Mediatown: Τα δυνατά χαρτιά, οι αδυναμίες και το ρεπορτάζ για τα κανάλια...

Κωνσταντίνος Κότσαρης
0


Το σημερινό "Mediatown" θα κάνει μία βόλτα στους τηλεοπτικούς σταθμούς, εντοπίζοντας τα δυνατά χαρτιά τους, τις αδυναμίες τους και το ρεπορτάζ που υπάρχει για τη νέα τηλεοπτική σεζόν. 



ΣΚΑΙ

Μόνο το "Καλό Μεσημεράκι" και το "Survivor" είναι αυτά που σαρώνουν στο κανάλι του Φαλήρου και το φέρνουν στη πρώτη θέση. Είναι πραγματικά πρωτοφανές ένα κανάλι να "τερματίζει" πρώτο, ενώ έχει στο πρόγραμμά του τόσα μη πετυχημένα προιόντα. Το μυσικό είναι η διάρκεια του ριάλιτι επιβίωσης, που καλύπτει ένα τεράστιο μέρος της βραδινής ζώνης. 

Πάντως, μέχρι στιγμής οι τρεις νέες εκπομπές που προστέθηκαν πρόσφατα στο πρόγραμμα (Super Makeover, House of fame και ΣΚ Family) δεν έχουν φέρει τα αναμενόμενα ποσοστά τηλεθέασης. Ειδικά, η μουσική Ακαδημία "ρίχνει" αρκετά την εικόνα του καναλιού, κάνοντας μάλλον το "Fame Story" που θα επιστρέψει το Φθινόπωρο να μοιάζει με τηλεοπτική όαση. Πολύ πεσμένη παρουσιάζεται τις τελευταίες εβδομάδες και το "Love It" της Ιωάννας Μαλέσκου. Είναι μία εκπομπή που αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα στο πάνελ, αλλά και στη θεματολογία που μόνο ανταγωνιστική δεν θεωρείται. 

Πολύ σοβαρά προβλήματα παρουσιάζουν και οι ενημερωτικές εκπομπές. Η ψαλίδα του "Σήμερα" με το "Καλημέρα Ελλάδα" είναι αρκετά μεγάλη, ενώ οι "Αταίριαστοι" έχουν περιοριστεί στα μονοψήφια από τότε που μπήκαν στη μάχη ο Γιώργος Λιάγκας και η Τατιάνα Στεφανίδου. Σοκαριστικά είναι και τα νούμερα του Γιώργου Αυτιά το Σαββατοκύριακο με το κοινό να του έχει γυρίσει εντελώς την πλάτη. 

Το ερωτηματικό για την επόμενη σεζόν είναι να το αν θα υπάρξει καθόλου μυθοπλασία στο κανάλι. Κάποιοι υποστηρίζουν πως μία τέτοια προσπάθεια θα ήταν μάταια και ότι πρέπει να επιμείνουν στα ριάλιτι και στα σόου. Μάλιστα, ακούστηκε και το σενάριο να βγουν την ίδια περίοδο το "The Voice of Greece" και το "The Masked singer", ενώ μην μας κάνει εντύπωση αν δούμε και άλλο ριάλιτι στην prime time εκτός του "Big Brother". Τέλος, η Δούκισσα Νομικού φαίνεται πως θα παραμείνει με την εκπομπή της, ενώ υπάρχει ερωτηματικό για το αν θα δούμε νέο κύκλο του "My style rocks". 



ANT1

Το κανάλι του Αμαρουσίου διανύει μία καλή σεζόν. Η επιστροφή του Γιώργου Λιάγκα ενίσχυσε σημαντικά την πρωινή ζώνη, ενώ από τον Γενάρη και μετά επέστρεψε ακόμα πιο δυνατός ο "Ήλιος". Το "Καλημέρα Ελλάδα", το "Ρουκ Ζουκ",οι "Άγριες Μέλισσες", το "Παρουσιάστε" και το "2night show" συμπεριλαμβάνονται στις επιτυχίες του σταθμού, που θα συνεχίσουν και τη νέα σεζόν. 

Στο entertainment θεωρούνται σίγουρα ότι θα βγουν το Φθινόπωρο το "Ελλάδα έχεις ταλέντο" με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου και ο "Εκατομμυριούχος", για το οποίο το επικρατέστερο πρόσωπο είναι ο Γιώργος Λιάγκας. Οι εκπομπές "5 επί 5" με τον Μάρκο Σεφερλή και η "Φωτογραφία της ζωής μου" με τη Μαριάννα Τουμασάτου θα ξεκινήσουν την Πέμπτη και το κανάλι επιθυμεί τη συνέχισή τους, αν τα νούμερα κριθούν ικανοποιητικά. 

Το μεγάλο ερωτηματικό είναι το τι μέλλει γενέσθαι με το "Still Standing" με τα σενάρια να κάνουν λόγο ακόμα και για μετακίνησή του τα Σαββατοκύριακα, σε περίπτωση που δεν βρεθεί ένα καινούργιο δυνατό φορμάτ για τη Μαρία Μπεκατώρου, που σίγουρα θα παραμείνει στον ΑΝΤ1. Νέες σειρές (κωμικές και δραματικές) θα προστεθούν στο prime time και ήδη ακούγεται πως έχει ξεκινήσει εντελώς διακριτικά το στήσιμο ενός πολύ φιλόδοξου project στη μυθοπλασία. Επίσης, με ένα πολύ εναλλακτικό project σε δική του παραγωγή ακούγεται πως θα δούμε τον Σάκη Τανιμανίδη. Επιπρόσθετα, το κανάλι θέλει να διατηρήσει τη συνεργασία του με τους Αλέξανδρο Τσουβέλα και Φάνη Λαμπρόπουλο-Νικόλα Ράπτη, χωρίς ακόμα να μπορεί να οριστεί ποιο θα είναι το επόμενο βήμα. 

Σε γενικές γραμμές, αυτό που αποδείχθηκε μεγάλο λάθος για τον ΑΝΤ1 είναι ότι ξεκινά η late night ζώνη αρκετά νωρίς. Αυτή θα πρέπει για τη νέα σεζόν να ξεκινά τουλάχιστον μισή ώρα αργότερα. Τέλος, μεγάλη αναμονή κοινού υπάρχει για τη νέα σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη που θα ξεκινήσει την προβολή στην ελεύθερη τηλεόραση τον Ιανουάριο του 2022. 



STAR

Το "Master chef" ανεβαίνει και όσοι βιάστηκαν να προδικάσουν τις φετινές επιδόσεις του ριάλιτι μαγειρικής φαίνεται πως διαψεύστηκαν. Φυσικά, δεν μιλάμε για σαρωτικά ποσοστά τηλεθέασης, αλλά στη ζώνη του κυριαρχεί. Αυτό, ωστόσο, δεν αναιρεί πως καλό είναι το συγκεκριμένο project να ξεκουραστεί για την επόμενη σεζόν. 

Σε γενικές γραμμές, ο μεγάλος πονοκέφαλος του καναλιού είναι η πρωινή εκπομπή "Στη φωλιά των ΚουΚου". Τα νούμερα δεν λένε να ανέβουν με τίποτα, ωστόσο μη θεωρήσουμε δεδομένο ότι το δίδυμο των παρουσιαστών δεν θα υπάρχει στη θέση τους τη νέα σεζόν. Θα πρέπει πρώτα να προκύψει μία καλή και ασφαλής εναλλακτική, καθώς πολιτική του καναλιού είναι να στηρίζει τα πρόσωπα του και να μην επιδίδεται σε συχνές αλλαγές. 

Μέτρια είναι φέτος και τα νούμερα του "Shopping Star". Το ριάλιτι μόδας είναι περίπου 10 μονάδες κάτω από τις προήγουμενες σεζόν και ίσως να χρειάζεται και αυτό να ξεκουραστεί, ειδικά από τη στιγμή που η Βίκυ Καγιά θα επιστρέψει ξανά στην prime time σε λίγους μήνες. Ο απόλυτος βασιλιάς είναι ο Πέτρος Πολυχρονίδης που έχει καταφέρει να εξολοθρεύσει οποιοδήποτε ψυχαγωγικό φορμάτ στάθηκε απέναντι του. 

Όσο για την prime time της νέας σεζόν, σίγουρα θεωρούνται το "GNTM και το "Έρωτας με διαφορά". Το project "Globetrotters" θα επιστρέψει με την προϋπόθεση πως οι περισσότερες χώρες θα έχουν αφήσει οριστικά πίσω τους τα lockdowns, ενώ στα πλάνα του καναλιού είναι και το "Dancing with the stars". Τέλος, το ρεπορτάζ αναφέρει πως εξετάζεται να βρεθεί και άλλο νέο σήριαλ. 



ALPHA

Κάθε πέρυσι και καλύτερα. Αυτό ισχύει για τον ALPHA που τα τελευταία δύο χρόνια δέχεται ισχυρές απώλειες στην τηλεθέαση. Η φετινή prime time σιγά σιγά ισοπεδώθηκε, θυμίζοντας την εικόνα που είχε ο ΑΝΤ1 το 2018. Δύο είναι τα μεγάλα ερωτηματικά σχετικά με το νέο πρόγραμμα του σταθμού τη νέα σεζόν. Το πρώτο είναι το αν θα συνεχίσει το "Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του tvnea.com, ακόμα δεν υπάρχουν οριστικές αποφάσεις, ωστόσο πρόθεση του καναλιού είναι να στηρίξει το εν λόγω διαχρονικό project. Το δεύτερο είναι τι θα γίνει με την Ηλιάνα Παπαγεωργίου. Θα μείνει στη μεσημεριανή ζώνη, θα αξιοποιηθεί αλλού ή θα οδηγηθεί εκτός καναλιού;

Η Τατιάνα Στεφανίδου φαίνεται να συγκεντρώνει υψηλές πιθανότητες να πάρει το πράσινο φως, χωρίς να αποκλείεται η μετακίνηση της στη μεσημεριανή-απογευματινή ζώνη. Όσο για την Ελεονώρα Μελέτη, παρά τις διαρροές για ανατροπή των σχέσεων της με τον ALPHA, στην πραγματικότητα το κανάλι μετρά αντίστροφα για τη λήξη της συγκεκριμένης συνεργασίας. 

Ο "Σασμός", το "Bachelor", το "Εκπαιδεύοντας τη Νίνα" και ίσως το "Super Deal"  είναι τα σίγουρα project για την prime time. Ακόμη, είναι πολύ πιθανό να δούμε και δεύτερο δυνατό ριάλιτι , ενώ ακούγεται πως θα επιστρέψει και ο "Εφιάλτης στην κουζίνα" που ολοκληρώθηκε άδοξα λόγω του κλεισίματος της εστίασης. Υπάρχει ένα σκεπτικό να εφαρμοστεί η στρατηγική του ΣΚΑΙ και η late night ζώνη να περιέχει ριάλιτι. Όσο για την Αγγελική Νικολούλη, το κανάλι θέλει να συνεχιστεί το "Φως στο τούνελ", αλλά ακούγεται στην πιάτσα πως το OPEN θα μπει δυναμικά στο παιχνίδι της διεκδίκησης της. 

Τέλος, οι εκπομπές το Σαββατοκύριακο παραμένουν κανονικά στο πόστο τους.


OPEN

Κατερίνα Καινούργιου, "Ράδιο Αρβύλα", Σίσσυ Χρηστίδου και Φαίη Μαυραγάνη θεωρούνται τα δυνατά χαρτιά του σταθμού και θα παραμείνουν κανονικά στη θέση τους. Ακόμη, είναι πολύ δυνατό να δούμε το "Fame Story" με παρουσιαστή τον Νίκο Κοκλώνη και διευθυντή της Ακαδημίας τον Ανδρέα Μικρούτσικο. Μάλιστα, λέγεται ότι στην κριτική επιτροπή μπορεί να δούμε και συνύπαρξη των Άννα Βίσση και Δέσποινα Βανδή. Ένα τέτοιο project θα καλύψει αρκετές (και διαθέσιμες) ώρες στο πρόγραμμα του OPEN. 

Ακόμα, δεν έχει ακουστεί κάτι για το νέο πρόγραμμα του σταθμού, αφού πρώτα θα πρέπει να ξεκαθαρίσει αν θα έχουμε και διοικητικές ανακατατάξεις. Η φετινή εικόνα του καναλιού δεν ήταν καλή. Έκοψε εν μέσω σεζόν πλήθος προγραμμάτων ("Joker","The Booth", "My Greece", "Γράμμα για σένα" και "Into the skin", ενώ αυτή τη στιγμή η prime time δεν έχει ούτε ένα πρόγραμμα. 



MEGA 

Σταθερά βήματα κάνει το κανάλι, αν και παρατηρείται μία έλλειψη υπομονής στα νέα προγράμματα που βγαίνουν στον αέρα ("Έλα και θα δεις" και "Απόψε Μόνο"). 

Το σίγουρο είναι ότι το κανάλι θα κάνει ένα πολύ μεγάλο άνοιγμα στη μυθοπλασία. Έρχεται το καθημερινό "Γη της ελιάς" του Ανδρέα Γεωργίου, οι "Συμπέθεροι από τα Τύραννα των Ρέππα-Παπαθανασίου, η νέα σειρά των Ρώμα-Χατζησοφιά σε παραγωγή Νίκου Κοκλώνη και η μεγάλη επένδυση με τη νέα σειρά του Θοδωρή Παπαδουλάκη που θα είναι στα πρότυπα του «Stranger things» και θα γυρίζεται στα Χανιά. Τέλος, όσον αφορά τη μυθοπλασία, τους επόμενους μήνες θα αποφασιστεί αν θα έχουμε και νέο κύκλο της σειράς "Έξαψη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, επιθυμία του Mega είναι να έχει στο πρόγραμμά του ένα εβδομαδιαίο show και είναι πολύ πιθανό να έρθει σε συμφωνία για αυτό με την "Barking well media". Δύο προγράμματα που ακούγονται ως πολύ πιθανά για να ενταχθούν στη νέα prime time από τη νέα σεζόν είναι το "Dancing on ice" και το "X-Factor". Φυσικά, θέλουν να δουν και το πως θα τα πάει και η επιστροφή του "Celebrity game night" για να δουν αν θα δώσουν το πράσινο φως και για την επόμενη σεζόν, ενώ μία θέση στο πρόγραμμα έχει "κλείσει" και η σατιρική εκπομπή "Ελληνοφρένεια". 

Ερωτηματικό παραμένει το αν θα συνεχίσει το "Πάμε Δανάη", ενώ αναμένεται ο Νίκος Ευαγγελάτος να δεχθεί megάλη πίεση από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ώστε να αναλάβει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού. 

Τέλος, αυτό που έχει προβληματίσει απρόσμενα την ιδιοκτησία του Mega είναι πως το αρχείο δεν αποδίδει, όπως περίμεναν. Θα γίνουν κάποιες ακόμα δοκιμές με την ένταξη άλλων σειρών σε επανάληψη και αν και αυτές δεν φέρουν ικανοποιητικά ποσοστά, δεν αποκλείεται για τη μεσημεριανή ζώνη να αναζητηθούν νεες λύσεις, όπως τηλεπαιχνίδια ή καθημερινή μαγειρική εκπομπή. 

Αυτά για σήμερα! Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα με την κλασική μορφή της στήλης. Μέχρι τότε να είστε όλοι καλά. 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !