Η Νάνσυ Νικολαΐδου μιλάει για όλους και για όλα στο tvnea.com:«Δεν θεωρώ ότι η Ελένη Μενεγάκη θα γυρίσει από ένα νεοσύστατο κανάλι»

Κωνσταντίνος Κότσαρης
3




Σίγουρα όσοι αγαπάτε το τηλεοπτικό ρεπορτάζ, θα γνωρίζετε καλά τη Νάνσυ Νικολαΐδου. Δημοσιογράφος και τηλεκριτικός που αγαπήσαμε μέσα από τις εφημερίδες, τα περιοδικά, το διαδίκτυο και τα τελευταία χρόνια και την τηλεόραση. Το tvnea.com τη συνάντησε και μας παραχώρησε μία πλούσια συνέντευξη, στην οποία μίλησε για τα πάντα. 

Πώς προέκυψε η ενασχόλησή σου με τον χώρο της δημοσιογραφίας;

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήθελα να ασχοληθώ με την δημοσιογραφία. Ποτέ δεν θέλησα κάτι άλλο στη ζωή μου. Ηταν μία επιλογή απόλυτα ξεκάθαρη για μένα και ίσως γι ΄αυτό και 27 χρόνια μετά, μπορώ να σου πω,mότι δεν έχει υπάρξει ούτε μία στιγμή που να έχω αισθανθεί ότι αυτή η επιλογή δεν ήταν η σωστή. Πώς να στο πω; Είχα… καημό να ασχοληθώ με αυτό το χώρο (γέλια). Είχα… καημό, αγάπη και μεράκι. Λατρεύω τον γραπτό λόγο, παθιάζομαι μαζί του και θεωρώ ότι μέσα από αυτόν καταφέρνω να εκφράζομαι όπως ακριβώς θέλω και αυτός ήταν σαφέστατα κι ένας λόγος που ξεκίνησα την πορεία μου από τις εφημερίδες.

Ποια ήταν τα πρώτα σου βήματα και πώς ήρθε στη ζωή σου το τηλεοπτικό ρεπορτάζ;

Το ταξίδι μου στο συναρπαστικό κόσμο της δημοσιογραφίας, ξεκίνησε από την οδό Φειδίου. Από αυτό το μικρό στενάκι στο κέντρο της Αθήνας, όπου στεγαζόταν η "Απογευματινή και η "Απογευματινή της Κυριακής" Μέσα από την «Απογευματινή», έμαθα τι πάει να πει δημοσιογραφία. Πέρασα σε αυτό το "μαγαζί" 6 χρόνια και φυσικά ξεκίνησα στην αρχή με το ελεύθερο ρεπορτάζ. Το τηλεοπτικό ρεπορτάζ μπήκε στη ζωή μου, μετά από την συμβουλή που μου έδωσε ο αείμνηστος Χρήστος Πασαλάρης. Η συμβουλή του ήταν να επιλέξω να υπηρετήσω ένα συγκεκριμένο είδος ρεπορτάζ και να ειδικευτώ σ ‘αυτό και είχε πολύ δίκιο. Άλλωστε, ήταν ιδανική και η στιγμή… Ήταν η στιγμή που η ιδιωτική τηλεόραση γνώριζε την μεγαλύτερή της άνθιση.



Πες μας για τα "χρυσά" χρόνια που έζησες στο "Έθνος".

Και μπορεί την "Απογευματινή" να την αγάπησα, όμως, το "Έθνος" που ήρθε στη συνέχεια στο δρόμο μου, το λάτρεψα. Μέσα από το «Έθνος», από το «Έθνος της Κυριακής» και το “TV Έθνος”, εξελίχθηκα, ωρίμασα και έγινα αυτό που είμαι σήμερα. Έζησα εκεί 18 ολόκληρα υπέροχα χρόνια. Γνώρισα και συνεργάστηκα με εκπληκτικούς ανθρώπους. Ακόμα και στις πιο δύσκολες και γκρίζες μέρες που ακολούθησαν, δεν σταμάτησα ποτέ να το αγαπώ. Το ένιωθα σαν σπίτι μου κι έτσι ένιωθαν και οι περισσότεροι συνάδελφοι που δούλευαν εκει. Την πονάγαμε και την νοιαζόμασταν την εφημερίδα. Τι να πω; Άλλες εποχές. Σχεδόν τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από το λουκέτο κι ακόμα όταν περνάω έξω από το κτίριο στηΜεταμόρφωση Χαλανδρίου, σφίγγεται το στομάχι μου. 

Και φυσικά στην πορεία ήρθε και το διαδίκτυο με την πετυχημένη στήλη σου στο TLife

Αναμφισβήτητα μπορώ να πω ότι στάθηκα τυχερή σε αυτό το χώρο. Ναι, δούλεψα πολύ, δεν μου χαρίστηκε τίποτα, αλλά στάθηκα και τυχερή, γιατί ήρθαν στο δρόμο μου, όμορφες συνεργασίες. Συνεργασίες που άξιζαν το κόπο. Υπήρξαν βέβαια κι εξαιρέσεις σε αυτό το κανόνα, όμως, ο κανόνας έχει σημασία για μένα. Μία υπέροχη συνεργασία ήταν και το ΤLife. Στο site της Τατιάνας έμεινα σχεδόν δέκα χρόνια.


Βλέπεις εγώ δεν κάνω συνεργασίες, κάνω... γάμους (γέλια). Να σκεφτείς μ΄ έψαχνε η Τατιάνα για να μου προτείνει να συνεργαστούμε κι εγώ ήμουν στο μαιευτήριο, γιατί είχα γεννήσει το γιο μου. Κλείσαμε τη συμφωνία, πριν καν βγει το site στον αέρα. Έτσι, ξεκίνησε αυτός ο… γάμος! Το TLife μου έλειψε πάρα πολύ όταν το έχασα. Ξέρεις κάνω το σφάλμα και δένομαι πολύ και με ανθρώπους και με δουλειές. Όμως, όλα τα πράγματα κάποια στιγμή κάνουν τον κύκλο τους.


Έπειτα ήρθε στη ζωή σου η τηλεόραση. Να φανταστώ πως προέκυψαν πολλές προτάσεις μέχρι να πεις το "ναι";

Η αλήθεια είναι πως είχα πολλές προτάσεις για να κάνω τηλεόραση, πολλά χρόνια πριν πάρω την μεγάλη απόφαση και περάσω κι αυτή τη πόρτα. Όμως, ποτέ η τηλεόραση δεν ήταν προτεραιότητα για μένα, γιατί σου είπα ήμουν τρελαμένη με τις εφημερίδες . Θεωρούσα ότι από τη στιγμή που έγραφα στην εφημερίδα και στο site, ήμουν πλήρης. Δεν είχα ποτέ τη πετριά του να βγω στη τηλεόραση για να με μάθει ο κόσμος. Δεν ήθελα ποτέ να γίνω παρουσιάστρια. Έβγαινα περιστασιακά για τις ανάγκες του ρεπορτάζ κι αυτό ήταν όλο. Τα χρόνια, όμως, προχώρησαν και δυστυχώς ήρθε το τέλος των εφημερίδων. Από την άλλη μεριά, μεγάλωσα κι εγώ, αναθεώρησα, έπαψα να είμαι τόσο ρομαντική, αποφάσισα πως είναι λάθος το να τραβώ διαχωριστικές γραμμές και πέρασα και το κατώφλι της τηλεόρασης. Οι εποχές αλλάζουν και ο σωστός επαγγελματίας οφείλει να προσαρμοστεί. Έτσι έκανα μία υποχώρηση και έβαλα νερό στο κρασί μου και στις αντιλήψεις μου. Τώρα λέω ευτυχώς, διότι και η τηλεόραση είναι ένα μαγικό μέσο. Χώρια που για να είμαστε και ειλικρινείς, τη δουλειά αυτή δεν την κάνω από χόμπι, αλλά βιοπορίζομαι. Οπότε εννοείται πως φροντίζεις να είσαι σε πάντα σε εγρήγορση για να μπορείς να ανταποκριθείς σε ότι νέο εμφανιστεί στο δρόμο σου.

Το ευρύ τηλεοπτικό κοινό σε γνώρισε μέσα από τα "Αποκαλυτικα". Σου λείπει αυτή η εκπομπή;

Τα "Αποκαλυπτικά" – είτε αυτό αρέσει σε κάποιους, είτε όχι -, ήταν μία εκπομπή που έκανε πολύ μεγάλη επιτυχία. Η ομάδα μπροστά και πίσω από τις κάμερες ήταν συγκλονιστική. Έμεινα σ’ αυτή πέντε ολόκληρα χρόνια. Κι επειδή με ρωτάς αν μου λείπει, σαφέστατα σου απαντώ πως όχι. Έμεινα πέντε χρόνια, γιατί να μου λείπει; Υπηρέτησα τη συγκεκριμένη εκπομπή, όπως κι όλες τις δουλειές μου, με μεγάλη εντιμότητα, κάτι που τολμώ να πω, πως πλέον σπανίζει στον χώρο μας. Και είμαι πολύ περήφανη που έχω καταφέρει να δουλέψω έντιμα. Ούτε τα… παίρνω, ούτε χτυπήματα κάτω από τη μέση κάνω, ούτε εκβιάζω, ούτε κοροϊδεύω, ούτε τίποτα. Τώρα που το σκέφτομαι, ίσως αν λειτουργούσα έτσι, να με είχε ο χώρος σε μεγαλύτερη υπόληψη.



Πώς είσαι η συνεργασία σου με το OPEN τις τελευταίες τρεις σεζόν;

Μετά το τέλος των "Αποκαλυπτικών", έμεινα στο Open και είμαι πολύ χαρούμενη γι΄αυτό. Ακολούθησαν διάφορες συνεργασίες με διάφορες εκπομπές, όπως ήταν το "Παιδιά από Σπίτι",το "Όλα Λάθος", το "Ευτυχείτε" με την Κατερίνα Καινούργιου, το "Μεσημέρι Yes" και φέτος είμαι με την Αννίτα. Ανήκω στο δυναμικό του καναλιού και είμαι στρατιώτης! Ο,τι μου ζητηθεί, είμαι εκεί για να το στηρίξωμε όλες μου τις δυνάμεις. Αυτό που αγαπώ στο Open, είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύω πως με εκτιμούν, όπως φυσικά τους εκτιμώ κι εγώ. Η Κική Συλβεστριάδου, που είναι η γενική διευθύντρια στο κανάλι είναι ένας άνθρωπος, που αγαπώ και που ξέρω πως όποτε κι αν την χρειαστώ η πόρτα της είναι ανοιχτή για μένα. Κατά τα άλλα, ο άνθρωπος που είναι πολύ κοντά μου στο κανάλι και με τον οποίο συνεργάζομαι στενά είναι ο Θέμης Μάλλης. Ο Θέμης είναι ένας δικός μου άνθρωπος και σαφέστατα είναι κι ένας από τους λόγους που παραμένω στο κανάλι.

Είσαι όμως και στο τμήμα προγράμματος του καναλιού, δίπλα στον Θέμη Μάλλη

Ναι, εκτός από τη συνεργασία μου με την Αννίτα τα Σαββατοκύριακα, τις καθημερινές συνεργάζομαι πίσω από τις κάμερες με το Θέμη, όντας υποστηρικτικά δίπλα του σε οτιδήποτε προκύψει στο κανάλι. Με ενδιαφέρει η δουλειά πίσω από τις κάμερες, καθώς θεωρώ πολύ σημαντικό το να μπορείς διαρκώς να εξελίσσεσαι. Ο Θέμης ,λοιπόν, είναι "μεγάλο σχολείο". Τολμώ να πω, πως για όσους είναι σε αυτό το επάγγελμα και στο χώρο της τηλεόρασης και της ψυχαγωγίας, ο Θέμης είναι... μύθος. Εχει το άγγιγμα του Μήδα. Μόλις πιάσει… πρόσωπα, εκπομπές και ζώνες, γίνονται χρυσές. Τον θαυμάζω, κυρίως για την μαεστρία με την οποία χειρίζεται πρόσωπα και καταστάσεις. Είναι μεγάλο πράγμα να ξέρει κανείς την δουλειά του. Δυστυχώς δεν είναι… αυτονόητο.



Με την Αννίτα η συνεργασία πώς είναι;

Λοιπόν, ως γνωστόν δεν είμαι και ο πιο… κοινωνικός άνθρωπος του κόσμου, όπως επίσης δεν… τρελαίνομαι και για πολύ κόσμο. Είμαι πολύ κακή στις δημόσιες σχέσεις! Θέλω να με αγαπούν και ν΄αγαπώ, μόνο όσοι  θέλω εγώ να μ ΄αγαπούν. Χαρακτηριστικό της… κατάστασής μου, είναι το γεγονός ότι δεν έχω φίλους από αυτό το χώρο. Οι φίλοι μου δεν είναι celebrities, δεν τους κυνηγούν οι κάμερες, δεν πάνε στη Μύκονο. Είναι με άλλα λόγια κανονικοί άνθρωποι. Η Αννίτα Πάνια από την άλλη μεριά, είναι μία ξεχωριστή κατηγορία από μόνη της. Είναι ένα κορίτσι που αν το γνωρίσεις, δεν μπορείς να μην το αγαπήσεις. Και δεν αγαπώ την Αννίτα για την τρέλα της, - όπως ίσως οι περισσότεροι-, αλλά για την καρδιά της. Σαν την καρδιά της Αννίτας δεν έχει. Είναι σπάνιος άνθρωπος και αυτό που σε… κομπλάρει μαζί της, είναι το πόσο καθρέφτης είναι η ψυχή της, μετά από 30 χρόνια non stop τηλεόρασης. Είμαι δίπλα της με πολύ χαρά και πολύ αγάπη, κάνοντας ξεκάθαρα την ανατροπή μου.

Πολλοί ίσως δεν θα περίμεναν μία τέτοια συνεργασία. Έκανες την ανατροπή σου...

Μετά από 27 χρόνια δεν έχω να αποδείξω τίποτα και σε κανέναν. ‘Έχω δώσει τις εξετάσεις μου εδώ και πολλά, πολλά χρόνια και πλέον έχω αποφασίσει να κάνω ότι θέλω χωρίς να δίνω λογαριασμό σε κανέναν. Άλλωστε, ο χώρος έχει γίνει… τσίρκο, οπότε πραγματικά δεν με αφορά τι θα πουν οι άλλοι για μένα, για τις επιλογές μου, για τις απόψεις μου, για την κριτική μου, για τη στάση μου. Όλοι ξέρουμε πολύ καλά ποιος είναι ποιος. Απλά πεισματικά αρνούμαι να κάνω το… τσαντάκι του παρουσιαστή για να υπάρχω, να γλείφω ανθρώπους που μου προκαλούν ναυτία για να παίξω το παιχνίδι τους και για να πουλάω μούρη και να είμαι στα μέσα και στα έξω, αρνούμαι να πουλάω φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες.

Σε αυτά τα πολλά χρόνια καριέρας, ποια αποκλειστικά ξεχωρίζεις που έχεις βγάλει;

Σε ότι με αφορά είμαι μία δημοσιογράφος-τηλεκριτικός, τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.Έχω βγάλει πολλά αποκλειστικά όλα αυτά τα χρόνια, τι να πρωτοθυμηθώ. Ένα αποκλειστικό μου που είχε προκαλέσει σάλο τότε, ήταν η μεταγραφή του Φώτη Σεργουλόπουλου και της Μαρίας Μπακοδήμου από τον ΑΝΤ1 στο Mega στην καρδιά του καλοκαιριού. Όταν άφησαν το «Κάτσε Καλά» για να κάνουν το «Σαν στο σπίτι σας». Ένα άλλο ήταν το κόψιμο των Ζαρίφη-Μουτσινά από τον "Πρωινό Καφέ" στα μέσα της σεζόν. Πέρυσι για παράδειγμα έβγαλα ότι το"Big Brother"θα το παρουσίαζε ο Χάρης Βαρθακούρης και ότι η Αντελίνα έκλεισε στον ALPHA και διάφορα άλλα. Ηταν αποκλειστικά που έβγαλα στο "Μεσημέρι Yes".



Πολλές φορές τα γραφεία τύπου των καναλιών διαψεύδουν ρεπορτάζ που στην πορεία επιβεβαιώνονται. Πώς το βλέπεις αυτό το φαινόμενο;

Η δουλειά του γραφείου τύπου ενός καναλιού είναι να διαψεύσει αυτό που γράφει ο δημοσιογράφος και να κατευθύνει την είδηση εκεί που θέλει. Αν πάρεις τηλέφωνο ένα γραφείο τύπου για να τους πεις κάτι που έμαθες κατά 99,0% θα προσπαθήσουν να σε οδηγήσουν εκεί που θέλουν αυτοί. Και το χειρότερο όλων εννοείται πως είναι το γεγονός, ότι μπορεί να σε κατευθύνουν και σε λάθος μονοπάτια και να εκθέσουν ανεπανόρθωτα. Όταν η είδηση τρέχει και είναι ένα αντικειμενικό γεγονός, τότε κανείς δεν μπορεί να τη σταματήσει. Η προσπάθεια να αποπροσανατολίσουν τον δημοσιογράφο είναι ξεκάθαρα λάθος. Εξάλλου είναι γνωστό ότι δημοσιογραφία μέσω των γραφείων τύπου δεν γίνεται. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τους θεωρώ συνεργάτες. Πολλά στελέχη γραφείων Τύπου εκτιμώ βαθιά και έχω συνεργαστεί κατά καιρούς μαζί τους άψογα.

Πολλά έχουν ειπωθεί κατά καιρούς και για τους τηλεκριτικούς...

H τηλεκριτική είναι η συνέχεια του ρεπορτάζ. Έρχεται σαν μία φυσική εξέλιξη, διότι κάποια χρόνια μετά νιώθεις την ανάγκη να καταθέτεις και την άποψη σου σε όλα αυτά που βλέπεις να γίνονται γύρω σου. Όταν έχεις φάει τα παπούτσια σου σε γραφεία, κανάλια και πλατό, τότε εννοείται πως έχεις δικαίωμα να γράφεις αυτό που πιστεύεις. Και μην ξανά ανοίξουμε την συζήτηση ότι η τηλεκριτική είναι κάτι που δεν σπουδάζεται, οπότε αυτό- ακυρώνεται, γιατί ούτε η τηλεπαρουσίαση σπουδάζεται. Όλοι στου… Κασίδη το κεφάλι έμαθαν. Σε ότι με αφορά θεωρώ σημαντικό το γεγονός ότι ποτέ δεν έχω μιλήσει και δεν προσβάλλει κάποιον σε προσωπικό επίπεδο, γιατί ποτέ δεν έχω ασχοληθεί με το τι κάνουν στην προσωπική τους ζωή. Περιορίζομαι μόνο στα δημόσια λεγόμενα τους και στη τηλεοπτική τους εικόνα. Αν οι ίδιοι εκθέτουν τον εαυτό τους, μοιραία τους εκθέτω κι εγώ.

Ένιωσες ποτέ οτι στενοχωρείς κόσμο με την άποψη σου και ότι είσαι εμμονική με κάποια πρόσωπα;

Φυσικά και άνθρωποι έχουν στενοχωρηθεί διαβάζοντας τις κριτικές μου, αλλά δεν υπήρξε ποτέ κακή πρόθεση. Ούτε επίσης θεωρώ ότι είμαι ένας άνθρωπος που έχω εμμονές. Όμως, και να είχα κάποια στιγμή, θεωρώ πως τις καταπολέμησα στη συνέχεια. Είναι μία παιδική ασθένεια που την έχω περάσει. 

Όπως;

Για παράδειγμα ,λοιπόν, έχω κριτικάρει έντονα και για μεγάλο χρονικό διάστημα την Ελεονώρα Μελέτη. Δεν θεωρώ ,όμως, ότι είχα κάποια εμμονή μαζί της. Για παράδειγμα, όταν έκανε για πρώτη φορά τα "Μεσάνυχτα"στον ΑLPHA, η πρώτη που την είχε αποθεώσει στο νέο της εγχείρημα ήμουν εγώ. Αυτή η εκπομπή της πάει πιο πολύ από οτιδήποτε άλλο. Έχει ωριμάσει πολύ τηλεοπτικά. Έχει έναν όμορφο τρόπο να χειρίζεται τον συνεντευξιαζόμενο, ξέρει να ακούει και ταυτόχρονα έχει την μαεστρία να οδηγεί την συζήτηση ακριβώς εκεί που θέλει, χωρίς να προσβάλει και να φέρνει σε δύσκολη θέση κανέναν. Πλέον, μέσα από το συγκεκριμένο project είναι ένας άλλος άνθρωπος. Αυτό ,λοιπόν, δεν είχα πρόβλημα να το παραδεχθώ. Και στον Γιώργο Λιάγκα έχω ασκήσει συστηματικά σκληρή κριτική, χωρίς ,όμως, ποτέ να έχω αμφισβητήσει ότι είναι καλός παρουσιαστής. Το θέμα είναι ότι είναι ένας… αυτοκαταστροφικός παρουσιαστής. Βέβαια, όσον αφορά την περσινή κάκιστη σεζόν του, έχω μάθει να μην χτυπάω τον άλλο όταν πέφτει. Δεν είναι δίκαιο, γιατί είναι σα να του δίνεις άλλη μία κλωτσιά για να πάει παρακάτω. Αν δεν θες να είσαι… τσάμπα μάγκας, τον "χτυπάς" όταν είναι στα πάνω του. Αυτή είναι η δική μου επαγγελματική ηθική.

Πώς σου φάνηκε η επιστροφή του στον ΑΝΤ1 και στην πρωινή ζώνη δίπλα στη Φαίη Σκορδά;

Όσον αφορά τώρα την επιστροφή του στο "Πρωινό", για να είμαι ειλικρινής, αρχικά εντυπωσιάστηκα… αρνητικά. Θεώρησα πως η συγκεκριμένη κίνηση από την πλευρά και της Φαίης και του ΑΝΤ1, δήλωνε μόνο απόγνωση. Για τη Φαίη δε που είχε περάσει τηλεοπτικά σε ένα επόμενο στάδιο, το θεώρησα για ΄κείνη πισωγύρισμα. Την ίδια ώρα ο Γιώργος Λιάγκας , - που είχε φύγει πριν από δύο χρόνια "κλωτσηδόν" από τον ΑΝΤ1 -, γύριζε "καβάλα πάνω στο άλογο" με επίσημες ανακοινώσεις και κάτι σαν… Μεσσίας της πρωινής ζώνης. Το μόνο που δεν έκανε ήταν να περπατήσει στο… νερό! Τουλάχιστον έτσι νόμιζα στην αρχή. Γιατί στη συνέχεια; Τελικά αν κρίνουμε από τις επιδόσεις της εκπομπής στους πίνακες τηλεθέασης, «περπάτησε και στο νερό»! Που θέλω να καταλήξω; Ότι τελικά όλα αυτά που σκέφτηκα στην αρχή δεν είχαν καμία σημασία, γιατί βλέποντας στη συνέχεια το «Πρωινό» στον αέρα, έφτασα να αναρωτιέμαι… γιατί αυτός ο άνθρωπος έφυγε από εκεί! Η μόνη τηλεοπτική θέση του Γιώργου πρέπει να είναι στο «Πρωινό», πρέπει να είναι δίπλα στη Φαίη. Και η αλήθεια είναι γιατί να τα κάνουμε όλοι, όλα; Αν είμαστε… έξπερτ σε κάτι γιατί να το αφήσουμε; Για να υποκλιθούμε στη μετριότητα ακολουθώντας κάτι άλλο; Η’ για να μην λένε οι άλλοι, ότι κάναμε μόνο αυτό. Μα αν το κάνουμε σωστά; Ο συνδυασμός Φαίης και Γιώργου είναι ξεκάθαρα μοναδικός και η δυναμική που βγάζουν ενώνοντας τις υπογραφές τους, αξιοζήλευτη. Εκείνη βρήκε ξανά τη σιγουριά που της έλειπε μιλώντας για πιο καυτά θέματα και ο Γιώργος επειδή είναι αυτοκαταστροφικός, έχει τη Φαίη να τον μαζεύει για να μη χάνει το όριο κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Επίσης αυτό που θέλω να σου πω, είναι ότι δεν πρέπει να κρατήσουμε την επιστροφή του Γιώργου Λιάγκα σαν μία απλή τηλεοπτική είδηση, αλλά σαν ένα μάθημα που λέει, ότι επιβάλλεται να ξέρουμε να επιλέγουμε σωστά τους συνεργάτες, όπως επίσης και το ποιους θέλουμε ν΄ ακούμε. Ο άνθρωπος που είπε στη Φαίη Σκορδά φέτος να έχει δίπλα της τον Δημήτρη Μοθωναίο και την Κόν Μεταξά, προφανώς ήθελε να την καταστρέψει. Όχι ότι τα παιδιά έχουν κάποιο πρόβλημα, ίσα-ίσα. Είναι ταλαντούχα, φρέσκα, λαμπερά. Απλά δεν είναι δημοσιογράφοι. Και όταν η πρωινή ζώνη φέτος έχει πάρει φωτιά από άποψη ανταγωνισμού, δεν κατεβαίνεις στο «πόλεμο» χωρίς όπλα. Ένας Δημήτρης Ουγγαρέζος δεν μπορεί να φέρει την Άνοιξη. Τι άλλο να σου κάνει ο άνθρωπος;

Θεωρείς ότι ο Δημήτρης έχει αδικηθεί στον ΑΝΤ1 και ότι θα μπορούσε να αναλάβει κάτι μόνος του;

 Ο Δημήτρης έχει δυνατότητες να κάνει κάτι δικό του ως βασικός παρουσιαστής, αρκεί ένα κανάλι να τον πιστέψει σοβαρά και να τον "στήσει". Από την άλλη, εμένα δεν με ενοχλεί που κάποιοι άνθρωποι στην κατάταξη είναι δεύτεροι και όχι πρώτοι. Είναι πολύτιμος ο δεύτερος για να μπορεί να λειτουργήσει ο πρώτος. Ο Δημήτρης είναι πολύτιμος για το "Το Πρωινό", αν δεν ήταν αυτός φέτος, πιστεύω ότι η εκπομπή θα είχε εξαφανιστεί από προσώπου τηλεοπτικής γης.

Πολύ δυνατή η σεζόν αυτή για την Κατερίνα Καινούργιου. Πώς σχολιάζεις τις επιδόσεις της;

Αναμφισβήτητα η Κατερίνα Καινούργιου σημειώνει φέτος μία τεράστια επιτυχία. Η φετινή χρονιά είναι η χρονιά της. Είναι η αμαζόνα της πρωινής ζώνης, μιας και τις περισσότερες μέρες το "Ευτυχείτε" καλπάζει στους πίνακες τηλεθέασης. Η Κατερίνα καταφέρνει να σημειώνει μία απογειωτική πορεία και μάλιστα μέσα από το Open που είναι ένα κανάλι που κάνει τα πρώτα του τηλεοπτικά βήματα. Η Κατερίνα, λόγω του Θέμη Μάλλη, μπορεί κι έχει στημένη μία άρτια ομάδα μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Μία ομάδα με σωστά αντανακλαστικά και πάντα σε εγρήγορση που ξέρει να έχει το σωστό σχόλιο, που δουλεύει non-stop και φέρνει πολύ πληροφορία και πολλές ειδήσεις. Και κάτι ακόμα… Η Κατερίνα έχει μάθει να ακούει κι αυτό είναι πολύτιμο για ΄κείνη. Επειδή έχει μάθει ν΄ακούει έχει προχωρήσει κι έχει καταφέρει να πετύχει ένα προσωπικό θαύμα.

Την πτώση των "ΚουΚου" την περίμενες;

Το σοκαριστικό με τις επιδόσεις των πρωινών φέτος, είναι το γεγονός ότι η "Φωλιά των κου κου" φέτος έχει υποστεί την απόλυτη καθίζηση στους πίνακες τηλεθέασης. Κανένας μας δεν περίμενε οι «Κου-Κου» να κάνουν φέτος μονοψήφια, ενώ έκαναν πέρυσι 20αρια και μονοψήφια με τα ριάλιτι του Star να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Νομίζω ότι η συγκεκριμένη εκπομπή δεν έχει καταφέρει να "χτίσει" ένα φανατικό κοινό και οι τηλεθεατές την έβλεπαν κυρίως για τα ριάλιτι του καναλιού, τα οποία επειδή πλέον παίζουν ξανά και ξανά και ξανά, σταμάτησαν να φέρνουν «πελατεία» στο πρωινό. Στους «Κου-Κου» υπάρχει σοβαρό θέμα και θεωρώ ότι του χρόνου θα γίνουν εκ βάθρων αλλαγές. Κάποια πράγματα είτε πρέπει να ολοκληρωθούν, είτε πρέπει να αναγεννηθούν από τις στάχτες τους.

Θα ήθελα τη γνώμη σου για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου ως παρουσιάστρια

Σαφέστατα και ξεχωρίζω την Ηλιάνα Παπαγεωργίου τη φετινή σεζόν, η οποία στην αρχή του "Pop Up" δεν μου άρεσε καθόλου. Θαρρώ πως όλο το καλοκαίρι ήταν ψηλά ο πήχης γύρω από το όνομά της κι αυτό στο τέλος της έκανε κακό. Μετά από καιρό είδα ξανά την εκπομπή και μου άρεσε πολύ η Ηλιάνα. Μου αρέσει που έχει το θάρρος της γνώμης της και τοποθείται χωρίς φόβο και με πολύ πάθος. Μου αρέσει που δεν προσποιείται ότι είναι κάτι άλλο από αυτό που είναι. Είναι αληθινή και δεν είναι επιτηδευμένα …ανεπιτήδευτη. Είναι ένα φρέσκο πρόσωπο που ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων "ακούω και μαθαίνω". Είναι ένα κορίτσι που ένα κανάλι μπορεί να "χτίσει" πάνω της και ο ALPHA πρέπει να την κρατήσει στο δυναμικό του.



Την ίδια γνώμη έχεις και για την Ιωάννα Μαλέσκου;

Σε αντίθεση με την Ηλιάνα, η Ιωάννα δεν έχει καμία αμεσότητα. Ανοίγεις την τηλεόραση και βλέπεις μία κούκλα στη βιτρίνα. Εμένα αυτό που με απομακρύνει σε αυτή τη γυναίκα είναι η ψυχρή και ταυτόχρονα… γλυκερή εικόνα που βγάζει προς τα έξω, όπως επίσης και το  γεγονός ότι είναι απίστευτα στυλιζαρισμένη. Μου δίνει την εντύπωση πως έχει πολλά κουτάκια που θέλει να ακολουθήσει, με αποτέλεσμα να βγάζει μία άχρωμη κι άοσμη τηλεοπτική περσόνα προς τα έξω, χωρίς στυλ, χωρίς ταυτότητα.

Για τη Δανάη Μπάρκα τι πιστεύεις; Εντύπωση έκανε η έκπληξη της εκπομπής στα γενέθλια της, αντίστοιχη με αυτές φτασμένων παρουσιαστριών.

Η Δανάη Μπάρκα δεν είναι κακή, αλλά έχω την αίσθηση ότι είναι υπερβολική και επιτηδευμένη στις αντιδράσεις της. Όσον αφορά το στήσιμο των γενεθλίων της, δεν ήταν ένα λάθος δικό της, αλλά της ομάδας της. Όταν κρίνεις ότι σε μία παρουσιάστρια δύο μηνών, πρέπει να στήσεις μία τέτοια φιέστα γιατί έχει γενέθλια, απλά κάνεις λάθος. Δεν τρελαίνομαι με την περίπτωσή της, αλλά τουλάχιστον μπορεί να μιλάει όμορφα κι αυτό μετράει. Μέχρι πρότινος είχαμε παρουσιάστριες που δεν μπορούσαν να κάνουν ούτε αυτό.

Θα γυρίσει κατά το δικό σου ρεπορτάζ και γνώμη η Ελένη Μενεγάκη τη νέα σεζόν;

Πιστεύω ότι η Ελένη Μενεγάκη θα γυρίσει στην τηλεόραση την επόμενη σεζόν. Νομίζω ότι της λείπει η δουλειά της και θα γυρίσει με τους όρους και τις συνθήκες που θέλει εκείνη. Δεν είναι μια οποιαδήποτε παρουσιάστρια, είναι φαινόμενο. Δεν θεωρώ ότι θα γυρίσει, όμως, μέσα από ένα νεοσύστατο κανάλι. Θα γυρίσει μέσα από ένα... παραδοσιακό κανάλι. Επίσης δεν θεωρώ ότι θα επιστρέψει για να κάνει και πάλι ένα μαγκαζίνο. Αν ήμουν η Ελένη, θα επέστρεφα με κάτι εντελώς διαφορετικό.

Πώς κρίνεις φέτος τις στρατηγικές των καναλιών;

Το STAR είναι ένα κανάλι που έχει χαράξει κι ακολουθεί μία σταθερή στρατηγική, με προβλήματα μόνο στην πρωινή του ζώνη.  Θεωρώ ότι μόλις μπουν οι παίκτες του "MasterChef" στο σπίτι, θα ανέβουν τα νούμερα. Ο ΑΝΤ1 έχει μία πολύ σημαντική δυναμική. Προβλέπω ότι η all star εκδοχή του "Y.F.S.F" θα είναι από τις πιο πετυχημένες σεζόν του σόου. O ALPHA και ο ΣΚΑΙ είχαν πρόβλημα με την εικόνα που έβγαλε το πρόγραμμά τους. Για το κανάλι του Φαλήρου, ούτε το "Big Brother",ούτε το "My style rocks", ούτε η Ιωάννα Μαλέσκου του πήγαν. Το OPEN έχει κάνει μία μεγάλη έκπληξη, τόσο με το";Ευτυχείτε", όσο και με τους "Ράδιο Αρβύλα". Ο Αντώνης Κανάκης δεν σαρώνει τυχαία. Ο κόσμος διψούσε για σάτιρα. Η σάτιρα είναι θεμέλιο της Δημοκρατίας. Όταν τα Μέσα φιμώνονται είναι βέβαιο πως έρχεται μόνο… σκοτάδι. Οι «Αρβύλα» επέστρεψαν ,λοιπόν, κι γλίτωσαν τον κόσμο από την… ασφυξία. Το Open είναι ένα κανάλι που μπορεί να κάνει και άλλες στοχευμένες μεταγραφές, όπως έγινε με τους "Ράδιο Αρβύλα".



Ετοιμάζεις κάτι καινούργιο πέρα από την παρουσία σου στο OPEN;

Εκτός ,όμως, απ ΄όλα αυτά που είπαμε, θέλω να σου εξομολογηθώ ότι αυτή την εποχή ετοιμάζομαι να κάνω ακόμα ένα νέο επαγγελματικό βήμα και με έχεις πετύχει σε μία πολύ δημιουργική και συναρπαστική φάση. Ετοιμάζομαι να κάνω κάτι που σκεφτόμουν και ονειρευόμουν καιρό και είμαι κατενθουσιασμένη που επιτέλους το κατάφερα. Έχοντας στο πλευρό μου δύο πολύ δικούς μου ανθρώπους, κατάφερα να δημιουργήσω ένα δικό μου site. Ένα site που θέλω να πιστεύω πως έρχεται με φόρα και πως έχει τα εχέγγυα για να τo αγαπήσουν όλοι όσοι αγαπούν το… σερφάρισμα. Πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο γυναικείο magazine στο οποίο όσες είναι γυναίκες, αλλά και όλοι όσοι αγαπούν τις γυναίκες, θα μπορούν να βρουν τα πάντα γύρω από αυτές και ταυτόχρονα; Να ενημερωθούν και για ότι συμβαίνει στο χώρο της σοουμπιζ και της τηλεόρασης που είναι και η μεγάλη μου αγάπη.

Και το όνομα αυτού; 

iwoman,gr ! Θέλω να πιστευω πως όσοι μας «ξεφυλλίσετε» θα μας αγαπήσετε. Είναι ένα site πολύ fresh, νεανικό, μοντέρνο, ανάλαφρο και το κυριότερο; Φτιαγμένο με πολύ… αγάπη και μεράκι. Σας κλείνω καθημερινό ραντεβού για καφεδάκι στο iwoman.gr το οποίο ,ήδη, από τη Δευτέρα έχει… ανοίξει παράθυρο στο κόσμο και «χαζεύει» τη θέα. Ελάτε αυτό το ταξίδι να το κάνουμε παρέα.

Δημοσίευση σχολίου

3Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Οτι παρουσιαζει το Οπεν σαν επιτυχημενο καναλι με σημαντικες κινησεις,και τον σκαι που ειναι πρωτος αλλα και τον αλφα σαν αποτυχημενα,με προβλημα στο προγραμμα τους,ειλικρινα με ξεπερνα...θα μου πεις,το ιδιο κανει και η μεσσαροπουλου που δουλευει στον αλφα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλή συνέντευξη , ρωτήθηκε για όλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμπέρασμα το Όπεν είναι πρώτο με διαφορά και ο Σκάι στα ίδια επίπεδα με τον Alpha. Σίγουρα γνωρίζει από τηλεόραση η κυρία; Μάλλον το παρατράγουδο κάνει στην Αννίτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !