μονοψήφιες επιδόσεις. 

Και πάμε τώρα σε δύο πραγματικά σκληροπυρηνικά σενάρια που ακούστηκαν...τονίζουμε πως απλά ακούστηκαν εσωτερικά σε γραφεία (ούτε καν σε επίσημες συσκέψεις). 

Το πρώτο αφορά τη «Φάρμα». Ο μέχρι στιγμής προγραμματισμός θέλει το ριάλιτι περιπέτειας να ξεκινά γυρίσματα τέλη Οκτώβρη και να ξεκινήσει να προβάλλεται αρχές Γενάρη. Ειπώθηκε η σκέψη μήπως επισπευσθούν όλα για να βγει μέσα στο πρώτο 10ημερο του Νοεμβρίου και να προβάλλεται καθημερινά στο slot 21.00-22.00 και τις Παρασκευές που θα είναι η αποχώρηση το επεισόδιο να είναι μεγαλύτερης διάρκειας, με το «Game of chefs» να μετακινείται στις 16.45. 

Αυτή η απόφαση μπορεί να ακούγεται απλή, ωστόσο ανατρέπει αρκετά τα δεδομένα ως προς το budget και για αυτό τη χαρακτήρισαμε πριν ως σκληροπυρηνική. Διότι πολύ απλά αυτό σημαίνει πως το κόστος του ριάλιτι αντί να "φορτωθεί" στο Β μισό, θα "φορτωθεί" στο Α μισό, ενώ για το Β μισό θα πρέπει να αναζητηθεί άλλο πρόγραμμα που θα καλύψει τόσες ώρες προγράμματος. Βέβαια, για τότε υπάρχουν αρκετά φορμάτ που υπάρχουν στις διαθέσιμες επιλογές του ΑΝΤ1, όπως το «Ποιος θέλει να γίνει Εκατομμυριούχος», το «Mαμα…τσίτα» με τον Μάρκο Σεφερλή, το ερωτικό-ψυχολογικό θρίλερ «42? C», το «I’m a Celebrity…Get Me Out of Here!», το «Shark Tank», το  «Married at first sight», αλλά και το «Ninja Warrior». Από όλα αυτά, το ««I’m a Celebrity…Get Me Out of Here!» ίσως είναι το πιο δύσκολο να βγει τη φετινή σεζόν και μάλλον αναμένεται να γυριστεί το Καλοκαίρι του 2022 για να βγει το Φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς. 

Το δεύτερο σκληροπυρηνικό σενάριο (όχι λόγω budget αλλά ανατροπής του μοντάζ αλλά και των πιθανών εμπλοκών με τη μαμά-εταιρεία παραγωγής) είναι το «Ελλάδα έχεις ταλέντο» να γίνει καθημερινό και μονόωρο και το «Game of chefs» με αρκετά μεγαλύτερης διάρκειας τα Σαββατοκύριακα. 

Για να δούμε...

Δημοσίευση σχολίου

13Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Καλύτερα Αρβύλα στις 20:00 και Ήλιος στις 21:00, κι ας κάνει το δεύτερο 12% στη τωρινή ώρα μετάδοσης. Στην ζώνη των 21:00-22:00 λόγω και μόνο του lead in του Κανάκη και της αναμονής για τις Μέλισσες στο πρώτο και τέταρτο 15λεπτο της σειράς αντίστοιχα θα καταφέρνει να φέρνει ένα ας πούμε καλό ποσοστό της τάξεως του 10% με τέταρτα του στιλ 15%, 6%, 8%, 12%. Πέρα από το γεγονός ότι θα βγάζει μια συγκροτημένη εικόνα προς τους τηλεθεατές με ένα φαινομενικά δυνατό πρόγραμμα, δεν θα χρειαστεί να βγάλει κυριολεκτικά "τα πετρέλαια" στα άλλα projects μόνο και μόνο με την ελπίδα ότι θα αυξήσει σημαντικά τα μερίδια του 21:00-22:00. Τα καθημερινά επεισόδια Φάρμας και το Ελλάδα Έχεις Ταλέντο δεν είναι τόσο δυνατά για να αντέξουν αυτή την πίεση του ανταγωνισμού (θα κάνουν πιθανότατα μια τρύπα στο νερό και θα βγάλουν εικόνα πανικού στην αγορά), οπότε το καλύτερο θα είναι και τα δύο αυτά προγράμματα να παίζουν 2 φορές την εβδομάδα στα πρότυπα του περσινού προγραμματισμού της Φάρμας Παρασκευές και Σάββατα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία όλα αυτά τα σενάρια όμως υπάρχει και κάτι δεδομένο που είπε η Ντορέτα προχθές: Ότι το Game of Chefs δεν κόβεται και ότι τα τελευταία τους γυρίσματα είναι τέλη Οκτωβρίου. Άρα μήπως γύρο στον Νοέμβριο έρχεται η Φάρμα να πάρει τη θέση του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρόβλεψη μου:
    Αν ο Κανάκης κλείσει στον Αντ1 πάει στις 20:00. Ο Ήλιος μετακινείται πριν το 5χ5, το Game of Chefs τελειώνει αρχές Νοεμβρίου και τη θέση παίρνει καθημερινά η Φάρμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά κρασιά….άπατος ο Αντ1 φέτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το λάθος του αντ1 φέτος είναι ότι επένδυσε σε ριάλιτι και παιχνίδια (game of chefs, φάρμα, κλπ) και όχι στην μυθοπλασία. Επαναπαύθηκε στην επιτυχία των μελισσών στον μέτριο ήλιο και σε τίποτα άλλο. Άφησε την ομάδα των μελισσών να κάνουν τον σιωπηλό δρόμο(τα πήγε αξιοπρεπέστατα και σε νούμερα και σε κριτικές) στο μέγκα, γιατί όχι στον αντ1; Έπρεπε να κυνηγήσει και μια ακόμη δυνατή δραματική σειρά και μία κωμωδία. Κωμωδία δυνατή όμως, όχι άρπα κόλα σαχλές σαν τις τελευταίες. Φέτος ο αντ1 να ξεχάσει τον πρωταθλητισμό. Να βάλει μυαλό για του χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 16:45 - 17:45 GAME OF CHEFS
    17:45 - 18:45 ΗΛΙΟΣ*
    18:45 - 20:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    20:00 - 21:00 ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ
    21:00 - 22:00 5Χ5 **

    * ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΙΔΙΑΊΤΕΡΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΠΈΝΑΝΤΙ
    **ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΌΤΑΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΑΊΖΟΥΝ ΣΕΙΡΕΣ ΚΑΙ ΡΙΑΛΥΤΙ

    Πρώτο κανάλι δεν πρόκειται να γίνει φέτος αλλα είμαι 100% σίγουρος ότι με αυτόν τον προγραμματισμό, τα νούμερα θα ανέβουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. O ήλιος σε αριθμό τηλεθεατών ξεπερνάει τον ανταγωνισμό σχεδόν καθημερινά. Ας μη κοιτάμε μόνο τα επιμέρους κοινά. Στην ώρα του είναι πρωτο. Καλυτερα chefs στις 16,45 και Κανάκης 17'45 με Σεφερλή στις 21.00

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Sto Ti Les Tora eipan oti o Kanakis exei ipograpsei me to Open

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το 5x5 θα το «κάψουν» αν το βάλουν prime-time,ειναι αρκετά χαλαρό τηλεπαιχνίδι που ταιριάζει καλύτερα στην απογευματινή ζωνη.Το καλυτερο σενάριο θα ηταν:

    16:45 5x5
    17:45 Game of chefs
    20:00 Ήλιος
    21:00 Ράδιο αρβύλα
    22:00 Άγριες μέλισσες
    23:30 The 2night show/Ενώπιος ενωπίω
    Και το ταλέντο να προβάλλεται τα Σ/Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το παράκαναν τα κανάλια και θα τρελάνουν το κόσμο και κρίμα να χάνονται παραγωγές κ θέσεις εργασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 7:38 Αυτό που βγάζουμε καλύτερο πρόγραμμα από τα κανάλια με ξεπερνάει..
    Σε αντίθεση με τον ΑΝΤ1 φέτος μυαλό έβαλε ο ALPHA, του πήρε βέβαια δύο χρόνια για να κάνει σοβαρό προγραμματισμό καθημερινής δραματικής σειράς..
    Του χρόνου όλα δείχνουν prime time μόνο με μυθοπλασία. Ελπίζω πάντως να μη διαλέξουν σειρές που δεν βλέπονται, μόνο και μόνο γιατί ο κόσμος έδειξε πως θέλει μυθοπλασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 16'45 Σεφερλής
    17'45 game of chefs (από Δεκέμβρη εκατομμυριούχος)
    21'00 καθημερινά το ταλέντο και από πρωτοχρονια φάρμα
    Και Κανάκης εκτός όπως είχε πει και ποφαντης στη παρουσιαση
    Ο ήλιος καλούτσικα τα παει στις 20'00 δε μετακινείται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όταν έχεις δύο χρόνια άσχετο άνθρωπο με τον προγραμματισμό λογικό για.τον alpha ο Κόμπος έκανε θαύματα και πόσο σωστό που τα trailer έπαιζαν και όλο το καλοκαίρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !