ΤΗΛΕΒΑΡΟΜΕΤΡΟ: Παρασκήνιο «GNTM», το φάουλ της Καινούργιου, το λάθος του Alpha, η επιστροφή της Ελένης και ο «ασυγκράτητος» Φοίβος

Χρήστος Παναγούλης
1

Δευτέρα πάλι σήμερα και το ΤΗΛΕΒΑΡΟΜΕΤΡΟ είναι εδώ, για να σχολιάσει όλα τα ups ( ⬆️ ) και τα downs ( ⬇️ ) της τηλεοπτικής επικαιρότητας, αλλά και ό,τι άλλο μας έκανε εντύπωση την εβδομάδα που πέρασε ( ↕️ ).


↕️Πάμε λοιπόν να ξεκινήσουμε από το θέμα των ημερών, που δεν είναι άλλο από το «GNTM» και την αποχώρηση της Βίκυς Καγιά. Και μπορεί η είδηση να έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες μου η συγκεκριμένη εξέλιξη «ψηνόταν» εδώ και πολύ καιρό. Τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον είχε βέβαια η παρουσιάστρια, αφού φαίνεται ότι η αποχώρηση από το «GNTM» ήταν περισσότερο δική της επιλογή, παρά του καναλιού. Το σίγουρο είναι ότι η απουσία της από το ριάλιτι μοντέλων θα φέρει νέα δεδομένα, όχι τόσο σε επίπεδο περιεχομένου (αφού όλοι οι συντελεστές γνωρίζουν πλέον πολύ καλά την δουλειά), όσο σε επίπεδο εικόνας. Όπως και να το κάνεις υπάρχουν κάποια projects που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το πρόσωπο που τα παρουσιάζει και το «GNTM» ανήκει σε αυτήν την κατηγορία, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς (βλ.Tyra Banks, Heidi Klum). Όπως λέει βέβαια και ο λαός «ουδείς αναντικατάστατος», το ερώτημα όμως είναι πόσο θα κοστίσει αυτή η αντικατάσταση από άποψη τηλεθέασης.

ΥΓ. Τα σενάρια που θέλουν την Ηλιάνα Παπαγεωργίου να παίρνει την θέση της Βίκυς Καγιά για την ώρα είναι απλώς σενάρια…Ποτέ βέβαια μην λες ποτέ.



⬇️ Άλλο ένα πρόσωπο που το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων είναι και η Ελένη Μενεγάκη. Όχι ότι έπαψε ποτέ η Ελένη να συζητιέται, αφού ακόμα και απούσα, τα σενάρια για το τηλεοπτικό της μέλλον έδιναν και έπαιρναν. Η επιστροφή της λοιπόν θα γίνει μέσα από την συχνότητα του Mega και συγκεκριμένα με ένα μεσημεριανό μαγκαζίνο, όπως αυτό που παρουσίαζε τα τελευταία χρόνια στον Alpha. Προσωπικά θεωρώ την συγκεκριμένη κίνηση αυτοκαταστροφική, αφού ήδη τις τελευταίες σεζόν η εκπομπή παρουσίαζε σημάδια κόπωσης. Αν λοιπόν δεν δούμε κάποια ριζική αλλαγή, τότε το πιθανότερο σενάριο είναι η «Ελένη» να ξεφουσκώσει μέσα στον πρώτο μήνα, όσο δηλαδή θα κρατήσει η περιέργεια του κόσμου για το νέο της ξεκίνημα. Το σίγουρο είναι ότι η παρουσιάστρια κατάφερε να διαπραγματευτεί ένα πολύ ισχυρό συμβόλαιο και να επιβάλλει όλες της τις επιθυμίες. Δεν είναι άλλωστε τυχαία η αναφορά στο δελτίου τύπου για «καθημερινή παρουσία» της Ελένης Μενεγάκη στο πρόγραμμα του Mega, αφού η παρουσιάστρια είχε κάνει ξεκάθαρο από την αρχή ότι μόνο έτσι θα επέστρεφε στην τηλεόραση. Μένει να δούμε αν η μεταγραφή θα δικαιώσει τους ιθύνοντες ή θα αποδειχτεί... καμμένα λεφτά.



⬇️ Η Κατερίνα Καινούργιου βρίσκεται στην καλύτερη της σεζόν, το έχουμε πει πολλές φορές, ωστόσο η στάση της στην εκπομπή συχνά μου προκαλεί απορία. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που την ακούμε on air να κάνει παρατηρήσεις στους συνεργάτες της, μπροστά και πίσω από τις κάμερες, σε ιδιαίτερα έντονο ύφος. Σίγουρα μία κεντρική παρουσιάστρια οφείλει να έχει λόγο για όσα συμβαίνουν στην εκπομπή της και να δίνει κατευθύνσεις στους συνεργάτες της, είναι όμως τουλάχιστον άκομψο να γίνεται κάτι τέτοιο στον αέρα, διακόπτοντας πολλές φορές ακόμα και την ροή της εκπομπής. Ίσως η παρουσιάστρια θα έπρεπε να αναθεωρήσει τέτοιου είδους συμπεριφορές, αφού πέραν όλων των άλλων, είναι εξαιρετικά άβολο και για τους τηλεθεατές να παρακολουθούν κάτι τέτοιο.



⬆️Στον αέρα βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες και το «Celebrity game night», με παρουσιάστρια την Σμαράγδα Καρύδη. Ομολογώ ότι σε σχέση με άλλα ομοειδή προγράμματα, το συγκεκριμένο είναι ευχάριστο και βγάζει αρκετό γέλιο. Στα συν της εκπομπής βρίσκεται σίγουρα και η Σμαράγδα Καρύδη, η οποία αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι τα τηλεπαιχνίδια είναι το στοιχείο της. Καλό θα ήταν βέβαια να υπάρχει μια ανανέωση και στα παιχνίδια που παίζουν οι καλεσμένοι, αφού αρκετά από αυτά έχουν μείνει ίδια και απαράλλαχτα από την εποχή που το «Celebrity game night» προβαλλόταν στο Mega. Τα νούμερα μέχρι στιγμής δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, ωστόσο βρισκόμαστε σε μία περίοδο που το κανάλι ακόμα χτίζει την prime time του και χρειάζεται αρκετός χρόνος αλλά και δεύτερες ευκαιρίες για να δημιουργηθεί μία σχέση εμπιστοσύνης με το τηλεοπτικό κοινό.



⬇️ Πράσινο φως για ακόμη μία σεζόν φαίνεται ότι παίρνει η «Μουρμούρα» στον Alpha. Το κανάλι δεν περνάει και την καλύτερη του φάση και ήδη σχεδιάζονται αρκετές αλλαγές στο πρόγραμμα, είναι λοιπόν κατανοητό ότι οι υπεύθυνοι δεν θέλουν να ρισκάρουν. Από την άλλη, είναι πραγματικά κρίμα για μία σειρά που στο ξεκίνημα της σημείωνε μέχρι και 30%, να πασχίζει σήμερα να κρατηθεί πάνω από την βάση του 10%. Η υπόθεση πια τραβιέται από τα μαλλιά και οι ιστορίες είναι τόσο μονότονες, που δεν καταλαβαίνεις αν πρόκειται για νέο επεισόδιο ή επανάληψη. Ένας χρυσός κανόνας λέει ότι τα επιτυχημένα project πρέπει να τελειώνουν όταν βρίσκονται στο peak τους. Η στιγμή αυτή βέβαια έχει περάσει προ πολλού για την «Μουρμούρα», ωστόσο κανείς στον Alpha δεν φαίνεται διατεθειμένος να τραβήξει το καλώδιο από την πρίζα… 



⬇️ Μία ατάκα του Φοίβου στο περασμένο live του «House of fame» ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στα social media. «Τι έπαθες εσύ, μήπως είσαι στις μέρες σου; Θα πάρεις δύο παραπάνω βαθμούς γιατί είναι ορισμένες τραγουδίστριες που, όταν έχουν περίοδο, χάνουν πολύ στον τόνο» ήταν τα λόγια του γνωστού συνθέτη προς την νεαρή παίκτρια, η οποία φάνηκε να έρχεται σε πολύ δύσκολη θέση. Και μπορεί η πρόθεση του να ήταν πραγματικά να δώσει ελαφρυντικά, η ακόμα και να κάνει χιούμορ (ναι, υπάρχουν ακόμα κάποιοι που γελάνε με τέτοια «αστεία»), ωστόσο αυτό που βγήκε τελικά στον αέρα ήταν στην καλύτερη περίπτωση άβολο. Στενάχωρο όμως είναι και το γεγονός ότι ανάμεσα σε τόσους ανθρώπους με τηλεοπτική (και όχι μόνο) εμπειρία, δεν βρέθηκε κάποιος να βάλει τα πράγματα στην θέση τους και να υπερασπιστεί την διαγωνιζόμενη, η οποία έμεινε να χαμογελάει αμήχανα ακούγοντας κριτές και παρουσιάστρια να χασκογελούν και να συνεχίζουν το «αστείο»… 

               

Αυτά λοιπόν για σήμερα. Εμείς ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη Δευτέρα, για να δούμε και να σχολιάσουμε ακόμα περισσότερα τηλεοπτικά θέματα. Μέχρι τότε να είστε όλοι καλά και να προσέχετε!

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Πολύ ωραίες και εύστοχες παρατηρήσεις! Μπορώ να πω οτι συμφωνώ λέξη προς λέξη σε όλα! :-)

    Αυτή η Καινούργιου ειδικά καταντάει αγενής με τους συνεργατες της. Δεν παρακολουθώ την εκπομπή αλλά σε αποσπάσματα που εχω πετυχει στο youtube ενιωσα εξαιρετικά άβολα με τις αντιδράσεις της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !