ΤΗΛΕΒΑΡΟΜΕΤΡΟ: Οι νικητές και οι χαμένοι της τηλεοπτικής σεζόν

Χρήστος Παναγούλης
4

Φτάνει σιγά σιγά στο τέλος της και αυτή η τηλεοπτική σεζόν…Μία σεζόν δύσκολη, με πολλές ανατροπές, που θα μας μείνει αξέχαστη για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Πάμε λοιπόν να δούμε ποιοι κατάφεραν να ξεχωρίσουν την σεζόν που μας πέρασε και ποιοι προσγειώθηκαν…απότομα.

Οι νικητές:



Κατερίνα Καινούργιου

Αν κάποιος έλεγε πριν λίγα χρόνια ότι η Κατερίνα Καινούργιου θα παρουσίαζε την πιο επιτυχημένη εκπομπή στην πρωινή ζώνη, και μάλιστα από ένα κανάλι με μέσο όρο γύρω στο 5%, οι περισσότεροι θα τον πέρναγαν για τρελό. Fast forward στο 2021, και το «Ευτυχείτε» τερματίζει καθημερινά πρώτο στους πίνακες τηλεθέασης. Χρόνο με τον χρόνο, η παρουσιάστρια έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα «προϊόν» με την υπογραφή της και να χτίσει ένα κοινό που την ακολουθεί πιστά. Σίγουρα το «Ευτυχείτε» δεν είναι για όλους, αυτό όμως που έχει σημασία στην τηλεόραση δεν είναι να σε βλέπουν όλοι, αλλά να είσαι αυθεντικός και να δίνεις στον τηλεθεατή κάτι που δεν θα βρει αλλού. Πίσω βέβαια από την επιτυχία της συγκεκριμένης εκπομπής κρύβονται και πολλές ώρες δουλειάς, αφού η Κατερίνα Καινούργιου έχει συγκεντρώσει γύρω της ένα dream team συνεργατών, τόσο μπροστά όσο και πίσω από τις κάμερες. Όσο για τα μεταγραφικά σενάρια, η αλήθεια είναι ότι υπήρξαν κρούσεις μέσα στην σεζόν, ωστόσο σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μου δεν τίθεται αυτήν την στιγμή θέμα μετακίνησης.


Γιώργος Καράβας

Όταν συμμετέχεις σε ένα τόσο επιτυχημένο project όπως το «GNTM», είναι λογικό να ανεβαίνουν οι μετοχές σου στο τηλεοπτικό «χρηματιστήριο», ειδικά όταν είσαι νέος και ωραίος όπως ο Γιώργος Καράβας. To επιτυχημένο μοντέλο αντικατέστησε την Έλενα Χριστοπούλου ως coach των παικτών και κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις. Απ’ όσο μάλιστα είμαι σε θέση να γνωρίζω, οι τηλεοπτικές προτάσεις που ακολούθησαν μετά το τέλος του ριάλιτι μοντέλων ήταν αρκετές, ενώ στο στόχαστρο των τηλεοπτικών καναλιών μπήκε και η σύζυγος του Γιώργου Καράβα, Ραφαέλα Ψαρρού. Το σίγουρο είναι ότι από Σεπτέμβρη θα τον βλέπουμε στον νέο κύκλο του «GNTM», ενώ μην απορήσετε αν δείτε το Star να τον αξιοποιεί και σε κάποιο άλλο project στο β’ μισό της σεζόν. Απ’ ότι μαθαίνω μάλιστα, μία σκέψη που έχει πέσει στο τραπέζι είναι να συμμετάσχει μαζί με την σύζυγο του στον νέο κύκλο του «Globetrotters», ο οποίος θα βγει στον αέρα όταν το επιτρέψει η κατάσταση με τον κορονοϊό.


Γιώργος Λιανός

Ο Γιώργος Λιανός είναι ένας παρουσιαστής με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του, ωστόσο για πολλούς έπαιζε μπάλα στην β’ τηλεοπτική κατηγορία. Αυτό άλλαξε με την φετινή επιτυχία του «Survivor», αφού κατάφερε να αποφύγει την σύγκριση με τον Σάκη Τανιμανίδη και απέδειξε ότι μπορεί να αφήσει το δικό του τηλεοπτικό στίγμα. Αντίστοιχη επιτυχία βέβαια είχε και στην παρουσίαση του «The Voice», το οποίο τερμάτισε πρώτο για μια ακόμη φορά στους πίνακες τηλεθέασης. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να λείπει από την λίστα με τους νικητές της φετινής σεζόν, αφού αργά και σιωπηλά έχει αναδειχθεί σε υπολογίσιμη τηλεοπτική δύναμη.


Σίσσυ Χρηστίδου

Στους κερδισμένους της σεζόν ανήκει σίγουρα και η Σίσσυ Χρηστίδου, αφού η άνοδος της εκπομπής της σε σχέση με πέρσι ήταν εντυπωσιακή. Και σε αυτήν την περίπτωση πάντως πίσω από την επιτυχία κρύβεται μια δεμένη ομάδα, αφού μετά από τρεις σεζόν όλοι έχουν βρει τον ρόλο τους στην εκπομπή και ξέρουν πότε και πόσο να μιλήσουν. Ακόμα και ο Κωνσταντίνος Βασσάλος, ο οποίος έχει «ακούσει» πολλά κατά καιρούς, πλέον έχει ωριμάσει τηλεοπτικά και προσθέτει με την ατάκα και το σχόλιο του. Φυσικά, η επιτυχία του «Έλα χαμογέλα» δεν άφησε ασυγκίνητο τον ανταγωνισμό, με την παρουσιάστρια να δέχεται αρκετές προτάσεις, τόσο για σαββατοκύριακο όσο και για καθημερινό. Όπως όλα δείχνουν βέβαια το πιο πιθανό είναι να μείνει στο Open…αν και μέχρι να πέσουν οι υπογραφές, όλα είναι πιθανά.


Οι χαμένοι:


Ηλιάνα Παπαγεωργίου

Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου υπήρξε μία από τις πιο ηχηρές μεταγραφές της προηγούμενης σεζόν, αφού όπως φημολογείται η αποχώρηση της από το «GNTM» και η ένταξη της στον Alpha συνοδεύτηκε από αρκετά μηδενικά. Δυστυχώς, η εκπομπή της δεν είχε την αναμενόμενη επιτυχία, αφού το «Pop up» κινήθηκε σε μονοψήφια καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν. Και λέω δυστυχώς, γιατί η Ηλιάνα απέδειξε ότι είναι ετοιμόλογη, ξέρει να τσαλακώνεται και διαθέτει την λάμψη και την αμεσότητα για να γίνει παρουσιάστρια πρώτης γραμμής. Όπως όμως ισχύει σε τέτοιες περιπτώσεις, ο καπετάνιος χρεώνεται και την επιτυχία και την αποτυχία…Και το «Pop up» ανήκει σίγουρα στην δεύτερη κατηγορία. Απ’ ότι φαίνεται βέβαια το γνωστό μοντέλο θα έχει ακόμη μία ευκαιρία, αφού παραμένει στον Alpha και συγκεκριμένα στην μεσημεριανή ζώνη, με κάποιο νέο project. Ίδωμεν…


Ελεονώρα Μελέτη

Η φετινή σεζόν ήταν ίσως μία από τις χειρότερες για την Ελεονώρα Μελέτη. Μέσα σε λίγους μήνες πρόλαβε να κάνει μία αποτυχημένη απομίμηση του «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση», να τσακωθεί με τους μισούς συντελεστές της εκπομπής, να φτάσει κοντά στο «διαζύγιο» με το κανάλι και να επιστρέψει λίγο αργότερα στην late night ζώνη, σημειώνοντας 2% και 3%. Για να λέμε βέβαια και την αλήθεια, δεν είναι η πρώτη φορά που η Ελεονώρα έρχεται σε ρήξη με κάποιον τηλεοπτικό σταθμό, αφού όλοι θυμόμαστε τις διαμάχες και τα εξώδικα σε ΣΚΑΙ και Epsilon. Μένει να δούμε αν η επόμενη σεζόν θα είναι πιο ήρεμη για την παρουσιάστρια, η οποία όπως όλα δείχνουν θα βρίσκεται στο MEGA με μία νέα infotainment εκπομπή. 


Βίκυ Χατζηβασιλείου

Η μεγάλη επιστροφή της Βίκυς Χατζηβασιλείου δεν ήταν τελικά και τόσο…μεγάλη, αφού διήρκεσε δύο μόλις μήνες. Λίγο ο κορονοϊός που δεν επέτρεπε μεγάλη…εκδηλωτικότητα, λίγο η τηλεθέαση που κινήθηκε σε πολικά επίπεδα, λίγο η αλλαγή στο όνομα και την ώρα προβολής, οδήγησαν στην απόφαση για το κόψιμο της εκπομπής. Και μπορεί η παρουσιάστρια να ανέφερε ότι πρόκειται να επιστρέψει στην τηλεόραση όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, ωστόσο προς το παρόν δεν φαίνεται κάτι τέτοιο στον ορίζοντα, τουλάχιστον για το α’ μισό της ερχόμενης σεζόν.


Γιώργος Λιάγκας – Φαίη Σκορδά

Άνθρακας αποδείχτηκε τελικά ο θησαυρός, αφού τα υψηλά νούμερα του «Πρωινού» ξεφούσκωσαν λίγες εβδομάδες μετά την επιστροφή του Γιώργου Λιάγκα. Η εκπομπή έχει σοβαρό πρόβλημα τα τελευταία χρόνια με αποκορύφωμα την φετινή σεζόν, που η τηλεθέαση έπεφτε συχνά κάτω από την βάση του 10%. Και η αλήθεια είναι ότι παρά τις όποιες προσπάθειες, η πολυπόθητη ανανέωση δεν λέει να έρθει, αφού το «Πρωινό» μοιάζει να αναμασά τις παλιές ένδοξες εποχές του. Ίσως ο Γιώργος και η Φαίη θα έπρεπε να κάνουν επιτέλους ριζικές αλλαγές, όχι μόνο στο πάνελ ή στο σκηνικό, αλλά και στο περιεχόμενο και την συνολική προσέγγιση της εκπομπής. 


Δανάη Μπάρκα

Άλλο ένα πρόσωπο που ξεκίνησε με μεγάλες προσδοκίες, αλλά κλείνει την σεζόν με απώλειες. Η περίπτωση της Δανάης Μπάρκα είναι κάπως ιδιαίτερη, αφού μέσα στην σεζόν είχε κάποιες σημαντικές επιτυχίες, όπως η συνέντευξη της Ζέτας Δούκα που στάθηκε αφορμή για να ξεκινήσει το κύμα καταγγελιών στον χώρο του θεάτρου. Από την άλλη, οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και δεν αφήνουν περιθώρια για διαφορετικές ερμηνείες: η εκπομπή δεν κατάφερε να κερδίσει το τηλεοπτικό κοινό. ‘Ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά αν δεν είχαν δημιουργηθεί εξ’ αρχής τόσο υπερβολικές προσδοκίες γύρω από το πρόσωπο της, κατ’ τα άλλα συμπαθέστατης, Δανάης. Αντί να τονιστεί η φρεσκάδα και η διαφορετικότητα της ως νέο πρόσωπο, το κανάλι αναλώθηκε σε ανθοδέσμες και ευχές από εκπροσώπους της showbiz, δημιουργώντας το προφίλ μιας παρουσιάστριας που είναι μεν νέα, ωστόσο δεν φέρνει τίποτα νέο στην ελληνική τηλεόραση.  


Χάρης Βαρθακούρης

Το ντεμπούτο του ως παρουσιαστής έκανε φέτος και ο Χάρης Βαρθακούρης, χωρίς όμως μεγάλη επιτυχία. Τα προβλήματα ξεκίνησαν από το «Big Brother», αφού οι κόντρες με τον Ανδρέα Μικρούτσικο και οι μέτριες επιδόσεις στους πίνακες τηλεθέασης δημιούργησαν τα πρώτα «σύννεφα» στην τηλεοπτική του διαδρομή. Η χαριστική βολή όμως ήρθε με το «Σου Κου Family», αφού παρά την χημεία του με την Αντελίνα, δεν κατάφερε να πείσει για τις ικανότητες του ως παρουσιαστής. Τα μονοψήφια της εκπομπής από την άλλη, σίγουρα δεν βοήθησαν. Έτσι, η επόμενη τηλεοπτική σεζόν φαίνεται ότι θα τον βρει εκτός τηλεόρασης, αφού στην σύντομη αυτή πορεία δεν έδωσε και τα καλύτερα δείγματα γραφής.

Ήρθε λοιπόν η ώρα του αποχαιρετισμού... Η στήλη ρίχνει σήμερα "αυλαία" και θέλω να σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου για την στήριξη και τα θετικά σας σχόλια όλον αυτόν τον καιρό. Εις το επανιδείν και να προσέχετε!

Δημοσίευση σχολίου

4Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Σημαντικη παραληψη από την λίστα των ηττημένων η Τατιάνα Στεφανίδου δεν ανήκει πλέον στο Ε ούτε στο όπεν για να δικαιολογούνται τα μονοψήφια της.Σημαντικη Παραληψη από τη λίστα των κερδισμένων η Ναταλία Γερμανου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα θερμά μου συγχαρητήρια!
    Ακριβώς έτσι είναι όπως τα γράφεις και να πω μόνο ότι στον Αντ1 αν δεν αλλάξουν συνταγή και δεν κάνουν ένα νέο πρωινό πολύ μοντέρνο και του χρόνου έτσι θα πάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σωστός σε όλα!! Και επιτέλους κάποιος του χώρου γράφει τα πράγματα όπως πραγματικά είναι για το πρωινό του αντ1. Γιατί όταν κάποιοι σχολιαστές τα λέγαμε εδώ μέσα κάποιοι άλλοι πέφτανε να μας φάνε, μας βρίζανε και λέγανε πως είμαστε άνθρωποι αντίπαλων καναλιών. Αν θέλει ο αντ1 να ελπίζει σε κάτι καλύτερο χρειάζεται ριζική αλλαγή ΠΑΝΤΟΥ! Όχι μόνο στα σκηνικά, στο πάνελ, κλπ. Χρειάζεται κυρίως αλλαγή παρουσιαστών. Ο Λιάγκας και η Σκορδά όχι μόνο έχουν κουράσει αλλά έχουν γίνει και αντιπαθείς. Ας ψάξουν στον αντ1 για νέα πρόσωπα, έχουν και μια σχολή. Δεν υπάρχει ή δεν πέρασε ποτέ από εκεί κανένα νέο, φρέσκο, όμορφο, έξυπνο, σπιρτόζο, ατακαδόρικο, ταλαντούχο κορίτσι να το προωθήσουν; Αντ1 ξύπνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειναι ωρα για ριζικη αλλαγη στο Πρωινο Αντ1.Επιτακτικη αναγκη.Ειναι κριμα για το καναλι αυτη η εικονα.Περιμενουμε να δειξει τολμη και να κανει νεο ανοιγμα,νεα πνοη.Τωρα μυριζει ναφθαλινη ο παλιομοδιτικος τροπος που παρουσιαζεται.Επιασαν πατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !