Πρόστιμο από το ΕΣΡ για το «Big Brother»

Χρήστος Παναγούλης
1


Με νόμο που δεν έχει τεθεί ακόμη σε ισχύ (18.02.2021) το ΕΣΡ για πρώτη φορά στην ιστορία του τιμωρεί τηλεοπτικλό σταθμό για μετάδοση που έγινε στο Internet.  Το ΕΣΡ αποφάσισε να επιβάλει πρόστιμο συνολικού ύψους 90.000 ευρώ στην Ειδήσεις Ντοκ Κομ ΑΕ (ΣΚΑΪ) για τις αναφορές περί βιασμού που έγιναν κατά τη διαδικτυακή μετάδοση του  “Big Brother” και δεν μεταδόθηκαν από την τηλεόραση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μία απόφαση, η οποία ελήφθη χωρίς να υπάρχει σχετικός νόμος. Συγκεκριμένα, η απόφασή της Αρχής ελήφθη στις 8 Φεβρουαρίου 2021, αλλά δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια χθες (18.02.2021) και ενώ προηγήθηκε την Τρίτη (17.02.2021) η ψήφιση  στη Βουλή της Οδηγίας 1808/2018.  Οι ημερομηνίες από μόνες τους αποδεικνύουν την ανυπαρξία του νομικού πλαισίου με την οποία κρίθηκε η εταιρεία. 

Με άλλη του απόφαση του, το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο συνολικού ύψους 60.000 ευρώ για απρεπείς φράσεις που ακούστηκαν στο “Big Brother” και αναμεταδόθηκαν -αυτή τη φορά- από εκπομπές της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

Πηγή: typologies

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Σκοπός να "πέφτουν" τα πρόστιμα to the point και όχι εκ των υστέρων. Και τα προγράμματα αυτά να διακόπτονται και όχι να συνεχίζουν να μεταδίδονται μέχρι το τέλος τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !