Αυτοί είναι οι κριτές του Game Of Chefs

5

Τα μαγείρεψαν, τους έψησαν και σύντομα θα ξεκινήσουν γυρίσματα. Και λέω ότι «τους έψησαν» γιατί οι τρεις σεφ που θα είναι οι κριτές στο καινούργιο ριάλιτι μαγειρικής που ετοιμάζει ο ΑΝΤ1, το Game Of Chefs, είναι καταξιωμένοι στο χώρο τους και σίγουρα δεν είναι τυχαίο που έχουν δώσει τα… φώτα τους ακόμα και σε ανταγωνιστικά προγράμματα, όπως το Master Chef.

Όπως πρώτα αναφέραμε στο newsit.gr ο ΑΝΤ1 την καινούργια σεζόν θα προβάλλει το Game Of Chefs, όπου τρεις καταξιωμένοι σεφ κάθονται στη θέση του κριτή και δοκιμάζουν στα… τυφλά, ενώ τρεις ομάδες διαγωνίζονται για την κυριαρχία τους στην κουζίνα.

Στο Game Of Chefs διαγωνίζονται επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες και το παιχνίδι ξεκινά με τις «Blind Taste Test», όπου ο κάθε διαγωνιζόμενος σερβίρει τη μαγειρική του πρόταση που θα τον περάσει στην επόμενη φάση, ενώ οι κριτές δεν γνωρίζουν σε ποιον ανήκει το κάθε πιάτο! Για να περάσει ένας διαγωνιζόμενος στην επόμενη φάση, στο  Boot Camp, θα πρέπει οι δύο από τους τρεις κριτές να εγκρίνουν το πιάτο του. Το  Boot Camp περιλαμβάνει μια σειρά δοκιμασιών, όπου οι παίκτες πρέπει να αποδείξουν ότι διαθέτουν τις δεξιότητες και την αφοσίωση που απαιτούνται για έναν σεφ πρώτης γραμμής, ενώ μετά από κάθε δοκιμασία, οι κριτές θα επιλέξουν τους διαγωνιζόμενους που θα εντάξουν στις ομάδες τους.

Το τρίτο στάδιο του Game Of Chefs είναι τα «Kitchen Battles», όπου ο ρόλος των τριών σεφ αλλάζει, καθώς γίνονται αρχηγοί των ομάδων τους. Οι σεφ μπορούν να καθοδηγούν, αλλά όχι να μαγειρεύουν μαζί με τις ομάδες τους στα battles. Τα πιάτα θα κρίνονται, πλέον κάθε φορά, από διαφορετικούς  γνώστες της υψηλής γαστρονομίας και από τις τρεις ομάδες θα αναδεικνύεται η νικήτρια.

Ωστόσο στη συνέχεια, τα μέλη των δύο ηττημένων ομάδων θα διαγωνίζονται μεταξύ τους και οι τρεις σεφ, ως κριτές πάλι, θα δοκιμάζουν όλα τα πιάτα μέσα από «Blind Taste» διαδικασία, παίρνοντας το μεγάλο ρίσκο να απορρίψουν, χωρίς να το ξέρουν, το πιάτο ενός διαγωνιζόμενου της ομάδας τους.

Πριν από λίγο λοιπόν κλείδωσαν οι σεφ που θα είναι οι κριτές αλλά και αρχηγοί των ομάδων και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου είναι ο Άγγελος Λάντος, ο Άνταμ Κοντοβάς και ο Βασίλης Μουρατίδης!

Και για να τους γνωρίσετε καλύτερα

Ο Άγγελος Λάντος αμέσως μετά το λύκειο ξεκίνησε να εργάζεται ως σερβιτόρος, αλλά κατάλαβε ότι η αγάπη… και το ταλέντο του… ήταν εντός της κουζίνας. Έτσι σπούδασε μαγειρική και στη συνέχεια εργάστηκε σε γνωστά αθηναϊκά εστιατόρια, ενώ από το 2005 βρέθηκε στην κουζίνα του πολυβραβευμένου εστιατορίου της Αθήνας, τη Σπονδή, ως sous chef δίπλα στον Γάλλο chef Arnaud Bignon.  Μετά την αποχώρηση του Bignon, το 2012, ανέλαβε επίσημα την κουζίνα του εστιατορίου που κατείχε 2 αστέρια Michelin καταφέρνοντας να διατηρήσει τη διάκριση που λαμβάνει από το 2008 έως σήμερα.

Να αναφέρουμε ότι ο Άγγελος Λάντος έχει εργαστεί σε βραβευμένα με αστέρια Michelin εστιατόρια, όπως τα  «L’Enclume» στην Αγγλία, «Cheval Blanc» στην Ελβετία και «Flocons de Sel» στη Γαλλία, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες φεστιβάλ γαστρονομίας ενώ το 2018 το όνομα του βρισκόταν στη λίστα με τους 300 καλύτερους chef παγκοσμίως.    

Ο Άνταμ Κοντοβάς είναι ο νεότερος σε ηλικία από τους τρεις διακεκριμένους σεφ και αποφάσισε να ασχοληθεί με τη μαγειρική στην ηλικία των 24 ετών ακολουθώντας έναν φίλο του που ήθελε να γίνει μάγειρας σε σχολή μαγειρικής. Εκεί αντιλήφθηκε την αγάπη αλλά και το ταλέντο του και αφού αποφοίτησε με άριστα εργάστηκε σε γνωστά εστιατόρια της Αθήνας, αλλά αποφάσισε να ταξιδέψει στην Ιρλανδία για να εργαστεί στο βραβευμένο εστιατόριο «Danu at the Brehon», όπου λόγω των ικανοτήτων του προήχθη σε chef de partie. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ρργάστηκε στο πολυβραβευμένο boutique hotel Amanzoe, στο Πόρτο Χέλι, όπου μαγείρεψε για μερικούς από τους πιο πολυσυζητημένους VIPs του κόσμου, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε καθήκοντα chef de cuisine. στο Premiere του Intercontinental Hotel, που βραβεύθηκε με Χρυσό Σκούφο, ενώ το 2015 ανέλαβε την πρώτη του κουζίνα ως head chef. Η αδυναμία του για πιάτα με ψάρια και θαλασσινά τον οδήγησε στις Βρυξέλλες, όπου εργάστηκε στο βραβευμένο με αστέρι Michelin, «Sea Grill» και στη συνέχεια ακολούθησαν το βραβευμένο Bar Restaurant Mylos στη Σαντορίνη, το βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin «Μaaemo» στο Όσλο της Νορβηγίας και το boutique hotel Astarte Suites στη Σαντορίνη, ενώ σήμερα, είναι επικεφαλής του project KOBRA, ενός bar εστιατορίου με πολύ μοντέρνες τεχνικές.

Και τέλος, ο τρίτος κριτής είναι ο Βασίλης  Μουρατίδης που έχει βραβευθεί με εφτά Χρυσούς Σκούφους και τρία αστέρια FNL che. Ανακάλυψε την αγάπη του για τη μαγειρική ένα καλοκαίρι στο εστιατόριο ενός οικογενειακού φίλου στη Γερμανία και έτσι αποφάσισε να σπουδάσει τα μυστικά της. Αμέσως μετά βρέθηκε στο εξωτερικό, όπου εργάστηκε σε βραβευμένα με Michelin εστιατόρια του εξωτερικού, γνώσεις που «κουβάλησε» επιστρέφοντας στη γενέτειρά του, τη Θεσσαλονίκη και το 2010 βρέθηκε στην κουζίνα του πολυβραβευμένου Squirrel του πεντάστερου ξενοδοχείου Danai Beach & Villas στην παραλία Νικήτης στη Χαλκιδική, δίπλα στον chef Hervé Pronzato, ενώ το 2014 ανέλαβε το Squirrel ως Executive Chef. Σύντομα μάλιστα στη συμπρωτεύουσα θα υπάρχει ένα νέο εστιατόριο με την υπογραφή του… και τα πιάτα του που προσφέρουν  ξεχωριστές γευστικές εμπειρίες.

Αυτοί λοιπόν, ο Άγγελος Λάντος, ο Άνταμ Κοντοβάς και ο Βασίλης Μουρατίδης θα είναι οι τρεις κριτές στο καινούργιο ριάλιτι μαγειρικής Game Of Chefs που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις αρχές της καινούργιας σεζόν, επιθυμώντας να… ψήσει τους τηλεθεατές να συντονίζονται στον ΑΝΤ1 για να το παρακολουθούν…!


Πηγή:  newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

5Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Ωχ....απ ολους τους σεφ σε αυτους κατεληξαν???...πανε για πανωλεθρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α καλα. Στον κόσμο του ο ΑΝΤ1. Πόσο θα κάνει; 10αρι και πολύ λέω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακόμα δεν βγήκε και το προδικάζετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρόβλεψη: Η Καραβάτου θα είναι η παρουσιάστρια του ριάλιτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !