ΤΗΛΕΒΑΡΟΜΕΤΡΟ: Η μάχη των πρωινών, η άνοδος της Χρηστίδου, οι αποτυχίες του ΣΚΑΙ και ο «Έρωτας... χωρίς καμία διαφορά»

Χρήστος Παναγούλης
6


Δευτέρα σήμερα, και το ΤΗΛΕΒΑΡΟΜΕΤΡΟ είναι πάλι εδώ για να σχολιάσει όλα τα ups και τα downs της ελληνικής τηλεόρασης. Πάρτε λοιπόν θέσεις και…ξεκινάμε.

Λίγο από παλιές καλές εποχές θυμίζει πλέον η πρωινή ψυχαγωγική ζώνη των καναλιών. Έχοντας φτάσει πια στα μέσα της σεζόν, μία σεζόν από τις πιο ανταγωνιστικές των τελευταίων χρόνων, βλέπουμε να δημιουργείται ένα δίπολο που ξεχωρίζει και συγκεντρώνει το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας, κάτι αντίστοιχο με το παλιό Mega - ANT1. Από την μία έχουμε την Κατερίνα Καινούργιου στο Open, η οποία έχει δημιουργήσει μία πολύ δυνατή ομάδα μπροστά και πίσω από τις κάμερες, και από την άλλη το «Πρωινό» του ΑΝΤ1, που μετά την άφιξη του Γιώργου Λιάγκα αλλά και την πολύ σωστή διαχείριση στο θέμα των ημερών, έχει καταφέρει να μπει ξανά στο παιχνίδι. Ενδεικτικά, την περασμένη Τρίτη η Κατερίνα Καινούργιου τερμάτισε πρώτη με 20,8%, ενώ η Φαίη Σκορδά σημείωσε 19,1%, με τις δύο εκπομπές να συγκεντρώνουν συνολικό μερίδιο σχεδόν 40%. Η αλήθεια είναι ότι τέτοια νούμερα είχαμε χρόνια να δούμε, αφού με τόσο σκληρό ανταγωνισμό ακόμα και το 13% θεωρούνταν επιτυχία. Το τι μπορεί να σημαίνει αυτό για το μέλλον της ελληνικής τηλεόρασης, μένει να το διαπιστώσουμε…

Εκτός βέβαια από το «Ευτυχείτε» υπάρχουν και άλλες εκπομπές στο Open που καταφέρνουν να ξεχωρίσουν, παρά την γενικότερη «μιζέρια» που επικρατεί στο κανάλι. Μία από αυτές είναι και το «Έλα χαμογέλα» με την Σίσσυ Χρηστίδου, που το περασμένο σαββατοκύριακο κατάφερε να περάσει μπροστά ακόμα και από το «θωρηκτό» Νίκο Μάνεση. Σίγουρα οι πρόσφατες καταγγελίες στον χώρο του θεάματος έχουν δώσει πόντους στην εκπομπή, αφού όλη η ομάδα διαχειρίζεται το θέμα με συνέπεια και υπευθυνότητα, φιλοξενώντας τους πρωταγωνιστές των ημερών και φέρνοντας στο φως σημαντικές πληροφορίες. Αξίζει όμως να γίνει ιδιαίτερη μνεία και στην παρουσιάστρια, η οποία αντιμετωπίζει το θέμα με ψυχραιμία, χωρίς φωνές και υπερβολές και χωρίς να προβαίνει σε «τηλεδίκες», όπως κάποιοι την κατηγόρησαν. Το ζητούμενο βέβαια είναι η ανοδική πορεία να συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες, αν και η αλήθεια είναι ότι από την αρχή της σεζόν η εκπομπή βρίσκεται σταθερά πάνω από το 13-14%. 

Πρεμιέρα έκανε και η πολυδιαφημισμένη σειρά του Star «Έρωτας με διαφορά». Πρόκειται αναμφίβολα για μια προσεγμένη δουλειά, με την φρέσκια σκηνοθετική ματιά του Αλέξανδρου Πανταζούδη και μια νεανική προσέγγιση που σε κάνει να την παρακολουθείς ευχάριστα. Στα συν της σειράς και οι δύο πρωταγωνιστές, η χημεία των οποίων είναι αδιαμφισβήτητη, ενώ ο Βασίλης Μίχας αν και άπειρος καταφέρνει να δώσει το δικό του στίγμα σε έναν κατά τ’ άλλα αδιάφορο ρόλο. Δυστυχώς εδώ τελειώνουν και τα θετικά της σειράς…Αφενός, οι περισσότερες ερμηνείες είναι χαμηλότερες των προσδοκιών, ιδιαίτερα από τους νεότερους σε ηλικία ηθοποιούς. Το βασικότερο όμως πρόβλημα είναι το σενάριο, αφού η υπόθεση ακολουθεί τα χιλιοπαιγμένα κλισέ όλων το ερωτικών κομεντί που έχουμε παρακολουθήσει τα τελευταία χρόνια. Είναι δε τόσο προβλέψιμη, που από τα πρώτα λεπτά μπορείς να καταλάβεις την υπόθεση ολόκληρου του ωριαίου επεισοδίου. Με δεδομένο μάλιστα ότι το σενάριο είναι βασισμένο σε ξένο format, είναι να απορεί κανείς με την επιλογή των στελεχών του Star. Όσο για τα νούμερα, το «Έρωτας με διαφορά» ξεκίνησε αρκετά δυναμικά στους πίνακες τηλεθέασης, ωστόσο η πρόβλεψη μου είναι ότι γρήγορα θα «ξεφουσκώσει» και θα κλείσει την σεζόν με ένα 12%. Κρίμα το τραγούδι της Αλεξίας, που με τόσο πρόμο μπήκε μέχρι και στις τάσεις του youtube. 


Και συνεχίζουμε με τον ΣΚΑΙ και την νέα εκπομπή «Σου Κου Family», η οποία έκλεισε αισίως την δεύτερη εβδομάδα της στον αέρα. Έχοντας λοιπόν πετάξει από πάνω τους το άγχος και την αμηχανία της πρεμιέρας, η οποία δεν ήταν και ό,τι καλύτερο έχουμε παρακολουθήσει, ο Χάρης και η Αντελίνα επιστρέφουν σε γνώριμα μονοπάτια. Ίσως είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτού που λέμε «η ισχύς εν τη ενώσει». Γιατί για να είμαστε ειλικρινείς, ούτε ο Χάρης κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων στην παρουσίαση του «Big brother», αλλά ούτε και η Αντελίνα είχε το ίδιο μπρίο και αυθορμητισμό που την έχουμε συνηθίσει, όταν κλήθηκε να παρουσιάσει το «Αντελίνα, χτύπα το κουδούνι» στον Alpha. Μαζί παρ’ όλα αυτά, καταφέρνουν να δημιουργούν μία οικογενειακή ατμόσφαιρα και βγάζουν μία αλήθεια που δεν βλέπουμε συχνά στην τηλεόραση. Αυτό βέβαια δεν αρκεί, αφού η σκαλέτα της εκπομπής παρουσιάζει μεγάλο πρόβλημα, ενώ ορισμένες επιλογές, όπως αυτή της Μαρίας Αντωνά για το πάνελ, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ως αυτοκαταστροφικές. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που βλέπουμε πρόσωπα με τηλεοπτικό ενδιαφέρον, να «χαντακώνονται» από μία μέτρια και αδιάφορη εκπομπή. 


Και θα μείνουμε λίγο ακόμα στον ΣΚΑΙ, αφού την τελευταία εβδομάδα βρίσκεται στον αέρα το «Super Makeover» με την Δούκισσα Νομικού. Δυστυχώς πρόκειται για ακόμη μία περίπτωση που ένα μεγαλεπήβολο και πολυδιαφημισμένο project αποδεικνύεται λίγο. Αρχικά το concept είναι πανομοιότυπο με αυτό του «Style me up», σε σημείο που δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ποια από τις δύο εκπομπές παρακολουθείς. Και αν στο παιχνίδι μόδας του Open υπάρχει μία δόση χιούμορ που κάνει το πρόγραμμα λίγο πιο ανάλαφρο, όλη η προσπάθεια του ΣΚΑΙ να πλασάρει το «Super Makeover» ως κάτι σοβαρό δυστυχώς πέφτει στο κενό. Ακόμα και η Δούκισσα Νομικού, η οποία είναι αποδεδειγμένα μία από τις πιο λαμπερές παρουσίες της ελληνικής showbiz, δεν φτάνει για να δώσει ζωή στο άνευρο concept. Αν με ρωτάτε βέβαια, αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής τηλεόρασης σήμερα…Δεν λείπουν τα πρόσωπα, αλλά η δημιουργικότητα και οι φρέσκες ιδέες, που θα κάνουν τους τηλεθεατές να πάρουν στα χέρια τους το τηλεκοντρόλ και θα δώσουν μια εναλλακτική απέναντι στο Netflix.

Αυτά για σήμερα, εμείς δίνουμε ραντεβού για την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, με περισσότερα τηλεοπτικά θέματα και σχολιασμό.


Email: chrispanagoulis@gmail.com

Instagram: chrispanagoulis 

Δημοσίευση σχολίου

6Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Ισχυεί οτι η νέα δουλειά του Καπουτζίδη θα πάει στο OPEN; όπως και του Λευτέρης Παπαπέτρου; και το OPEN ειναι το καναλι που βάζει ρητρες να μην το ανακοινωνουν ακομα; ή ολα αυτα ειναι Ραδιο Αρβυλα; (με την κανονικη εννοια της λέξης οχι του Κανακη!) :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καμμια πιθανοτητα ο καπουτζιδης στο οπεν.ποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H εκπομπη του Χαρη και της Αντελινας το μονο που εχει να προσφερει ειναι οι καυγαδες μεταξυ του ζευγαριου οι οποιοι ειναι διασκεδαστικοι δε λεω ειναι το τηλεοπτικο ζευγαρι με τη περισσοτερη χημεια κατα τη γνωμη μου,σαν παρουσιαστες η Αντελινα το εχει ειναι συμπαθητικη ,εχει λογο ,αποψη,ο Χαρης απο την αλλη ειναι πιο αντιτηλεοπτικη περσονα αλλα εχει περιθωρια βελτιωσης.Τωρα ως εκπομπη οπως ειπα το μονο που προσφερει ειναι η χημεια μεταξυ του ζευγαριου τιποτα παραπανω τα θεματα τους πολυ φτωχα ,εκτος απο το σχολιασμο του survivor που εχουν τα αποκλειστικα τα υπολοιπα θεματα της εκπομπης ειναι ανυπαρκτα κ ετσι η υπολοιπη διαρκεια καλυπτεται απο τηλεμαρκετιγκ ,ψυχολογους και αστρολογικες προβλεψεις,επομενως δεν μπορω να πω οτι η Μαρια Αντωνα ειναι λαθος επιλογη καθως δεν της δινεται η ευκαιρια να αποδειξει οτι αξιζει λογω των ανυπαρκτων θεματων,τον Πωσειδωνα Γιαννοπουλο παντως θα μπορουσαν να τον εκμεταλλευτουν πιο σωστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμενα μ αρεσει αρκετα ο ερωτας με διαφορα αυτο και το καφε της χαρας ειναι τα μονα που παρακολουθω φετος,διακρινω ολα τα θετικα στοιχεια που ειδα στο σχολιασμο σας,μ αρεσει που βλεπω μια σειρα που εχει μια βασικη ιστορια και μου ειχε λειψει αυτο στις ελληνικες κωμωδιες βαρεθηκα τα τελευταια χρονια κωμωδιες τυπου μουρμουρα,φαμιλια,παρουσιαστε γυρισμενες στον ιδιο χωρο ,χωρις καποια βασικη υποθεση ,χωρις εξελιξη στην ιστορια οι πρωταγωνιστες απλα να πηγαινοερχονται στο πλατο φωναζοντας ,ολοιδιοι χαρακτηρες.Αναγνωριζω φυσικα και τη μετριοτητα στο σεναριο οπως αναφερατε ομως πραγματικα δε θυμαμαι καποια κωμωδια τα τελευταια χρονια που το σεναριο της να ξεπερναει το μετριο οποτε δε με ενοχλει αφου δεν υπαρχει καποιο μετρο συγκρισης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σωστο για το Super Makeover. ΔΕ ΒΛΕΠΕΤΑΙ.
    Και ετσι θα ειναι απ οτι φαινεται και το La Academia -το αλα fame story της Παραγουαης.
    Πολυ promo και ουσια τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παρακολούθησα λίγο το ΣουΚου Family το ΣΚ και εμένα ο Βαρθακούρης μου έδωσε την εντύπωση πως βαριέται. Και τις δύο μέρες όσο το είδα η Αντελίνα ήταν αυτή που κυρίως μίλαγε και είχε ενεργό ρόλο στα θέματα. Ο Βαρθακούρης ήταν περισσότερο υποστηρικτικός σε εκείνη. Δεν είδα την εκπομπή ολόκληρη και δεν ξέρω αν φταίει αυτό αλλά για παράδειγμα στις συνεντεύξεις που είδα η Αντελίνα προσπαθούσε περισσότερο από τον Χάρη που κυρίως άκουγε και συμμετείχε όταν ουσιαστικά του το ζητούσαν.
    Το Πρωινό το ευνόησε αρκετά το θέμα με το θέατρο και τις καταγγελίες. Αφιερώνουν το μεγαλύτερο κομμάτι της εκπομπής σε αυτό. Πάντως τώρα η εκπομπή έχει καλύτερη ροή, είναι πιο γρήγορη στα θέματα και μαζί ή όχι ο Λιάγκας και η Σκορδά η κάμερα τους αγαπά. Ταιριάζουν μαζί κακά τα ψέματα. Δεν ξέρω πως θα συνεχίσουν και τί θα γίνει αργότερα γιατί και η Καινούριου έχει χτίσει μια εκπομπή και εύκολα ο κόσμος που τη βλέπει δεν θα μετακινηθεί αλλά και μόνο που έχουν αυξήσει τα νούμερα της εκπομπής και την ξεκόλλησαν από το 10, 11, 12 αυτό είναι καλό και στον ΑΝΤ1 για την ώρα τουλάχιστον χαμογελούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !