Στις φλόγες «τυλίχθηκε» η μισή Ελλάδα...

2

Εδώ και τέσσερις μέρες οι πυροσβέστες και οι εναέρινες δυνάμεις δίνουν τιτάνια «μάχη» με την πύρινη λαίλαπα που ξέσπασε και συνεχίζει να τυλίγει με μένος πολλές περιοχές της χώρας. Οι φλόγες να έχουν φτάσει μέχρι την Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας

Άνθρωποι απομακρύνονται από τα σπίτια τους,φεύγουν από τις περιουσίες τους με σκοπό να σωθούν(ας μην ξεχνάμε βέβαια και την μια απώλεια που είχαμε). Η λίστα με τις καταγγελίες για εμπρησμούς πληθαίνει. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει δυο συλλήψεις υπόπτων σε Αθήνα και Καλαμάτα και ένας άνδρας προσήχθη στο Κρυονέρι.Προϊόν εμπρησμού είναι και η φωτιά  στο Πεδίον του Άρεως.

Και εδώ έρχεται το ένα ερωτήματα μετά το άλλο. Έχουμε την κλιματική αλλαγή που ειδικοί αναφέρουν πως στην επόμενη δεκαετία ο πλανήτης θα αντιμετωπίσει ισχυρά και έντονα καιρικά φαινόμενα (βλ. λειψυνδρία,πυρκαγιές,σεισμοί...). Προφανώς αυτό που ζούμε τις τελευταίες μέρες δεν είναι αποτέλεσμα μόνο της κλιματικής αλλαγής ,αλλά η παρέμβαση ανθρώπινου χεριού που χωρίς ενσυναίσθηση αλλά με μίσος, προσπαθεί να καταστρέψει ότι κινείται.

Μεγάλος ο πόνος για ολους αυτούς τους ανθρώπους που βλέπουν τα όνειρα και τις περιουσίες τους να χάνονται μέσα σε μια στιγμή,άδικα.

Ένα μεγάλο μπράβο ωστόσο αξίξει  στους «ήρωες»,τους πυροσβέστες που με κίνδυνο την ζωή τους ,άυπνοι και κουρασμένοι δεν σταματούν μέχρι να σβήσουν τις φλόγες και να σώσουν ότι είναι δυνατόν. Το ίδιο και οι δημοσιογράφοι που προσπαθούν να μεταδώσουν τα όσα συμβαίνουν με ψυχραιμία.Μπράβο τους!

Η πηγή οξυγόνου μας είναι τα δέντρα,η φύση. Εάν καταστρέφουν τότε ο άνθρωπος είναι καταδικασμένος.Ας είναι αυτές οι ώρες οι τελευταίες που θα ζήσει η χώρα μας και το «ουράνιο τόξο» να μην αργήσει να βγει...για όλους.


Δημοσίευση σχολίου

2Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Εκτός από τους πυροσβέστες και τους εθελοντές οι οποίοι παλεύουν μόνοι τους με πενιχρά μέσα και δυνάμεις ενώ το κράτος έχει απλώσει λευκή πετσέτα από τη πρώτη μέρα και αξίζουν φυσικά το μεγαλύτερο μπράβο, ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ αξίζει και στο OPEN που είναι το μοναδικό μεγάλο κανάλι που μεταδίδει τις εξελίξεις ακριβώς όπως είναι και όχι ωραιοποιώντας τα πράγματα όπως κάνουν όλα τα υπόλοιπα. Και δικαιώνεται και στην τηλεθέαση.

    Κουραγιο σε όλους. Μακάρι κάποια στιγμή να λήξει όλη αυτή η τραγωδία - η οποία στο μεγαλύτερο μέρος της εκτυλίχθηκε με άπνοια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !