ΤΗΛΕΒΑΡΟΜΕΤΡΟ: Η άνοδος των «Κου Κου», ο αντιτηλεοπτικός Σκαρμούτσος, η αδικημένη Σπυροπούλου και η ΕΡΤ...στα καλύτερα της

Χρήστος Παναγούλης
4


Δευτέρα πάλι σήμερα και το ΤΗΛΕΒΑΡΟΜΕΤΡΟ είναι εδώ, για να σχολιάσει όλα τα ups ( ⬆️ ) και τα downs ( ⬇️ ) της τηλεοπτικής επικαιρότητας, αλλά και ό,τι άλλο μας έκανε εντύπωση την εβδομάδα που πέρασε ( ↕️ ).


⬆️ Και πάμε να ξεκινήσουμε από το Star, καθώς τις τελευταίες ημέρες συμβαίνει κάτι αναπάντεχο. Εκεί που η πρωινή εκπομπή «Στην φωλιά των Κου Κου» έμοιαζε να εξαφανίζεται από τον τηλεοπτικό χάρτη, σημειώνοντας καθημερινά μονοψήφια, βλέπουμε σιγά σιγά να παίρνει τα πάνω της. Ενδεικτικά, την περασμένη Τρίτη η εκπομπή τερμάτισε πρώτη στην ζώνη της με 14,3 %, ενώ αρκετές φορές την τελευταία εβδομάδα σημείωσε διψήφια ποσοστά τηλεθέασης. Η Κατερίνα Καραβάτου και ο Κρατερός Κατσούλης αποδεικνύονται πολύ σκληροί «για να πεθάνουν», γιατί η αλήθεια είναι ότι η φετινή σεζόν ήταν δύσκολη για το ζευγάρι από πολλές απόψεις. Το σίγουρο είναι ότι η εκπομπή έχει την δική της ταυτότητα και προσεγγίζει τα θέματα με χιούμορ και ανάλαφρη ματιά, ξεφεύγοντας από την καθιερωμένη συνταγή της πρωινής ζώνης. Σε ορισμένες περιπτώσεις βέβαια, αυτό κινδυνεύει να  εξελιχθεί σε «αγκύλωση», όπως τις προηγούμενες εβδομάδες που οι συντελεστές της εκπομπής αρνούνταν πεισματικά να αναφερθούν σε όσα συνέβαιναν έξω από τον τηλεοπτικό μικρόκοσμο (υπόθεση Λιγνάδη, καταγγελίες, κλπ). Στην περίπτωση πάντως που οι  «Κου Κου» συνεχίσουν και του χρόνου, επιβάλλεται να γίνουν αρκετές αλλαγές. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και το πλατό της εκπομπής είναι ίδιο και απαράλλαχτο εδώ και 4 τηλεοπτικές σεζόν.


⬇️ Δεύτερη εβδομάδα προβολής και η «Φάρμα» δεν κατάφερε να διατηρήσει τα ποσοστά της. Μάλιστα η πτώση ήταν σχεδόν δέκα μονάδες, γεγονός που έχει προβληματίσει τα στελέχη του καναλιού. Η αλήθεια είναι ότι στον ΑΝΤ1 υπάρχουν αυτήν την στιγμή δύο στρατόπεδα, με διαφορετικές απόψεις για την γραμμή που θα πρέπει να ακολουθήσει το κανάλι όσον αφορά τα ριάλιτι. Για να λέμε πάντως την αλήθεια, η «Φάρμα» είναι μία προσεγμένη παραγωγή ενώ και ο Σάκης Τανιμανίδης χειρίζεται δεξιοτεχνικά πρόσωπα και καταστάσεις. Σε μία σεζόν όμως που τα ριάλιτι έχουν την τιμητική τους, δεν έχει τίποτα καινούργιο να προσφέρει στο τηλεοπτικό κοινό. Για άλλη μια φορά λοιπόν ο ΑΝΤ1 πέφτει «θύμα» του κακού του προγραμματισμού…Ενώ ήταν γνωστό από πέρυσι ότι ο σταθμός του Αμαρουσίου είχε τα δικαιώματα για την «Φάρμα», οι συνεχείς διαρροές και οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις είχαν σαν αποτέλεσμα το project να «καεί» πριν καν βγει στον αέρα. Με αυτά τα δεδομένα, νομίζω ότι αν η τηλεθέαση σταθεροποιηθεί στο 15% μέχρι το τέλος της σεζόν, μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία.  


⬇️ Το περασμένο σαββατοκύριακο έπεσα πάνω στην νέα εκπομπή του Δημήτρη Σκαρμούτσου, «Γειτονιές στο πιάτο». Πρόκειται για μία εκπομπή που συνδυάζει ενδιαφέρουσες ιστορίες, νόστιμες συνταγές και κρυμμένες γωνιές της Αθήνας, παρουσιάζοντας μέρη που όλοι γνωρίζουμε μέσα από μία διαφορετική οπτική. Δυστυχώς βέβαια πρόκειται για άλλη μία ωραία ιδέα η οποία «πάσχει» στην υλοποίηση, κυρίως λόγω της επιλογής παρουσιαστή. Μπορεί ο Δημήτρης Σκαρμούτσος να έχει διανύσει κάποια χιλιόμετρα στην μικρή οθόνη, ωστόσο παραμένει μία περσόνα αντιτηλεοπτική και μοιάζει να βρίσκεται εκεί με το ζόρι. Ίσως θα ήταν καλύτερο να αναλάβει κάποιος παρουσιαστής το οδοιπορικό και τις συνεντεύξεις και ο γνωστός σεφ να περιοριστεί μόνο στην εκτέλεση των συνταγών. Παράλληλα βέβαια, η εκπομπή συνεχίζει μία μακρά παράδοση στην ελληνική τηλεόραση, που θέλει τα κανάλια να ενδιαφέρονται μόνο για τους κατοίκους της Αθήνας και να αποκλείουν την υπόλοιπη επικράτεια. Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι το κόστος της εκπομπής θα ανέβαινε δραματικά, αν εκτός από γειτονιές της Αθήνας η εκπομπή ταξίδευε στην Θεσσαλονίκη, στα Χανιά και πολλές ακόμα πόλεις με ενδιαφέρουσες γειτονιές, προβάλλοντας ανθρώπους και επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα. 


⬆️ Η ΕΡΤ είδε φέτος τις μετοχές της να ανεβαίνουν, κυρίως χάρη στις νέες σειρές που εντάχθηκαν στην prime time. Προσωπικά, αυτή που ξεχωρίζω είναι «Τα καλύτερα μας χρόνια», με τους Μελέτη Ηλία και Κατερίνα Παπουτσάκη. Πρόκειται για μία σειρά που συνδυάζει ιδανικά το δράμα με την κωμωδία και αποτυπώνει το κλίμα μιας εποχής που ήταν αθώα αλλά και σκληρή ταυτόχρονα. Στα συν της σειράς είναι σίγουρα και οι ερμηνείες, με τον μικρό Μανώλη Γκίνη να κλέβει για ακόμη μια φορά την παράσταση. Και μπορεί το 6% να θεωρείται επιτυχία για τα δεδομένα της κρατικής τηλεόρασης, όμως είναι πραγματικά κρίμα μία τέτοια σειρά να περιορίζεται σε μονοψήφια, ενώ είναι σίγουρο ότι σε ένα μεγαλύτερο κανάλι θα  είχε βρει τον δρόμο της για τις καρδιές πολλών ακόμα τηλεθεατών. Ας ελπίσουμε ότι ο 2ος κύκλος που θα προβληθεί από Σεπτέμβρη στην ΕΡΤ θα έχει μεγαλύτερη απήχηση, με δεδομένο μάλιστα ότι στην Αγία Παρασκευή ετοιμάζουν ένα δυνατό πρόγραμμα με πολλές νέες σειρές, που μπορεί να στρέψει περισσότερους τηλεθεατές στην συχνότητα της κρατικής τηλεόρασης.


↕️ Άλλο ένα ριάλιτι από τα παλιά ετοιμάζεται να επιστρέψει στον ΣΚΑΙ…Αναφέρομαι στο «Αγρότης μόνος ψάχνει» που όπως όλα δείχνουν θα βγει την επόμενη σεζόν με παρουσιάστρια την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου. Στο άκουσμα βέβαια του ονόματος της πολλοί έσπευσαν να προδικάσουν μια ακόμα αποτυχία, αφού στους δημοσιογραφικούς κύκλους η παρουσιάστρια δεν χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει κάτι, αφού τον τελευταίο λόγο έχει πάντα το τηλεοπτικό κοινό. Και για να λέμε την αλήθεια, η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου λειτούργησε πολλές φορές ως αποδιοπομπαίος τράγος και κατηγορήθηκε (δίκαια ή άδικα) για «χοντρά» παραπτώματα, ωστόσο μετά το «Survivor» έχει καταφέρει να κερδίσει μεγάλο μέρος του τηλεοπτικού κοινού με το χιούμορ και τον αυτοσαρκασμό της. Εντάξει, δεν είναι και για βραβείο Πούλιτζερ, ωστόσο δεν βλέπω να υστερεί σε σχέση με αρκετές παρουσιάστριες που κάνουν αυτήν την στιγμή καριέρα και αποθεώνονται από εκπομπές και τηλεοπτικά site.

Δημοσίευση σχολίου

4Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Συμφωνώ απόλυτα για τη Σπυροπούλου επιτέλους κάποιος τα λέει όπως ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ κι εγώ για την Σπυροπούλου. Ήταν η καλύτερη παρουσιάστρια που έχει περάσει απ' το My Style Rocks. Το ζούσε, είχε πολύ χιούμορ και αυτοσαρκασμό κι έδινε μια ευχάριστη νότα στο παιχνίδι, πέρα απ' τις κατινιές και τους καβγάδες. Απλώς τα τηλεοπτικά πάνελ είναι πολύ στραμμένα εναντίον της και δίνεται η αίσθηση ότι είναι "μισητή".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνω για την ερτ επιτελους εχουμε μια δημοσια τηλεοραση που μας αξιζει απλα θεωρω οτι πολυ πολυ δυσκολα μετα απο 30 χρονια στο περιθωριο θα μπορεσει να ανταγωνιστει τα παραδοσιακα καναλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ότι η Σπυροπούλου είναι εξίσου κακή παρουσιάστρια με άλλες δεν σημαίνει ότι είναι εντάξει να βρίσκεται στην τηλεόραση, σημαίνει ότι κακώς βρίσκονται οι άλλες, εξίσου τραγικές.. Γιατί δηλαδή πρέπει να κοιτάμε πάντα το χειρότερο και να το χρησιμοποιούμε ως μέτρο σύγκρισης; Γιατί να έχουμε άλλη μια κακή παρουσιάστρια στην τηλεόραση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !