Μητσοτάκης : Ανακοινώσεις για ελάφρυνση των μέτρων το επόμενο 48ωρο

1

 Ο πρωθυπουργός είπε ότι τα σύνορα της χώρας μας για τους τουρίστες αναμένεται να ανοίξουν στις 15 Μαΐου αλλά και πως περιμένουμε ανακοινώσεις για ελάφρυνση των μέτρων το επόμενο 48ωρο.

«Όσο περισσότεροι εμβολιάζονται αναμένω πως θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε πιο αποτελεσματικά τον κορονοϊό. Είμαστε ανάμεσα στις καλύτερες χώρες της ΕΕ σε ό,τι αφορά στον ρυθμό εμβολιασμού και όταν επιτύχουμε το ορόσημο στα τέλη Απριλίου να έχουμε δηλαδή εμβολιάσει -τουλάχιστον με την πρώτη δόση- όλους τους πολίτες άνω των 60 και όλους, που υποφέρουν από βαριά νοσήματα θα αποσυμπιέσουμε σημαντικά τα νοσοκομεία μας. Τότε αναμένουμε και μία σημαντική επιστροφή στην κανονικότητα.

Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Όλοι μας είμαστε κουρασμένοι από την πολύμηνη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού. Στην Ελλάδα έχουμε περιορίσει την οικονομική δραστηριότητα εδώ και 4 με 5 εβδομάδες εν αναμονή του τρίτου κύματος της πανδημίας, το οποίο πλέον είναι σε εξέλιξη. Εάν δεν είχαμε λάβει τα συγκεκριμένα μέτρα, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα. Ασφαλώς το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι κάτω από μεγάλη πίεση, αλλά είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Αναμένω ότι τις επόμενες 10 ημέρες θα υπάρξει επιπέδωση της επιδημιολογικής καμπύλης.

Ταυτόχρονα θα πρέπει να εφαρμόσουμε μία «έξυπνη» στρατηγική, ώστε να γίνουν εκ νέου ενεργοί οι πολίτες μας, χωρίς να υπονομεύουμε τη στρατηγική αναχαίτισης του ιού. Αυτή είναι η ισορροπία, που πρέπει να επιτύχουμε, ήτοι πως αφήνουμε στους πολίτες κάποιο βαθμό ελευθερίας χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο τη συνολική στρατηγική μας. Αυτό ακριβώς κάνουμε τώρα και θα προβούμε σε σχετικές ανακοινώσεις εντός των επομένων 48 ωρών. Έχουμε ενισχύσει σημαντικά το ΕΣΥ, έχουμε υπερδιπλασιάσει τις κλίνες ΜΕΘ τον τελευταίο χρόνο».

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. 17.00 η ώρα βγαίνει ο Μητσοτάκης και ανακοινώνει στο CNN οτι θα χαλαρώσουν τα μέτρα γιατί περιμένει βελτίωση της κατάστασης και 18.00 η ώρα ανακοινώνεται το μεγαλύτερο ρεκόρ στην Ελλάδα σε κρούσματα και διασωληνωμένους από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα!!!

    Μιλάμε για τον χειρότερο πρωθυπουργό που είδαμε απο τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Λίγος, διχαστικός, ψεύτης κατ'εξακολούθηση και με ανίκανους συνεργάτες στην πλειοψηφία τους... Αύριο θα το έχει γυρίσει πάλι στο ''οι επόμενες 2 εβδομαδες θα ειναι κρισιμες και βλεπουμε...''

    Ο σώζων εαυτόν σωθήτω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !