Ο Βαγγέλης Δρίσκας σε συνέντευξή του στο Τυπο TV, μίλησε για το αν η εμπειρία της τηλεόρασης είναι δύσκολη για έναν σεφ.
Η φετινή σεζόν σας φέρνει καθημερινά στη συχνότητα του ΟΡΕΝ. Τι συνταγές προτείνετε στο κοινό;
Μετά από τόσα χρόνια ενασχόλησης με τη μαγειρική έχω καταλήξει σε κάποιες βασικές συνταγές που πρέπει να έχει ο τηλεθεατής και κάθε επίδοξος σεφ. Πολλές συνταγές από τις κουζίνες του κόσμου, πιάτα και γεύσεις που έχω δοκιμάσει στα ταξίδια μου και έχω διαπιστώσει πως ταιριάζουν με τα δικά μας γούστα. Οικογενειακές συνταγές, μαμαδίστικες κυρίως, που έχουν αυτή τη γλυκιά γεύση, «συνταγές της θαλπωρής», όπως τις ονομάζω. Και πολλές ελληνικές παραδοσιακές από τοπικές κουζίνες που είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω στα ταξίδια μου. Ολες αυτές είναι συνταγές που μπορεί κάποιος να τις μαγειρέψει πολλές φορές.
Παρακολουθώντας κάποιος την εκπομπή σας εύκολα καταλαβαίνει ότι μιλάτε στο κοινό με απλά λόγια, προκειμένου όλες οι νοικοκυρές να μπορούν να φτιάχνουν τις συνταγές σας. Νιώθετε ότι ο κόσμος έχει ανάγκη από τέτοιες προτάσεις και όχι από περίπλοκα πράγματα;
Η εκπομπές μου δεν απευθύνονται μόνο στις νοικοκυρές, απευθύνονται σε όλους, νοικοκυρές, αρχάριους, προχωρημένους, φοιτητές ακόμη και επαγγελματίες μάγειρες και μάλιστα σημειώνουν υψηλά νούμερα στο αντρικό κοινό εδώ και χρόνια. Πιστεύω πως ο τηλεθεατής πρέπει πρώτα να κατακτήσει τη βάση. Να μάθει τις βασικές έννοιες μαγειρικής, ποια κομμάτια κρέατος επιλέγει, για παράδειγμα, για να κάνει ένα ωραίο μαγειρευτό στη γάστρα, ποια είναι τα βήματα που θα ακολουθήσει και το επόμενο στάδιο είναι να δοκιμάσει νέα υλικά και πιο ιδιαίτερους γευστικούς συνδυασμούς·. Κάθε εκπομπή έχει συμπυκνωμένη γνώση, αλλά χρειάστηκαν πολλά χρόνια διδασκαλίας σε σχολές μαγειρικής νια να μπορώ να απομονώνω την ουσία και να τη μεταδίδω με τρόπο απλό για να είναι κατανοητή από όλους.
Λόγω κορονοϊού όλοι στραφήκαμε στη μαγειρική και στο φαγητό στο σπίτι! Τι θα συμβουλεύατε όσους θέλουν να μαγειρεύουν επιτυχημένα και οικονομικά;
Να ακολουθούν συνταγές από σεφ και μάγειρες που εμπιστεύονται αφού έχουν δοκιμάσει σαφώς προηγουμένως τη δουλειά τους, να μαγειρεύουν πιάτα που έχουν ξαναμαγειρέψει και είναι σίγουροι πως θα πετύχουν, να αγοράζουν μικρές ποσότητες τροφίμων για να μη μένουν και τα πετάνε. Η σπατάλη τροφίμων είναι το μεγαλύτερο θέμα της εποχής μας και απλώνεται σε πολλά επίπεδα, από τους παραγωγούς μέχρι τους καταναλωτές.
Η εμπειρία της τηλεόρασης είναι δύσκολη για έναν σεφ;
Νομίζω πως όλοι έχουν τρακ στην πρώτη επαφή τους με την κάμερα αλλά εγώ το ξεπέρασα σχετικά εύκολα. Έκανα βουτιά στα βαθιά αφού ξεκίνησα σε ζωντανό καθημερινό πρόγραμμα όπου δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους. Στο πρακτικό κομμάτι, σίγουρα μία τηλεοπτική κουζίνα έχει περιορισμούς, δεν έχει τον εξοπλισμό μίας επαγγελματικής κουζίνας, οπότε πρέπει να προσαρμοστείς στον χώρο και τον εξοπλισμό που έχεις. Οι τηλεοπτικοί χρόνοι είναι διαφορετικοί, πρέπει π.χ. σε 10-15 λεπτά να παρουσιάσεις μία συνταγή που υπό κανονικές συνθήκες χρειάζονται πολύ περισσότερο χρόνο. Αυτό, λοιπόν, απαιτεί καλή οργάνωση, να έχεις πείρα και να γνωρίζεις καλά το αντικείμενο για να μπορείς να το παρουσιάζεις σε στάδια, να μην υπάρχουν κενά στον τηλεοπτικό αέρα και να μην είναι η παρουσίαση χαοτική νια τον τηλεθεατή. Η δυσκολία είναι καθαρά υποκειμενική και σίγουρα διαφορετική για τον καθένα μας, είπε στο Tύπος TV.
0 Σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ!
Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.
Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.
Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .
Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).
Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com